Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

nem tetszik kinézetre, az a talp... így képen nagyon nem jön be :(
de kiváncsi vagyok mibe fog kerülni mert hogy LEDes azért az nagy pozitívum :)
és érdekelne, hogy lehet e rajta VESA felfogatás

[ Szerkesztve ]

-=The digital artist of the darkside=-

(#2) jones965 válasza Pixelmaster (#1) üzenetére

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

A gond ott kezdődik, hogy paneltípus: TN
Valamit javíthat rajta a led háttérvilágítás, de ez csak a kontraszt aránya.

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#3) atti_2010 válasza Pixelmaster (#1) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Most is lehet kapni Benq LED monitort (kb 8-9 modell), a legjobb árban vannak, ha nem kellene 3D vennék egyet, most is TN panelem van és semmi gondom vele.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#4) Pixelmaster válasza atti_2010 (#3) üzenetére

Pixelmaster
(tag)

és mennyi az annyi? :B mennyiért látad?

és oké hogy TN panel, elvagyok én vele, nekem nincs vele különösebb gondom, és abban reménykedek, hogy LEDes háttérvilágításnál, pl. nem lesz már az a jelenség, ami az összes síma TN panel betegsége, hogy mondjuk illustratorban nézek egy A4est aminek a háttere mondjuk narancssárga, és a panel alján világosabb fent pedig sötétebbnek látszik, ami tudom hogy rendben van, de idegesítő... vajon ezt kiköszöböli a LEDes háttérvilágítás ?

-=The digital artist of the darkside=-

(#5) atti_2010 válasza Pixelmaster (#4) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

[link]

[link]

Nekem nincs az a színeltérés de egy drágább LG monitorom van, a Beq nem tudom milyen de olcsónak olcsó.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#6) whiz

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"ehhez az értékhez 10 000 000:1 dinamikus kontrasztarány társul"

Előbb-utóbb csak elérünk oda, hogy valaki kiírja, hogy végtelen. Na akkor mivel licitálják majd túl a hülyeséget? :U

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#7) dabadab válasza whiz (#6) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Samsung elert oda, hogy egyszeruen csak azt irjak, hogy "Dynamic Contrast: Ultra" (a valos kontrasztjuk meg valahol 2500:1 tajan) :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#8) dabadab válasza Pixelmaster (#4) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem, a betekintesi szogon nem segit a hattervilagitas, ahhoz inkabb IPS panel kell.

(#9) zed1983

zed1983
(őstag)

így legalább nagyobb lesz a választék, most úgy is cserélni akarok...

(#10) Lipton válasza dabadab (#7) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Az S-PVA valós kontrasztja van 1000:1 körül, egy TN ennél csak gyengébb lehet.

(#11) dabadab válasza Lipton (#10) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Uj SPVA-k (pl. ami az emlitett Samu TV-kben is van) tudnak 2000:1 feletti kontrasztokat, TN-ek persze nem.

[ Szerkesztve ]

(#12) Duree

Duree
(PH! addikt)

Azért lehet ennek mörülni,de azt se bánnám ha TN film panel mellett esetleg jobb minöségüvel is gyártódna monitor.Sajnos a TN+Film aránya szerintem átlagosan 90 százalék körül lehet

(#13) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Mindenki szidja ezeket a TN-es monitorokat... De akinek filmezni kell, szerintem totál jók. Nemértem aki fotosoppol, az miért nem fogadja el, hogy neki profi munkaeszközre van szüksége. Egy fotós ne csodálkozzon már azon, hogy ~10 millát bekell fektetnie a műtermébe.

A nép meg tökjól elvan TN-es monitorokkal, filmezni teljesen jók. Ami elérhetőbb mostanában az a H-IPS pl a Green-nél. Gondolkodtam is rajta...de nemtudom, a feketéje azért szürkésebb pár vélemény szerint. (Az tény hogy színei 1000x jobbak ez tény) Szóval lehet egy TN-es még jobb is lenne filmezésre. (Lehet ezzel nem fogtok egyetérteni, de feketére nagyon kényes vagyok)

De a lényeg, TN bőven elég a népnek, aki melózik az meg fizesse meg az eszközeit. Várhatjátok amire a profi panelek leszivárognak a népmonitorokba. Az emberek 90% csak annyit tud hogy LCD monitor 'oszt jónapot. Nincs rá igényük egyszerűen + akkor hogy adnák el a pro grafikus monitorokat a gyártók, ha a mezei is ugyan azt nyújtja?

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#14) dabadab válasza Ren Hoek (#13) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"akinek filmezni kell, szerintem totál jók."

Felteve, hogy egy ember akar filmezni es o is az asztalnal ulve. Nem igazan tudom elhinni, hogy az, aki huzamosabb ideig hasznalt volna IPS v *VA paneles monitort, utana azt mondana, hogy teljesen jo a TN is, mert nincs semmi kulonbseg. Es itt nem csak grafikusokra meg hasonlokra gondolok, hanem sima mezei emberekre.

Egyebkent meg a TN-ek aradata azert is lehangolo, mert az valahogy sikerul az iparnak, hogy 100k-ert 32"-es SPVA TV-ket gyartson, de az atlagmonitorokba csak nem kerul normalis panel :(

[ Szerkesztve ]

(#15) Ren Hoek válasza dabadab (#14) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Samura gondolsz SPVA alatt? Veszek egyet azonnal :D Már 80K-ért akartam venni H-IPS-t 60-ért LED-es TN-est. De mindezt 24 colon... :Y

Ezen most így ledöbbentem :Y

Amúgy mellékesen mondom, Mediában láttam egy samu LED tv-t... és még világosban, neonnál is ronda szürkés volt a feketéje. Mondom nemár, ez híres LED technológia? Itthon fényben, az 1000 éves LCD monitoromnak is szebb volt a fekája.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#16) Lipton válasza dabadab (#11) üzenetére

Lipton
(senior tag)

A TV-ket nem nézem, de monitornál ritka ami 1000:1 felett van. 1-2 van amire 3000:1-et írnak, de a többség csak 1000:1-hez.

(#17) madgie válasza Lipton (#16) üzenetére

madgie
(VIP)

C-PVA panel tud 3000:1-et, de annak meg van más hátránya az IPS-ekhez képest (betekintési szögek, kicsit rosszabb válaszidő)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#18) Ren Hoek válasza madgie (#17) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Akkor fimnézéshez, mozizáshoz mit ajánlotok? 100 rugó körül? Most nézegettem SPVA-s samsung monitorokról elég rossz a vélemény... Nem hozzák a szintet

Nem írom alá!

(#19) madgie válasza Ren Hoek (#18) üzenetére

madgie
(VIP)

Őszintén? Kicsit drágábban, 42-50" plazmát :DDD

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.