Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úúú.... ez tetszik! Az ára nyilvánvalóan a szokásos színvonal lesz majd.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#2) siriq

siriq
(őstag)

Valami specifikacio? Valaki?

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#3) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Talán Atom lesz benne?

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#4) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Hát, ha normális speckóval jönne ki, megfontolnám a MacMini helyett.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#5) VaniliásRönk válasza shtml (#3) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Atom biztosan lesz benne, több mint amennyit el tudsz képzelni. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#6) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egy külső winyó ti nemláttok? :DD

(#7) student

student
(senior tag)

tetszik, főleg ha a hangja is 0db felé tendál

up!

(#8) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az olcsó jelzőt hiányolom :D

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#9) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Kérdés miért ne lenne valakinek helye az asztalban egy normál méretű géphez. :U Az environment friendly hozzállás viszont szép :R

All Black...

(#10) JoeYi

JoeYi
(senior tag)
LOGOUT blog

nahát végre beleraknak egy notebook alaplapot egy asztali gépbe? Fántásztikus micsoda megoldás :C

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#11) ngabor2 válasza Stalker-2572 (#9) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

talán mert kicsi az asztal, és minden hely számít neki... én is örültem, mikor a jelenlegi, nem túl nagy gépem lekerült az asztal alá, mert rajta túl sok helyet foglalt el. alatta viszont nehezebben szellőzik...

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#12) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Én pl a nappaliba az LCD-re kötve használnám, minimál koncepcióval, csak az LCD és két kis aktív hangfal (pl Dynaudio Mc15), BT bill, és egér, és máris kommunikál az egész rendszer (zenehallgatás, internetrádiók, netes videók, internet stb), namá hogy nézne ki a nappali közepén egy hatalmas ótvar, zajos, áramzabáló PC?

(#13) atuci

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

Jó ez a green-környezetvédős-újrafelhasználós dolog, de akkor mondjuk nem vezetéknélküli egeret meg bill-t kellene használni a cucchoz. Szvsz.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#14) hdcsaba87

hdcsaba87
(fanatikus tag)

Első ránézésre egy apple számítógép jut az eszembe! :D
Nagyon jó kis gép, de engem nem zavar annyira ha hangos a gép.

(#15) VaniliásRönk válasza Cyrin (#12) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

HTPC-ről hallottál már? :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#16) Cyrin válasza VaniliásRönk (#15) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Nem, mijaz? Kösz nem, azt kihagyom.

(#17) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jöhetne már igazán
bambusszal gyöngyörű lehet :)

( a tft mikor kap bambusz borítást? )

True Success is Blonde

(#18) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Beraktak egy notebook alaplapot egy lekerekített 5.25-ös külső ház méretű dobozba.. csak én nem látom a velőtrázó innovációt a dologban?

(#19) Esmein válasza cucka (#18) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem építettek bele kijelzőt, touchpadet és billentyűzetet, valamint figyelnek a környezetre. Ha ez nem változás, akkor egy socket A 3000+ meg egy q6600 között semmi különbség az égegyadta világon.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#20) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Pedig erre halad a világ, a nagy zörgő doboznak befellegzett. Sokkal barátságosabb, a legtöbb ember szükségéeteinek megfelelnek majd.

(#21) simonzé válasza Esmein (#19) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A legnagyszerűbb találmányok pofonegyszerűek.
Kár hogy ezt is aranyáron fogják mérni. Még a cikkben is említett Everex MiniPC is 900 USD-be kerül. Annyiért meg elég komoly laptopokat lehet venni. Ebben kevesebb HW van, valamiért mégis drágábban adják.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#22) cucka válasza Esmein (#19) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Notebook alaplapot írtam, de vélhetően van benne még egy notebook vinyó meg egy notebook odd is.
Ott nem tetszik a dolog, hogy egy kutyaközönséges notebook belét adják el szépen becsomagolva olyan szöveggel, hogy "akár 80%-al kevesebb fogyasztás". A marketing jó, de a mögötte lévő műszaki tartalom vagy innováció nulla. Nincs egyetlen dolog sem ezeknél a mini pc-knél, amire azt mondhatnánk, hogy "na itt tényleg komoly fejlesztés van, hogy csökkentsék a környezetszennyezést". Ha belegondolsz, 10 éve is fröccsönthettek volna újrahasznosítható(bb) műanyagokat, 10 éve is volt újrahasznosított kartondoboz és akár 10 éve elhagyhatnák az 500 oldalas, 93 nyelvű kézikönyvet, amiben kb. annyit írnak le, hogy ne dobd tűzbe a gépet, ne húzd a fejedre a zacskót amibe csomagolták, meg hogy ne nyeld le az apró alkatrészeket.

Az arcpirító, hogy eddig is gyárthattak volna ugyanennyire környezetkímélő szemléletű gépeket, csak drágább lett volna mondjuk 5 dollárral az előállítás, így elképzelhetetlen volt. Most, hogy úgy néz ki, kezd piaci igény mutatkozni a környezetvédelem iránt, rögtön minden gyártó bizonygatni kezdi, hogy a 20w-os intel procival szerelt gépe akár 80%-al energiatakarékosabb, mint a 120w-os négymagos asztali procival szerelt gépek. (Persze, hogy takarékorabb, bakker, de itt hol a gyártó érdeme? Ha a hátizsákomba 5 könyv helyett csak 1-et pakolok, akkor 80%-al csökkentettem a súlyát, most akkor jelentős felfedezést tettem a hátizsák könnyítése irányába?)

[ Szerkesztve ]

(#23) Esmein válasza cucka (#22) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mindebben igazad van, de én mégis azt mondom, hogy valahol el kell kezdeni. Lehet én is alapítok egy gyárat ami spéci hardverből szerel össze spéci kisgépet spéci szoftverrel, ami a felhasználót megkíméli még két kattintástól is és úgy fogja elébe tolni a multimédiát, hogy az már nekem kínos. Ebből leszek gazdag.

Jó kis masinának tűnik, egy asztalra kivágott kijelző nélküli notebooknál stílusosabb és nem fog elöregedni az akkuja.

Nem tűnik rossznak, viszont valószínűleg költséges lesz (nem, nem drága, az a mac mini Magyarországon)

(#24) VaniliásRönk válasza simonzé (#21) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mert a sznob célközönség ennyit is boldogan csenget ki.

(#25) cucka válasza Esmein (#23) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, abszolut értékben becsülendő, hogy legalább elkezdődött valami környezetvédelem terén a pc iparban. Ugyanakkor ezek a gyártók 2-3 éve még orrba-szájba nyomták a brutális fogyasztású p4-es, illetve a még brutálisabb pentiumD-s gépeket, pedig már évek óta szerelhettek volna mondjuk pentium m-et azokba a gépekbe, amelyek fő feladata amúgy is a passziánsz futtatása. Mindent összevetve, a gyártók részéről a jelenlegi zöld trendek jó érzékkel történő meglovagolása ez, mintsem valódi tenni akarás.

más: Szerintem ekkora méretnél más sokkal elegánsabb lenne a kijelzőbe épített számítógép. Ez az apróság jól mutat így, hogy lephotoshoppolták a kábeleket, de ha rádugsz mindenféle drótot, valószínüleg sokat csökken az esztétikai értéke.

[ Szerkesztve ]

(#26) .mf válasza JoeYi (#10) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Egyáltalán nem biztos, sőt, valószínűleg nem.
Ez sztem egyszerűen csak egy vékony kliens + egy kis marketing. Ha van benne 2.5"-es, 1.8"-es notivinyó vagy legalább pár GB flash memória, akkor lehet, hogy ez be is válik, a vékony kliensek a háttértár hiánya miatt buktak eddig el.
Munkám kapcsán nemrég néztem utánuk, néhány koreai gyártónak elég érdekes kis vékony kliensei vannak. Pl.

(#27) Brae

Brae
(őstag)

Nagyon csini, fateromnak jólenne egy ilyen

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#28) Ja no válasza .mf (#26) üzenetére

Ja no
(senior tag)

ez a VESA mounted minigép nagyon jó!

(#29) 30z.Samu

30z.Samu
(őstag)
LOGOUT blog

Ez tettszik! Jó kis cumó! Csak tuti drága lesz! :(

Ha van egy kis időd, böngészd hirdetéseim, hátha megtetszik valami. :) Privátra hamarabb válaszolok!

(#30) JoeYi válasza .mf (#26) üzenetére

JoeYi
(senior tag)
LOGOUT blog

á nemhiszem, hogy Dell via-t rakna ilyen gépbe. Aztán kitudja...

Mindenestre már azzal is jól járnak, ha a leg low-endebb noti áramköreit átpakolják, és 40k-s összererelési ár mellett eladják 120ért, meg 140-ért a faborításút

(#31) einstein válasza atuci (#13) üzenetére

einstein
(senior tag)

Nem csak a bill meg az egér wireless, a monitor is ! :DDD

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#32) .mf válasza JoeYi (#30) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Éppen ez az, ki tudja - intel, látva a nagy érdeklődést, alaposan feltornázta az Atom árát; ezzel szemben az nvidia viszont úgy tűnik a Via-val áll össze, és a hírek szerint az Isaiah egész jól sikerült. Isaiah ULV + nv chipset = jóval alacsonyabb ár és várhatóan nagyobb teljesítmény, mint az Atom jelenleg; egy asztali gépnél a pár wattal nagyobb fogyasztás pedig belefér.
Érdekes hónapoknak nézünk elébe. :DD

(#33) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Tetszetős kis masina! :K :C

Alléz Olympique de Marseille!

(#34) Satellite válasza JoeYi (#10) üzenetére

Satellite
(tag)

"...nahát végre beleraknak egy notebook alaplapot egy asztali gépbe? Fántásztikus micsoda megoldás :C ..."

Végre?!

Tudom, hogy az újszülötteknek minden vicc új, de aki már jó 8 éve is érdeklődött az "efféle" gépek iránt, az már akkor láthatott valami ilyesmit...

Tesztelték is anno, lásd: (és szerény személyemnek is alkalma nyílott az egyik kecskeméti repülőnapot végigdolgozni egy ilyen PC-vel a 04-as oldalszámú MIG-29-es árnyékában... :K )

[ Szerkesztve ]

(#35) waterman_ válasza cucka (#25) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

a gyártók azért tolták az áramzabáló gépeket, mert a népnek az kellett. a népek meg azért vették meg a kétmagos pentiumD-t, mert senki nem mondta nekik, hogy alapjáraton 80wattot terhelve meg 140et is elfűtenek. én személy szerint bevezetnék egy olyan energiafelhasználás jeölés rendeszert, amit pl a hűtőknél is alkalmaznak. A+ A B C energia osztályú gépek stb.. ha az emberek tudnák mit vesznek talán elgondolkodnának, hogy megéri e plusz 2000 forintot kipengetni, csak azért, hogy utána ha 5 évig használják a procit, akkor csak a kisebb energia igény miatt 30ezret spórolnak a termék életciklusa alatt. ezt senki nem tudja. bemegy az emberünk a boltba és kéri azt a zöld dobozt. vagy bemegy az ember a boltba és kér egy számítógépet, az eladó meg hozzávágja a legszarabb vackát. vaagy, amikor az irodán közbeszereznek "olcsó" gépeket. az egész tender nem látott egyszer sem informatikust, hanem valaki okos intézte, így lehetnek a az irodán 60 darab pentium D boldog tulajdonosai. annyit zabálnak pluszban havonta, hogy azt hiszik van egy láthatalan munkatársuk, akit szintén fizetni kell.
vannak pl.: az újabb szériás gigabyte alaplapok, amik szépen lekapcsolják a procit tápláló felesleges áramköröket is, ha csak idle módban pörög a proci. na az már fejlesztés.
tehát az emberek akkor lesznek környezettudatosak, ha megtanítják rá őket. a tv-ben nyomatni kéne filmek előtt az újrahasznosításról pár filmet, mutogatni kéne a város határában lévő szemétkupacokat (azt is hogy per pill hogyan kezelik..), mutogatni kéne, hogy az összegyűjtött műanyagból mi minden készülhet, tudatosítani az emberekben, hogy egy darab sörös aludoboz előállításához 20ad annyi energia kell, ha újrahasznosított alapanyagból készül stb. sajna csak akkor kapcsolnak az emberek, ha már nem látnak a szmogtól a városban és amikor felköhögik a tüdejük egy részét. annyira le vagyunk maradva a környezetkímélő életmódtól, hogy az már szégyen, így aztán mindenki söpröget a saját szemétdombján. pl még mindig csak épülget a csepeli víztisztító. senki nem is figyelt arra, hogy bazz minden mocsok tisztítatlanul folyik (ömlik) a dunába, míg el nem kezdődött ez az energiacsökkentő-környezettudatos "mánia". sajna még mánia szinten megy, mert még a marketing része csak. akkor lesz szép világ, ha mindenki alapból úgy gondolkodik, hogy az a környezetének is jó legyen. (példa: hát még nem kell új teló, nem is veszek, mert csak szemét keletkezik. ja és én NEM szégyenlem a mobilom, samsung x480 és már kopik le róla a burkolat, de még működik, nem kell másik)

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#36) MBazsee válasza waterman_ (#35) üzenetére

MBazsee
(tag)

Nem kötekedésképpen, csak egy kis info:
"amikor az irodán közbeszereznek "olcsó" gépeket. az egész tender nem látott egyszer sem informatikust"

Ezzel vitatkoznék, mert általában ezek a tenderek látnak informatikust, csak a helyzet az, hogy az iroda sem veszi meg a legdrágább helyről a legdrágább cuccokat, mert "Nincs rá pénz". Szóval részt vettem ilyen tenderben, és a legjobban nekik az ár számít, "ha nem adod olcsón, akkor nem kell senkinek" dolog.

Egyébként az egész hsz.-eddel egyetértek! :)

[ Szerkesztve ]

"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

(#37) JoeYi válasza Satellite (#34) üzenetére

JoeYi
(senior tag)
LOGOUT blog

lool:

Ár (a vizsgált konfigurációban) 800 000 forint + áfa

Processzor: Celeron 466 megahertz

És ez akkoriban még sokkalsokkal több pénzt jelentett :D

(#38) xuldar válasza einstein (#31) üzenetére

xuldar
(őstag)

Ráadásul napelemes! :DDD

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#39) waterman_ válasza MBazsee (#36) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

megértem, hogy sokmindenre nincs pénz, csak rendkívüli beszűkült gondolkodásmódra vall, ha az áron kívül semmi mást nem vesznek figyelembe. sajnos.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#40) macilaci78 válasza xuldar (#38) üzenetére

macilaci78
(őstag)

Nem más ez, mint divatból melegnek lenni. Van, akinek jól áll, van, akinek kevésbbé. :DDD

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#41) Esmein válasza MBazsee (#36) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahol én dolgoztam rendszerint a számtekboltos jóindulatán múlott, hogy nem vett a cég 50 darab szar gépet darabját negyedmillióért, mert senkit nem kérdezett meg a beszerzésért felelős célszemély. Állami szférában sokszor nem úgy mennek a dolgok, ahogy kéne.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.