Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) daa-raa válasza Komplikato (#39) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Si vis pacem, para bellum.

(#52) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem azért van ezen csak két x16-os PCI-E csatlakozó, mert valószínűleg azzal számoltak a tervezők, hogy aki ilyet vesz, az valószínűleg 2 HD 4870x2-t pakol bele :)
A fenti képen eléggé úgy tűnik a lap, mintha még csak félkész lenne, mindenhol tele van bazi nagy üres helyekkel, ahol egy darab alkatrész sincs :U

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#53) DroneZ

DroneZ
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

állatul nézki, főleg a nb hűtőborda az amin a leghamarabb megakadt a szemem. írtójól néz ki nagyon bejövős. kár hogy amd :U

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! | muszáJ?

(#54) Oliverda válasza Metalfan (#52) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem félkész, ez ilyen lesz. Már van olyan aki teszteli is.

Amúgy szerintem az emberek 90%ának nem hiányozna a +1 LAN, és a "csak" 2 darab x16-os slot is bőven elég az általad leírt okok miatt. Ennél a lapnál szerintem az elsődleges szempont a kiemelkedő tuningképesség ami vagy megvan vagy nincs. Ezt majd nyilván csak a tesztek fogják megmondani.

Az ahogy látom senkinek sem tünt fel hogy van rajta (legalább) 7 ventilátor csatlakozó. A ROG lapokban pedig ezek kivétlek nélkül vezérlehetőek szoktak lenni. Mondjuk ez el is várható...

A puritán megjelenésről pedig csak annyit hogy 5 éve még ilyenek voltak a Deluxe lapok. Tehát attól hogy nem pakoltak rá 1.5 kiló rezet és nem zsúfolták agyon mindenféle marhasággal még nem jelenti azt hogy nem lehet legalább olyan jó a maga nemében mint mondjuk egy Intel újabb ROG lap. Sőt szerintem még előnyös is lehet a letisztult kialakítás. Ez egy Formula1-es versenygép és nem egy luxuslimó. :D

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#55) Thrawn válasza Oliverda (#54) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennél a lapnál szerintem az elsődleges szempont a kiemelkedő tuningképesség :K

Different songs for different moods.

(#56) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elég komoly alaplap. :R

"...amiből egyet az X-FI alapú SupremeFX hangkártya foglal el..."

Miért pont X-FI alapú kártya? Ha már az Asusnak vannak saját, igényes kártyái, miért nem azokat adja mellé, pl Xonar DX-et? Az lenne igazán stílusos. :)

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#57) Oliverda válasza EarL 007 (#56) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted? Úgy fest hogy önkritika terén még elég jól állnak. ;]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#58) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Uraim!
Szerintetek ez az alaplap ér többet 35-40ezer-nél?

(#59) Oliverda válasza Calibos (#58) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted ez az alaplap ér 70K-t? :)

(#60) Metalfan válasza Oliverda (#54) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom, hogy ez a végleges... de akkor is furcsa, hogy nincs telepakolva kondikkal megy egyéb alkatrésszel, csak néhány chip, illetve pár helyen egy rakat SMD virít :U
Ami a tuningolhatóságot illeti, éppen egy Asus M2N-MX-et nyúzok, és ahhoz képest, hogy elég hiányos a tuningopciók listája (pl nem lehet feszt emelni a procinál, memóriaszorzót visszavenni, stb), elég könnyedén tudtam húzni a procin párszáz megahertzet, és teljesen stabil maradt.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#61) Oliverda válasza Metalfan (#60) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Annál jobb, legalább nem zabál annyit feleslegesen.

(#62) Calibos válasza Oliverda (#59) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Kicsit komolyabb kinézetű és felszereltségű de egy Asrockért ennyi pénzt :(
SLI- is lapot nem is vennék.

(#63) Iscariah válasza Metalfan (#60) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"...de akkor is furcsa, hogy nincs telepakolva kondikkal megy egyéb alkatrésszel..."

Végre, nem olyan túlzsúfolt és nincs a para, hogy letörök valamit (néha ügyetlen a kezem).
Eddig is így kellett volna, ez így teljesen jó ahogy van.

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#64) Oliverda válasza Calibos (#62) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

+2 RAM slot, +2 x16 PCI-E, +2 sima PCI (-2 x1 PCI-E) kb. ennyi slotok tekintetében a különbség. Viszont mint már fentebb utaltam rá ezt az ASUS lapot gémer pistikéknek és über tuningos ubuloknak találták ki akiknek ezek a dolgok baromira nem fognak hiányozni. Ergo 2 VGA CF-ben meg egy hangkártya és ennyi. Emellett még +1 SSD, esetleg RAID 0-ban 2 HDD meg 1 optikai drive és akkor még mindig van 1 szabad SATA plusz egy eSATA hátul.

(#65) daa-raa válasza Oliverda (#57) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Xonar-ok spec messze jobbak, mint az X-Fi-k... Csak nyilván nem akarnak olyan szinten butított verziót készíteni belőle, mint ez az X-Fi micsoda.

(#66) fordfairlane válasza daa-raa (#65) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Ha ez az X-FI is csak egy CA01xx-es Xtreme Audio szintű cucc, akkor olcsóbb, mint a Xonar D1. Igen, valószínű, hogy nem a drága EMU proci került rá.

[ Szerkesztve ]

my hovercraft is full of eels

(#67) dezz válasza forgonati (#45) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi az, hogy hö? :U Neked válaszoltam, hogy valószínűleg mit néz Orbano üres csatihelynek (és nyilván ő is olvassa). Neked kellett volna erre rájönni, nem volt nehéz.

[ Szerkesztve ]

(#68) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Hmmm, ez elég finom kis cucc! :K

.::www.megadanceradio.hu::.

(#69) Metalfan válasza Iscariah (#63) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Nincs nekem semmi bajom a kevés kiálló alkatrész miatt ;) Örülnék is egy "tökéletes" alaplapnak, ahol semmit nem törhetek le figyelmetlenségből, meg semmi nincs útban szerelés közben :U

(#70) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végre ezen már nincs floppy.A postaládákat mikor szüntetik meg? :DD
Jó kis lap,de azért egy kicsit kevés a síma PCI rajta. :)

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#71) dezz válasza Killing (#70) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor már a PCI is elavult, minek egy is rajta? ;)

(#72) Thrawn válasza dezz (#71) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az kell a tuneremhez :) (Az SB Live!-ot már kihajítottam a Creative akkorsemírunkdriverthozzávisztához hozzáállása miatt).

(#73) dezz válasza Thrawn (#72) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van PCIe-s tuner, az a trendi ;]

Nem inkább a füled miatt? :P

(#74) old gray válasza Bluegene (#42) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Szerintem fél, hogy ha kipróbál egy inteles cuccot akkor elcsábul és elfelejti jelenlegi kedvesét.

Aláírása: "PRIVÁT üzenetekben érkezett szakmai kérdésekre 1000FT/db áron válaszolok!!"

Én kérdeztem tőle, hogy tudna-e segíteni privátban intel procit tuningolni, de " :U " ennyi volt a reakció....úgy tűnik semmi pénzért nem segít, hülye inteles halj meg tuning nélkül :DDD

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#75) kts88 válasza fordfairlane (#66) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Inkább valószínű, hogy egy ADI2000B kerül majd rá, mert ezzel szerelik a Rampage extreme II külső "X-FI" kariját is.
Egyébként ezt az ic-t hegesztik az M3A79-esre is :D, csak oda nincs írva az, hogy x-fi, meg nincs külön panelja

[ Szerkesztve ]

(#76) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nekem nem tetszik! Egy ember aki ilyet vesz az azért elvárná a quad-vga támogatást... ok meg lehet csinálni két x2-esből de 4 4890 verné rendesen a 4870x2 cf-et és aki ilyet vesz az lehet szeretne is azt rakni bele... csúcs lapnak elég gyér, láttam már jobbat...

(#77) dezz válasza old gray (#74) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán attól félne, hogy elfogja az "Intel a menő, és így én is menő leszek!" érzés? Nem hiszem... :P Más előnye meg nem lenne... (Esetleg az i7-nek, de játékban annak sem.)

A :U meg nyilván azt jelentette, hogy nem foglalkozik Intel tuninggal, miért pont őt zargatod ilyesmivel!?

[ Szerkesztve ]

(#78) Balika911 válasza daa-raa (#65) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A Maximus II-höz is ugyanilyen kártyát adnak, s köze nincs az X-Fi-hez, ez valami ADI chipes retek. Az X-Fi effekteket egy külön szoftver biztosítja, amelyet a CD tok hátoldalán levő kulccsal kell aktiválni a neten ahhoz, hogy ne csak 30 napig működjön.

Ja igen, és persze ramatyul szól, de legalább a "SupremeFX" felirat szép kéken világít az oldalán. Bárcsak már megszabadulnék tőle. :(

(#79) kts88 válasza Balika911 (#78) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem bőven megfelel a hagja, aki meg elvakult úgyis megveszi a rendes X-FI-t /Xonart

(#80) Balika911 válasza kts88 (#79) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nekem sajnos nagyon nem tetszik, pedig nem tartom magam elvakultnak, csak megszoktam a jobbat. :B

(#81) kts88 válasza Balika911 (#80) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem, pedig ez az ADI2000B minőségi ugrás volt, pozitív irányba :DDD

(#82) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Marha jó ez a lap :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#83) Killing válasza dezz (#71) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És mi venné át a helyét? :U

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#84) old gray válasza dezz (#77) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Tisztában vagyok vele, sőt ha megnézed nekem is Phenom II-m van...egyszóval direkt zargattam. :)

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#85) Sanyix válasza zed1983 (#3) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szokásos minőség? Húha akkor nagyon nem éri meg...

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#86) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

pff, csak a fika megy :C ezek vagyunk mi. nemhogy örülnénk hogy egyáltalán van AM3-as ROG lap :)) akinek 12 sata kell az vegyen WS lapot vagy sata átalakítós pice karit.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#87) N-vidi-A

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

Tetszik az Asus fekete nyákos megoldása, és minősége! :R

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#88) fordfairlane válasza kts88 (#75) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Inkább valószínű, hogy egy ADI2000B kerül majd rá, mert ezzel szerelik a Rampage extreme II külső "X-FI" kariját is.

:Y manapság mindenre ráírják, hogy X-Fi, aminek valami minimális köze van a Creative-hoz?

(#89) daa-raa válasza Killing (#83) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

PCI-Express.

kts88: Ha minőségi ugrás volt az Adi, akkor mi volt előtte? ALS4000 (bár az akkori integrált hangoknál még az is jobban szólt...)?

fordfairlane: Az Analog Devices-t megvette a Creative?

[ Szerkesztve ]

(#90) Thrawn válasza daa-raa (#89) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Realtek? :)

(#91) fordfairlane válasza daa-raa (#89) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Az Analog Devices-t megvette a Creative?

Én nem tudok róla, arra gondoltam, hogy a Creative valami EAX licenszt adott el az ADI-nak. Én csak azon csodálkozom, hogy mi mindenre rákerül az X-FI logó.

(#92) daa-raa válasza Thrawn (#90) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Volt szerencsém mindkettőhöz, nem tűnt jobbnak az ADI. Pláne ha drivertámogatásról van szó.

fordfairlane: Ennek amindenre rákerülnek megvan az az előnye, hogy az ember könnyedén ki tudja szűrni mit ne vegyen...

[ Szerkesztve ]

(#93) Thrawn válasza daa-raa (#92) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Realtekhez elég sűrűn adnak ki drivereket, a mostani lapomon lévő ADI kodekhez meg van 1 azaz egy darab driver :U Szerencsére az XP-től kezdve a Win 7-ig mindegyik rendszer megeszi, még a 64 bitesek is, úgyhogy nem panaszkodom.

(#94) fordfairlane válasza daa-raa (#92) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Ennek amindenre rákerülnek megvan az az előnye, hogy az ember könnyedén ki tudja szűrni mit ne vegyen...

De gonosz. ;]

(#95) dezz válasza Killing (#83) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már megkaptad a választ, csak hozzátenném, mégis mit gondoltál, minek vannak ott azok az x1, x4 PCIe slotok az alaplapokon már évek óta? (Csak hogy reagáljak a :U -ra. :) )

(#72) Thrawn: Mai hír: [link] :) (Lassan amúgy is érdemes lesz átállni digitális vételre.)

(#96) kts88 válasza daa-raa (#89) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

c-media :P
Egyébként nekem semmi bajon ezzel az hangkeltővel, bár nem ismerem csak ezt az egy fajtát. És nem hinném, hogy egy több mint 40k-s amd csúcslapra, iletve az összes drágább lapjára mindenféle szir-szart felheggesztett volna az asus.

(#97) daa-raa válasza dezz (#95) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kár, hogy nevezett tuner Európában használhatatlan...

(#98) dezz válasza daa-raa (#97) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na jóhhh, ez véletlenül nem. :D Mindegy, van egy sor.

kts88: Naív ember. :) Oké, nyilván nem a legsz@rabbat teszik rá, hanem 1-2 fokozattal jobbat. (De egyébként a hang [analóg tulajdonságaira gondolok] nem csak a D/A-n múlik.)

[ Szerkesztve ]

(#99) daa-raa válasza dezz (#98) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az én gépemben lendületből két tuner és egy SATA kártya. A VGA-n kívűl persze... Szinte már csak hangkártyából nincs natív PCI-e-s, pláne nem komolyabb. A Xonar D(2)X is bridge-es. (PLX PEX8111)

[ Szerkesztve ]

(#100) dezz válasza daa-raa (#99) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy PCI nélküli lapon én sem tudnám hová tenni a kis M-Audiomat (keveset tud, de azt legalább viszonylag jól, bár egy külső DAC lesz majd az igazi, amihez majd szolgáltatja a konvertálás nélkül 44.1kHz-es SPDIF-et). Csak kicsit muris volt, hogy valaki a pokolba kívánja a floppy-t, de közben több PCI sínt akar, egy vadi új lapon. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.