Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

milyen +feature lesz a D300 hoz kepest a FullHD@24 FPS-en kivul?

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#2) madgie válasza Konflikt (#1) üzenetére

madgie
(VIP)

Szerintem semmi lényeges. Ennyi pont elég is, a D300 még mindig a középkategória királya, meg nemhiába lesz "csak" D300s, nem pedig D400.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#3) Konflikt válasza madgie (#2) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az biztos h kiraly kis gep. az arara kiv vagyok.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#4) drkbl

drkbl
(őstag)

Forrás: Fototrend :F

(#5) t72killer válasza Konflikt (#1) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

minimum új szenzort kéne kapnia, lévén (SzVSz) a mostani D300 nem tud sokkal többet a d90-nél. (annak ellenére, hogy másfélx annyiba kerül)

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#6) Dare2Live válasza t72killer (#5) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azért igen de ettől még tényleg több kell ide hogy megérje D90 helyett D300St venni.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#7) Dtomi válasza t72killer (#5) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Nem tud sokkal többet??? Sorozat sebesség? AF pontok??? Ennyi pont elég, hogy fotózásban 1000x többet érjen a D90-nél tőlem meg aztán imax minőségben is vehet fel videót az is marhára hidegen hagy.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#8) t72killer válasza Dtomi (#7) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Téged hidegen hagy, én használom a videót:)) A sorozatfelvételt meg soha életemben nem használtam, AF pontokból meg elég, amennyi és amilyen van (épp a mult 7végén kirándultunk olyan helyen, ahol sokszor kellett pakolni a fókuszpontot, de mindig volt megfelelő). Egy dolog hiányzik: a 14(esetleg még több) bites dinamika, de ez is csak akkor, ha elcsesztem az expót és utána használható képet szeretnék csinálni a túl/alulexponáltból.

Ami nekem fontos volt:
1. jó szenzor, 10+MP, kevés zaj
2. beépített fókuszmotor
3. jó kezelhetőség + 11pontos AF (99%-ban álló témákat fotózok)
ennyi. a többi ha van, max örülünk neki (videó), ha nincs le van sz@rva, nem fizetek olyasmiért, amit nem használok.

Persze, ha az ember minden szolgáltatást akar, akkor vegyen D3x-et... Őszintén én nem álmodom vele, elégedett vagyok a felszerelésemmel, az e-penisnövelő sportokat mindig feleslegesen drágának tartottam :DDD

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#9) t72killer válasza Dare2Live (#6) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha a szenzoron nem változtatnak, én helyette sem venném meg, upgradelni meg aztán végképp... Pedig pont az lenne a poén, ha kihoznának egy modellt, ami a jelenlegi d90 tulajokat is elgondolkoztatja, hogy hm, esetleg fejleszteni lehetne. Azért ez egy ~2000$-os gép lesz, amit még egy nyugati fotós is meggondol, hogy most szüksége van-e rá, vagy sem.

Alapelvem, hogy csak akkor cserélek, ha a szenzort is komolyan fejlesztették (sokkal kevesebb zaj, lényegesen több megapixel) - különben az ember nem látja a képeken a változást.

(#10) werman válasza drkbl (#4) üzenetére

werman
(kvázi-tag)

Lehet első kézböl tesztelik majd? Az király lenne :)) :D

(#11) Parci válasza t72killer (#9) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a szenzor szinte biztos, h a most is használt 12 mp-es aktuálisan friss verziója lesz, tehát picit csiszolják még a d90/d5000-hez képest. érdemi előrelépésre ne számítson senki, de ez nem is erről szól. ez nem egy tök új gép, hanem a d300 életciklusának hosszabbítása. d400 majd 2 év múlva...

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#12) madgie válasza t72killer (#9) üzenetére

madgie
(VIP)

És hány képed díszeleg a falon A3+-ban, ami ISO 1600 felett készült? ;]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#13) t72killer válasza madgie (#12) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy sem, nincs annyi helyem a falon:DDD. A kérdést akkor kéne feltenni, ha a d3x-re hajtanék, nem? Haverom canon 450D-jével hasonlítva az én képeimen jobb a zaj, tesztoldalak szerint a D300, amiben elvben uez a szenzor van kb ugyanazt produkálja ->miért fizessek akkor még 6-800$-t??

Lassan egy éve használom a gépet, és egyelőre semmi olyanba nem futottam, ami a gépváz részéről nehézséget jelentett, mert valami extra d3/d3x-es funkció hiányzik. Egy nagy problémám van: az UVIR szűrő túlságosan gyengíti a hidrogén-alfa vonalat, így, mint az ÖSSZES SLR-t a piacon (talán 2 kivétellel) kcisit problémás csillagászati fotózásra használni. De mivel nem a legdrágább termékvonal, talán 1-2év múlva így el merem küldeni szakihoz, hogy cserélje a szűrőt.

#11: ha nincs érdemi előrelépés, akkor vásárlás sem lesz:)) részemről biztosan nem, azok meg, akik régebbi SLR-ről váltanának, vagy most lépnek a piacra elgondolkoznak, hogy most canon 50D, nikon d90, egy használt (4-500$-ral olcsóbb) d300, esetleg az ujranevezett d300s. Hasonló játék, mint amit az nvidia csinál videokártyák terén...

[ Szerkesztve ]

(#14) Dare2Live válasza t72killer (#9) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez azoknak van akiknek még nincs D300uk de akarnak.

szvsz elég 4évente vmi ütős, így is elég drága ez a hobbi.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#15) v.tom válasza t72killer (#13) üzenetére

v.tom
(őstag)

Nem szükséges érdemi előrelépés. Ez nem olyan váltás, mint pl a D80->D90. Ez csak egy frissítés, amivel szinten akarják tartani a d300-at a kategóriájában, amíg meg nem érkezik az utód. (pl. D70-D70s-D80).

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#16) t72killer válasza v.tom (#15) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Közben kijöttek a végleges infók. Ha jól nézem, tényleg új szenzort kapott (13.1MP 12.9 helyett - ami pixelszámban gyakorlatilag ugyanannyi, de remélhetőleg új gyártástechnológia van mögötte). A D3000-es kistesótól szintén hasonló jókat várunk (akkora szenzor, mint a d60-ban, csak remélhetőleg még jobb minőségű).

(#17) MLaca válasza t72killer (#16) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

igen, délutánra végre mi is kitesszük majd - a Nikon nem adott ki, csak korlátozott számú oldalnak megjelenés előtt információt, így most kénytelenek vagyunk mindent utólag elkészíteni, ami nem 5 perc.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#18) t72killer válasza MLaca (#17) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondoltam, hogy angol forrásból fordítjátok, 1 nap fáziseltolódás nem a világ:). A PH! lapcsaládhoz inkább beszélgetni jön az ember, illetve a részletekbe nyúló cikkeket olvasni, minthogy a legeslegújabb infókért. Arra ott van a nikonrumors és egyéb fórumok ill. a dpreview.

[ Szerkesztve ]

(#19) Degeczi válasza t72killer (#8) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

"Egy dolog hiányzik: a 14(esetleg még több) bites dinamika"

a 14 bitnek nincs köze a kamera dinamikaátfogásához!
az az érzékelő, és nem az A/D átalakító jellemzője...

14 biten elméletileg több árnyalat lehetséges, a gyakorlatban azonban a tesztek szerint elhanyagolható a különbség

(#20) t72killer válasza Degeczi (#19) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem, akkor ezért nem ég és föld a különbség a D90 és a D300 között:)) vásárlás előtt, amikor a speckók kijöttek, aggódtam, hogy a 12 bittel komolyan fogok dinamikát veszíteni a nagytesóhoz képest, de mégsem ez a helyzet. Talán a nikonnak is alkalmazni kéne valami SuperCCD-hez hasonló technológiát/HDR szenzort.

(#21) Degeczi válasza t72killer (#20) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

igen, egy tökéletes kamera lehetett volna a Fuji S5, ha a Nikon csinálja meg (nem egetverően helypazarló formátummal, lassú működéssel, hülye felülettel)

ezzel együtt a CMOS érzékelős Nikonok dinamikája is meglepően jó, a NEF file-okban jókora tartalékkal

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.