Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy harisnyázást megérdemeltek volna ezek a szép fekete dobozok.

Aurea mediocritas

(#2) benedekco válasza AXisBOLD (#1) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Még az árba is belefért volna.
Amúgy jók, csak nem értem ki vesz ilyet, ha majdnem ugyanaz mint az FSP ami olcsóbb

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#3) ZCoyote válasza benedekco (#2) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Az aki még csendesebb gépet akar.

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#4) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én örülök, hogy ka gyártók gyártanak kisebb (400Wnál kisebb) tápokat is. MErtugye a felhasználók 90%-nak nem kell ennél (300W) nagyobb és ennek ellenére ugye a felhasználók 90% 500W-os vagy nagyobb tápokkal szerelt gépeket használ.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#5) samu74

samu74
(senior tag)

Nagyon igénytelen a kábelkivezetésnél az a megoldás... :( Most komolyan mennyit spórolhattak azon meg? :F

-----------

(#6) freelancer

freelancer
(tag)

A kispocs tapok helyett johetne mar a Fermi teszt :(

Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

(#7) Isee válasza freelancer (#6) üzenetére

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

hát közel 14k-ért inkább akkor egy chieftech 450-est vennék :U

freelancer: biztos rajta vannak a srácok a fermis teszten, nem akarnak egy elsietett valamit összedobni, elvégre egy új, jól kivesézett nv vs ati teszthez nem 1 hét kell :N

[ Szerkesztve ]

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#8) tálusz

tálusz
(tag)

Egy kis elírás:Mindkét tápban csúszócsapágas, 0,3 amper motorerejű példányt találtunk.
Amúgy most néztem a Cm Real Power M520-m, hát ott is kötegelővel oldották meg a kábelfogatást, förtelem! :(((

(#9) adamka16

adamka16
(őstag)

elgondolkodtam mostanság egy másik táp beszerzésén, de feljebb sajnos kemény összegeket kell fizetni a plusz wattokért. a mostani tápom is tökéletesen megállná a helyét csak sajnos még most viszonylag hidegben is nagyon felhangosodik a yate loon venti. mondjuk a gyári adat szerint 40dB a maximum, ismétlem: gyári adat szerint. sajna hiába tisztítom le a lapátokat akkor sem segít rajt, pedig még 1 éves sincs a táp. szóval aki teheti kisebb konfighoz is vegyen legalább 450-500-as tápot, mert nem kell csúcson mennie folyton ezáltal fele olyan hangon elmegy mint egy picike.

(#10) Isee válasza tálusz (#8) üzenetére

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

De most komoylan mivel oldják meg a kábelfogást ha nem kötegelővel? Az ha nincsen jó helyen vagy ha nem úgy tetszik az embernek, le lehet vágni, másszínűt/máshova lehet rakni :DDD

Mondjuk ennyi pénzért tényleg elférhetett volna rajta harisnya :K

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#11) tálusz válasza Isee (#10) üzenetére

tálusz
(tag)

A cikkben is említett műanyag gyűrűt szoktak tenni. Mondjuk nem nézegetem sűrűn a tápot, de nem hiszem, hogy ezen olyan marha sokat lehet spórolni.

(#12) eszterencs válasza freelancer (#6) üzenetére

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rajta vagyunk az ügyön, gondolhatod...

(#13) muxi-muxi válasza Isee (#7) üzenetére

muxi-muxi
(fanatikus tag)

Nem tudom, bár a 450-e Chieftec ára tényleg ennyi (vagy még kevesebb), én inkább ilyet vennék, mert a Chieftecben elég tré a ventilátor (Nekem is volt, onnan tudom. Azonnal lecseréltem). A Be Qiet! tápja mellett szól még a modernebb belső, és a 6+2-es csatlakozó is. (Bár aki erre VGA-szörnyet rak, az megnézheti magát...)

A Fermihez szólva: a HOC-sek már videóanyagot is csináltak róla, mostanában kell megjelennie az írott cikküknek is.

[ Szerkesztve ]

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#14) Godefroy válasza MZsoltee (#4) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

A felhasználók 90% ának inkább 300W tápja van, mintsem 500+ os.
Max a játékosok egy részének van nagyobb tápja, ahogy írod teljesen feleslegesen.

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#15) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

"Mint az várható volt, ismét a szokásos eredményt kaptuk. Míg nem kapott a húzott CPU és a nagy VGA komolyabb terhelést, addig minden rendben volt, de 3D-ben szinte azonnal hibás kép, majd pedig lekapcsolás volt az eredmény. Minden bizonnyal nem is a csúcsteljesítményt, hanem az ágankénti maximális terhelésküszöböt értük el."

Több fórumon is heves viták zajlanak erről a több részre osztott / egyben hagyott 12V-os ágról.
Most akkor tényleg hátrányban vannak a több ágas tápok, vagy sem? :F

(#16) rudi válasza Angel1981 (#15) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hátrányban vannak akkor, ha rosszul osztják el az ágakat. Például egy nagy VGA löketszerűen akár 300 wattot is fogyaszthat. Ha az alaplap és a PCI Express VGA csatlakozó is ugyanazon az ágon van, akkor ehhez 25 A-t kell tudnia annak az ágnak. Ha nem tud ennyit, akkor lekapcsolás van. Ha jól osztják el az ágakat, akkor azért nincs olyan nagy baj. A fenti 300 watt fele mehet az egyik ágról a másik egy másik ágról és máris csak 2x 12,5 A-re van szükség. Többnyire extrém tuningnál van gond, ahol a CPU önmagában is képes felveni egy 12 voltos rész 18-20 amperes maximuát.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#17) imibogyo

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

:U

[ Szerkesztve ]

(#18) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Még egy táp amin vásárlás után végre kell hajtani néhány változtatást:)

A kábelkorbács töve elég "olcsó"-ra sikerült :F

belűről viszont elég kulturált, és minden pozícióba került alkatrész(szűrés)
és kapott hűtést a graetz is.

Rudi:
legközelebb nézzétek meg légyszíves hogy jön-e belőle ciccegés mondjuk paszív 4850es vga mellet terhelésnél. ha már csendes géphez ajánljátok. :R :R

Üdv!

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#19) iwu

iwu
(PH! addikt)

hali!
nekem kb 5 éve van meg a 400as be-m...
q drága volt (garcserére kellett upgradelnem a revoltec helyett).
de a q6600, 4850, 2x sata cuccom is vígan és qssban ment vele:):):)
most egy corsair van a nagy gépben, de a be is megy azóta 0-24ben...
ennyi!
üdw,iwu

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#20) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tűnik rossznak, de egy kis kábelharisnya, no meg valami szebb kivezetés a kábeleknek valóban nem lett volna rossz.
Ettől függetlenül jók, s tetszenek.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#21) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rosszabbra számítottam, nagyon jó tápok! Lehetnének kicsit igényesebb kidolgozásúak, de annyi baj legyen. Cserébe egész halkra sikerültek, ami fontosabb (szvsz.) a kinézetnél.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#22) atesss válasza Godefroy (#14) üzenetére

atesss
(őstag)

Sajnos a (magyar) felhasználók többségének Codegány szintű tápja van, ami végeredményben a legkisebbek közé tartozik, mert ha 120W-ot le tud adni, akkor már sokat mondtam. :P
Csak felvesz hozzá vagy 200W-ot. :F

(#23) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Jo cucc. Gumigyuru (v. egyeb) valoban elferhetett volna a kimenetnel, de ez a legkevesebb, ki a fene nezegeti... :)

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#24) mmdms válasza Solten (#23) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Meg különben is, fogsz egy elpukkant kodegányt azt kiveszed a gumigyűrűt és rárakod erre. voálá! :)

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#25) Gyuri27 válasza AXisBOLD (#1) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A 300-s meg egyenesen lehetett volna modu. :K
Jó cuccok ezek.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#26) rudi válasza Duracellm... (#18) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajnos, a cicergés többnyire példányfüggő. Lehet, hogy a miénk nem csinálja, amit meg a vásárló vesz, az éppen igen.

(#27) freelancer válasza eszterencs (#12) üzenetére

freelancer
(tag)

Gondoltam, ty az infot :R

Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

(#28) TheChos3nOne válasza rudi (#26) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Grat a cikkhez :R Lenne egy kérdésem: egy 4870 X2 hangja mellett hogy tudjátok értékelni a tápok hangját, hiszen az szinte mindent elnyom (hacsak nincs vizezve) :F

[ Szerkesztve ]

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#29) Duracellm... válasza rudi (#26) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Megnyugtattál :U

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#30) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rudi a csúcsterhelést,hogy méritek? prime+furmark vagy csak játékok alatt amit produkál? mert elég kevésnek találom ezeket az értékeket,és mindig is fúrcsállódtam,hogyan jött ki ennyi.

A tápról annyit,hogy nagy kár,hogy a kábeleknél kihagyták azt a kis műanyag bilincset.A 12v-s ágak elosztása elég jóra sikeredett.A kábelek lehetnének hosszabbak,mert egy alsótápos házba már nem is ajánlott

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#31) Killer01

Killer01
(senior tag)

Jó teszt, korrekt tápok -némi szépséghibával. A 430-as szimpatikus, de nem ezek lesznek azok, amire lecserélném a 400-as liberty-met :U

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#32) rudi válasza 14adam (#30) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A magok fele fullra terhelve prime-mal, és 3Dmark05 egyik részteszt fut mellette, ami így együtt jobban húzza a procit, mint a Crysis. De persze nem annyira mint a furmark, mert itt reálisan előforduló helyzeteket vizsgálunk.

(#33) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Miért nem "Ajánlott" a minősítés? :Y :Y :Y

(#34) HaZsolt válasza Champipi (#33) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Szerintem nincs olyan jó árban azért.

Xtreme 3D Team Hungary

(#35) Dzsekó

Dzsekó
(őstag)

Csendes kezdetben a Protechnik venti, de fél év után olyan hangos lesz, mint a rohadalom. Kikopik a csapágya. Sokkal jobb egy Yate Loon vagy egy Adda, azok elnyűhetetlenek. 5 évig lazán elmennek zajnövekedés nélkül.

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#36) zed1983

zed1983
(őstag)

Jók ezek a tápok...egy harisnyázást megérdemeltek volna

(#37) N4ri87

N4ri87
(fanatikus tag)

Csak szerintem van a főcímben egy kis nyelvtani pontatlanság?

"....ha csak pusztán az android érdekel akkor pl. vegyél egy lg optimot, v. Sony xperia mini pro-t ....mindkettő hozza ugyanazt mint a desire, csak épp sokkal olcsóbban megúszod....." by eeaa

(#38) harry

harry
(PH! kedvence)

Pontosan mennyivel is drágább a 430-as táp a hasonló (?) FSP modellhez képest? Ezekre hány év garancia van?

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#40) echterion válasza muxi-muxi (#13) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen ventire cserélted a chieftec-ben a ventit?

A cikkhez: Jó cikk, lehet, veszek egy ilyet a mostani chieftec-em helyett.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#41) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

"A kisebb, 300-as modellre csatlakozók hiányában nem tudtuk rákötni a Radeon HD 4870 X2-t"

ezt mindig is furcsálltam a táptesztekben
nem lehet átalakítóval rákötni ? amit a vga-hoz szoktak adni

bár valószínű hogy a 4870x2 -őt akkor se bírna mint a 430 -as se bírta

meg én arra is kíváncsi lennék, hogy egy olcsó kategóriás szünetmentessel elmennek -e ezek a tápok amiket alkalomadtán teszteltek

én pl. ha tápcserére kerülne sor fontos szempontnak tartom, hogy menjen a szünetmentesemmel mert olyan helyen lakom ahol gyakori az áramingadozás

(#42) 14adam válasza Findzs (#41) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az aktív pfc-s táphoz szinuszos kimenő jelet támogató szünetmentes kell,hogy biztos menjem.Csak a delta belénél fordult elő,hogy nem ment a kvázi-szinuszos szünetmentesekkel,ezért a drágábbik ups-t kellett venni

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#43) ha3flt

ha3flt
(lelkes újonc)

Ez mitől halk aprócska hűtőbordákkal... Vagy csak terheletlenül az, vagy nyilván halk ventillátor van benne, ami meg ki tudja, meddig tart. Persze lehet, hogy nincs igazam.

(#44) TheChos3nOne válasza ha3flt (#43) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

80plus mellett ezek bőven elegendő nagyságú bordák.

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#45) Findzs válasza 14adam (#42) üzenetére

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

igen ezzel én is tisztában vagyok
mégis volt olyan olcsó kategóriás lc-power tápom amivel mant a szünetmentes pedig aktív pfc-s volt

akkor vettem a jelenlegi passzív pfc-s chieftech tápomat mert a 420 aktív chieftech nem ment a szünetmentessel

a kvázi-szinuszos szünetmentesek nagyon drágák az én pénztárcámhoz
azért írtam hogy próbából rádughatnák hogy ezek mit csinálnak

(#46) st_ati válasza iwu (#19) üzenetére

st_ati
(újonc)

Nemrég upgradeltem és a táp maradt: 360W-os Zalman 360B-APS
Phenom II X4 925, 4GB RAM, Radeon HD5770, 3 HDD és egy DVD
Mindent visz, játékokat stb. Én is csodálkozom rajta egy kicsit...

(#47) D4rkAv3ng3r válasza tálusz (#8) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Az én FSP ZEN-emen nem. :DDD

(#48) rudi válasza Findzs (#41) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a helyzet, hogy nem minden esetben van elég csatlakozó ezekhez az adapterekhez. A HD 4870 X2-nek egy 8 és egy 6 tűs tápcsatlakozója van, az összesen hat 12 voltos és 8 földelő eret jelent. Hogy ez korrekten be legyen kötve, ahhoz hat molex csatlakozó kellene. Persze, lehet kevesebbről is próbálkozni, de akkor instabil lehet a rendszer.

(#49) rudi válasza ha3flt (#43) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ahogy fentebb írták 80 Plus-hoz ez a bordaméret elég. Ráadásul a szokásos 2 helyett itt 3 borda van. Mondok egy példát. Adott a 80% hatásfokú táp, amit a nem éppen csíra tesztgépünk 380 wattos konnektorból felvett teljesítményre kényszerít. Ebből kb. 20% alkul hővé, ami 76 watt csúcsban, szóval nem olyan vészes. Ha pedig tovább gondolod, hogy ilyen 3-400 wattos alap tápokra feleekkora konfigokat szoktak kötni, akkor máris ott tartasz, hogy a tápnak még csúcsban is max 30-40 wattnyi hőt kell tudnia lekezelni.

(#50) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Nemrég vettem egyet az új FSP-ből, 350W-os teljesítménnyel. Tökéletesen elégedett vagyok vele, halk, kellő mennyiségű, de nem túl sok csatlakozó jellemzi. A most látott 300W-os modell esetén merült fel bennem újra az a kérdés, ami már a saját tápomnál is. Mi szükség van egy ATX méretű dobozra az ilyen kis teljesítményű tápok esetén? Belenéztem a tápomba, és szinte alig zörög valami abban a félig üres dobozban. Nagyon örülnék neki, hogyha a gyártók a közeljövőben valami kisebb tápszabvány szerint csomagolnák be ezeket, mert szerintem jóval kisebb helyen elférnének.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.