Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Giot

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Nohát ez az idő is elérkezik lassan amikor a középkategóriában is felkavarják az állóvizet. Ideje is fenékbe rugdalni az 57XX-eket. Igaz nagyon sok minden kérdőjel még ezzel a VGA-val kapcsolatban. De szép ősznek nézünk elébe. :) Mi lesz itt ha jönnek a 6XXX Radeonok is?

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#2) dangerzone válasza Giot (#1) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Mi lesz itt ha jönnek a 6XXX Radeonok is?

Az nagy bajt jelent az nVidiának.

(#3) Gyuffa válasza dangerzone (#2) üzenetére

Gyuffa
(lelkes újonc)

Eléggé nagy bajt, de nem most lesznek még 6XXX kártyák.

Lásd alúl: http://www.xfire.com/profile/gyufa333/ +400W Chieftec táp :)

(#4) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tömegeknek készülő fermis GeForce a vártnál nagyobb méretű lesz.

miért nem lep meg ez a mondat?

nvidiáék lassan ajtókat is gyárthatnának

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#5) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

A referenciamodell hiánya természetesen izgalmassá teszi a házon belüli versenyt is, hiszen a vállal(ide kéne egy "a")tok kártyái között esetenként komoly különbség is lehet, így jól meg kell gondolni, melyik a (ide meg nem) termék mellett döntünk.

[ Szerkesztve ]

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#6) tzsolesz válasza dangerzone (#2) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom hogy mi lesz, de ideje lenne már egymást ölniük az agresszívabbnál agresszívabb árazásokkal. Ezt természetesen jó értelemben mondtam. :K

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#7) Translator

Translator
(tag)

:: A zöldek keze

Lassan a színkódokról le kellene szokni, főleg hogy a cikkben az ATI nincs megemlítve... :U

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#8) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"memóriachip 196 bites interfészt " :F

196??? Nem 192 akar az lenni? Már egy korábbi GF106-os cikkben is 196-ot írtál, ott is szólt valaki, de maradt a 196... csak nem javítottátok, vagy ez valami számomra felfoghatatlan módon tényleg 196 bit?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) fLeSs válasza Male (#8) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

(6 x 32) + 4 = 196! :D

[ Szerkesztve ]

(#10) Giot válasza Gyuffa (#3) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy tudom Q4-re van datálva a 6XXX Radik megjelenése.

Más: Nyilvánvaló hogy kell a GF106-nak a 192-bit. Hiszen valamiért a Gddr5 chip-ek 3,8Ghz re vannak biztosítva GF GPU val karöltve így a 128 bit limitáló lenne. Míg a Radeonokkal akár 5Ghz felé is merészkednek.

[ Szerkesztve ]

(#11) dangerzone válasza fLeSs (#9) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

A +4 az valami tűrés lesz, mi?! :D

(#12) Spectrum válasza dangerzone (#11) üzenetére

Spectrum
(tag)

Szerintem igen, +/-4 ahogy sikerül. :C

(#13) Thunderzolee válasza Translator (#7) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erről már volt szó régebben.
Ha nem akarják kizárólag az "nVidia" szót ismételgetni, kénytelenek helyettesítő szinonimákat használni, mint pl. "zöldek".

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#14) Male válasza fLeSs (#9) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D

Van 4 tartalék bit rajta, ha az SC2-től megsérülne ;]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#15) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Nem fog nagy veszélyt jelenteni a Radeonokra; itt lesz nemsokára a HD6000, és árat is csökkenthetnek - ez mondjuk jó a végfelhasználóknak.

(#16) menalcas

menalcas
(őstag)

Vicces lesz referencia nélkül, lényegében ez jó is meg rossz is, de majd az idő eldönti melyik lesz pontosan .

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#17) Thunderzolee válasza dangerzone (#11) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Paritás? :P

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#18) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Volt a napokban egy érdekes hír, hogy a GF jövő év elején kezdheti a 28nm-es tömeggyártást, és hogy az első partnere az ATi lesz, de akkor mi lesz a HD6000-el???

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#19) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Az árakat csak akkor csökkenti az AMD ha a HD6XXXX széria nem sikerül nagyon jól, nekünk most drukkolnunk kellene hogy baltázzák el.

Joachim21:Ez kb úgy lesz mint a HD4770-nel volt, ezen próbáljak ki hogy működik e a dolog és ha igen jövőre nyomják 28nm, gondolom én.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#20) 1hijjanhusz

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Csak az a gond, hogy megint késésben vannak a zöldek.

lúzer sport club/ A pohár már félig van.

(#21) Doomgiver válasza 1hijjanhusz (#20) üzenetére

Doomgiver
(tag)

Zöldpárti vagyok... de ez a 6xxx beütött nekem:)

R.I.P ABIT | Codemasters : F1 2011 - FaZeK , Racedriver GRID : Rhoperix , DiRT3 : FzKRacing |

(#22) menalcas válasza 1hijjanhusz (#20) üzenetére

menalcas
(őstag)

Mivel HD6*** semmilyen komoly újitást nem fog tartalmazni csak csíksávszélesség csökkenést, de az is majd csak a tavasszal érkező széria így az nv nem kényszerül még széria váltásra , hisz még ez sincs kész teljesen és mire az ati leváltja a 6ost addigra az nv is előrukkohat valamivel, bár kicsit csunyán hangzik az hogy még a zöldek egy szériát futtatnak addig az ati 2-t, de szerintem ez csak szépség hiba nem nagy elmaradás :K

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#23) 1hijjanhusz válasza menalcas (#22) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Persze ez nagy nagyban függ a HD6xxx teljesítményétől is.

lúzer sport club/ A pohár már félig van.

(#24) atti_2010 válasza menalcas (#22) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A HD6xxx széria 40nm jön és év végén.[link]

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#25) Abu85 válasza Male (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DD

Egyébként köszi. :R

(#5) rup1u5: Köszi javítva. :R

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#26) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Imádom ezt a szót.
Kémfoto! Olyan titkosügynökös. :)

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#27) menalcas válasza 1hijjanhusz (#23) üzenetére

menalcas
(őstag)

Ebben igazat adok, valószinű hogy dobnak rá egy kis plus kraftot, de még az nv is most késziti a káryáit, aláírom hogy le lesz még így is maradva, de sztem a HD6*** nem lesz akkora befojásoló erő hogy nagyon elhúzzon az ati, mivel hamar jön az új akik most vették meg az új dx11 es karijukat, azok biztos nem fogják lecserélni, jobb fogyasztás vagy kisseb melegedés, valamivel nagyobb teljesítményért.

(#28) marcias válasza menalcas (#27) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként én sem teljesen értem a koncepciót a HD 6xxx kapcsán. Maradna 40nm, ami elég furcsa, ahhoz képest, hogy a 28nm itt kopog az ajtón, de ehhez képest még egyéb nagy újításokra sem számíthatunk... HD4870 -> HD4890 szerű fejlődés lenne? Magasabb órajelek megegyező vagy kisebb fogyasztás mellett? Architektúrális továbbcsiszolás? +10% teljesítménynél többet nem igen várhatunk akkor.

(#29) Giot válasza marcias (#28) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

+nő a GPu mérete = több tranyó = nagyobb teljesítmény =nagyobb fogyasztás

[ Szerkesztve ]

(#30) bigdigit

bigdigit
(őstag)

A tömegeknek készülő fermis GeForce a vártnál nagyobb méretű lesz.

mi lesz itt nagyobb?nekem ebből nem jött le semmi. :D
nekem a 480-as is kicsinek tűnik atik után.

(#31) Abu85 válasza marcias (#28) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kopog az ajtón a 28 nm. Leghamarabb 2011 tavasszal érkezhet egy lapka, ami nyilván egy tesztchip lesz az AMD stratégiájában. 28 m-es invázió majd csak jövő év végén lehet. Nagyon messze van még a váltás.

bigdigit: A lapka mérete lesz nagyobb a vártnál. 200 mm^2 alatti kiterjedés elfogadható ezen a szinten. Nyilván ebből a felhasználó nem sokat fog érezni, csak a partnereknek gáz a magas gyártási költség. A kérdés, hogy a BFG után ki lesz a következő, aki megunja ezt.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#32) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Szabad variálható akkor lesz itt még néhány neves gyártótól olyan, hogy csak lesünk.
Vajon képesek lesznek DDR2-ig is lecsúszni?Vagy ezt itt már lehetetlen megoldani? :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#33) PepeG2530

PepeG2530
(újonc)

Hi,

Ha esetleg vkit meg érdekel a GF108 is, akkor csináltam róla képet.

[link]

(#34) Devid_81 válasza PepeG2530 (#33) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Csinálj a 106-osról inkább :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#35) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Ehh, akkor most mikor érdemes venni VGA-t és mit? Megéri várni a GF106-ra szeptemberig?
Komolyan totál tanácstalan vagyok :O

30-40 rugóm van rá kb, és nem vagyok maximalista, simál lemondok pár effektről... FPS is elég ha van 30. (Jelenleg 1280-ban játszanék csak, később majd fullhd)

Tehát megéri várni GF106-ra, vagy vegyek most egy 5770-et (vagy azzal is szeptember, mert árcsökkenés várható)... esetleg egy GTX460-ra gyűjtsek még zs-t? Váá bőség zavara :D

Nem írom alá!

(#36) Hiftu válasza PepeG2530 (#33) üzenetére

Hiftu
(fanatikus tag)

Fotosop!
Látszik, hogy a százast később raktad a képre... :))

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

(#37) Hiftu válasza Ren Hoek (#35) üzenetére

Hiftu
(fanatikus tag)

Szerintem várj két évet, akkorra talán már a HD6xxx szériának is elkezd lemenni az ára.
A Fermi is talán kezesebb lesz.
Igaz akkor az lesz a probléma, hogy a HD7xxx szériát érdemes-e megvárni... :P

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

(#38) Abu85 válasza PepeG2530 (#33) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ohh ... :R

Jól látom 128 bit? Akkor valszeg a belépőre megmarad a GT218 is. :)

(#39) Gorneck23 válasza Hiftu (#36) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kár hogy nem az...már 2 hete létezik a kari nálunk...

(#40) atti_2010 válasza Ren Hoek (#35) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Mindenképp megéri várni ha nem sürgős mert legfeljebb árcsökkenés várható, annak függvényében választhatsz Nvidiát vagy AMD-t.

(#41) PepeG2530 válasza Hiftu (#36) üzenetére

PepeG2530
(újonc)

Nem, hogy nem utólag raktam a képre, de még, amkikor a bordát akartam visszacsavarni, nem tudtam, mert elfelejtettem kivenni a péztet :DD

(#42) Abu85 válasza Ren Hoek (#35) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem őszig már megéri várni. De én a GTX 460-at venném, már csak az izmosabb felépítés miatt is. Persze az több pénz, de szerintem megéri.

(#43) BiP válasza Hiftu (#36) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Hát ha fotosop lenne, akkor elég körültekintő volt az árnyékokkal, és még arra is figyelt, hogy por kerüljön a százas mellé, pont az érme ívében, sőt, magán az érmén is van pár kósza szemcse. Én mindenesetre elhiszem, hogy igazi.
Azt lehet tudni, hogyan került a kezed közé ilyen kártya? Gyár? Szervíz? Fejlesztő?

Amúgy ez már láthatóan kisebb a 106-osnál.
Tényleg arról van infó, hogy mennyivel lett nagyobb a 106-os a vártnál? És mekkora a mérete a 104-eshez viszonyítva?

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#44) Keldor papa válasza BiP (#43) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

OEM gépekbe tesztelik az új hardvereket ha nem tévedek. Gondolom egyből a gyártól kapták, vagy a magyar nV-től.

(#45) joi29 válasza Ren Hoek (#35) üzenetére

joi29
(őstag)

Az Október lesz az a legközelebbi időpont mikor érdemes lesz
vásárolni és a mostaninál akár 15~20% -is jobb kártyát vehetsz ugyannyi
pénzért, feltéve hogy a forint nem romlik addig tovább.

(#46) PepeG2530 válasza BiP (#43) üzenetére

PepeG2530
(újonc)

Igen, OEM gépekbe megy, és én konkrétan a cég RnD részlegén vagyok, ahol ezeket megkapjuk elég hamar.

106-osból még nem kaptunk, igy nem tudjuk összehasonlitani sem, ha esetleg jön majd, akkor 1más mellé rakjuka 2 karit, no meg 1 100-ast is persze, vagy, keresek 1 1 Ft-ost...

(#47) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekesek lesznek ezek a kártyák, az fix. Kíváncsi leszek, hogy az olcsóbb változatokkal mennyit tudna spórolni a gyártók, no meg az ára hogy fog alakulni.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#48) elmelet45

elmelet45
(lelkes újonc)

Nvidia ígérte a 512 CUDA magos GTX 480-at is, így már egyre közöelebb lesz ATI HD5970-hez, atisok meg kiadják a 6000-seket, kérdéses hogy mennyivel lesznek erősebbek, mint az 5000-sek

(#49) Ren Hoek válasza joi29 (#45) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Köszi mindenkinek, egyértelműen várás mellett vannak vélemények. Remélhetőleg forint is javul addig. Érdemesebb kicsit többet rátolni zs-ben (GTX460), lehet több évet kihúzni egy kártyával.

Nem írom alá!

(#50) Keldor papa válasza elmelet45 (#48) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem inkább a GTX-490-et (2xGF104) fogják bevetni, nincs értelme a GF100-at erőltetni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.