Jönnek majd a "fúj tn paneles " hsz-ek . Egyébként tetszenek, ha a fogyasztás is igaz az sem rossz.
Az élet kegyetlen .
Jönnek majd a "fúj tn paneles " hsz-ek . Egyébként tetszenek, ha a fogyasztás is igaz az sem rossz.
Az élet kegyetlen .

Végre!
Még van olyan gyártó, aki nem felejtett el 4:3 arányú monitorokat ...

Vagy csak egyedül én nem szeretem a Wide kijelzős monitorokat?

Press any key to continue ...
Én azt bírom ezekben az ECO meg GREEN dolgokban , hogy konkrét értéket sosem adnak meg
Mihez képest 48%? ( hány W??? )
Valószínűleg az átlag modellhez képest fogyaszt ennyivel kevesebbet!
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!
Ketten már vagyunk .
Az élet kegyetlen .
Egyetértek, és bár nekem egy 19-es, 1280*1024 felbontású LG-m van, nem értem hogy hova és kinek gyártanak és fejlesztenek még ekkora méretű monitort. Szerintem 21-22' alatt már nem érdemes venni, bár kinek mire kell, de sztem már lassan a weboldalakhoz is kevés lesz az 1280*1024.
És igen, engem is érdelne egy konkrét fogyasztás, mert ez így olyan mint az időjárásjelentés.
REAL EYES REALIZE REAL LIES.

Gondoltam, hogy nem lehetek egyedül ...

jaja , nekem 3db monitorom van és két notim , de egyik kijelző sem wide 

Jelenleg nekem is egy 17"-es NEC TFT monitorom van, 1280*1024 felbontás ...
Ha nagyobb is lenne, akkor sem kellene a szélesvásznú kivitel, tökéletesen bevált a 4:3.

Hihetetlenül jók a NEC monitorok.Igazán lehetne egy magyarországi disztributor aki végre forgalmazná öket

az nem 4:3 hanem 5:4 hogy pontosak legyünk. amugy én is ugyanígy gondolkodtam egész addig míg meg nem lett az első szélesvásznú monitorom.
http://dy217.cgsociety.org/gallery/

Igaz, valóban 5:4 arány az 1280x1024.
Régen volt már 1024x768-as a felbontás, az volt 4:3 ...

csatlakozom, 17" acer-en nyomom. még egy darabig nem lesz olyan 22-24"-os monitor ami zöldebb lenne az enyémnél. pedig fekete. hehe.
és simán elég netezni meg alapdolgokra.

Én meg 19" CRT-n nyomom a kontraszt arány végett . SyncMaster 997mb.

1280-nál maradva 1280x960.
Si vis pacem, para bellum.
Sokat mondó számok...
A csoda green monitoroknál mondjuk hogy kevésbé legyen átverés az egész, adott fényerő melletti fogyasztást kéne megadni... mert anélkül semmit sem jelent.
Például:
X monitor: max 350 cd/m2 és max 45W
Y, "green" monitor: max 250 cd/m2 és max 30W
...aztán hazaviszik a monitor, beállítják, hogy ne vakuljanak, mondjuk 180cd/m2-re, és könnyen lehet, hogy máris X: 22W, Y: 25W lesz belőle...
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Hidd el nem jobb a kontrasztod mint egy TFT-s felhasználónak.
Sötétben világít a képcső is. Ráadásul használódik, kopik, egyre gyengébb lesz a kontraszt.

Bárcsak az én szemem is így látná, sokféle monitort próbáltam , 100 ezer forintos kategóriában és egyik sem képes a nyomába érni a monitoromnak sajnos. Igaz a 997MB a CRT-k közül sem átlagos kontraszt arányú. Ebből nagyon nehéz LCD-be átszállni. Pedig szívesen használnék 22"-es Wide-os moncsit.
[ Szerkesztve ]

Ezt a képet ugyan nem én csináltam, nem is 997mb-ről készült de így hasonlítgattam őket és sajnos hasonló dolgokat láttam, csak nekem nem kék hanem szürke volt a fekete helyett.
De ha tudsz ajánlani olyan LCD-t ami szerinted jó akkor elfogadok tippet.
[ Szerkesztve ]

Lehet rosszul voltak kalibrálva, amiket néztél.
Amúgy vegyél eizo-t, igaz nem 100k 

Nekem is van még CRT, egy Sony 21" FD Trinitron. Nagyon jó a képe, de azért élességben és geometriában nem tudja felvenni a versenyt a TFT-vel, pedig milló módon lehet állítani rajta mindent. Kontrasztban se látok igazán különbséget. Koromsötét szobában a CRT feketéje is világít kicsit.
Én ismán váltottam, nekem fontos az élesség, a geometriai pontosság, és hogy ne fárassza szemem akkor se, ha egész napelőtte ülök.
Itthon egy 19" Samsung 910T (PVA) és egy 20" DELL 2001FP (IPS) van, szerintem teljesn jó mind a kettő. Most jön majd a DELL 2709WFP, remélem abban se kell csalódnom.
TN-ről nem tudok nyilatkozni, mert nem használtam még, de amiket eddig láttam azok nem tetszettek.

Pénztárca függő, de ha jó kép kell akkor nem TN-t kell venni.

Igen ezt elfelejtették beleírni.
De szerintem olyan 30w körül kell keresgélni a fogyasztást.
CSS (Hun)Bloodkiller
Én meg a 4:3 (1024x768, 1600x1200) meg az 5:4 (1280x1024) -es monitorokat nem szeretem. Nekem 19"-os NEC van WXGA (1440x900) felbontással. Ha az ember néz filmeket is a monitoron akkor jobban jön, meg játéknál is több hely marad a HUD-tól, szóval nekem pont, hogy bejön a wide.
A NEC LCD-ket meg forgalmazhatnák több helyen is a színhűségük igencsak jó, többek között ezért is vettem ezt a márkát.
[ Szerkesztve ]