Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Jó hír, csak jöjjön és terjedjen mihamarabb. :)
Fogyasztása nem nagyobb ezeknek a verzióknak? :B

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#2) GegeWarrior válasza BloodRay (#1) üzenetére

GegeWarrior
(senior tag)

Szerintem biztos többet fogyaszt, de marha jól hangzik, hogy ilyen sebes lesz:)Már csak a hatótávolságot kéne felnyomni és máris elégedett lennék :D

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#3) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

Volt, ahol már Bluetooth 2.2-nek hívták, meg volt, hogy már cáfolták is az egészet a SIG-től.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#4) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Igazából magát a bluetooth-ot már nem tartom valami sokra. Inkább wlan szerintem.

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#5) Dare2Live válasza hemaka (#4) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem véletlen meglehetsen szükös a repertoár pl WLAN fejhallgatokbol......

olyan traktor sportkocsi féleség ez.... egyik erre jó másik arra.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#6) hemaka válasza Dare2Live (#5) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Na igen, de nem lehet megoldani mindent wlan-al? és kiváltani a bluetoot-ot? Kérdezem.

(#7) littlelion21

littlelion21
(VIP)

300Mbit/sec...na ez már tetszik... ;]

(#8) v.tom válasza hemaka (#6) üzenetére

v.tom
(őstag)

Nem lehet egyenlőre. Két nagyon különböző profilról van szó, amiket teljesen már célú felhasználásra terveztek. Egyébként itt ph-n nemrég megjelent egy cikk a bluetooth 2.2-ről, amiben megemlítik, hogy wlan kompatibilítás is lesz... Nem tudom mit jelent a dolog.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#9) BloodRay válasza GegeWarrior (#2) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Jól hangzik, de ha szívja az akksit akkor nem használnám sűrűn.
Hiába gyors, ha bluetooth sztereo fülessel mondjuk alig bír egy-két órát a telefon. :(

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#10) hemaka válasza v.tom (#8) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Érdekes, kíváncsi vagyok mi lesz ennek a jövője így. :)

(#11) v.tom válasza hemaka (#10) üzenetére

v.tom
(őstag)

Én is kíváncsi vagyok. Tényleg sok érdekes és egymásnak is sok esetben ellentmondó hír jelenik meg. A valóság remélem valami jól használható dolog lesz.

(#12) DuplaZso

DuplaZso
(fanatikus tag)

10x és 100x. Aha, persze ! Ugyanúgy, mint ahogy a g-s WiFi is 54 megabites... :U
Értem én, hogy megpróbálják ötvözni a viszonylagos sokrétűséget az átviteli sebességgel, de úgy érzem, hogy a marketingszövegben leírt nagyságrendnyi különbségek egyrészt csupán duplázzák, maximum triplázzák majd a valós sebességet, másrészt az egy helyen összezsúfolódó hasonszőrű berendezések még ezt a növekményt is le fogják majd egymásnak jelentős mértékben rontani.
Egyébként tessék már nekem megmondani ! Egy Bluetooth eszköznek miért kell nagyobb sávszélességet biztosítani annál, mint amit egy minőségi kétcsatornás plusz egy átlagos audió (mikrofonos füles) adatigénye megkíván ? Na, jó ! Legyen az a harmadik csatorna is minőségi, de azzal akkor le van tudva a távvezérlés is.
Valahogy sosem voltam oda a szabványok túlpumpálásáért. (DDR -> DDR2 -> DDR3 -> DDRnyóc például...)
Ha egy rendszer nem jól átgondolt, hamar túlnövi magát. Ha normális alapokra építkezik ugyan, de meg akarják tartani a visszafelé kompatibilitást, a 2. generációfrissítés környékén sokkal jobb alternatívát tud jelenteni egy más alapokra építkező, modernebb ("élvonalbeli") rendszer. (ISA -> PCI -> AGP -> PCI-express)
Arról nem is beszélve, hogy a jelenleg leggyakrabban használt Bluetooth-berendezéseknél az üzemidőt mekkora mértékben rontja le így is a rendszer használata. Horror... :(

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#13) v.tom válasza DuplaZso (#12) üzenetére

v.tom
(őstag)

Azért kell a sebességét növelni, mert a bluetooth alkalmazhatóságát kívánják kiterjeszteni a mostaninál jóval nagyobb területre. Ahol pedig kell a sávszélesség (net, stb.) Lássuk be, hogy nem egy nagy élmény a bluetooth segítségével pl zenét küldözgetni ide-oda, mert lassú. Nagyobb adatmennyiséget átvinni nem igazán lehetséges rajta. Ezen kell változtatni. Nyilván nem csak bluetooth fülesek léteznek a világon, ugye...

Másrészt. Azért ez a dolog a szabványok túlpumpálásával sántít. Ha most össze kéne hasonlítani egy ddr1 memória sebességét, fogyasztását, stb, akkor nem kétlem, hogy melyik jönne ki győztesen. Ez nem a szabvány túlpumpálása. Ez már egy másik szabvány :). Egyszerű fejlődés.

[ Szerkesztve ]

(#14) DuplaZso válasza v.tom (#13) üzenetére

DuplaZso
(fanatikus tag)

A bajom az egésszel csupán az, hogy annak idején a Bluetoothot _nem többmegás állományok átvitelére_ találták ki. S manapság (mert erre a mostani készülékek lehetőséget adnak) minden primitív bunkofonista ezt az eleve kis sávszélességre tervezett kommunikációs üzemmódot akarja használni tucatmegányi empéhármas anyagok másolgatására. Holott például adottak a memóriakártyák (jó, persze, természetesen a gyártók közül némelyek nagyon odafigyelnek, hogy az ő rendszerük véletlenül se legyen kompatibilis a többivel), adott a mára filléres WLAN, az USB-kapcsolat ismerete szinte minden készüléknél jóformán alapkövetelmény, és mégis egy olyan rendszeren akarnak turbózni, amt eleve kis sávszélességű és hatósugarú üzemre találtak ki megalkotói.

Félreértés ne essék, én nem a technikai fejlődéssel szemben teszem le a voksom !

Csupán akkor, amikor ma már minden komolyabb (nagyjából kategórián belül maradva például PDA) berendezés egyik alapeleme a WLAN-modul, akkor egy több nagyságrenddel kisebb áteresztőképességű rendszert nem próbálok csak azért spanolni, hogy egy nagyságrenddel kisebb legyen a lemaradás.

Nem tudom egyébként mennyire ismered a BT rádiófrekvenciás megvalósítását (annak logikai, szabályzási és elektronikai összetevőit), de nekem rádióamatőrként kicsit borsózott a hátam, amikor kezdtem ezeket a dolgokat kicsit mélyebben megismerni az átlagos felhasználókhoz képest.

Szóval... hogy is mondjam ? Nem érdemes egy Trabantból megpróbálni Zsigulit fabrikálni, ha eleve ott áll az eredeti Fiat a garázsban. Sokkal kézenfekvőbb átülni abba.

A DDR-re visszatérve pedig : valóban. A fogyasztás szempontjából a példa nem volt tökéletes, ámde ott alapvetően a gyártástechnologia fejlődése hozta magával a fogyasztáscsökkenést.
Másrészt mindennapi használatban nagy valószínűséggel elenyésző számú juzer venné észre - nem mintha ez ugye könnyen eszközölhető lenne - ha a gépében a memóriát DDR3-ról kicserélnék sima DDR-re. A két típus közt két generációnyi a "szakadék", s mégis csupán a _szintetikus memóriatesztek_ azok, amik 2-3-szoros sebességkülönbséget mutatnak ki. És hangsúlyozom, két generáció köztük a különbség. Na, erre értettem én, hogy túl van pumpálva.

"Nyilván nem csak bluetooth fülesek léteznek a világon, ugye..."
- Valóban ! Csakhogy valamiért ott, ahol tényleg szükség van sávszélességre, ott fel sem merül a BT használata. És nem csupán a papíron 10m-es hatósugár miatt...

Áh, nem ragozom ! A hiba az én készülékemben van... :DDD

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#15) v.tom válasza DuplaZso (#14) üzenetére

v.tom
(őstag)

Én értem hogy mi a problémád ezzel, és igazad is adok neked, de mint látod, az emberek nem arra használják a bluetooth szabvány lehetőségeit, amire elviekben megalkották. Ha pedig a felhasználónak ez tetszik, akkor követni kell a felhasználó igényeit. És mindenesetre a integráció híve lennék, ha ez valóban be fog előbb-utóbb következni, ahogy a verebek csiripelik.

(#16) GegeWarrior válasza BloodRay (#9) üzenetére

GegeWarrior
(senior tag)

Énis erről beszélek:)Elképzelem, hogy ez az újfajta mennyire szívja az aksit:(

[ Szerkesztve ]

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#17) Daemon09

Daemon09
(őstag)
LOGOUT blog

Kiváncs ,leszek, hogy mennyire lesz jó. Már nem is nagyon van értelme bluetooth-ot használni, telóból is kiveszem a memkarit és kártyaolvasóval sokkal gyorsabban lehet másolni, mint BT-vel.

Eladó cuccok : http://href.hu/x/9ech \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

(#18) GegeWarrior válasza Daemon09 (#17) üzenetére

GegeWarrior
(senior tag)

na jó de két teló között szerintem akkor is jól lehet használni. Kicsit a hatósugarát kéne növelni:) :D

[ Szerkesztve ]

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.