Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak én érzem értelmetlennek usb-n keresztül a raid-et? (hacsak nem tükrözésre használja valaki) elvileg usb 2.0-nál 480megabit az elméleti maximum... az 60megabyte/sec a legjobb esetben is... raid-ben simán túl lehet szárnyalni... esata vagy firewire nem ártott volna pluszba szerintem azokra, amiken nincs...

amúgy dizájnos kis cuccok ezek... a csúnya nagy kék gomb helyett tehettek volna pirosat... :) nagy piros gombot a "nagypirosgomb-fetisisztáknak" :)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valóban pofás darabok, a másodikon van végre esata, de mondjuk ha már gigabites hálóra rá lehet kötni, feleslegessé válik... úgy már elég az usb is extra esetekre.
Tetszik.

A hálózati kábel meg lenne piros? Úgy is mindig azt kell elvágni. :D

[ Szerkesztve ]

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#3) CyberDragon válasza mephi666 (#1) üzenetére

CyberDragon
(újonc)

A RAID 0-nak megvan az a mellékhatása hogy egy meghajtónak látszik a 2 HDD.
(Persze ha egyik meghal minden adatnak lőttek, de akkor is :) )

Üdv! CyberDragon

(#4) mephi666 válasza CyberDragon (#3) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

elméleti síkon tudom nagyjából a raid lényegét... gyakorlatban még nem használtam... de úgy tudom hogy lehet a biztonság kedvéért tükrözni a meghajtót (akkor is egy meghajtóként látszódik a kettő, de a biztonság kedvéért mindkettőre ugyanaz az adat tárolódik... ilyenkor pl 2db 250gb-s vinyóból csak 250gb-t látsz...) főleg több meghajtó esetén szokták tükrözni, mert mondjuk ha 4 meghajtóból építesz raidet és 1 elszáll, akkor az szívás... tükrözéssel meg +1 helyen megvan az adat :) a sebesség meg kijön abból, hogy leegyszerűsítve: 2meghajtónál minden páros sáv az egyik meghajtón tárolódik, minden páratlan pedig a másikon... az olvasás/írás pedig párhuzamosan megy...

mod: jah, ok... raid0=összefűzés, raid1=tükrözés :) akkor nem szóltam... lusta voltam végiggondolni jobban, így pénteken :)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Tetszik ez a Raid 0-ás megoldás, de a súlya sem elhanyagolató.

[ Szerkesztve ]

(#6) ^Clown válasza -XadAnuX+ (#5) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem a NAS-oknál nem annyira fontos a súly.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#7) M@trixfan válasza mephi666 (#1) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Van egy olyan kósza tippem, hogy az áteresztő képessége ugyan kevés az USB 2-nek, de az elérési időket még simán javíthatja a raid 0 USB csatolón keresztül is.

twitter: MatrixfanLive

(#8) DeniBoy

DeniBoy
(tag)

Sziasztok !

ilyen lenne a gép:
LaCie Network Space, Design by Neil Poulton 500Gb.

DLNA van e rajta ?
ez van :benne: UPnP™ AV compatible (ez jó e dlna képes tv-hez media stream-re)
:F

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.