Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

FullHD-s TV-nek simán elmenne. Mennyivel olcsóbban kijönne már a TV. Csek egy settop kell hozzá.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#2) simonzé válasza Depression (#1) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy külső tuner ami PC nélkül is működik 11k-től elérhető. Én ilyet használok, és mivel kábelTV-m van nem szempont a DVB-T képesség. ;) Ismeri a Full HD felbontást is, és gyönyörű a képe.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#3) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hirtelen átszámolva 100asba van az ára... 145körül láttam most üzletben 32colos fullhd lg-t... márciusban még 150fölött volt az 1366x768-as... majd lesz ez még jobb is... ahogy egyre több embernek lesz, egyre jobban lemennek az árak... mennyi lehet az előállítási költsége egy ilyennek? vagy egy 32colos tv-nek, ami egyenlőre 150körül mozog? én töredékére tippelnék...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#4) Sefter

Sefter
(őstag)

max 64W-ot eszik :Y
akkor a 37"-os lcd tv-k mitől zabálnak 3x enniyt (annyival nem nagyobbak...) :F

(#5) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Semmi ertelme TV-khez hasonlitgatni, azokba senkinek sem jutna eszebe TN panelt rakni, mert mig monitoroknal azert megoldhato, hogy az az egy ember, aki hasznalja, kb merolegesen nezze, es akkor nem olyan rettenetesen gazos, ez mar TV-nel nem mukodik.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#6) Sefter válasza mephi666 (#3) üzenetére

Sefter
(őstag)

igen, az árak furán alakulnak...

dabadab!
a panel miatt fogyaszt kevesebbet... :F

[ Szerkesztve ]

(#7) mindfreak válasza dabadab (#5) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Ilyen méretű TN-nél a kép alján és tetején még szemből nézve is torzulnak a színek.

(#8) NoLF válasza mephi666 (#3) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem, a gyártási költségek köztudottan az eladási ár- maximum 5%.

egyelőre.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#9) mephi666 válasza NoLF (#8) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez így nem teljesen igaz... pl koreában legyártanak egy 32"-os fullhádé samsungot, kerül a gyártónak átszámolva 50ezer forintba... aztán átmegy az áru pár kereskedőn, mire ide jut országunkba és kikerül egy bolt polcára 149.999-es cimkével... (mert hát a boltnak is kell rajta haszon, ami mondjuk 10%... és nem is mondtam sokat...) tehát itt ennél a "hasraütés"-alapú példánál sokkal több van rajta 5%-nál... és szerintem közel áll ez a valósághoz...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Vegre egy nekem is tetszo monitor.

(#11) NoLF válasza mephi666 (#9) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

látom nem sikerült kiérezni az iróniát a mondandómból... :W :DD

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#12) mephi666 válasza NoLF (#11) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

oké, leesett... nagyon hétfő van :) amúgy olyan szívesen belenéznék a gyártók éves mérlegeibe... :D

(#13) Male válasza Sefter (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A háttérvilágítás, ami fogyaszt... max fényerő és panelméret függő (mekkora felületet kell átvilágítani).

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#14) kagyula válasza mephi666 (#9) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

Akkor az enyémet gyártsák le Jászfényszarun, ne vigyék boltba se, elmegyek érte.

Sefter (#4): Meg a tuner, meg a hangcucc.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden, sokszor.

(#15) mephi666 válasza kagyula (#14) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem nem nagyon állnának szóba veled 1db-os mennyiséggel... :) amúgy kereskedelemben dolgozok, ha úgy nézzük és mindenki ráteszi az árura a maga kis hasznát... ez az 50ezer-150ezer arány elég nagy volt, beismerem... de ha körbenézel, boltok között is 10ezres különbségeket találhatsz azonnal... fene tudja, mennyi a tiszta költsége akkor az árunak...

(#16) simonzé válasza Sefter (#6) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem a Plazmákkal kevered? Azoknál reális a
-300W+ fogyasztás
-Fűtőtest funkció
-Szolárium funkció

Egy 17 collos LCD 30-40W-ot fogyaszt, a 19-es 35-40-et, ha ezt arányosan növeled akkor a valós fogyasztáshoz jutsz, ami 26 collosnál 60-70 körül, 32 collosnál 80-100W körül van.
Egyszerűen nézd meg az LCDTV-k hátcimkéjét, azon rajta van a teljesítményinfó.

(#17) simonzé válasza NoLF (#8) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaja. Szegény gyártók szinte az éhhalál szélén vannak.
Tudjátok mennyire olcsó a nagyszériás gyártás? Elképesztően. Egy monitor max párezer forintot jelent, kb ugyanennyi megy el a licencek és a termékfejlesztés költségeinek fedezetére. Egy bizonyos gyártási mennyiség elérésekor ez utóbbi már nem is játszik. Egy 100'000-es kisker árú készülék árából vonj le 15-20%-nyi ÁFÁ-t, egy 10-40%-os kisker, és egy 10-15%-os nagyker árrést, 10-20%-nyi szállítási, biztosítási, csomagolási költséget, és egy 50-500%-os gyártói haszonkulcsot. minél nevesebb gyártó annál magasabb a kulcs. Biztos lehetsz benne, hogy pl. a Sony nem dolgozik 3-400%-os gyártói haszon alatt. Hülye lenne.
Ha ügyesen matekoztok, ki is jön a gyártói ár, ami tizenezer forintos nagyságrend.

[ Szerkesztve ]

(#18) Khaal válasza dabadab (#5) üzenetére

Khaal
(őstag)

Az a szomorú, hogy már TV-ből is van TN-es... Persze van akit ez nem zavar, és örül hogy megkapja olcsón a bazi nagy képernyőt. Én mindenesetre nem vennék TN-filmes monitort, mert engem már az MVA-n is zavar, hogy nem szemből nézve kifakulnak a színek.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#19) simonzé válasza mephi666 (#15) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van aki igen. Pl anno a Philips hazai gyárából sokan dobtak 1-1db CD írót az Apronetre. Valamiért el is vitték innen a gyártást. :) Mondjuk egy akkora kütyü jobban befért egy hátizsákba mint egy LCD TV.

(#20) Cyberpunk válasza Khaal (#18) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Ez igy van én is egy LG W2600HP-BF-en gondolkozom csak sajna Magyarországon úgy tűnik lehetetlen beszerezni már vagy másfél honapja vadászok rá de még mindig semmi.
Amúgy nem olyan rosszak ám a TN panelesek nekem is olyan van jelenleg, jó pesze nem ekkóra méretben :DDD De játékra szerintem még mindig a TN a legalkalmasabb persze vannak jó nem TN-es játékra is elég jó monitorok is pl.: HP LP2475W az elég jó az LG féle H-IPS paneljával, persze nem vetekszik egy nagyon jó kis Eizo S-PVA-sal de azért olcsobb is valamenyivel:)

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#21) Khaal válasza Cyberpunk (#20) üzenetére

Khaal
(őstag)

Amikor monitort kerestem olvastam valahol egy tesztet amiben egy S-IPS paneles Nec monitor (azt hiszem 20wgx2) durván elverte a TN-eket is utánhúzás terén, pedig csak 6ms (vagy talán 8ms) volt a válaszideje.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#22) mindfreak válasza Khaal (#21) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Teljesen felesleges a milliszekundumok miatt aggódni, ugyanis a PH fórumozók közül senki se jár nemzetközi lanokra, meg játszik tétmeccseket, ahol fontos pénzösszegeket lehet elbukni - de lássuk be még, ha ki is jut bárki itthonról, úgy se tud elérni semmit. Hobbi szintű játékra bármelyik TFT monitor jó.

Másrészről, manapság pár ezresért lehet CRT monitor kapni, úgyhogy a "profi" játékosok beszereznek egy olyat is a fasza kis PVA, IPS mellé. ;)

(#23) einstein válasza simonzé (#17) üzenetére

einstein
(senior tag)

És szerintetek mi adja a gyártói költségek nagy részét?
Mert valószínű nem az anyagköltség, pedig mindenki ahhoz viszonyítja az eladási árakat, és utána szörnyülködik. A termékek árából kell kigazdálkodni a munkabéreket (ez a legjelentősebb), a marketinget, a K+F kiadásokat, bérleti díjakat, amortizációt stb. Márpedig ezek adják a költségek 90%-át ...

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#24) kagyula válasza einstein (#23) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

A meglett korú ph felhasználók még biztos emlékeznek arra a kabaré jelenetre, hogy 'Mi kerül ezen a fotelen 7200 Forintba?' Na ott is kaptunk egy egységár elemzést. :)

Legyen minden, sokszor.

(#25) simonzé válasza einstein (#23) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A bekerülési költség tartalmazza az anyagot (várható áringadozással), a raktározást, a gépkopást (amortizáció), a munkabért, stb. Tudom, csináltam pár ilyen kalkulációt. Hidd el a bekerülési ár a piacihoz viszonyítva sokkolóan alacsony. Ilyen hitech iparágakban mint a PC környéke már a kutatás-fejlesztés az egyik legnagyobb kiadás. De ez már nagyon off...

[ Szerkesztve ]

(#26) mephi666 válasza simonzé (#25) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

erre most egy életszerű példa a tejtermelők ügye... talán 50-60ft-ot akarnak adni a termelői tej literéért... (és az a tej nem lightos 1.5%-os vizezett akármi...) és mondták, hogy 80ft-tal már boldogok lennének nagyon... a legolcsóbb tej, amit közöltek az egyik újságban, az a 1.5%-os lengyelektől importált teszkós akármi volt... 125ft-ért... (én bele se mernék kóstolni, milyen lehet...) a normálisabb, 2.8%-os (iható) tej litere 220ft fölött kezdődik kb... itt is lehet számolni az árrést meg azt, hogy a termelői tejet hígítják meg többek között tejfölt is készítenek belőle pluszba... tehát többszöröse a haszonkulcs a láthatónak... a termelők dolgoznak vele legtöbbet és szívnak nagyot, mert többek között a kereskedők akarnak nagyot szakítani...

(#27) Sefter válasza simonzé (#16) üzenetére

Sefter
(őstag)

nem, LCDTV-re gondoltam (170-180W között van egy 37"-os)
17-es és 26-os között van *1,5-ös differencia, a 26 és 37 között meg *2,5 ezt nem értettem...de magyarázat lehet rá a fentebb említett tuner + "komolyabb" hangcucc (monitorhoz képest)

(#28) einstein válasza simonzé (#25) üzenetére

einstein
(senior tag)

Az ilyen tipusú ktgek nagyobbik része nem osztható közvetlenül a termékre, így szvsz nem része a bekerülési ktgnek. Látszik is, mi történik olyankor, amikor egy kicsit visszaesnek az eladások. Egyből veszteséges lesz a cég, ld. AMD
Na de ez már tényleg nagyon off. :B

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#29) Godefroy válasza kagyula (#24) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Márkus egyik legnagyobb alakítása volt :K
És látszik csak a dátum változik, a problémák maradnak.

Egyébiránt itt is az érvényesül a minden annyiba kerül amennyit adnak érte elv.
Lásd a benzint.
Annyira el volt szállva az ára most hetente esik, és kb 3ad annyi mint nyáron volt (mármint a kőolaj hordonkénti ára)

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.