Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Ejj

(#2) Levin01

Levin01
(őstag)

Igazából nem nagyon értem, hogy ha egy 32GB-os Corsair pendrive-ot 33K-ért adnak és kb úgy ír meg olvas mint egy lassabb SSD, akkor mi a búbánatnak kell egy 32GB-os SSD-t 150K-ért árulni???? :F

(#3) R.P.

R.P.
(fanatikus tag)

a nagyobbik 954 euróba kerül forgalmi adót nem számítva
aki ilyet vesz azt sajátkezűleg késelem meg, oké? ;]

Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

(#4) KTTech válasza Levin01 (#2) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

60MB/s-es írás, 100MB/s-es olvasás pendriveon? Ilyet még nem láttam... De az USB port sem láthat hasonlót :) a 60MB/s az elméleti felső határa az USB2.0-nak...

Nekem 2 db 32GB-os kéne RAID0-ban rendszernek és jól érezném magam :)

[ Szerkesztve ]

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#5) hcl válasza R.P. (#3) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

...és nekem adod az SSD-t... :P ;]

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#6) szasza_xp válasza KTTech (#4) üzenetére

szasza_xp
(senior tag)

jön majd az usb 3.0 azzal menni fog (4,8 Gbit/s, 600MB/s ) :)
Csak várd ki :)

“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai

(#7) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Végre :)

(#8) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak egy kérdés: mi az akadálya annak, hogy egy kis kapacitású SSD (mittomén: 4-8-16GB) pendrive formátumban jöjjön ki? Egyszerűen annyi hogy akkor zavarná a FlashMemo piacait, vagy van valami technológiai indoka?

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#9) Levin01 válasza KTTech (#4) üzenetére

Levin01
(őstag)

Nem is mondtam, hogy ugyan olyan gyors, de egy lassúbb első generációs SSD az kb olyan értékeket produkál mint egy Corsair pendrive és mégsem adják 30-35K-ért oda :(

(#10) Biomokus

Biomokus
(kvázi-tag)

Hűha, nem mostanában lesz ezekből a drágaságokból tömegtermék. Na mind1, várunk pár évet. :D

Nem, tündérke! A kívánság, az kívánság! Úgyhogy fogd csak meg szépen a bokádat!

(#11) Male válasza Levin01 (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A komolyabb vezérlő miatt.. (wear leveling)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#12) Kriza válasza Biomokus (#10) üzenetére

Kriza
(őstag)

Pár év múlva már ennek az útódjára fogsz ácsingózni, ami lehet hogy még drágább lesz. ;]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#13) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Az 5 év garancia már nem is hangzik rosszul, a 35 MB/s írás a 64 GB-osnál már kevésbé. Kérdés, sok kisebb file írásakor-olvasásakor hogyan teljesít.

Persze az ár mindenképpen "prohibitive".

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#14) bteebi válasza shtml (#13) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Gondolom (majdnem) ugyanúgy, vagy legalábbis hasonlóképp. Az olvasási sebességük már alapvetően rendben van, a kisebbnél már az írási is elmegy, de a nagyobbnál a 35 MB/s már kifejezetten nem korrekt :(. ...De legalább a nagyobbik (még mindig "csak" 64 GB-os) SSD több mint negyedmillióba fog kerülni; ezzel szemben egy 1 terás SpinPoint F1-et már megvehetsz 40-50000 Ft-ért (vagy még olcsóbban), és írásban gyorsabb lesz, és olvasásban se lesz sokkal rosszabb.

Te is fiam, Bluetooth?

(#15) KTTech válasza bteebi (#14) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Az SSD-k nagyon jók olyankor, amikor sok tranzakciót kell végrehajtani, kis fileokkal kell dolgozni. Tipikusan ezek az oprendszer műveletek, program betöltések. Ebben a HDD-k sajna nem remekelnek... Ezért is mondom, hogy két 32-es RAID0-ban brutális lenne rendszernek. Adattárolásra meg jöhetnek a nagy merevlemezek RAID1 vagy RAID01-ben.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#16) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És azt most hogy, hogy a nagyobbik változat a lassabb?

(#17) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Végre :R

All Black...

(#18) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Elképzeltem, amint valaki ezt használja külső vinyóként :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#19) bteebi válasza KTTech (#15) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Én ezeket tudom és értem - az SSD-k random access time-ja kb. 0,1 ms, míg a mai átlagos winchestereké még mindig 13-15 ms (hiába állít mást a gyári specifikáció :P ).

De akkor is, ha belegondolsz, hogy egy kb. harmincadakkora kapacitású, kb. ugyanolyan gyors háttértárat megvehetsz kb. három-négyszeres áron (effektíve kb. százszor drágábban), hátö... az minden, csak nem jó ár/érték arány :U. Okés, jóval kevesebbet fogyasztanak, szóval még behozhatják az árukat :DDD (pláne azt figyelembe véve, hogy az energiaárak nagyon meg fognak majd ugrani - igaz, hamarabb tönkremennek a mai SSD-k és winchesterek...).

Akinek meg annyira fontos a sebesség, használjon RAMdisk-et ;], mostanában a DDR2 úgyis szinte ingyé' van ;).

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#20) kohi

kohi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Gigabyte Iram -ja volt még nagy szám egy-két éve. Még az is megoldható csak az is drága dolog :)

(#21) Menthirist

Menthirist
(őstag)
LOGOUT blog

az IRam a mostani ddr2-vel, pláne az árával... nem is lenne rossz :D

Athlon II X4 635, Gigabyte GA-MA770-US3, 6GB DDR2/800, Sapphire HD7750 1GB DDR5, 23" LG IPS231P-BN+22"Samsung 2253LW, 1,6TB hdd, Wacom & SGS2 @ ICS 4.0.3 user

(#22) MichaelSD válasza R.P. (#3) üzenetére

MichaelSD
(őstag)

Dehogy, tessék csak venni. Majd ha sokan veszik le megy az ára és én is veszek :)

[ Szerkesztve ]

Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen

(#23) zso73

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

32Euró az jó ár! :))
"Ezenkívül egy 3,5 – vagy az ugyancsak mellékelt beépítőkerettel 5,25 – hüvelykes rekeszbe illeszthető dokkolóegységet is tartalmaz a csomag, amely már 3 Gbps-os SATA interfészt állít az adatcsere szolgálatába. A szett ára nettó 32 euró."

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#24) Feree13

Feree13
(őstag)

Eh, tökömnek kellene 32GB-nál nagyobb hely, a mostani 250GB-os rendszervinyómon is kb 20GB a foglalt hely. :U
Nincs melegedés, keveset eszik, semmi hangja nincs! 0db! és van olyan gyors mint a mai vinyók, illetve oprendszer erre rakva szárnyakat kapna.
Mihelyst ilyen 50k körül lesz tutta beruházok egyre... :K

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#25) karyo

karyo
(senior tag)

Elviekben az SSD, lévén nincs benne mozgóalkatrész, biztonságosabb adattárolás alapja lehet majd a jövőben. Engem viszont sokkal inkább izgat amiatt, hogy nincs hangja ;] , így
pár éven belül minden silent gép kötelező alapja lesz egy SSD háttértár. És szépen elfeledjük a diszkeket...

Enjoy the silence.

(#26) LordX válasza karyo (#25) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztem nézz meg egy vinyó hibastatisztikát, az esetek 90%-ában elektronikai hiba van. Attól még, hogy nem mozog bennük valami, nem feltétlen kevesebb a hibalehetőség.

(#27) mgzsolt

mgzsolt
(fanatikus tag)

SSD Myths and Legends - "write endurance"

[link]

most akadtam erre ... érdekes ... megbízhatóság terén - write endurance/wear level - kvázi sokkal jobban hozza ki az SSD alapú HDD-ket mint a mechanikus társaikat. Komoly marketing kéne hogy az emberekben felépített/felgyülemlett félelem az adatbiztonság miatt leépüljön.

szerk.: csak sikerült a végére rendesen beszúrnom a linket :-) ...

[ Szerkesztve ]

working as designed

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.