A bajom az egésszel csupán az, hogy annak idején a Bluetoothot _nem többmegás állományok átvitelére_ találták ki. S manapság (mert erre a mostani készülékek lehetőséget adnak) minden primitív bunkofonista ezt az eleve kis sávszélességre tervezett kommunikációs üzemmódot akarja használni tucatmegányi empéhármas anyagok másolgatására. Holott például adottak a memóriakártyák (jó, persze, természetesen a gyártók közül némelyek nagyon odafigyelnek, hogy az ő rendszerük véletlenül se legyen kompatibilis a többivel), adott a mára filléres WLAN, az USB-kapcsolat ismerete szinte minden készüléknél jóformán alapkövetelmény, és mégis egy olyan rendszeren akarnak turbózni, amt eleve kis sávszélességű és hatósugarú üzemre találtak ki megalkotói.
Félreértés ne essék, én nem a technikai fejlődéssel szemben teszem le a voksom !
Csupán akkor, amikor ma már minden komolyabb (nagyjából kategórián belül maradva például PDA) berendezés egyik alapeleme a WLAN-modul, akkor egy több nagyságrenddel kisebb áteresztőképességű rendszert nem próbálok csak azért spanolni, hogy egy nagyságrenddel kisebb legyen a lemaradás.
Nem tudom egyébként mennyire ismered a BT rádiófrekvenciás megvalósítását (annak logikai, szabályzási és elektronikai összetevőit), de nekem rádióamatőrként kicsit borsózott a hátam, amikor kezdtem ezeket a dolgokat kicsit mélyebben megismerni az átlagos felhasználókhoz képest.
Szóval... hogy is mondjam ? Nem érdemes egy Trabantból megpróbálni Zsigulit fabrikálni, ha eleve ott áll az eredeti Fiat a garázsban. Sokkal kézenfekvőbb átülni abba.
A DDR-re visszatérve pedig : valóban. A fogyasztás szempontjából a példa nem volt tökéletes, ámde ott alapvetően a gyártástechnologia fejlődése hozta magával a fogyasztáscsökkenést.
Másrészt mindennapi használatban nagy valószínűséggel elenyésző számú juzer venné észre - nem mintha ez ugye könnyen eszközölhető lenne - ha a gépében a memóriát DDR3-ról kicserélnék sima DDR-re. A két típus közt két generációnyi a "szakadék", s mégis csupán a _szintetikus memóriatesztek_ azok, amik 2-3-szoros sebességkülönbséget mutatnak ki. És hangsúlyozom, két generáció köztük a különbség. Na, erre értettem én, hogy túl van pumpálva.
"Nyilván nem csak bluetooth fülesek léteznek a világon, ugye..."
- Valóban ! Csakhogy valamiért ott, ahol tényleg szükség van sávszélességre, ott fel sem merül a BT használata. És nem csupán a papíron 10m-es hatósugár miatt...
Áh, nem ragozom ! A hiba az én készülékemben van... 
"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?