Akkor most leírom a saját tapasztalatomat: előbb asztali Pc-ről, majd WD TV-ről hajtottam a tévémet. Aztán kijött a Brazos, uzsgyi, építsünk faja kis HTPC-t. Alkatrészek OK, kis, csendes ház OK, külön wireless egér + bill pipa, sőt még egy Rii Mini-t is vettem hozzá. Gondoltam összerakom oszt örülök. Nos, ez úgy kezdődik, hogy tolsz rá mondjuk egy Win7-et, felpakolod a drivereket, vacakolsz itt-ott velük (optikai out-on 5.1 például), catalyst-ben beállítod egyesével (!) minden frekvenciára és felbontásra a túlpásztázást (mert mindig túlpásztáz, az hóttziher). Aztán feltelepíted mondjuk az XBMC-t, mert az asszony nem akar a total commanderrel vaklálni három méterről, feltolod az utorrentet, mert ugye tőteni is kéne, belövöd az msconfigban ezt a két progit, hogy a gép indításakor automatikusan elinduljanak. Ja és konfigolsz minden progit, hogy ez ide töltsön, amaz azt a mappt figyelje, stb.
Ennyi pepecseléssel majdnem olyan kényelmes lett a HTPC, mint egy egyszerű médialejátszó. El is adtam, vettem egy Popcorn Hour-t, bolondbiztos, egyszer kellett bekapcsolnom benne a torrentklienst, azóta PC-ről/tabletről/telefonról webui-n megoldható a letöltés és ez messze a legbonyolultabb része az egész médialejátszónak. Sokkal-sokkal egyszerűbb és átláthatóbb (no és bugmentesebb) az egész, ezt kéne már megérteni. Mi, egyenkockák megóggyuk, ha bele kell mászni a gépbe, de idővel már beleun ebbe is az ember, hidd el.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia