Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Leültek egy kocsmába és végre megtárgyalták. Ideje volt már. (bár annyira nem zavar, de rég óta húzzák vonják egymást. :D)

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#2) Gude

Gude
(senior tag)

2 sör mellett örök barik lettek :DDD

"Nos, ami engem illet, én optimista vagyok - semmi értelme sincs annak, hogy más legyek."(Winston CHURCHILL)

(#3) Ł-IceRocK-Ł válasza Gude (#2) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha beszélhetünk barátságról két ilyen cég nevében. Bár kétlem. Általában a barátok nem szidják egymást a másik háta mögött, és nem akarja eltakarítani a másikat az útból. ( bár mindenre van és volt példa, ezért általánosítottam.)

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#4) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

A lényeg hogy hamarosan az Intel mindenkit kipiszkál és mi vehetjük méregdrágán a fos és kevésbé fos cuccaikat.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#5) Tal2 válasza atti_2010 (#4) üzenetére

Tal2
(tag)

Teljesen egyetértek azzal, amit írtál.
Sajnálom, hogy abbahagyja a chipset gyártást, mert régen rettentő jó chipset-jei voltak...

(#6) Manbal válasza atti_2010 (#4) üzenetére

Manbal
(fanatikus tag)

Az Intelt fosnak semmiféle képpen nem nevezném... nem véletlen világelsők :K

(#7) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

te jó ég mi folyik itt, a végén még kerül az nv-hez egy x86 licenc egy némi atom támogatással és a tegra 4 már atom-nv alapú fusion lesz :U :)) ;]

tudom hogy nem ez lesz, de jól hangzik.

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#8) moha21 válasza Manbal (#6) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+1

Inkább örüljünk neki, minél több cég van versenyben annál jobb nekünk.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#9) Ł-IceRocK-Ł válasza atti_2010 (#4) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez vásárlói szempontból sem egy utolsó dolog.
Teljesen egyetértek. :K

(#10) Paul119 válasza atti_2010 (#4) üzenetére

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az intel jóval előrébb jár mint az amdnek nevezett förtelem :DDD
és már látom előre hogy nemsokára jön a várva várt ár/érték marhaság :D

[ Szerkesztve ]

(#11) Flash86 válasza Paul119 (#10) üzenetére

Flash86
(tag)

Processzorok terén? Igen. GPU tekintetében? Messzebb vannak, mint Makó Jeruzsálemtől.

"Csak hozzáteszem, hogy egyre többen írják, hogy sz@r a nokia, meg eljárt felette az idő. De tényleg nem kötekszem, sokan járnak még ma is ladával... " by sbazsi

(#12) megint én

megint én
(őstag)

A hír hallatára átlag +10 fpsem van!!!

(#13) Paul119 válasza Flash86 (#11) üzenetére

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyilván procira gondoltam :K

(#14) Abu85 válasza Paul119 (#13) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lassan a kettő együtt jár. Ezt jelenti a platformosodás. Mindenki egy chipbe integrál minden fontosabb egységet. Ezért szívóztak az NV-vel, hogy végre tűnjenek el a PC-s piac fontosabb szegmenseiből. Most hogy eltűntek, ki is lehet békülni.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) zazahoho válasza megint én (#12) üzenetére

zazahoho
(őstag)

+1 :DDD ;]
pénz beszél.......

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#16) Ayg0 válasza moha21 (#8) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

te melyik hírt olvasod? épp az ellenkezőjéről szól a cikk: az intel kitúrt egy céget a pc-s piacról, most pedig "békülés" címszó alatt rá akarja tenni a kezét annak technológiáira, hogy idő előtt ledolgozza hátrányát az egyetlen konkurensével szemben.
hurrá, de jó lesz nekünk...

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#17) Abu85 válasza Ayg0 (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát, ja ... lényegében ez történt. :(((

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#18) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tökmindegy, hogy ki van felül. Mindennek pont annyi az ára, amennyiért el lehet adni. Se több, se kevesebb.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#19) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"de a Radeonok is számos NVIDIA által kifejlesztett szabadalmat alkalmaznak, melyek egyelőre elérhetetlennek tűnnek."

Pontosan milyen szabadalmakról van itt szó? Gondolom akkor az nV is használ ATI (illetve AMD) szabadalmakat.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#20) bigga

bigga
(tag)

Ennek azért nem örülök annyira, mert az NV általában jó cuccokat gyárt, megfelelő szoftveres támogatottsággal (bár mostanság rájár a rúd az biztos). Gondolom azért az Nv-nál nem törtek ki sírógörcsben mikor az Intelesek perkáltak. :)

" You know what capitalism is? Getting f*cked! "

(#21) Abu85 válasza Oliverda (#19) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mintavételezési és textúrázási szabadalmak. Persze használnak ATI-s szabadalmakat az NV-k. Persze nem a legújabbakat. Igazából, itt régi dolgokról van szó, persze nagyon hasznos dolgokról.

(#22) Keldor papa válasza Abu85 (#17) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Még mindig nincs esély arra különben, hogy Intel nVidiát vegyen magának karácsonyra vagy jövőre? Ha csak két erős ellenfél állna egymással szemben, akkor jó lenne. Intel(+nVidia) és AMD(+ATi).

Egyébként gondolom nem, de azért megkérdezem.

(#23) Abu85 válasza Keldor papa (#22) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

2006-ban még el lehetett rajta gondolkodni, most már késő. Leghamarabb 2016-ra lenne közös fejlesztésű lapkájuk.

Mellesleg Huang-papa eléggé komoly feltételekhez köti az egyezséget. Az AMD anno az NV-t is megkörnyékezte, de nem lett belőle semmi, mert Huang akart lenni az AMD-s főmufti. Gondolom most sem adná alább. :D

[ Szerkesztve ]

(#24) Gonosz15 válasza Keldor papa (#22) üzenetére

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"..Az NVIDIA már a harmadik negyedéves pénzügyi jelentést taglaló konferenciáján (ahol egyébként 84,9 millió dolláros profittal zárt a cég) .." Szerintem köszönik szépen jól vannak, élnek és virulnak :D

[ Szerkesztve ]

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#25) Oliverda válasza Abu85 (#21) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sejtettem hogy az nV is használ ATI-s szabadalmakat máskülönben gyanítom, hogy nem adták volna át nekik a sajátjaikat.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#26) Abu85 válasza Gonosz15 (#24) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Persze, hogy jól vannak, nem a cég helyzetével van baj, hanem a PC-s piacon való versennyel. Platform nélkül nem lehet megélni már sehol. Az NV nem megy tönkre, egyszerűen csak a PC-s üzletágat építik le. De nem gond, mert ott van a Tegra és a Tesla.

[ Szerkesztve ]

(#27) DriderG

DriderG
(tag)

Azért az nVidiától is visszakérdezhetnek az intel felé, hogy hol is az a mindent verő Larrabee kártya? Szépen elhasaltak, pedig volt ígérgetés rendesen: lineáris skálázhatóság, HPC piacra való betörés stb.

nVidia - The Way It's Meant To Be Played

(#28) lorenzen válasza Abu85 (#26) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

Az NV stratégia partnere a VIA lehetett volna,.a PC üzletágban.
Közösen, harmadik szereplőként, a piacon tudlak volna maradni.
Most a VIA is könnyen felmorzsolódhat. egyik oldalról az ARM, másik oldalról az ATI-Intel páros szűkíti a mozgásterét.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#29) atti_2010 válasza Manbal (#6) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Rengeteg rossz termékük van csak jó nevet adtak hozzá, azt meg hogy hogyan lettek világelsők inkább ne firtassuk.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#30) Ł-IceRocK-Ł válasza Abu85 (#26) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem azért megmaradnak az eddigi pc normák. A külön cpu és a diszkrét kártya sokaknak ez jelenti az igazi pc-t. (ahogy nekem is)

(#31) atti_2010 válasza Ł-IceRocK-Ł (#30) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Hát ameddig bele nem tudnak taposni a prociba egy HD 6950-70 tudású GPU-t biztosan marad, az meg szerintem nem ma lesz.

(#32) cwn válasza atti_2010 (#31) üzenetére

cwn
(tag)

nem is ez lesz a nyero technologia, a larrabbee eszerint lett tervezve es megbukott
az nvidia mas utat kovet , gpu-ba agyaz processzort, vagyis inkabb emulal
az 1 teraflopsos szornyetege lazan kuld egy intel processzort
varhato megjelenes jovore, a kulon processzor +gpu egy bukott technologia,

(#33) Oliverda válasza cwn (#32) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

(#34) Sanyix válasza Manbal (#6) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja nem véletlenül pl hasonló trükkökkel fogják vissza az amd-t :))
Olyan mintha azt mondanád a második versenyzőt cél előtt elgáncsoló első milyen megérdemelten világelső :DDD

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#35) cwn válasza cwn (#32) üzenetére

cwn
(tag)

nem elkepzelhetetlen hogy az intel rateszi a markat az nvidiara, nagyon be vannak fosva attol amit ma az nvidia a cloud teruleten nyujt, semmilyen alternativa nincs intel kezben
x86, larrabbee ,cloud chip nevetsegesek a fermi mellett

(#36) Sanyix válasza Paul119 (#10) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az ár/érték nem marhaság ám. Normális ember MAGÁNCÉLRA ezt nézi, a másik csoportot idiótáknak hívják :))

egyébként nemnagyon látom hogy az atom annyira elöl járna :D

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#37) Sanyix válasza cwn (#32) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát persze ilyen sikeres volt a via x86 emulációja, biztos sikeresebb lesz az nv-é ami ráadásul nem is cpu-ra alapszik hanem gpu-ra ami alapból is borzasztóan gyenge olyan feladatokban amik a cpu-ra kerülnek :)))

Már ha csinálna az nv x86 emulációt, de nyilvánvalóan ők is tudják hogy ez tökhülyeség :)

(#38) Sanyix válasza cwn (#35) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sg-n volt egy arc, az meg mondta az hd5000 szar a gtx480 elveri mindenben az amd-t az intelt is, x86 emulációja lesz meg minden :DDD
bejött az is. nem te vagy az?

[ Szerkesztve ]

(#39) atti_2010 válasza cwn (#32) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az lehet hogy szervernek nagyon jó de az biztos hogy asztali gépnek pocsék, és nem lehet mindent emulálni, vagyis lehet de kérdés hogy milyen áron, ha felzabálja az erőforrás jelentős részét akkor asztali használatra egyértelműen nem jó, pláne most mikor minden a fogyasztásról szól, senkinek nem kell egy szörnyeteg ha 100 W zabál idle.

(#40) Sanyix válasza atti_2010 (#39) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szervernek sem jó... bizonyos feladatokra jó, de bizonyos feladatokra meg borzalmasan lassú, főképp az olyan programokban ahol sok az elágazás (if)

(#41) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Pont most, mi?

Bazira egyertelmu: Az nvidia kivonul (valoszinuleg a GPU-knak is annyi), az Intel meg siman beszart a Fusion miatt, es hirtelen akar infot vasarolni.
Egy hanyinger az egesz. Meg akarta folytani az Nvidiat, most meg a fejlesztesekert kilincsel.

Nem vagyok fan, de pont az Intel viselkedese miatt szamuztem evek ota a gyartot mindenbol. Anno az Nvidia sem volt sokkal jobb gyerek.

Broaf... :(((

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#42) atti_2010 válasza Jim Tonic (#41) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Elvégre az Nvidia is azért erőlteti a PhysX-t hogy az AMD-t kizárja.

[ Szerkesztve ]

(#43) Abu85 válasza Ł-IceRocK-Ł (#30) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Attól függ, hogy mit értesz norma alatt. Ha a miditornyot egy ATX-es alaplappal, és külön VGA-val, akkor annak a piaca rohamosan csökken. A mobil üzletág van növekvőben, és ezeknél a termékeknél a méret zárja ki az extra GPU-t. Ezért megy mindeni az integráció útján. Egy lapkába a CPU-t és a GPU-t.

(#42) atti_2010: A PhysX az semmit sem jelent az NV-nek. Egyszerű mézesmadzag a CUDA gyártói támogatására. De ezt az Intel és az AMD is visszautasította, így ennyi. Persze a technológia kész van, így csak át kell ültetni a CUDA-t Androidra és ott tovább lehet vinni ezt a vonalat. A PC-ben már csak azt szolgálja a PhysX, hogy minél magasabb legyen a gépigény. Értsd, minél több GeForce-ot vegyél a gépbe, mert szűkül a piac.

[ Szerkesztve ]

(#44) Giot válasza Jim Tonic (#41) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

+1 ha az érdek úgy kívánja akkor megeggyeznek, ha nem akkor megfojtják egymást. Persze az AMD sem mentes ezektől a dolgoktól.

"A jövőben a vállalat minden erejével a Tegra sikerére fog koncentrálni, mely nem mellékesen egy komplett platform, így az NVIDIA is képes rálépni a rendszerszintű integráció rögös, ám jövőbiztos ösvényére."
Ez volt a cél gondolom.

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#45) bitblueduck válasza Manbal (#6) üzenetére

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

:)
- atom mi ha nem az
- ezzel a logikaval az AMD-nen a P4 megjelenesetol a core2 megjeleneseig vilagelsonek kellett volna lennie.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#46) Ł-IceRocK-Ł válasza Abu85 (#43) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ez a túlzott fejlődés sem jó, talán majd ha olyan erős mobil platform lesz elérhető áron mint most egy erős pc konfig, akkor megértem, de hiányozna az a gép az asztal mellől.
(Am sem szeretem se a laptopokat meg az ilyen beágyazósdit)

(#47) Entryy válasza Abu85 (#43) üzenetére

Entryy
(fanatikus tag)

Nekem van desktop és lapos is, ilyen is,olyan is. Mindnek meg van a maga felhasználási területe. Nem gondolom,h a laptopok ki tudnák váltani a desktop gépeket. Vagyis inkább remélem.

Ha nincs semmim, olcsóbb egy alap laptop,mint egy alap gép. Ha már teljesítménycentrikus vagyok és magas igényeket támasztok, akkor az asztali olcsóbb,mint a laptop. Szvsz.

Ł-IceRocK-Ł megelőztél! :C :R

A hírhez meg annyit,hogy a címet olvasva azt hittem(reméltem),hogy az NV visszatér...
Ez a verzió teljesen kizárt?

[ Szerkesztve ]

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#48) Abu85 válasza Entryy (#47) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hova vissza? A chipsetbizniszbe? Annak már nincs semmi értelme. A PC-s platformhoz meg szerezni kell egy x86 licencet. Az NV jövője az ARM. Ez egyébként nem feltételemül rossz nekik. Az ARM jön fel mint a talajvíz, és a mobil piacon is hemzsegnek a vevők. A Tegra 2 még csak szárnypróbálgatás, a nagy aprítás jövőre kezdődik meg a SoC-ok új generációjával. Nem könnyű, mert sok az ellenfél, de nagyságrendekkel több pénz van a piacban, mint amennyit a PC-n keresett az NV.

(#50) Boxi88 válasza TESCO-Zsömle (#18) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Ez így igaz! Én sem tudtam volna szebben megfogalmazni! ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.