Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) fatallerror

fatallerror
(őstag)

szerintem ettől nem lesz jobb proci :( drága

(#2) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azért kíváncsi lennék, hogy mennyit hoz a konyhára ez a frissítés. Gondolom nem eget rengető számokra kell gondolni.
Mindegy, ez ilyen lett, majd talán a következő, finomított/javított változat fog igazán nagyot ütni.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#3) KillerKollar

KillerKollar
(tag)

Nem tudom sehol letölteni az első frissítést amit telepíteni kéne...valaki elmondaná hogyan?

(#4) Abu85 válasza KillerKollar (#3) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Win update-en keresztül keresd. Onnan leszedi.
Vagy az ngohq, ők már kirakták direktre. [link]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#5) KillerKollar válasza Abu85 (#4) üzenetére

KillerKollar
(tag)

Köszi szépen közben már sikerült kigugliznom :)

(#6) visz963

visz963
(lelkes újonc)

Az inteleket ez nem gyorsítja? Ott is van turbo boost, ami elvileg hasonló.

(#7) pokol ura

pokol ura
(senior tag)
LOGOUT blog

semmi javulás nem történt :R

pokol ura felhasználónak 25 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! ( Üzletszabályzatom: http://href.hu/x/c0wr ) Vasárnap senkinek nem veszem fel a telefont!!!

(#8) antikomcsi válasza pokol ura (#7) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Egy két modulos procin mégis mi történt volna? :DDD

Ez inkább a 6/8xxx-as sorozatnál lehet érdekes.

Én ugyan nem használok TC-t, de azért délután felteszem. Nem várok tőle csodát, de ha már megcsinálták, alkalmazni fogom.

(#9) pokol ura válasza antikomcsi (#8) üzenetére

pokol ura
(senior tag)
LOGOUT blog

a Bulldozerekhez készült a javítás, nem 2 fajta procihoz. A bullba sztem feletartozik a 4100 is :R

pokol ura felhasználónak 25 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! ( Üzletszabályzatom: http://href.hu/x/c0wr ) Vasárnap senkinek nem veszem fel a telefont!!!

(#10) Pug válasza visz963 (#6) üzenetére

Pug
(őstag)

Nem, nagyon nem, egy "picit" más a két dolog, főleg még a két gyártó processzorainak architekturája :DDD :N

(#9) pokol ura:

Igaz, hogy beletartozik, de ha kicsit átrágod magad a problémakörön, hogy milyen okok szülték az új ütemezőt, akkor neked is felsejlik, hogy miért sanszosabb 3-4 modul környékén a "mérhetőbb" javulás. Mondjuk én személy szerint arra tippelek, hogy 1-2%-nál talán a 81X0 széria esetében látunk majd nagyobb gyorsulást.

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#11) buzus válasza visz963 (#6) üzenetére

buzus
(fanatikus tag)

De, mindenképp rakd fel, már csak a placebo kedvéért. :DDD

(#12) Móci válasza visz963 (#6) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gyorsítja, újraindítás után pedig Bulldozernek ismeri majd fel a procidat. Ez egy apró bug, de fogd fel úgy, hogy új funkció. ;)

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#13) Viktor77 válasza Abu85 (#4) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Lesz valami update féleség (vagy külön cikk) a Bulldozer teszthez?

Bazinga!

(#14) Oliverda válasza antikomcsi (#8) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Két modul esetében is hozhat gyorsulást olyan alkalmazásoknál amelyek max. 2 szálon működnek.

Download the scheduler update (KB2645594) and install. This will tell the scheduler that your AMD FX processor contains dual-core modules (in fact this is similar to the SMT path that the other guys use). In essence, threads 1-4 now get assigned to their own module first.

Download the core parking scheduler update (KB2646060) and install. This will prevent Windows 7 shutting down unused cores prematurely when there are threads to be assigned (there’s a performance penalty parking and then un-parking a core).

[link]

Ahogy az első bekezdés utal is rá, a HT-s Intel CPU-khoz is létezik hasonló, csak azt már alapból tartalmazza a Win 7, ahogy a Win 8 már tartalmazni fogja a Bulldozerhez szükséges kezelést.

Ezen az ábrán talán jobban látszik, hogy miről is van szó az SMT (Intel) és a CMT (AMD) esetében.

Viktor77: Amennyiben lesz rá időnk akkor megnézzük majd.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) Ringman

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

van valami info, hogy valós életben, nem játék, hanem munka során milyen gyorsulásokra számíthatunk?

hülyékkel nem tárgyalunk

(#17) visz963 válasza Móci (#12) üzenetére

visz963
(lelkes újonc)

Értelmesen nem tud valaki válaszolni a kérdésemre? Ha intelt is gyorsít, akkor letölteném.

(#18) Viktor77 válasza visz963 (#17) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

#14?

Neked semmire nem jó.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#19) buzus válasza visz963 (#17) üzenetére

buzus
(fanatikus tag)

Nem, nem gyorsít semmilyen Intel processzort, csak az AMD Bulldozereket.

[ Szerkesztve ]

(#20) banhammer válasza visz963 (#17) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Nem gyorsítja az Intelt, mert ez CSAK a Bulldozer processzorokhoz készült.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#21) banhammer válasza fatallerror (#1) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

"drága" és még lassú is...

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#22) antikomcsi válasza Oliverda (#14) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Biztos igazad van, csak hát én megalomán vagyok, és 1-2 szálban már nem is gondolkozok! ;] :DDD

Dolgozzon az a 8 mag, ha már kifizettem. :DDD

(#23) BMW001 válasza Abu85 (#4) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Abu, lesz frissített Bulldozer teszt? Kíváncsi lennék, hogy az optimalizált OP-vel mekkora lesz a gyorsulás.

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#24) antikomcsi válasza BMW001 (#23) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szerintem semmi értelme emiatt az egész "torturát" még egyszer végig csinálni.

Ha meg más lenne a hardver is hozzá, akkor meg pláne nem. Olyan kicsi különbségek lennének, ha lennének, amik talán ki sem mutathatóak, simán beleférnek a mérési tűrésbe.

Aztán persze lehet rám cáfolnak csak azért is. ;]

(#25) Oliverda válasza BMW001 (#23) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elképzelhető. Még úgyis marad 1-2 dolog amit beígértünk de nem került bele abba a tesztbe.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#26) Duree

Duree
(PH! addikt)

Nekem ez a dolog kicsit büdös,optimalizálták a Windowst,de gyorsulás nem számottevő,akkor meg minek?Sajnos az AMD most sem tudott semmit sem felmutatni amivel az Intelt megszorongathatták volna.Kár.

(#27) zapok

zapok
(tag)

Kellet ez már végre, mint vak embernek a járókeret.

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.

(#28) antikomcsi válasza Duree (#26) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Viszont ha jól értelmezzük a hírt, akkor azért láthatjuk, hogy az energia gazdálkodási funkciók javulnak. Ez már önmagában is megéri.

(#29) Oliverda válasza antikomcsi (#28) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Cinebench esetében mi +20%-ot kaptunk amikor emuláltuk azt amit elvileg a mostani patch is csinál.

(#30) fatallerror válasza banhammer (#21) üzenetére

fatallerror
(őstag)

azt már nem volt képem odaírni :B

(#31) BMW001 válasza Oliverda (#29) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az a 20% azért elég jelentős. :)

(#32) antikomcsi válasza Oliverda (#29) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Én ennek is örülök, bár kicsit aggaszt, hogy fogalmam sincs, hogy mire jó ez a program, mert én még az életbe fel nem telepítettem. :DDD

No persze ez az én hiányosságom. :B

(#33) Oliverda válasza antikomcsi (#32) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Önmagában nem sokra. A CINEMA 4D benchmarkja.

Azoknál a programoknál ahol mind a 8 szál dolgozott, nem fog hozni semmit a patch. 2-3-4 szál esetén hozhat 5-20%-ot. Persze ez is erősen alkalmazásfüggő. Előzetes tippem szerint játékoknál hozhat a legtöbbet. Majd megnézzük, hogy pontosan mit tud, ha odajutunk.

Amúgy itt korábban már "szórakoztak" ezzel, csak ők kézzel állítgatták be a szálkezelést. 10-20% nekik is összejött néhány esetben.

[ Szerkesztve ]

(#34) Jester01 válasza Oliverda (#14) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

In essence, threads 1-4 now get assigned to their own module first.
Ezzel csak az a baj, hogy homlokegyenest ellentmond a cikknek. Ez ugye azt jelenti, hogy 4 szál esetén mind a 4 modulra 1 szál jut, tehát véletlenül sem lesz üresjáratban modul hogy a turbo üzemeljen. (Lásd még a cikkben lévő "optimal" ábrát)

Mondjuk azt eddig is tudtuk, hogy az erőforrásmegosztás (CMT) és a turbo egymásnak kicsit ellentétesek. A fenti szövegrész inkább a CMT-nek kedvez, hogy minél kevesebb osztozkodás legyen, nem pedig a turbónak, amiről a cikk szól.

Jester

(#35) Abu85 válasza Jester01 (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az az MS leírása. Én az AMD-ét követtem. Logikailag ennek van alapja, mert a Turbó úgy működik, ha a modulok felét lekapcsolhatod. Ha mindegyik szál külön modult kap, akkor ott nincs turbó.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#36) Oliverda válasza Jester01 (#34) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Számítási teljesítmény szempontjából az esetek többségében az lenne az optimális, ha minden szál külön modulra jutna (amíg van szabad). A Turbo Core első lépcsője ebben az esetben is képes működni. Fogyasztás szempontjából már az a jobb, ha szépen sorban foglalják el a helyüket a programszálak. Ekkor teljesen le lehet lőni 1-2-3 modult, és a maradékot max. turbóra emelni.

(#37) antikomcsi válasza Oliverda (#33) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Este én is kipróbálom csak még valahogy stabilizálnom kéne a rendszert, mert azt gyanítom, hogy annak ellenére, hogy minden azt jelzi, hogy ki van kapcsolva a TDP korlát, mégis beleütközök. :U

(#38) Oliverda válasza antikomcsi (#37) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fel kell rakni az AIDA64-et. Az megmondja az állapotát.

(#39) cer válasza Abu85 (#35) üzenetére

cer
(kvázi-tag)

Mintha ezt a cikket már korábban láttam volna....

Azt meg tudja valaki mondani hogy linux disztribúciók esetében mi a tényállás? Ott van-e ilyen probléma és az Interlagos ugyancsak Bulldozer architektúrára épülő szerver processzoroknál lehet-e ilyen hibára számítani?

" Nosce te ipsum " http://tinyurl.com/86qvtpr

(#40) Jester01 válasza Abu85 (#35) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Az az MS leírása. Én az AMD-ét követtem.
Mivel a cikk a microsoft javításról szól így ez csak kavarodást okoz a fejekben. Írd oda, hogy ez lett volna a logikus de a microsoft nem ezt csinálta ;]

cer: Az ütemezővel nem tudom jelenleg mi a helyzet. A cache dologra volt patch már a bull megjelenése előtt az AMD-től, de azt sem tudom bekerült-e végül az alap kernelbe formai okokból. Szerveren egyébként nem sok jelentősége van, mert ott várhatóan lesz annyi szál, hogy minden modul minden magja dolgozik.

[ Szerkesztve ]

Jester

(#41) Abu85 válasza Jester01 (#40) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a Microsoft is ezt csinálta, csak a weboldalt, nem biztos, hogy a javításon dolgozó rendszerprogramozók írják, hanem supportos emberek, rosszabb esetben marketingesek.

[ Szerkesztve ]

(#42) antikomcsi válasza Oliverda (#38) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Aida szerint ki van kapcsolva, csak gyanús, ha feszültséget emelek, hamarabb fagy le, pedig ilyet eddig még nem láttam.

1.4V-al elmegy percekig a teszt, míg lefagy, és ha semmihez nem nyúlok, csak ezt feltolom 1.44-1.45V-ra, gyakorlatilag pár másodpercen belül annyi neki.

És catalystba vga-t tudom állítani, de a cpu inaktív. Hiába futtatom az auto tune-t semmi nem történik utána.

Valamelyik nap BF3-al játszottam 1-2 órát, és semmi nem történt, aztán meg belefagy egy böngészős farmeramaba.

(#43) Srodney válasza BMW001 (#23) üzenetére

Srodney
(senior tag)

én is kíváncsi lennék mert nem hiszem hogy annyira de annyira jobb lenne a dolog,kár mekkora hype volt pedig atyám....

(#44) cer válasza Jester01 (#40) üzenetére

cer
(kvázi-tag)

Tehát akkor biztosat nem tudsz.

Esetleg Abu?
Linuxon mi a helyzet a bulldozerrel?

" Nosce te ipsum " http://tinyurl.com/86qvtpr

(#45) BMW001 válasza Srodney (#43) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én bizakodó vagyok. :)

(#46) Oliverda válasza cer (#44) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

(#47) Srodney válasza BMW001 (#45) üzenetére

Srodney
(senior tag)

kössz! :) én s939 x2 athlon64 óta várom hogy az amd újra üssön de nem nagyon akar... :(

(#48) Jester01 válasza cer (#44) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

A cache az bekerült, ütemezőhöz nem találtam semmit.

Jester

(#49) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Nálam egy FX-8150 van és még mindig semmi nincs a frissítések között. Azt írja a Windows Update hogy nincs új frissítés. (W7Ultimate x64) :F

Tomcat

(#50) Oliverda válasza Tomcat (#49) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

goto #4

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.