Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Ezeknek átlagosan mennyi lehet az élettartamuk?

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#2) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

beszereltetek egy-egy ilyet minden ablakszárny helyére. Minden reggel tengerparti napfelkeltével ébredhetek.

Amúgy hiába 8000 dollcsi, elfogják kapkodni. Az oled színei, fényereje és kontrasztja ötvözve a szinte léthatatlan kávával elfogja csábítani a megfelelő pénzmaggal bírókat.

Ha esetleg ezekben már megoldott lesz az olyan gyors csatorna váltás mint a régi CRT-kben volt, akkor nyugdíjba mehetnek a plazmák, LCD-k meg a led-lcd-k is 3-5 éven belül

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#3) Malachi

Malachi
(őstag)

ja, hogy jövőre már becsúszhat 1 milla alá is az ára? hűha, pedig kezdtem dörzsölni a tenyeremet, hogy talán kihagyhatom az LCD lépcsőt és a CRT-t már egy ilyenre cserélem majd le. :D

bár emlékszem még a Westend egyik kirakatában az 1,6 milliós 37-es plazmára - 14 évvel ezelőttről...

(#4) JoeYi válasza zsolt501 (#1) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem az elektronika megy bennük legelőbb tönkre, nem a kijelző.

Viszont a kijelzőben különböző mértékben öregednek a szín subpixelek. A kék halványul a leggyorsabban, de gondolom minimum 5 év garit vállalnak majd ezekre is.

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#5) zazahoho

zazahoho
(őstag)

Nem adják olcsón ,én kivárok még két évet és akkor 1000 dolcsiért megveszem ;]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#6) atti_2010 válasza JoeYi (#4) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az LG LCD-m sokkal gyorsabban vált kanálist mint a régi Sony CRT, az OLED TV-k képernyője nem tudni menyi ideig bírja, állítólag a szerves dióda egy idő után elveszti az eredeti tulajdonságait, de meg lehet nyugodni mert mire emberi áron lesz megoldják azt is.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#7) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

óriási szüret? tényleg? mi lesz ha tényleg megfizethető kategória lesz és nem csak a sessel szigeteken a telet kibekkelő egyszerű szegényemberek gondolkozhatnak ilyenben?

tudom hgoy minden technológia így kezdte, ezzel tisztában vagyok, régebben az lcd/plazma tv-k is itt nyitottak, ez ok. de hogy ez szüret lenne? nemár :U

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#8) bigga válasza blackrulz (#7) üzenetére

bigga
(tag)

Nekik biztos hogy szüret, nekünk meg marad a nyálcsorgatás - én még nem vennék, nem elég dráága :D

" You know what capitalism is? Getting f*cked! "

(#9) pusszycat

pusszycat
(senior tag)

Kiadhattak volna egy fele ekkorát (is) 4000 $-ért kezdetnek. :U

Samsung Wave Gt-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#10) djculture válasza blackrulz (#7) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A gyártók szüretelik be a suskát. Majd 2 millát kérnek egy nyavaja tv ért, ami esélyes hogy gari idő leteltével a kukába kerül. Ennél nagyobb üzlet nincs...

atti_2010
A 3d tv meg monitor az nagy divat mostanában, csomó ügyfél azt vett magának. Bár kb addig tartott az egész amíg megnéztek pár filmet otthon. De hát a gyártók csak kaszáltak ezeken az embereken is nem kicsit.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#11) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Érdekes dolog hogy a 3D őrület kezdeten 2010 minden gyártó lemondott az OLED-ről egy időre mivelhogy nem működik stb stb, most hogy a 3D nem hozza a várt eredményeket hirtelen előkerültek a működőképes OLED TV-k.

pusszycat Nehogy már az alsó vagy a középkategóriával kezdjék, nem bolondultak meg, azok a legutoljára jönnek.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#12) BotaN válasza atti_2010 (#11) üzenetére

BotaN
(senior tag)

Ha még tudnád hány működő cuccok van csőre töltve, ez mindig is így volt, szépen kivárnak hogy a legtöbb lóvét szakíthassák le.

(#13) Viktor77 válasza Malachi (#3) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Fiatal vagy. :)

Mikor bejöttek az LCD tv-k, a Mediában 3 milláért volt kirakva egy, és Suzukit adtak mellé ajándékba.

Bazinga!

(#14) cain69

cain69
(őstag)

tudnám mi ez a sokadik rugózás a plazmatévék súlyán. :F
nem köveket pakolnak bele, hanem a technológia miatt ekkora a súlyuk.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#15) Malachi válasza Viktor77 (#13) üzenetére

Malachi
(őstag)

:D hol mondtam, hogy hány évesen láttam? csak akkoriban még ritkában jutottam a fővárosba, vidéken meg nem dobálták ezeket a tévéket. :)

(#16) BotaN válasza cain69 (#14) üzenetére

BotaN
(senior tag)

Aki falra szerelné annak szempont, és a plazma TV a maga böszme súlyával pont jó összehasonlítási alap.

(#17) FragMaster válasza Viktor77 (#13) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Plazma volt az, de a suzuki úgy volt :D Kis 1000köbcömös, szerintem bele se fért volna amúgy ha azzal akartad volna hazavinni.

(#18) blackrulz válasza BotaN (#16) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

ezt se tartja meg a kétoldalas m3 tapasz, innentől úgyis fúrni kell, akkor meg már szinte mindegy mekkora lyukat tolok a falba. szerintem. aztán persze vannak biztosan helyzetek amikor meg számít, de cimbora az ikeás üvegtéglás nappaliszekrényre tett fel a hozzá adott rögzítőfüleken lógatva egy böszmenagy plazmát, 2-3 hónapja ott lóg, nem volt rá panasz.

(#19) JColee válasza BotaN (#16) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

Szállítás is jóval egyszerűbb. Anno CRT-knél is fel lehetett hozni, hogy nagy dögök, miért ne lehetne most is?

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#20) atti_2010 válasza BotaN (#16) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az egy dolog de fogyaszt mint az állat és meg be is ég.

(#21) Findzs válasza JColee (#19) üzenetére

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

de azok kiterjedésre is azok voltak nem csak súlyra :)

oledet a népnek, több értelme van mint a 3d-s vackoknak
mennyi vajon a fogyasztásuk ?

(#22) Malachi válasza Findzs (#21) üzenetére

Malachi
(őstag)

nagyon alacsony - de számokat nem tudok.

(#23) olbaidhun

olbaidhun
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért a 7mm elég karcsú.

Németországban dolgozok, emailben keressetek! ★nézz szét a hegyek között: www.sikfo.try.hu ★ olbaidhun.blogspot.com

(#24) atti_2010 válasza Findzs (#21) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Olyan 100W körül ha igaz.

(#25) GhanBuri Ghan válasza atti_2010 (#11) üzenetére

GhanBuri Ghan
(fanatikus tag)

Ez így működik, akkor lehet maximalizálni a nyereséget, ha akkor hozzák be az újabb generációt, amikor az aktuális kezd lecsengeni. Megpróbálták a 3D-t, nem növelte az eladásokat az elvárt mértékben.
Szerinted miért van az, hogy az oled tv-ről már vagy nyolc éve mondják, hogy leváltja az lcd-t, a lézertévéről meg kb. öt éve?

(#26) atti_2010 válasza GhanBuri Ghan (#25) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A lézertévé csak próbálkozás, szerintem nem lesz belőle semmi.

(#27) todie válasza atti_2010 (#20) üzenetére

todie
(tag)

te kiestel az idogepbol?
mar regen nem eszik tobbet a plazma az azonos kepatloju lcd tevektol, a beeges tema is leragott csont es az ujak nem hajlamosak ra.

(#28) atti_2010 válasza todie (#27) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Na ne viccelj, a múltkor nézték meg egy TV adásban a TV-k fogyasztását és a plazma legalább egy 100 többet evett ugyanazon képátló mellett.

(#29) BiP

BiP
(PH! addikt)

Én azon csodálkozom, hogy hol vannak az átlagos modellek. Eddig voltak 15"-os kis izék, meg most ez az 55"-os óriás. Hol vannak a 32-40-es tévék vagy 24"-os monitorok?
Azokat lehetne emberi áron adni, és beindulhatna a tömegtermelés.

Vagy a fajlagos ára ezeknek annyira magas lenne, hogy nem venné senki, ezért az óriás kategóriában próbálkoznak, mert ott úgyis minden drága?

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#30) atti_2010 válasza todie (#27) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Konkrétan egy 120 átmerőjű LED TV 85W fogyasztott ugyanakkora plazma 185W.

(#31) Apika

Apika
(PH! addikt)

Kell még egy pár év, mire a halandók is megközelíthetnek egy ilyen tévét...

(#32) GhanBuri Ghan válasza BiP (#29) üzenetére

GhanBuri Ghan
(fanatikus tag)

De nem céljuk, hogy beinduljon a tömegtermelés: arra ott van az lcd. Most a típus elismertségét építik, amihez a drága csúcsmodellek kellenek. (és ugye anno azzal reklámozták az oledet, hogy olcsóbb gyártani, mint az lcd-t)

(#33) BloodRay válasza atti_2010 (#11) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Hozza a 3D az eredményeket ne félj.
Gondolom azért kellett 55"-al kezdeni, mert manapság már aki 4-8000$-ért akar tv-t venni az nem 32-42"-t szeretne az esetek 99,9%-ban.

(#27) todie -> Te meg bentragadtál ahogy nézem...

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#34) todie válasza atti_2010 (#30) üzenetére

todie
(tag)

mondjuk azt mindig elfelejtem, hogy tartalomfuggo a dolog.
en ugyanis csak filmet nezek rajta (plazma), tv-t soha. van otthon 120-as plazma es 120-as lcd, fogyasztast mertem mindketton es 15 szazalekon belul volt a kulonbseg.

(#35) GhanBuri Ghan válasza atti_2010 (#30) üzenetére

GhanBuri Ghan
(fanatikus tag)

Na jó, ez igaz lehet, ha sikerült koncepciózusan kiválasztani a tévét és az adást.
(újabb plazmák tényleg egész jól fogyasztanak, és ott - az lcd-től eltérően - a fogyasztás függ attól is, hogy mi van a képen: sok sötét vagy csak egy subpixelt meghajtó anyag szinte alig fogyaszt, tehát ha a plazmát akarja valaki győztesnek kihozni, akkor tesztadásnak a Sin Cityt vagy egy focimeccset kell választani az összehasonlításhoz. Lcd-nél meg nyilván sok fehér háttérrel és pasztelszínekkel dolgozó gyerekmesét)

(#36) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

4 miliméter vastag.

Az ember elfelejti, hogy milyen vastag és a két szélénél fogva akarja átrakni máshova az eredmény egy eltörött kijelző.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#37) atti_2010 válasza todie (#34) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Még a gyári leírások is bőven 60% feletti érteket adnak meg (pedig sokszor kozmetikázzák), nem tudom hogy jött ki neked 15%.

(#38) blackrulz válasza atti_2010 (#37) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

gondolom normál terhelésnél. amiket én láttam gyári specek (tény hogy nem sok) de ott max fogyasztás volt megadva. abban tényleg rosszabb a plazma. de valós körülmények között ezt elég nehéz megközelíteni, és akkor már egész korrekt fogyasztás érhető el azzal is.

(#39) cain69 válasza banhammer (#36) üzenetére

cain69
(őstag)

ennél ez azért sokkal merevebb.

(#40) Ijk válasza atti_2010 (#30) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igen fontos tényező ez a fogyasztás, ha mondjuk egy 200Wh-os átlagfogyasztású 50"-os plazmán megnézel egy 2,5 órás filmet akkor kemény 30Ft-ot kell kifizetned az áramért. Megveszem a 300k-s készüléket és akkor a villany fog csődbe juttatni.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#41) elefant válasza Ijk (#40) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

ez az amit sose fogok megérteni. de tényleg. amikor egy doboz cigi 600 forint, egy liter benzin meg 440, akkor ezen rugózni, hogy mennyit fogyaszt egy tv

(#42) kiskaktusz

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem 3-4 év múlva már elérhető áron lesz :)

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#43) elefant válasza kiskaktusz (#42) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

szerintem jövő év végére egy 40 inches OLED tévét meg lehet már venni 300-k-ért.

(#44) kiskaktusz válasza elefant (#43) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

A méret meg is felelne, de az ára nem :) Nem arról van szó, hogy nem adnék ennyit TV-ért, mert megeshet, de akkor legyen nagyobb :DDD

[ Szerkesztve ]

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#45) Angel1981 válasza zsolt501 (#1) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Mivel új technológia, majd az évek eldöntik! :)
(Én a gyári jóslatokban nem igazán hiszek...)

(#46) pusszycat válasza kiskaktusz (#44) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Ej te de nagy szobád van. :DD

Samsung Wave GT-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#47) atti_2010 válasza Ijk (#40) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Igen fontos tényező ez a fogyasztás, ha mondjuk egy 200Wh-os átlagfogyasztású 50"-os plazmán megnézel egy 2,5 órás filmet akkor kemény 30Ft-ot kell kifizetned az áramért

Igen csak van ahol szinte egész nap megy a TV, hol a nagyi nézi hol a gyerekek stb. és a legritkább eset az amit te felhozol hogy csak egy filmet néznek rajta.

(#48) cain69 válasza atti_2010 (#47) üzenetére

cain69
(őstag)

szerintem egész gyakori az az eset, hogy apa és anya napközben dolgoznak, a gyerek napközben iskolában/óvodában van.

(#49) Ijk válasza atti_2010 (#47) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igen életszerű hogy a nagyi a félmillás házimozin nézi az eszmeraldát meg a hírtévét. 55-ös crt vagy egy kis lcd a mamának és kész. A gyerek meg ne bámulja a televíziót egész nap, mert abnormális. Nem is értettem soha hogy valahol egész nap megy a tv, mit lehet benne nézni annyit:F
Van olyan nap amikor be sem kapcsolom a készüléket, van hogy egy héten összesen 3-4 órát megy itthon a plazma. A kábeltv konkrétan ki van húzva földhurok miatt, csak akkor dugom be ha meccset akarok nézni.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#50) BiP válasza GhanBuri Ghan (#32) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Jogos.

"(és ugye anno azzal reklámozták az oledet, hogy olcsóbb gyártani, mint az lcd-t)"
Igen, ezért csodálkoztam elsőre, hogy nagyon nem úgy tűnik az árcédulán. Persze ilyenkor vissza kell termelni a kutatási költségeket, meg le kell fölözni az első vásárlókat, az új technológiát drágán is megveszik, stb.
Csak türelmetlen vagyok :)

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.