Ejj
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Levin01
(őstag)
Igazából nem nagyon értem, hogy ha egy 32GB-os Corsair pendrive-ot 33K-ért adnak és kb úgy ír meg olvas mint egy lassabb SSD, akkor mi a búbánatnak kell egy 32GB-os SSD-t 150K-ért árulni???? 

R.P.
(fanatikus tag)
a nagyobbik 954 euróba kerül forgalmi adót nem számítva
aki ilyet vesz azt sajátkezűleg késelem meg, oké? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

KTTech
(HÁZIGAZDA)
60MB/s-es írás, 100MB/s-es olvasás pendriveon? Ilyet még nem láttam... De az USB port sem láthat hasonlót
a 60MB/s az elméleti felső határa az USB2.0-nak...
Nekem 2 db 32GB-os kéne RAID0-ban rendszernek és jól érezném magam 
[ Szerkesztve ]
www.prohardver.hu - www.kttech.hu
...és nekem adod az SSD-t...
![;]](/dl/s/v1.gif)
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

szasza_xp
(senior tag)
jön majd az usb 3.0 azzal menni fog (4,8 Gbit/s, 600MB/s ) 
Csak várd ki 
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
Csak egy kérdés: mi az akadálya annak, hogy egy kis kapacitású SSD (mittomén: 4-8-16GB) pendrive formátumban jöjjön ki? Egyszerűen annyi hogy akkor zavarná a FlashMemo piacait, vagy van valami technológiai indoka?
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Levin01
(őstag)
Nem is mondtam, hogy ugyan olyan gyors, de egy lassúbb első generációs SSD az kb olyan értékeket produkál mint egy Corsair pendrive és mégsem adják 30-35K-ért oda 

Biomokus
(kvázi-tag)
Hűha, nem mostanában lesz ezekből a drágaságokból tömegtermék. Na mind1, várunk pár évet. 
Nem, tündérke! A kívánság, az kívánság! Úgyhogy fogd csak meg szépen a bokádat!
A komolyabb vezérlő miatt.. (wear leveling)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Kriza
(őstag)
Pár év múlva már ennek az útódjára fogsz ácsingózni, ami lehet hogy még drágább lesz. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html
Az 5 év garancia már nem is hangzik rosszul, a 35 MB/s írás a 64 GB-osnál már kevésbé. Kérdés, sok kisebb file írásakor-olvasásakor hogyan teljesít.
Persze az ár mindenképpen "prohibitive".
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

bteebi
(senior tag)
Gondolom (majdnem) ugyanúgy, vagy legalábbis hasonlóképp. Az olvasási sebességük már alapvetően rendben van, a kisebbnél már az írási is elmegy, de a nagyobbnál a 35 MB/s már kifejezetten nem korrekt
. ...De legalább a nagyobbik (még mindig "csak" 64 GB-os) SSD több mint negyedmillióba fog kerülni; ezzel szemben egy 1 terás SpinPoint F1-et már megvehetsz 40-50000 Ft-ért (vagy még olcsóbban), és írásban gyorsabb lesz, és olvasásban se lesz sokkal rosszabb.
Te is fiam, Bluetooth?

KTTech
(HÁZIGAZDA)
Az SSD-k nagyon jók olyankor, amikor sok tranzakciót kell végrehajtani, kis fileokkal kell dolgozni. Tipikusan ezek az oprendszer műveletek, program betöltések. Ebben a HDD-k sajna nem remekelnek... Ezért is mondom, hogy két 32-es RAID0-ban brutális lenne rendszernek. Adattárolásra meg jöhetnek a nagy merevlemezek RAID1 vagy RAID01-ben.
www.prohardver.hu - www.kttech.hu
És azt most hogy, hogy a nagyobbik változat a lassabb?

Mercutio_
(PH! addikt)
Elképzeltem, amint valaki ezt használja külső vinyóként 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

bteebi
(senior tag)
Én ezeket tudom és értem - az SSD-k random access time-ja kb. 0,1 ms, míg a mai átlagos winchestereké még mindig 13-15 ms (hiába állít mást a gyári specifikáció
).
De akkor is, ha belegondolsz, hogy egy kb. harmincadakkora kapacitású, kb. ugyanolyan gyors háttértárat megvehetsz kb. három-négyszeres áron (effektíve kb. százszor drágábban), hátö... az minden, csak nem jó ár/érték arány
. Okés, jóval kevesebbet fogyasztanak, szóval még behozhatják az árukat
(pláne azt figyelembe véve, hogy az energiaárak nagyon meg fognak majd ugrani - igaz, hamarabb tönkremennek a mai SSD-k és winchesterek...).
Akinek meg annyira fontos a sebesség, használjon RAMdisk-et
, mostanában a DDR2 úgyis szinte ingyé' van
.
[ Szerkesztve ]
Te is fiam, Bluetooth?
Gigabyte Iram -ja volt még nagy szám egy-két éve. Még az is megoldható csak az is drága dolog 
az IRam a mostani ddr2-vel, pláne az árával... nem is lenne rossz 
Athlon II X4 635, Gigabyte GA-MA770-US3, 6GB DDR2/800, Sapphire HD7750 1GB DDR5, 23" LG IPS231P-BN+22"Samsung 2253LW, 1,6TB hdd, Wacom & SGS2 @ ICS 4.0.3 user

MichaelSD
(őstag)
Dehogy, tessék csak venni. Majd ha sokan veszik le megy az ára és én is veszek 
[ Szerkesztve ]
Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen
32Euró az jó ár! 
"Ezenkívül egy 3,5 – vagy az ugyancsak mellékelt beépítőkerettel 5,25 – hüvelykes rekeszbe illeszthető dokkolóegységet is tartalmaz a csomag, amely már 3 Gbps-os SATA interfészt állít az adatcsere szolgálatába. A szett ára nettó 32 euró."
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

Feree13
(őstag)
Eh, tökömnek kellene 32GB-nál nagyobb hely, a mostani 250GB-os rendszervinyómon is kb 20GB a foglalt hely.
Nincs melegedés, keveset eszik, semmi hangja nincs! 0db! és van olyan gyors mint a mai vinyók, illetve oprendszer erre rakva szárnyakat kapna.
Mihelyst ilyen 50k körül lesz tutta beruházok egyre... 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

karyo
(senior tag)
Elviekben az SSD, lévén nincs benne mozgóalkatrész, biztonságosabb adattárolás alapja lehet majd a jövőben. Engem viszont sokkal inkább izgat amiatt, hogy nincs hangja
, így
pár éven belül minden silent gép kötelező alapja lesz egy SSD háttértár. És szépen elfeledjük a diszkeket...
Enjoy the silence.
Sztem nézz meg egy vinyó hibastatisztikát, az esetek 90%-ában elektronikai hiba van. Attól még, hogy nem mozog bennük valami, nem feltétlen kevesebb a hibalehetőség.

mgzsolt
(fanatikus tag)
SSD Myths and Legends - "write endurance"
most akadtam erre ... érdekes ... megbízhatóság terén - write endurance/wear level - kvázi sokkal jobban hozza ki az SSD alapú HDD-ket mint a mechanikus társaikat. Komoly marketing kéne hogy az emberekben felépített/felgyülemlett félelem az adatbiztonság miatt leépüljön.
szerk.: csak sikerült a végére rendesen beszúrnom a linket :-) ...
[ Szerkesztve ]
working as designed