Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Okos kis cucc, ahogy elnézem, és mellette még szép is :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#2) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Létezik ilyen elérhető áron 4 lemeznek?

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#3) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

en meg arat sem latok sehol sem :)

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#4) Alex91 válasza Cerebellum (#2) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mi az elerheto ar? 120k folott mar letezik...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#5) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Jó a cucc. Nagyon jó lenne 4 lemezes verzióban, RAID0+1-ben biztonságos és gyors kiszolgáló lehet irodákban. Otthonra ez is tökéletes.
Mivel Linuxos, arra lehet okosítani, amire akarjuk, valószínűleg pl. torrentre is képes lehetne.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#6) _AnTi_

_AnTi_
(tag)

Alig várom már hogy a kezem közé kerüljön egy ilyen (vagy ehhez hasonló) kütyü! Remélem már nem kell rá sokat várnom!

Kinézetre is elég pofás, lehet, hogy ez lesz az áldozat...

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#7) tkesy válasza _AnTi_ (#6) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

A DLink nek már tavaly dec. óta kapható (kishazánkban is) az ehhez hasonló egy illteve két lemezes hálózati adattárra, hasonló funkciókkal és torrent letöltési lehetőséggel úgy 22k és 42k -s áron... És nmerég jelentették be a 4 lemezes megoldásukat....

[ Szerkesztve ]

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#8) marcee

marcee
(PH! addikt)

Én eddig két db. gigabites NAS-szal találkoztam személyesen, mindkettő olyan lassú volt, hogy az szégyen. A WD My Book World Edition 1TB írási sebessége 4-5MB/s volt, a D-Link DNS-323 raid-1-ben meg 10MB/s körül tetőzött (ezzel a sebességen kívül más kifogás is volt bőven) (mindkettő gigabites switchen, illetve direct connectálva is). A WD-ből szétszerelés után egy eSATA/USB chieftec rackbe került a winchester, a d-link meg megy vissza az üzletbe... :(
Jól lenne teszt ilyen cuccokról, mert igény lenne rá, de nagyon mellé lehet nyúlni.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#9) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

NAS-ok piaca szépen növekszik, bár az alsóbb kategóriában inkább csak a külsö boritásban van különbség, a belsô erösen hasonlló. Sajnos a legtöbb esetben hiába a gigabit ethernet csatlakozó ha a tényleges átviteli sebesség alacsony. Persze tudom otthonra még a "hagyományos" 100-as háló is elég. Viszont ezeknek a cuccoknak éppen az lenne a lényege, hogy ne saját gépre dolgozz vagy onnan nézd a videókat, hallgasd a zenéket.
Ezért lenne jó ha (független) teszteket is lennének irás/olvasás sebességéröl.

Esetleg itt a PH-n lehetne egy táblázat amibe bekerülnek a NAS-ok alap adatai, hogy összehasonlithatóak legyenek. (raid level, támogatott protokolok, média server támogatás, sebesség, stb. na meg ha van hazai forgalmazó és ár, hogy legyen egy kis reklám is.)

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#10) _AnTi_ válasza tkesy (#7) üzenetére

_AnTi_
(tag)

Köszi, már keresem is!

Az az igazság, hogy konkrét példányokról még nem gondolkodtam, mindig csak a nyálamat csorgattam a hirek láttán, de most lassan úgy néz ki összejön!

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#11) gliskard válasza Jim Tonic (#5) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

ReadyNAS+ 4 lemezes, gyors és az SMB-n kivül az AFP-t is tud, tehát nativ Macintosh támogatással rendelkezik. Az új firmware-rel pedig már a torrent sem probléma. Ja és gyors!
(mi használunk egyet és nincs velem semmi komolyabb probléma)

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#12) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

(Bazi nagy NAS tesztet akarok!!!!! :) )

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#13) LonGleY

LonGleY
(senior tag)

Egy fontos kérdés az itthoni felhasználáshoz kapcsolódóan:

Ha nincs aktív használatban valamelyik winyó, ugye képes
az automatikus leállításra, mint a WD külső HDD (rackek)?

Alex91: támogatom! :]

[ Szerkesztve ]

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#14) Cerebellum válasza Alex91 (#4) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Hát mondjuk ami durván fele annyiba kerül, mint a belevaló négy lemez. 120k-ból komplett zajtalan gépet építek 4 lemez köré :D

30-40k-ra gondoltam.

(#15) Alex91 válasza Cerebellum (#14) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, annyiert nem kapsz... :DD

(#16) marcee válasza LonGleY (#13) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

A Dlink DNS-323 akkor is elmegy pihenni, ha letiltod a power saveing-et! :) Aztán 2 perc míg összeszedi magát! De természetesen van benne ilyen funkció is, web-es felületen irányítható, maximum hatása nincs.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#17) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

Olyan NAS-t keresek, amiben saját scripteket is lehet futtatni:
Adott folderre megadok egy quotát, amikor eléri a legrégibb fájlokat törli.
(mielőtt valaki értetlenkedne, nem office dokumentumoknak kellene)
Privátban még árajánlat is jöhet, ha valaki tud ilyent

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#18) Cerebellum válasza Alex91 (#15) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Sejtettem :B

(#19) misran

misran
(tag)

A NAS-ok jelenlegi 10-15 MBps-es sebességéhez képest az NDAS-ok 50-60 MBps-t tudnak. Sajna a protokoll saját, minden rendszeren kell drivert telepíteni, de talán megéri.
Valakinek van erről tapasztalata?

MiSRaN

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.