Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) adorjant

adorjant
(senior tag)

Nagyon HD2900 érzésem van az új kártyával kapcsolatban :)

(#2) fulltime4wd

fulltime4wd
(kvázi-tag)

Miért ilyen "napkiszívta" nyákot választottak.... :F

"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961

(#3) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

ideje volt mar, hogy jojjon egy kis info. akkor meg 1 honap. jo kis zsuga lesz ez :U

(#4) helkis

helkis
(PH! addikt)

ez a 384bit mennyire alkalmazható a ringbusnál?
elég ha csak memóriák felé ennyi a sávszél?

nekem ez a felépítés kicsit sántít.. :B

lehet jobban jártak volna egy 2x256bites ringgel, illetve egy dualcore-felépítéssel nem?

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#5) Silentfrog válasza helkis (#4) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Reméljük tudják mit csinálnak.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#6) KisTopi95

KisTopi95
(fanatikus tag)

Még több infót! Már nagyon érdekel, hogy mi lesz belőle. Reméltem hogy xdr2es ramok lesznek rajta, és kíváncsi lettem volna hogy mit hoz teljesítménybe, de akkor ezek szerint erről lemondhatunk.

Várjuk ki, mi lesz a vége| Napközben csak 15:00 után keress telefonon! | http://yooouuutuuube.com/v/?width=192&height=160&yt=ZZ5LpwO-An4&flux=0&direction=bottom_right

(#7) Angel1981 válasza fulltime4wd (#2) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ez mérnöki tesztpéldány, nem számít a külső! :)

(#8) Cybertrone válasza helkis (#4) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Kicsit sántít itt sok minden..., de majd meglátjuk, az ilyen filozófálós jé egy kép-re nem lehet alapozni!
Mellesleg a 384bit szerintem hülyeség.... :R

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

(#9) Youri

Youri
(PH! addikt)

Jól hangzik. Persze kiderül majd mit is tud valójában

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#10) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ideje volt a 384 bit-nek

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#11) TESCO-Zsömle válasza aram01 (#10) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az XDR2-nek lett volna itt az ideje. Abban még sok a tartalék...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#12) helkis válasza Cybertrone (#8) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

persze ha nem ringbus alapú lesz, akkor nem szóltam, csak miért dobnák ki teljesen ami már bevált? :F

(#13) aram01 válasza TESCO-Zsömle (#11) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azt majd a következő sorozatra májusban,ne légy mohó ;)

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#14) Meteorhead

Meteorhead
(újonc)

"Mindenesetre a hírek arról szólnak, hogy 32 darab CU, azaz Compute Unit lesz benne, ami a korábban használt számozás értelmében 2048 darab shader processzornak felel meg. Az AMD valószínűleg így fog majd a feldolgozók számára utalni, de valójában ez technikailag nem helyes, ugyanis egy CU-ban négy darab 512 bites vektorfeldolgozó található, vagyis nem beszélhetünk skalár egységekről a GCN architektúra esetében."

Olvasnak a fiúk neten?? GCN egyik legdurvább újítása, hogy lecserélik a shadereket skalár feldolgozóra! Eddig 4 széles vektor feldolgozók voltak, amiből volt 16 egy CUn. Ezek futtattak 64 szálat "egyszerre" (16+16+16+16 egymásután, mert regisztert 4 órajel elérni). GCN-ben felbontották a vektor végrehajtót, és négy wavefront fut egyszerre. Ez annak felel meg, mintha régi architektúrán négy szálat küldenénk a feldolgozón keresztül, egyet-egyet minden vektor sávon. De ez nem vektorfeldolgozó!!! 40 program counter van egy CU-n, ami 40 paralell futó wavefrontot enged (2560 szál!) amiből 256 aktív egy adott pillanatban. Minden shader külön azonosítóval rendelkező shadert futtat. Ezt azért csinálták, mert GPGPU-ra alkalmasabbak a skalár feldolgozók, így ebben a tekintetben jobban fog hasonlítani Fermire.

Szóval én ezt kijavítanám a cikkben, mert ez egy durva hiba.

Amúgy a többi újítás (amik igazából sokkal nagyobbak) szintén nagyon tuti és nagyon felkavarják végre az állóvizet ami a GPUs szolgáltatásokat illeti. Itt tényleg komoly integráció fog végbemenni a köv 2-3 évben.

[ Szerkesztve ]

(#15) shteer válasza fulltime4wd (#2) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hogy jobb kémfotókat lehessen készíteni róla ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#16) TESCO-Zsömle válasza aram01 (#13) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Háát... Végül is... Ha jól olvasom, akkor 2013-ig úgyse lesz értelme ilyet venni...

Ugye 2012 vége felé jön a Win8, aztán még legalább fél-egy év, mire tényleg lesznek is cuccok, amik legalább részben kihasználják az új lehetőségeket, ha egyáltalán lesznek...

Arról nem is beszélve, hogy 2013-ban jön a Kaveri... Bull3.0+GCN(2.0?!?)...

Bár már a Trinity-re is nagyon kíváncsi lennék, hogy muzsikál játékok alatt a Bull2.0+VLIW.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#17) Angel1981 válasza TESCO-Zsömle (#11) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Biztos megvan az oka, hogy a mérnökök végül nem azt választották.
Valószínűleg ha már tényleg minden kifacsartak a GDDR5-ből, akkor váltanak.

(#18) helkis

helkis
(PH! addikt)

ez a CU egység elég merész, hasonló mint egy CPU? :B
lehet most a nagy kék elé akarnak menni? :)
ha jól emlékszem lara is 32 "magos" volt.. :B

[ Szerkesztve ]

(#19) aram01 válasza TESCO-Zsömle (#16) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem inkább 2012 q3-q4 lesz belőle mert az nv biztos durrantani akar majd jövő karácsonyra ezért a red fiúknak is bele kell majd húzni,érdekes év lesz ez a 2012.

Angel1981: ennyi

(#20) Psychopeti

Psychopeti
(kvázi-tag)

Érdekes hogy korábban az R600-as GPU esetében amely a Radeon HD 2900-as sorozat kártyáin teljesített szolgálatot 512-bit ;] széles GDDR4-es adatsínt alkalmazott a gyártó.

Nem semmi ugye :D

Az egy 850-es TX PRO Tápegység lenne ha jól látom :U

[ Szerkesztve ]

MSI p55 GD65**Intel Core i7 870 ~ 3.6GHz**A-Data kit 4x4GB**2x EVGA GTX580 SLI**OCZ Agility 2 60GB**Hitachi 500GB**WDC 2TB**Coolermaster SilentPro (1000W)**(CRT)PHILIPS 109 E5 :D.

(#21) Angel1981 válasza TESCO-Zsömle (#16) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

A Kaveri a Trinity utódja?

(#22) Vigneau

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lassan pingpongozni lehet a PCB-ken, ez mindig elszomorít... :(

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#23) shteer válasza Vigneau (#22) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

pedig a centurionba csak befér ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#24) Fr3eWar

Fr3eWar
(senior tag)

Csilliómegapixeles mobilkamerák mellett ilyen ratyi képet csinálni. Maximum direkt lehet.

Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.

(#25) Vigneau válasza shteer (#23) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Beférni befér, de jobban szeretem a cukibb kártyákat. :B :K

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#26) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem csak a szememet bántja a 384bit, de a hárommagos procinál talán még jobb :D

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#27) ne_nezze

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

húúú! asztapaszta!!! képek!! úúúú!!! áááá!!!
kár h semmit nem ér teljesítményadatok nélkül :U

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#28) wetomi

wetomi
(tag)
LOGOUT blog

"...Természetesen ehhez az operációs rendszer szintjén is komoly támogatás szükséges, így a Windows 7 alatt az új architektúra félkarú óriás lesz, rengeteg kihasználhatatlan extrával."

Végülis ha a Fermihez hasonlóan szerverbe készül, akkor mi itt a gond? Úgyse Win7-en fognak számolni, hanem linuxon. Ebből a szempontból mi a helyzet linuxon? Ott azért hamarabb várható támogatás, nem?

(#29) HaRdCoRe^mp4 válasza ne_nezze (#27) üzenetére

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

ugyan ezt reagáltam xD

Telszámom: 30/847-98-09

(#30) X Factor válasza ne_nezze (#27) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Majd 2012 Q2ben.

mindenesetre, ha annyit finomodik, a 69** szériához képest mint amennyit az a 58**hoz és mellette hardveresen is ennyivel erősebb, akkor rossz nem lehet, csak lehessen 70-80k közt hozzájutni:D

(L) Atiradeonika (L)

(#31) Angel1981 válasza Fr3eWar (#24) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Összeesküvés elméletnek tűnhet, de szerintem a kémfotók 90%-át maga a gyártó szivárogtatja ki, hogy növelje az érdeklődést.
És hogy miért gondolom így? Pont az általad említett dolog miatt!
Hogy lehet az, hogy már 30 ropiért tűrhető képet készítő, magas megapixelszámú fényképezőgépet kapni, de a kémfotók mégis homályosak, alacsony felbontásúak, gyenge minőségűek? :D

(#32) X Factor válasza Angel1981 (#31) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Lehet mobillal lövik :U

(L) Atiradeonika (L)

(#33) N€T0X|N

N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

Hát na... sokat nem tudtunk meg. :D
De az mindig kiderül, hogy ha PH! userek összefognának, akkor biztosan a világ legjobb hw-eit tudnák összehozni. :D

Total Fun Racing Club - http://bmwm1.ucoz.hu --- Sent from my keyBoard

(#34) Meteorhead válasza wetomi (#28) üzenetére

Meteorhead
(újonc)

Hát az AMD linuxos támogatásáról inkább ne is beszéljünk... én linuxra fejlesztek tudományos szimulációkat, hozzáértő embernek tartom magam, és valami botrány ami linux oldalon történik a driverekkel. (Most a Windows-os driverek is trágyák, de linuxra a feature-ök rendre később érkeznek. Számomra is rejtély hogy miért.)

AMDs fejlesztői fórumon egész komoly parasztlázadás tört ki, annyira xarok a driverek. Bugosak, helyenként hibás eredményeket adnak, szénné fagyna a gépek tőlük, van hogy bootolni sem képes linuxot... botrány.

(#35) fatallerror

fatallerror
(őstag)

tökjó, mire gépet veszek tudok majd naprakészet venni ami 2-3 évig megint elég lehet :))
külön örülök h akkor már dx 11.1-esek lesznek

(#36) Cybertrone válasza fatallerror (#35) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Ami valljuk be felér egy dx10.1-es parasztvakítással :D

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

(#37) wetomi válasza Meteorhead (#34) üzenetére

wetomi
(tag)
LOGOUT blog

Kernel szinten gondoltam, mert a win7-nél is itt van a gond ha jól értem.
Sajnos én is ismerem a linuxos driverek minőségét. (desktopon amd platform + opensuse, nekem szerencsére elég a nyílt driver)

Nagy megváltás lehet majd az amd-nek a win8. Rendben lesz az ütemező a bulldozerhez, rendben lesz a hd7xxx támogatása oprendszer felől.

(#38) vanhalen válasza Meteorhead (#34) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"Hát az AMD linuxos támogatásáról inkább ne is beszéljünk... én linuxra fejlesztek tudományos szimulációkat, hozzáértő embernek tartom magam, és valami botrány ami linux oldalon történik a driverekkel"

Írjon hozzá a linux 'közösség"

Egyébként ezt az arhitektúrát szerintem nem "gémer" szemmel kell(ene) nézni, hanem inkább úgy, mint a Teslát az nV-nél nem?

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#39) Angel1981 válasza X Factor (#32) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Már mobillal is nagyságrendekkel jobb képet lehet készíteni!
Feltételezem, hogy egy olyan ember, aki ezen kártyák prototípusai között mozog, nem egy 5 éves, 100 dolláros mobillal a kezében mozog - ugyanez áll a többi kémfotóra is.... :U

(#40) Abu85 válasza Meteorhead (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A VLIW-ben sosem voltak vektorfeldolgozók. Szuperskalár shader processzorokból állt. A Caymannél négy azonos képességű skalár processzor, míg a VLIW5 típusnál négy azonos és egy speciális van. Ezek rendeződtek egy multiprocesszorba, amit a Cayman 64 utas simd tömbjénél 16 szuperskalár processzor volt. Tulajdonképpen most változott a felépítés, de a helyzet hasonló a helyzet. Egy CU alkot egy multiprocesszort, és ez 4 darab 512 bites vektorfeldolgozót ad. Ezzel ugye a feldolgozó 64 utasnak tekinthető. Emellett a CU-ban van még egy IU skalár feldolgozó is a széles vektorfeldolgozók mellett.

Tulajdonképpen a rendszer a Larrabee-re hasonlít. Persze számos különbség van, így talán ehhez sem érdemes hasonlítani.
A Fermiben a CUDA magok skalárfeldolgozók, de már van olyan dokumentumom, ami a további fejlesztéseket ecseteli. Ez pedig arról ír, hogy a skalár egységeket 128 bites vektorfeldolgozók váltják fel. Az IU valószínűleg megmarad skalár.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#41) Abu85 válasza Cybertrone (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem is a képből szipkáztam ki. ;] Raktam be képeket az architektúráról.

(#4) helkis: A HD 4000 óta nem alkalmaznak ringbust. Áttértek a HUB-os vezérlőre.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#42) TESCO-Zsömle válasza Angel1981 (#21) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pontosan.

Llano->Trinity->Kaveri

Bulldozer->Piledriver->Steamroller

Trinity = Piledriver + VLIW

Kaveri = Steamroller + GCN

(#43) leviske válasza TESCO-Zsömle (#11) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Zambezi esetében sem jártak jól azzal, hogy több fronton léptek az ismeretlenbe. AZ XDR2-ről nemigazán olvastam olyat, ami miatt ne várhatna.

(#1) adorjant: Nem hiszem, hogy a HD2900 jó példa. Most -ha jól értem- ugyanazt a lépést teszik meg, mint az nVIDIA a Fermi-vel, annyi különbség mellett, hogy volt idejük rákészülni. A G80>R600, R600>Fermi teljesen más szemléleten alapult, ezért tudott az egyik az akkor aktuális környezetben elhúzni. Feltételezem, hogy most ilyen különbségek nem várhatók.

MÁS: A cikkben említett skálázhatóság annyit jelent, hogy van esély a hasonló felépítésű 800-as és 700-as szériára, vagy az már réges-rég eldöntetett, hogy maradnak a NI sorozattal bevezetett taktikánál?

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#44) fatallerror válasza Cybertrone (#36) üzenetére

fatallerror
(őstag)

de ha 2-3 évre veszem 1x csak elkezdik használni xD

(#45) TESCO-Zsömle válasza leviske (#43) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Zambezi csak egy lépcsőfok volt a Fusion felé. Féltökű Adonisz...

Én majd akkor alkotok róla véleményt, mikor végre egyesül a GCN-el.

(#46) fulltime4wd válasza Angel1981 (#39) üzenetére

fulltime4wd
(kvázi-tag)

Esetleg az indokolhatná a gyatra minőséget, hogy nem tudott a "kém" elég közel jutni, így nagyít/kivág lett a vége. (bár mivel kissé felülről készült, akkor elég magasan kellett volna lennie)
Najó, ez egy kissé naív hozzáállás! :DDD

[ Szerkesztve ]

"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961

(#47) Abu85 válasza Cybertrone (#36) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valójában a DX11.1 sokkal problémásabb felület lesz. Visszahozza a Vendor Specific Caps bitek kezelését, amit ugye az MS a DX10 óta mellőz. Tekintve, hogy ez az architektúra mi lesz, nem csak a DX verziók között lesz különbség, hanem a DX11.1-es kártyák között is. A DX11.1 megkövetel számos extrát, amit gyakorlatilag nem túl nehéz beépíteni, vagyis ebből a szempontból az új felület nem fogja megváltani a világot. Vannak persze nagyon értékes újítások, mint például a nagyobb parancspuffer az SRV-k felülírásának tiltásával. Ebből lehet sebességet nyerni, de alapvetően a Vendor Specific Caps bitek visszahozása jelenti a ... hát ő ... az előrelépést. Persze ez nem kevés problémát fog okozni. Például a hírben szereplő PRT egy Vendor Specific Cap és csak a GCN architektúra fogja támogatni, amiből sejted, hogy mi következik. Megatextúrázásnál persze világmegváltó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#48) Angel1981 válasza TESCO-Zsömle (#42) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ok, köszi, ez új infó! :R

fulltime4wd: jó a meglátás, és a cáfolat, de tényleg! :D

[ Szerkesztve ]

(#49) Cybertrone válasza Abu85 (#47) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Miért hozzák vissza azt ami egyszer már problémás volt? Amúgy ha jól értem valószínű a high end kártyák fognak kiaknázni minden dx11.1-es ficsőrt, a többi az le lesz butítva, kb így kell érteni?
Nv oldalról mit tudsz, ők hogy próbálkoznak megoldani a keleti kérdéseket, számodtevő újítások lesznek? Mit gondolsz arról hogy a chip csak jövő év végén lesz kész, halottál esetleg valami problémáról, ami esetlegesen megosztható? :R

(#50) Meteorhead válasza Abu85 (#40) üzenetére

Meteorhead
(újonc)

Tisztában vagyok vele, hogy VLIW nem teljesen vektorfeldolgozó (különbség annak aki nem tudná, vektorfeldolgozók ugyanazt az utasítást küldik le a sávok mentén, csak más adaton, míg VLIW (Very LongIntruction Word) egy utasításba pakol különböző műveleteket, amik egyszerre tudnak végrehajtódni a feldolgozón).

A SIMD kifejezéseket lehet használni, de talán az egyszerűség kedvéért érdemes félretenni őket. Amit mondasz, az majdnem igaz, de mégsem. Azért nem igaz a 4 db 512 bites vektorfeldolgozó, mert az igaz, hogy ugyanazon műveleteket hajtják végre más-más adaton, de elágazni vektor jelleggel nem lehet, ezek meg külön szálak, amik el tudnak ágazni egymástól. (if-else, és igen, azt is tudom hogyan korlátozódik ez GPUn)

Fermi végrehajtókban dedikált INT és FP skalárvégrehajtó van (amik akár egyszerre is dolgozhatnak), ezekből van 32 egy CU-ban, ennyi tud egyszerre futni, ezért 32 a warp-size.

Evergreen (VLIW5) esetében 16 darab 5 széles VLIW egység van, ahol 16 szál tud igazából egyszerre futni, de 64-nél kevesebbet nem tud kezelni egy CU, ezért ekkora a wavefront-size. Ezek a szálak képesek vektorműveletre, de a VLIW jelleg miatt ennél bonyolultabb dolgokat is tudnak csinálni.

Northern Islands (VLIW4) kiiktatja a speciális egységet, és a transzcendens műveleteket (MOD, SIN, COS, ...) három mezei végrehajtó összekapcsolásával érik el. Így mezei műveletekre nagyobb kapacitás marad.

Southern Islands sokkal jobban hasonlít Fermire, avval a különbséggel, hogy itt nincs dediktált INT és FP egység, hanem ugyanaz a végrehajtó végzi mindkettőt. Egy CU-ban most már nem 16 VLIW4 feldolgozó van, hanem 4 darab külön életet élő 16 utas SIMD. De ez azért több egy 64 utas SIMD-nél, mert a 4 fürt SIMD egység egy CU-n belül tényleges elágazást is végezhet egymástól, sőt akár halál más dolgot is számolhatnak. Az nincs megkötve, hogy ugyanazt a shadert (vagy kernelt) kell futtatniuk. A CU definíciójában csak az van, hogy közös memóriaterületet szolgáltat a benne lévő szálak számára Az nincs benne, hogy azoknak a szálaknak egy wavefront/war-ból kell hogy származzanak, sőt még az sem, hogy ugyanannak a kódnak kell lennie.

A hozzászólásod egyébként túlnyomó többségben igaz, nagyrészt csak kötekedem, de szerintem így talán tisztábban látni a különbségeket, mert vannak bőven.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.