UP 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
nesa
(PH! kedvence)
Ez a beszed
De vegre kicsit baratibb szamozas
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

gyiku
(PH! kedvence)
meg az orajel is baratibb: '3 GHz-es órajellel büszkélkedő Phenom II X4 940'
790es lappal jol meg lehetne cibalni 
Meg is fogom próbálni az biztos 
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

as_Rock
(őstag)
Intel 805-ös procim, hasonló számozású AMD-re cserélném 
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
Remélhetőleg ez már igazán komoly eszköz lesz, méltó ellenfele a core i7-nek. Kis verseny nem ártana inteléknek.
Habár azt nem igazán értem, hogy miért az öregebb foglalatba kerülnek a gyorsabb proccok (940) és az újabb AM3-asba, az alacsonyabb órajelűek. Nem fordítva kéne eztet? vagy én nem tudok valamit az új amd foglalatokról... 
[ Szerkesztve ]
úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj
Remélem ezek nem raknak tunning gátlókat a prociba mint az intel az i7 esetén.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2
De. ![;]](/dl/s/v1.gif)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Huh, csak kapkodja az ember a fejét...
Egyik nap még (hivatalos slide-on) full 4-magos "minden", másikon meg jön csőstűl minden.
A 16x00-20x00 elnevezésekkel is csak "beijesztettek" (legalábbis páran megijedtek tőle). 
Az új főnök kicsit frissebb szellemileg...
Viszont ha jól látom, a számozásból nem egyértelmű, hogy AM2+ v. AM3 tokos... (Tehát lényegében hogy DDR2 v. DDR2/3 memvezérlős-e.) Monjduk azt is két első típust, ami AM2+ lesz, nem lesz túl nehéz megjegyezni.
Oliverda: 4 GHz léghűtéssel, hivatalosan... Ez már valami. 
És ez csak jobb lesz, ahogy AMD szokás szerint még finomítanak a gyártáson, illetve újabb steppingek jönnek...
Tomi84: Én nem todok semmi "tudnivaló"-ról, ugyanúgy >140W támogatású, stb. Majd jönnek AM3-ra is, még gyorsabbak is...
[ Szerkesztve ]
i7 920-at is láttam 4ghz-en léghűtővel

gyiku
(PH! kedvence)
ez jofajta cpu 
Összesen kettő darab AM2+ only CPU fog kijönni az összes többi AM3 lesz.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Andre1234
(fanatikus tag)
Legalább van átfedés am2+ra a 45nm-es denebnek.Legalább olyan jó ötlet mint az agp-s 3850!
[ Szerkesztve ]
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

gyiku
(PH! kedvence)
akkor a legnagyobb am2+ ost kell megvenni, es par ev mulva aranyat adnak erte, mint a 939es 4800+ert 
Átfedés amúgy is lesz mivel az AM3 procik is menni fognak AM2+ lapokban. Csak gondolom hogy nem az összesben, gyártón múlik.
Aha, én is írtam.
De akkor linkeljük be ide is azt az oldalt, ahol az összes vonatkozó slide látható: [link]
Az egyik slide-on látható, hogy 2009 2. negyedévében AM3 tokban is jön a 3 GHz-es példány. (Addig valószínű AM3-as lap sem nagyon lesz, szóval úgyis csak AM2+-ként lehetne használni.)
gyiku: Miért is? 
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)
#16. igy mar nem 

Andre1234
(fanatikus tag)
Kis is ment a fejemből, még jó, hogy mondod.
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

Sandormaster
(fanatikus tag)
Most akkor akinek AM2+ lapja van az jobban jár ha megvárja az AM3-as cpu-kat, mert jó eséllyel belemegy a lapjába, megtarthatja a DDR2 ramjait, és ha eljön az olcsó DDR3 ideje akkor a CPU-t meghagyhatja mert van benne DDR3 vezérlő is...jól mondom? 
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
ez szép lesz, ha 3ghz-ről sima léghűtéssel 4re lehet rántani... 
ez az am2/am2+/am3 dolog lényegében akkor ugyanazt az am2 slotot takarja és gyártótól függ, hogy adnak-e a régebbi lapokhoz bios update-et, hogy fogadja az újabb procikat? jó lenne ha így lenne, de szerintem ha itt lesz az ideje a vérfrissítésnek az a tipikus módon fog lemenni: alaplap+cpu+ram repül együtt... csak hát a ddr3 árak nem valami biztatók :S egyébként 3magos 2.1ghz-s phenomot osztrák sógoroknál 85.8ojrótól lehet már kapni ez szerintem nem rossz... jöjjenek az újak és gyúrják le az árakat
meg optimalizálják normálisan a programokat/játékokat a multicpu/gpu-s rendszerekre...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

JanR
(őstag)
Regen volt AMD-m de remelem hamarosan megint lesz
De azert majd a teszteket megnezem!
www.oaziscomputer.hu
(#23) Keldor papa válasza Sandormaster (#20) üzenetére
Korrekt.
mephi666: Maga a foglalat ugyanolyan, de az AM2-ben ezek a CPU-k csak korlátozások mellett fog menni. Majd a tesztekben kiderűl, hogy mennyire fogja vissza az AM2 a Deneb-et.
[ Szerkesztve ]
Ha igaz lesz akkor igen.
AM2/AM2+ procit nem tudsz majd beletenni AM3 lapba, de fordítva működni fog. Megfelelő BIOS kell majd hozzá "csak". Amúgy nem slot hanem socket.

Devid_81
(PH! kedvence)
Végre valami jó a mai napon!
Remélem 775-ről AM3 ra kell váltani...
.::www.megadanceradio.hu::.
Nem értem ezt a képet... Méghozzá azért nem, mert tudtommal a 9950-es is 140W TDP-vel rendelkezik...

Cadal
(őstag)
Már létezik belőle 125W-os is.
Így van. [link]
Szerintem a 140W-os verziót már nem is gyártják.
[ Szerkesztve ]
jah, igen, pardon... slot-os procit nem láttam kb p2 óta 
akkor csak azon múlik, hogy a régebbi alaplapokhoz adnak-e ki bios update-eket...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Arról jó volna valami hivatalos információt látni, hogy ezek a most megjelenő AM2+ os 940-es és 920-as CPU-k milyen vezérlőket tartalmaznak, azaz hogy ezek (mint kivétel) vajon menni fognak-e AM3-as lapban 
Mert ha nem, akkor rendes AM3-at kell venni, de abból meg amint látom még nem lesz Black Edition 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

JanR
(őstag)
Mi ez a Black Edition? - mit takar?
www.oaziscomputer.hu
Szorzója felfelé is állítható. Régebben asszem az Extreme Edition volt hasonló az intelnél.
Egyszerűbben fogalmazva: jobb tuningot.
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

JanR
(őstag)
Koszonom mester! 
www.oaziscomputer.hu
Szerintem a 920 és 940 nem fog menni AM3-ban. AM3-as Deneb-ből is 100% hogy lesz BE.
Szerintem is lesz, de csak később, gondolom valamikor tavasszal.
PII 940-es BE ára mi lesz várhatóan USD-ban?
Nem bonyolult pedig. Mondjuk a hírben szvsz még elfért volna egy kis összefoglaló táblázat az átláhatóság kedvéért.
A Phenom az a felsőkategóriát jelenti az Athlon lesz a mainstream. A Phenom-ok esetében a II jelenti az újabb magokat és gyártástechnológiát (később foglalatot). Gondolom az X2, X3, X4 nem szorul különösebb magyarázatra.
Phenom II X4 9xx (4-Mag 4x512KB L2 + 6MB L3)
Phenom II X4 8xx (4-Mag 4x512KB L2 + 4MB L3)
Phenom II X3 7xx (3-Mag 3x512KB L2 + 6MB L3)
Athlon X4 6xx (4-Mag 4x512KB L2)
Athlon X3 4xx (3-Mag 3x512KB L2)
Athlon X2 2xx (2-Mag 2x1MB L2)

Sandormaster
(fanatikus tag)
Hmmm....látom magam előtt a klasszikus kérdés feltűnését: "Vajon mennyit számít majd az L3 hiánya?!" 
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
INtel mikor perel ezert a jelolesert? 
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

alba gu brath

twollah
(PH! nagyúr)
Vajon mennyit számít majd az L3 hiánya?

Passz, a 6MB vs. 4MB között nem hiszem hogy túl nagy lesz a különbség. 6MB/4MB vs. 0MB viszonylatára viszont én is nagyon kíváncsi vagyok.
Kopi31415: A számokat egy magukban nem lehet levédetni szerintem, tehát soha.

Attila754
(újonc)
Most az AMD a Phenom II vel( a Pentium utám) meg a 940 el szépen "beszólt" az Intelnek...
Remélem okuk is van rá
És Athlon x3, x4?
Most ezt nem értem...eddig a 3,4 magosokat a Phenom képviselte, az 1-2 magosokat Sempron/Athlon...hogy is van ez? 
[ Szerkesztve ]
Olvass vissza kicsit.
Biztos drágák lesznek, de az, hogy 4GHz felé húzhatóak, ez valahogy tetszik. 
Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!
Akkro egy pelda a levedetesre- x0y kombinacio, evedve Peugeotnak. Ezert lett Porsche 911, nem 901. 
En a PII-re gondoltam.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Calibos
(PH! addikt)
3 magnak van jövője? Vagy ezek is a selejtes darabok?
Szerinted ha a Peugeot gondolna egyet és kiadná a Peugeot 911-et akkor mi lenne? Semmi. Jót röhögnének rajta maximum.
A PII az pedig Pentium II, megint más tészta. A római kettes sincs levédve tudtommal. 
Calibos: Nem biztos hogy selejtes. Tegyük fel hogy 3 mag visz 2500MHz-et, a negyedik meg mondjuk csak 2100-at. Ezt el tudják adni egy 3 magos 2.5GHz-ed procinak. Én azt olvastam hogy viszonylag jól fogynak a X3-ak is.
[ Szerkesztve ]
A Porsche perelne a nevert.
A samlit a vegen meglatni mar nem ment korabban?