Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) PNP

PNP
(senior tag)

"a felvétel teljes területén kiváló élességet nyújt." Hogy hol?

(#2) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Akkor kérem csomagolni a D3X mellé a 24 f1.4G-t, 50 f1.4G-t, 85 f1.4-et, ill. mivel az előbbi lehet, hogy rövid portréhoz még egy 135 f2-t.
Úgylátom a FF-re állt rá nagyon a nikon, főként fixeket tekintve. Esetleg egy DX 16 f1.4 vagy legalább f2.8 emberibb áron? Tudom, ott a Tokina 11-16 f2.8...:)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#3) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Sajnos csak kicsi mintaképeket találtam, de valami eszméletlen szép bokeh-ja van a 24 f1.4-nek.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#4) kricsi81

kricsi81
(senior tag)

Nekem elég szimpi a 24-es, viszont gondolom horror lesz az ára kb :)
A blogomon írtam is, hogy tényleg itt lenne már az ideje egy kicsit a DX vonalat is erősíteni, illetve egy SB-700, és egy fényerős (2.8, vagy rosszabb esetben 4) olcsó telezoom is elférne a palettán...

BLOG: www.kovacsrichard.hu/blog

(#5) Cayman válasza PNP (#1) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Valószínűleg arra gondolhattak, hogy a kép szélei és sarkai felé nem tapasztalható lágyulás.

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#6) MLaca válasza kricsi81 (#4) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

cca. 700e forint.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#7) MLaca válasza PNP (#1) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

így fogalmaztak a hivatalos sajtó anyagban :)

(#8) MLaca válasza Ijk (#3) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

engem az is érdekelne, hogy vajon rektilineáris-e az a 24-es?

(#9) kricsi81 válasza MLaca (#6) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

?

(#10) kricsi81

kricsi81
(senior tag)

MLaca, jöhet is az újabb cikk az Aperture 3-ról ;)

(#11) adnoctum18 válasza Ijk (#3) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Az első kép mindent üt nálam a hangulatával, a többi nem jön be, de az elsőért érdemes volt kattintani! :)

Jó obik, kéne mindkettő, főleg a 24es.

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#12) kricsi81 válasza adnoctum18 (#11) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

Nekem is nagyon tetszik a 24-es, de szerintem drága lesz :O

"Az első kép mindent üt nálam a hangulatával, a többi nem jön be, de az elsőért érdemes volt kattintani! "
Ahogy Ijk is írta, ezek mintaképek (vagy tesztképek), itt nem a "fotó jósága" a lényeg, hanem (csak és kizárólag) a minőség ;) :K

(#13) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Ilyen drága obikkal hogyan lehet "robbantani" ?
Max a hazai felhasználók agyát... :(

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#14) nord_ válasza kricsi81 (#12) üzenetére

nord_
(őstag)

Nekem is nagyon tetszik a 24-es, de szerintem drága lesz
2150€ (dpreview.com)

(#15) kricsi81 válasza nord_ (#14) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

na ezt azért nem nagyon hiszem el :)
(2150euro = 580.500ft... az kicsit sok lenne)

(#16) nord_ válasza kricsi81 (#15) üzenetére

nord_
(őstag)

Sok-e? Az új 70-200 VR II, ami ehhez képest "csak" kettőnyócas, a maga 650ezer forintos árával akkor micsoda? :D

(#17) kricsi81 válasza nord_ (#16) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

A telék azért más kategória, azok mindig is nagyságrendekkel drágábbak voltak, mint a "sima" obik :) (nem?)

De amúgy igen, annak is horror ára lett...

(#18) nord_ válasza kricsi81 (#17) üzenetére

nord_
(őstag)

A csúcsminőség és a nagy fényerő sajnos aranyárban van, gyútávtól függetlenül... (28mm F1.4, 85mm F1.4, PC obik).

(#19) adnoctum18 válasza kricsi81 (#12) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Tudom, hogy a pixelkukkolás lenne a lényeg, de mivel úgysem teljes méretű képek, ezért inkább a "jóságát" vettem figyelembe.:D

Majd ha lesznek teljes méretű képek, azokat lehet pixelről pixelre vizslatni élesség szempontjából.

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#20) Flow válasza nord_ (#18) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért szerintem nem lehet egy kalap alá venni a kettőt. Persze attól függ, ki miért fizetne sokat..Én egy kicsit erősnek vélem ezt az árat (talán ha lenne benne VR...), lévén mégiscsak egy fix. Gondolom megy majd lejjebb.

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#21) nord_ válasza Flow (#20) üzenetére

nord_
(őstag)

VR miatt? :D Fényerőt "csinálni" sokkal nagyobb kihívás műszakilag, mint egy stabilizáló lencsetagot berakni. Nézd meg, hogy mennyibe kerül egy 18-55 vagy 18-105. ;)

Ráadásul nagylátóban nagyon marginális esetben van rá szükség... mozgó témára ugye nem jó; nagylátóban nem kell nagy gyakorlat az 1/20-at kézből történő megfogásához. Kábé 1/20 és 1/4 s közt használná ki az ember... Az alatt meg már olyannyira megnő a berázás veszélye, hogy azt stabi nem fogja meg csakis állvány.

Én egy kicsit erősnek vélem ezt az árat, lévén mégiscsak egy fix
Hehe, akkor nézd meg a Nikkor 200mm F2-t árát, vagy a régi 28mm F1.4 árát, ami még használtan is a csillagos egekben van. :D
(Azt meg már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a fix obik nem a zúmobik alárendeltjei... "...mégiscsak egy fix..." sokan használnak csak fixeket - ráadásul volt egy fél évszázad, amikor zúmok nélkül is nem csak hogy meg tudott élni a fotósok, hanem rengeteg kiváló képet lőttek még olyan helyzetben is, amikor nem volt idő a cserélgetésre. Az amatőrök, hobbifotósok igen jelentős többségénél az idő szorítása, lapzárta, stb nincs is meg. ;) )

(#22) Flow válasza nord_ (#21) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kicsit rosszul közelítetted meg a bejegyzést.
VR: nem írtam, és nem is utaltam rá, hogy a VR-t nehéz lenne beletenni. (bár nekem nincsenek infóim a gyártási költségekről ;) ) Csak úgy vélem, ha már egyszer ennyibe kerül, ez a - még jelen esetben általad is jelentéktelennek ítélt - feature igazán belekerülhetett volna. Lehet, hogy legtöbbször felesleges, de ha van, jól jön. A hasonlítgatós érvelést meg agyoncsapja egy 50 1.4 AF-S...

A fixeket pedig egyátalán nem nézem le, hiszen több van belőlük a táskámban, mint zoomból :D . Ha felhasználási, piaci szempontokat nézel, egy zoom mérföldekkel van a fix előtt a használhatóságot illetően. Tehát hiába élesebb, minőségibb egy fix (általában) - szerintem - ilyen fokú árkülönbözet túlzás, bár elismerem, hogy az 1.4 biztos sokaknak jól jönne, és hogy ez az objektív nem a low-budget consumer piacra készült.

(#23) kricsi81

kricsi81
(senior tag)

Na ne szórakozzanak velünk! :Y :Y :O

(#24) Flow válasza kricsi81 (#23) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szokásos dollár=euro...

(#25) Zull válasza Flow (#22) üzenetére

Zull
(senior tag)

Egy fix obi kepminosegen tobbet rontana a stabi miatti extra lencsetag, mint amennyit nyernel azzal hogy van benne VR. UW obit amugy is nehez tervezni, hat meg ha ezt is bele kell kalkulalni.

[ Szerkesztve ]

(#26) Flow válasza Zull (#25) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyet értek, valószínűleg nem egyszerű az ilyen objektívek gyártása/tervezése... De egyet árulj el, honnan az info, mennyit ront egy VR komponens? :) Vagy hogy egyátalán ront-e?

No offense, csak nem akarok hibás forráskritikűt alkalmazni. :)

(#27) pilóta válasza Flow (#26) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Elvileg minden plusz lencse csak ront :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#28) Flow válasza pilóta (#27) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor most már világos, hogy miért annyira elterjedtek a szemüvegek... :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.