Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Valahogy mindig sikerül meglepniük az embert. Kár, hogy erősebb gépek ellen nincs ütőképes alternatívájuk.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#2) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Amire az Atom keves, arra ez sem lesz eleg.

Mi tortent, hogy mar heti 2 Via kamuhir jon? Ennyire rosszul all a szenajuk? :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Hmmm, VIA alkot, es egeszen jol.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#4) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez jól mutatna egy szerver házban :DDD

(#5) PNEUM válasza nyunyu (#2) üzenetére

PNEUM
(fanatikus tag)

"Amire az Atom keves, arra ez sem lesz eleg."

Végülis sz.r ha van alternativa. :U
Nem értem az AMD is minek gyárt procikat, úgysem erőssebbek mint az Intel procijai :F

[ Szerkesztve ]

"A gonosz győzni fog, ha a jó emberek nem tesznek semmit" Edmund Burke

(#6) DV

DV
(senior tag)

Akkora, mint 2db telefon, 10cm x 7.2cm.

(#7) nyunyu válasza PNEUM (#5) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Végülis sz.r ha van alternativa. :U

Via arait+beszerezhetoseget tekintve nem lesz alternativaja az Atomnak...

[ Szerkesztve ]

(#8) hejesírásó válasza DV (#6) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

nagyon jól össze van zsúfolva az tény.

(#9) Wyll

Wyll
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Azt figyelitek, hogy a felső képen görbe az egyik pin a hátsó sorban!? ;]

>Photoshop, képszerkesztés, fotóretusálás, plakáttervezés, mindenféle grafikai munka - ha ilyesmi kell, keress meg bátran!<

(#10) aram01 válasza Wyll (#9) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tényleg :D

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#11) Gonosz15 válasza Wyll (#9) üzenetére

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt figyelitek mekkora kocka, hogy az ilyet egyből kiszúrja? ;] :))

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#12) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Kocsikba jó lehet...

(#13) Trava

Trava
(tag)

Sok VIA bejelentést lehet olvasni, aztán annyi.
A boltokba már nem lehet velük találkozni, vagy csak embertelen árakon.

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

(#14) CsiguszMaxim válasza Wyll (#9) üzenetére

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ezen sírva röhögtem.... :DDD Magam se tudom miért :))

[ Szerkesztve ]

Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07

(#15) szegi2

szegi2
(újonc)

Ez valami teszt példány lehet, bal alsó sarokban 2 smd ellenállás úgy van odaforrasztva mintha én csináltam volna. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16) ]Phobos[ válasza szegi2 (#15) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Valójában eddig bírta a teszteket ;]

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#17) Abu85 válasza nyunyu (#7) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért ilyen drága, mert beágyazott rendszer. Olyan cégeknek kell ilyen, akik extrém körülményekre keresnek jól működő kis fogyasztású számítógépet.
A consumer piacra jelentősen olcsóbbak a VIA holmik, csak nem jut el hozzánk. Az AMD termékeit sem engedi használni az Intel, hát a VIA mit tehet ellenük, a gyártók inkább bezsebelik a milliárdokat az Inteltől, és építenek az ő termékeikre gépeket. Nem véletlenül volt az EU-s milliárdos bünti és az AMD-nek sem véletlenül fizetet bánatpénzt az Intel, az összes pert megnyerte volna az AMD, és sokkal nagyobb kártérítést zsebelt volna be.
Az Intel nem híve a szabad piacnak. :(

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#18) Flame_ válasza Abu85 (#17) üzenetére

Flame_
(tag)
LOGOUT blog

"Az Intel nem híve a szabad piacnak. :( "

Ahogy egyetlen piacvezető sem az.

[ Szerkesztve ]

(#19) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Ráadásul az első kép kamu.

Ha megnézitek a nagyobb chipet, teljesen jó, van magassága, egyéb alkatrészek "kiállnak" a síkból.
A kisebb (a proci) teljesen úgy néz ki, mintha felülről fotózott proci képét forgatták és döntötték volna el, hogy jó legyen. Teljesen sík felület (alkatrészek nem állnak ki), és a magnak sincs oldala.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#20) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem jó kis cucc.

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#21) Male válasza Elrood (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg :DDD

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#22) Ayg0

Ayg0
(senior tag)

'...melyhez maximum 2 GB kapacitású DDR2-es rendszermemória társulhat az egyetlen SO-DIMM aljzatban'

vesszek meg, ha látok ezen egy memfoglalatot is...

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#23) tlac válasza Ayg0 (#22) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

biztos a másik oldalon van

[ Szerkesztve ]

(#24) DraXoN válasza Elrood (#19) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De ha megnézed, akkor láthatod, hogy a hűtés felfogató pontok is máshol vannak :) (és ezek tényleg "csak" pontok :D ).

Szerk.: Biztos, hogy nem ugyanaz a 2 lap, mert a szitázott feliratokban is van különbség, illetve a lábak is máshogy görbülnek kicsit :)

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#25) nyunyu válasza Abu85 (#17) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Azért ilyen drága, mert beágyazott rendszer. Olyan cégeknek kell ilyen, akik extrém körülményekre keresnek jól működő kis fogyasztású számítógépet

Beagyazott lapok:
Wafer-US15WP: US15W+Atom Z530 (1.6Ghz) 61.5+fa
Wafer-CX700M: CX700+C7 1Ghz 57+fara emlekszem, de eltunt az arlistambol :Y

Szerinted melyik jobb vetel?

Arrol nem is beszelve, hogy a CX700 NEM mukodik DOS alatt, mert inkompatibilis a chipsete.
Emiatt kenytelenek voltunk atterni a tajvani beszallitonk eggyel nagyobb meretu, inteles konfigjara. (Azon legalabb van bovitesi lehetoseg ezerrel, nem korlatoz a tul kicsi alaplap)

Nem kar erte, hogy mar nem forgalmazzak a CX700M-et.

A consumer piacra jelentősen olcsóbbak a VIA holmik, csak nem jut el hozzánk.

HOOOOL???

Magyar Via forgalmazo nagyker arait elnezve az elavult Epiakat is aranyaron merik.
ME6000: 20+fa?

De jo, hogy az o webshopjuk is eltunt, bar a ceg uj cime (Kamfor utca) is sokatmondo :DDD

(#26) Sucuka válasza nyunyu (#25) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Épp csak hogy benéztem ide, mert érkedelnek a különleges dolgok, néhány "apróságot" elmondok:

"De ha megnézed, akkor láthatod, hogy a hűtés felfogató pontok is máshol vannak (és ezek tényleg "csak" pontok )."

Nos azok a "pontok" nem a hűtésért felelősek, hanem azért, hogy az SMT beültető robot be tudja mérni, hová tegye a chip-eket. Az a nevük, hogy "fiducial".

Ez valami teszt példány lehet, bal alsó sarokban 2 smd ellenállás úgy van odaforrasztva mintha én csináltam volna.

Az ilyen kísérleti példányokon előfordul az ilyesmi, tanúja voltam mobilteló és plazmaTV gyártáskor :)

Ráadásul az első kép kamu.

Ha megnézitek a nagyobb chipet, teljesen jó, van magassága, egyéb alkatrészek "kiállnak" a síkból

Nem csak az első, de a második kép is kamu, legalábbis a kisebbik VIA-chip szempontjából. El is magyarázom, hogy miért:
Valószínűleg egy kezdeti verzióban lévő, teszt-proci lehetett rajta, ami meglehetősen csúnyán mutat, főleg ha valami tokozás miatti eltérés van az eredeti (forgalomba kerülő) verzióhoz képest, ezért aztán - marketingfogásból - a bemutatóhoz készült képeket "retusálják" kicsit. Hamegnézitek, a másik képen is ugyanúgy elmosódottak a proci tokozásán lévő SMD kerámia kondenzátorok, míg a nagyobb VIA-chipen szépen, kontúrosan látszanak.

Végül pedig ecsetelem, hogy engem mi zavar:
Az, hogy a nagy alaplapok esetében már ide, s tova 4 éve a soros flash memóriák korát éljük (gondoljatok csak a 8 lábú kis BIOS-IC-kre az alaplapokon), ezt meg egy "ósdi" párhuzamos Firmware-HUB IC-vel szerelik. Annak a foglalatnak és a BIOS-chipnek a helyére még plusz egy procit felrakhattak volna, akkora helyet foglal.

#25: nyunyu, te mivel foglalkozol, ha nem vagyok indiszkrét?

[ Szerkesztve ]

"Nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a sz@rban, hanem hogy lötyögtetik a tégelyt..." --- http://hardverapro.hu/apro/alaplapi_bios_javitas_flash_programozas/friss.html ---

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.