Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Azta én már nem is merek ideirni a 32GB-os SSD-mel:DDD

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#2) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ejj... egy 256gb-os nem lenne rossz... vagy 2 raidben :D csak a gari mennyi lehet? 1-2év? ha többet adnak rá és nem lesz horribilis ára, komolyan elgondolkozok egy ilyenen...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

az ára meg olyan lesz, hogy padlót fogok :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#4) oPalRx7

oPalRx7
(tag)
LOGOUT blog

Az ára miatt én is aggódok, de az élettartam miatt nem feltétlenül.. SSD-k nagyon gyors ütembe fejlődnek :) Aminek örülök, mert ha lesz ócsóér egy rendszerwinyó méretű, akkor arra benevezek :)

Így tovább! :)

(#5) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Na alakul ez .
Drága lesz az tuti , de legalább a kisebbek olcsóbbak lesznek :)

(#6) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én 2x30-at kötöttem raidbe, de 2x512gb jobban hangzik...

De rögtön az első mondat megint a középkori magyar nyelvre emlékeztet...:)

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#7) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Egy ilyennel nyakonvághatnának.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#8) philoxenia válasza deicide (#6) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Mi a baj az első mondattal?

(#9) Peter13

Peter13
(tag)

A nyitott verzió elgondolkodtatott...kicsi, nem melegszi szét magát: mi lenne ha ebből is lenne alaplapi verzió? Egyelőre értelmetlül drága lenne, de a ha emlékszünk még a Creative 2.0 illetve Pro kártyákra, és megnézzük a mai integrált hangchipeket...
Irodákba pl amúgy sem kell nagy tár, oda egy addigra olcsó 32-es vagy 64-es is bőven elég lenne. Dual core atom, normális (!) chipset, integrált kép és hang, integrált tárhely, no mozgó alkatrész, venti vagy zörgés: milyen tuti office konfig lenne már... :C
Kíváncsi leszek hogy csinálnak-e ilyesmit 2-3 év múlva :)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#10) mephi666 válasza Peter13 (#9) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

írj az asrock-nak... náluk semmi sem lehetetlen ;)

(amúgy tényleg nem lenne rossz ötlet...)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#11) deicide válasza philoxenia (#8) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az "Az Toshiba..." kezdetű mondatra gondolok...

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#12) Thrawn válasza deicide (#11) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Javítva, köszi!

Different songs for different moods.

(#13) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Inkább lennének már olcsók a 80 GB körüliek. Szerintem ekkora ssd most teljesen felesleges, rendszernek kell a gyorsaság, adattárolásra pedig még sokáig lesz olcsóbb és biztonságos a hdd.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#14) sanzi89 válasza Ijk (#13) üzenetére

sanzi89
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy véleményen vagyunk...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#15) Mazsika

Mazsika
(őstag)

egy rendszerwinyónak el tudnám képzelni én is... de az iszonyatos árai miatt ez még benne lesz pár évbe nekem! :DDD

PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

(#16) orbano

orbano
(PH! félisten)

-rendszervinyónak ideális lenne
-raidbe kötve milyen durva lehet
-túl drága, elég lenne kisebb olcsóbban
-nem elég megbízható

kihagytam valamit?

A vér nem válik VAZZE!™

(#17) Zolexx

Zolexx
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

[Ez] már nem is olyan drága szerintem.

Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...

(#18) Jim Tonic válasza Ijk (#13) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nekem notiba kell, oda nekem nem fér be 2 HDD, a hely meg nem árt. Szóval nekem ez lenne jó, épeszű áron. Valakinél tipp az árról?

#17: Hmmm, valóban nem rossz.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#19) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Még várni kell ezekkel az ssd-kel. Egyenlőre sokkal jobban megéri ezeknek az árán egy nagyobb kapacitású vinyó, sebességben sincsenek azért annyira lemaradva (tényleges érezhető sebesség). 2 év múlva gyorsabbak, olcsóbbak, megbízhatóbbak lesznek az ssd-k, archiválásra pedig lesznek olcsó 2,5" nagykapacitású hdd-k.

(#20) Ijk válasza Jim Tonic (#18) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Jobban jársz egy 2,5" külső vinyóval, belecsúsztatod a táskába a noti mellé, fajlagosan sokkal olcsóbb és biztonságosabb.

(#21) Hedgehanter válasza deicide (#6) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Ezeket minek RAID-be kotni?

(#22) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd ha egy 128Gb-osat megkapok 20K-ért, szóljatok :) Addig szép álom az SSD.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#23) Márton válasza Hedgehanter (#21) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Talán mert végre valóban duplázódik a sebesség?
Miért elégednél meg a 200 MB-os sebességgel, ha dupla áron lehet 400 is? :DDD

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#24) Márton válasza Zolexx (#17) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

hajjaj, ez sztem megint olyan beetető ár, ami pix-éknél szokásos.
Meg aztán nézd meg a dátumot: 12/26, vagyis most nincs nekik.
Lefogadom, hogy 12.26-án már 2009-es dátum szerepel ott.
Velem eljátszották ezt egy projival 5 héten keresztül!
Mindig csak tologatták a rendelkezésre állás dátumát.
Addig a pénzem meg kamatozik nekik...

De ne legyen igazam, és jelenjenek meg ezek a cuccok itthon is 25e körül :C

(#25) pentium4 válasza Jim Tonic (#18) üzenetére

pentium4
(senior tag)

ár?
arra jobb ha nem is gondolsz :)
nyugodtabban alszol ha nemtudod, de az 512es ssd ára tuti 2000dollár körül fog kóstálni!

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#26) deicide válasza Hedgehanter (#21) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogy még gyorsabb legyen mint egymagában. Egy tömörített file-t harmadannyi idő alatt csomagol ki önmagára, mint egy 500as WD...

[ Szerkesztve ]

(#27) orbano válasza Zolexx (#17) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hmm, nem rossz, lehet notiba beficcenhetne egy ilyen. erősen elgondolkodtam most :) na majd karácson után....

A vér nem válik VAZZE!™

(#28) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Most már a mérettel sem lesz problémája egyeseknek :P
(nem tudok írni)

[ Szerkesztve ]

(#29) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ha ilyen rohamosan növekednek a tárhelyek, akkor jövőre simán lesznek 1 ill. 2 TB-os változatok. Eddig az volt a legnagyobb kifogás ellenük, hogy túl kicsik (persze az áruk mellett), most már utolérik a HDD-ket.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#30) OkosTibiKing válasza Depression (#29) üzenetére

OkosTibiKing
(tag)

föleg ha vki kiadna normál asztali pc-be 3,5" változatott akkor lenne aztán jó már mivel az minden irányban nagyobb és gondolom simán lehetne akár 1-2 TB is és akkor hdd helxet már sokan azt vennék meg ugy gyorsabban mennének lejebb az árak :U

Okos Vok.

(#31) Stiky válasza Zolexx (#17) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Notiba pont van még egy üres 2,5-ös slot.
Bőven jó lenne rendszervinyónak :U

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#32) macikos

macikos
(PH! addikt)

Ez olyan, mint amikor megjelentek az első memóriakártyák, majd pedig pendriveok. Kicsik voltak és drágák, 4MB, 32MB, akkor mindez jó drágán, most meg...

Az élettartammal mi a helyzet, sikerült feljebb tornászni? Meddig használható egy ilyen?

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#33) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

:Y Nem rossz!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#34) kariad

kariad
(senior tag)

No ez szép teljesítmény :C
De hányszor írhatom-Törölhetem bíztonságosan!!!??
Mert élettartalomban még a winyó a nyerő!! És ha SSD-nél ha baj van 100%-os adatvesztés!! :K

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#35) shadeofme

shadeofme
(tag)

Megjelenes 2009 2. negyedev... Ezek szerint csak akkor fogjak (remelhetoleg) lenyomni a kisebbek arait. Pedig mar honapok ota csorgatom a nyalam egy 16-os vagy 32-es rendszerwinyora...

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#36) Depression válasza shadeofme (#35) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Zuhannak az árak ennek a megjelenése nélkül is. Főleg mivel ez nem otthoni használatra lett tervezve, így nem sok vizet fog zavarni.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#37) Márton válasza shadeofme (#35) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Hát akkor SIESS!
Az ár kafa, 10 év garral! :C
Ez senkinek nem tünik fel?

Hát még ha ez is igaz:
Írási sebesség MLC- 95MB/s
Olvasási sebesség MLC- 165MB/s

[ Szerkesztve ]

(#38) rootkiller válasza OkosTibiKing (#30) üzenetére

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Így is veszik 2,5" változatban elég sokan PC-be rendszernek. Amúgy nálam a 64es Intel Extreme Series SSD-k a nyerők Raid0-ban :D Adattárolásra meg Barracuda 1,5TB Raid0-ban. :D

[ Szerkesztve ]

(#39) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt megmondaná vki, hogy miért kör alakba gyártják a csipeket? Így veszteségesnek tűnhet de biztos meg van az oka. Elég sok hülyeséget hallottam már erről.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#40) L3zl13 válasza WonderCSabo (#39) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mert a sziliícium nem kocka formában nő?

[link]

Aki hülye, haljon meg!

(#41) Depression válasza L3zl13 (#40) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most is tanultam valamit. Eddig sosem merült fel bennem ez a kérdés, de jó tudni.

(#42) lúzer válasza Márton (#24) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

árgépen találtam egy csomó magyar céget 32 Gb, 20k körül

azért csak-csak esnek az árak, mégha ez esetleg a gagyi kategória

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#43) proof88

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezekben az SSD-kben sok minden jó. Laptopokba amúgy is drágák a 7200-as winyók és jobban melegednek is nyilván, oda nagyon jók lesznek az SSD-k. Már néhány modellbe amúgyis alapból ilyet raknak. Jó hűsek is.
Asztali gépekbe is tökéletes, mert gyors és néma. Én már csak az árakra várok, meg még 1-2 évig maradnék a hagyományos merevlemezeknél, biztos ami biztos alapon, elvégre SSD-t még nem sokan használtak mondjuk 5 évig, hogy azt mondják, nem volt gondjuk vele (nem szeretnék gariztatni emiatt).
Addig maradok a 2 Raptornál RAID0-ban. Kíváncsi vagyok, hogy vajon sikerül-e valami über winyót összehoznia a WD-nek, amit olcsóbban is adna, mint a mostani Raptorok, és felvenné a versenyt az SSD-kkel... elvileg készül ilyen, kérdés sikerül-e. Lehet, hogy majd a WD is SSD-t fog gyártani? :U

Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

(#44) lúzer válasza proof88 (#43) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

már nem drága a 7200 rpm vinyó
Wd 250-est vettem 14+áfáért (áfa vissza...) igaz pont utána zuhant meg a forint

igaz, most se sok

[ Szerkesztve ]

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#45) proof88 válasza lúzer (#44) üzenetére

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is rossz! Amikor másfél éve vettem a laptop winyómat usb-s rackbe, az 160 gigás és 5400 rpm volt és ~18 ezerbe fájt. Akkoriban emlékeim szerint csak 20 felett lehetett 7200-ast venni. Ez a linked nem is rossz.

Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

(#46) shadeofme válasza Márton (#37) üzenetére

shadeofme
(tag)

Koszi a linket, csak sajna most neztem es mar nincs ott semmi. :(
Mi volt egyebkent? :)
Apropo, Crucial markaju SSD-krol tud vki vmi infot?

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#47) marcee válasza shadeofme (#46) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Ezek az SSD-k vannak most az aquá-ban.
Az árakon én is meglepődtem, gyorsabban csökkennek, mint vártam.

[ Szerkesztve ]

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.