szerintem ettől nem lesz jobb proci
drága
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
fatallerror
(őstag)
Én azért kíváncsi lennék, hogy mennyit hoz a konyhára ez a frissítés. Gondolom nem eget rengető számokra kell gondolni.
Mindegy, ez ilyen lett, majd talán a következő, finomított/javított változat fog igazán nagyot ütni.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

KillerKollar
(tag)
Nem tudom sehol letölteni az első frissítést amit telepíteni kéne...valaki elmondaná hogyan?
A Win update-en keresztül keresd. Onnan leszedi.
Vagy az ngohq, ők már kirakták direktre. [link]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

KillerKollar
(tag)
Köszi szépen közben már sikerült kigugliznom 

visz963
(lelkes újonc)
Az inteleket ez nem gyorsítja? Ott is van turbo boost, ami elvileg hasonló.
semmi javulás nem történt 
pokol ura felhasználónak 25 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! ( Üzletszabályzatom: http://href.hu/x/c0wr ) Vasárnap senkinek nem veszem fel a telefont!!!

antikomcsi
(PH! kedvence)
Egy két modulos procin mégis mi történt volna? 
Ez inkább a 6/8xxx-as sorozatnál lehet érdekes.
Én ugyan nem használok TC-t, de azért délután felteszem. Nem várok tőle csodát, de ha már megcsinálták, alkalmazni fogom.
a Bulldozerekhez készült a javítás, nem 2 fajta procihoz. A bullba sztem feletartozik a 4100 is 
pokol ura felhasználónak 25 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! ( Üzletszabályzatom: http://href.hu/x/c0wr ) Vasárnap senkinek nem veszem fel a telefont!!!

Pug
(őstag)
Nem, nagyon nem, egy "picit" más a két dolog, főleg még a két gyártó processzorainak architekturája

(#9) pokol ura:
Igaz, hogy beletartozik, de ha kicsit átrágod magad a problémakörön, hogy milyen okok szülték az új ütemezőt, akkor neked is felsejlik, hogy miért sanszosabb 3-4 modul környékén a "mérhetőbb" javulás. Mondjuk én személy szerint arra tippelek, hogy 1-2%-nál talán a 81X0 széria esetében látunk majd nagyobb gyorsulást.
[ Szerkesztve ]
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

buzus
(fanatikus tag)
De, mindenképp rakd fel, már csak a placebo kedvéért. 
Gyorsítja, újraindítás után pedig Bulldozernek ismeri majd fel a procidat. Ez egy apró bug, de fogd fel úgy, hogy új funkció. 
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Viktor77
(MODERÁTOR)
Lesz valami update féleség (vagy külön cikk) a Bulldozer teszthez?
Bazinga!
Két modul esetében is hozhat gyorsulást olyan alkalmazásoknál amelyek max. 2 szálon működnek.
Download the scheduler update (KB2645594) and install. This will tell the scheduler that your AMD FX processor contains dual-core modules (in fact this is similar to the SMT path that the other guys use). In essence, threads 1-4 now get assigned to their own module first.
Download the core parking scheduler update (KB2646060) and install. This will prevent Windows 7 shutting down unused cores prematurely when there are threads to be assigned (there’s a performance penalty parking and then un-parking a core).
Ahogy az első bekezdés utal is rá, a HT-s Intel CPU-khoz is létezik hasonló, csak azt már alapból tartalmazza a Win 7, ahogy a Win 8 már tartalmazni fogja a Bulldozerhez szükséges kezelést.
Ezen az ábrán talán jobban látszik, hogy miről is van szó az SMT (Intel) és a CMT (AMD) esetében.
Viktor77: Amennyiben lesz rá időnk akkor megnézzük majd.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
van valami info, hogy valós életben, nem játék, hanem munka során milyen gyorsulásokra számíthatunk?
hülyékkel nem tárgyalunk

visz963
(lelkes újonc)
Értelmesen nem tud valaki válaszolni a kérdésemre? Ha intelt is gyorsít, akkor letölteném.

Viktor77
(MODERÁTOR)
#14?
Neked semmire nem jó.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!

buzus
(fanatikus tag)
Nem, nem gyorsít semmilyen Intel processzort, csak az AMD Bulldozereket.
[ Szerkesztve ]
Nem gyorsítja az Intelt, mert ez CSAK a Bulldozer processzorokhoz készült.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung
"drága" és még lassú is...
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

antikomcsi
(PH! kedvence)
Biztos igazad van, csak hát én megalomán vagyok, és 1-2 szálban már nem is gondolkozok!

Dolgozzon az a 8 mag, ha már kifizettem. 
Abu, lesz frissített Bulldozer teszt? Kíváncsi lennék, hogy az optimalizált OP-vel mekkora lesz a gyorsulás.
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

antikomcsi
(PH! kedvence)
Szerintem semmi értelme emiatt az egész "torturát" még egyszer végig csinálni.
Ha meg más lenne a hardver is hozzá, akkor meg pláne nem. Olyan kicsi különbségek lennének, ha lennének, amik talán ki sem mutathatóak, simán beleférnek a mérési tűrésbe.
Aztán persze lehet rám cáfolnak csak azért is. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Elképzelhető. Még úgyis marad 1-2 dolog amit beígértünk de nem került bele abba a tesztbe.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Duree
(PH! addikt)
Nekem ez a dolog kicsit büdös,optimalizálták a Windowst,de gyorsulás nem számottevő,akkor meg minek?Sajnos az AMD most sem tudott semmit sem felmutatni amivel az Intelt megszorongathatták volna.Kár.

zapok
(tag)
Kellet ez már végre, mint vak embernek a járókeret.
Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Viszont ha jól értelmezzük a hírt, akkor azért láthatjuk, hogy az energia gazdálkodási funkciók javulnak. Ez már önmagában is megéri.

Cinebench esetében mi +20%-ot kaptunk amikor emuláltuk azt amit elvileg a mostani patch is csinál.

fatallerror
(őstag)
azt már nem volt képem odaírni 
Az a 20% azért elég jelentős. 

antikomcsi
(PH! kedvence)
Én ennek is örülök, bár kicsit aggaszt, hogy fogalmam sincs, hogy mire jó ez a program, mert én még az életbe fel nem telepítettem. 
No persze ez az én hiányosságom. 
Önmagában nem sokra. A CINEMA 4D benchmarkja.
Azoknál a programoknál ahol mind a 8 szál dolgozott, nem fog hozni semmit a patch. 2-3-4 szál esetén hozhat 5-20%-ot. Persze ez is erősen alkalmazásfüggő. Előzetes tippem szerint játékoknál hozhat a legtöbbet. Majd megnézzük, hogy pontosan mit tud, ha odajutunk.
Amúgy itt korábban már "szórakoztak" ezzel, csak ők kézzel állítgatták be a szálkezelést. 10-20% nekik is összejött néhány esetben.
[ Szerkesztve ]

Jester01
(PH! addikt)
In essence, threads 1-4 now get assigned to their own module first.
Ezzel csak az a baj, hogy homlokegyenest ellentmond a cikknek. Ez ugye azt jelenti, hogy 4 szál esetén mind a 4 modulra 1 szál jut, tehát véletlenül sem lesz üresjáratban modul hogy a turbo üzemeljen. (Lásd még a cikkben lévő "optimal" ábrát)
Mondjuk azt eddig is tudtuk, hogy az erőforrásmegosztás (CMT) és a turbo egymásnak kicsit ellentétesek. A fenti szövegrész inkább a CMT-nek kedvez, hogy minél kevesebb osztozkodás legyen, nem pedig a turbónak, amiről a cikk szól.
Jester
Az az MS leírása. Én az AMD-ét követtem. Logikailag ennek van alapja, mert a Turbó úgy működik, ha a modulok felét lekapcsolhatod. Ha mindegyik szál külön modult kap, akkor ott nincs turbó.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Számítási teljesítmény szempontjából az esetek többségében az lenne az optimális, ha minden szál külön modulra jutna (amíg van szabad). A Turbo Core első lépcsője ebben az esetben is képes működni. Fogyasztás szempontjából már az a jobb, ha szépen sorban foglalják el a helyüket a programszálak. Ekkor teljesen le lehet lőni 1-2-3 modult, és a maradékot max. turbóra emelni.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Este én is kipróbálom csak még valahogy stabilizálnom kéne a rendszert, mert azt gyanítom, hogy annak ellenére, hogy minden azt jelzi, hogy ki van kapcsolva a TDP korlát, mégis beleütközök. 
Fel kell rakni az AIDA64-et. Az megmondja az állapotát.

cer
(kvázi-tag)
Mintha ezt a cikket már korábban láttam volna....
Azt meg tudja valaki mondani hogy linux disztribúciók esetében mi a tényállás? Ott van-e ilyen probléma és az Interlagos ugyancsak Bulldozer architektúrára épülő szerver processzoroknál lehet-e ilyen hibára számítani?
" Nosce te ipsum " http://tinyurl.com/86qvtpr

Jester01
(PH! addikt)
Az az MS leírása. Én az AMD-ét követtem.
Mivel a cikk a microsoft javításról szól így ez csak kavarodást okoz a fejekben. Írd oda, hogy ez lett volna a logikus de a microsoft nem ezt csinálta ![;]](/dl/s/v1.gif)
cer: Az ütemezővel nem tudom jelenleg mi a helyzet. A cache dologra volt patch már a bull megjelenése előtt az AMD-től, de azt sem tudom bekerült-e végül az alap kernelbe formai okokból. Szerveren egyébként nem sok jelentősége van, mert ott várhatóan lesz annyi szál, hogy minden modul minden magja dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Jester
Szerintem a Microsoft is ezt csinálta, csak a weboldalt, nem biztos, hogy a javításon dolgozó rendszerprogramozók írják, hanem supportos emberek, rosszabb esetben marketingesek.
[ Szerkesztve ]

antikomcsi
(PH! kedvence)
Aida szerint ki van kapcsolva, csak gyanús, ha feszültséget emelek, hamarabb fagy le, pedig ilyet eddig még nem láttam.
1.4V-al elmegy percekig a teszt, míg lefagy, és ha semmihez nem nyúlok, csak ezt feltolom 1.44-1.45V-ra, gyakorlatilag pár másodpercen belül annyi neki.
És catalystba vga-t tudom állítani, de a cpu inaktív. Hiába futtatom az auto tune-t semmi nem történik utána.
Valamelyik nap BF3-al játszottam 1-2 órát, és semmi nem történt, aztán meg belefagy egy böngészős farmeramaba.

Srodney
(senior tag)
én is kíváncsi lennék mert nem hiszem hogy annyira de annyira jobb lenne a dolog,kár mekkora hype volt pedig atyám....

cer
(kvázi-tag)
Tehát akkor biztosat nem tudsz.
Esetleg Abu?
Linuxon mi a helyzet a bulldozerrel?
" Nosce te ipsum " http://tinyurl.com/86qvtpr
Én bizakodó vagyok. 

Srodney
(senior tag)
kössz!
én s939 x2 athlon64 óta várom hogy az amd újra üssön de nem nagyon akar... 

Jester01
(PH! addikt)
A cache az bekerült, ütemezőhöz nem találtam semmit.
Jester

Tomcat
(őstag)
Nálam egy FX-8150 van és még mindig semmi nincs a frissítések között. Azt írja a Windows Update hogy nincs új frissítés. (W7Ultimate x64) 
Tomcat