Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

UP :DDD

(#2) nesa válasza gyiku (#1) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ez a beszed:)

De vegre kicsit baratibb szamozas:)

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#3) Cadal

Cadal
(őstag)

(#4) gyiku válasza nesa (#2) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

meg az orajel is baratibb: '3 GHz-es órajellel büszkélkedő Phenom II X4 940'
790es lappal jol meg lehetne cibalni :K

(#5) Tibord válasza gyiku (#4) üzenetére

Tibord
(senior tag)
LOGOUT blog

Meg is fogom próbálni az biztos :DD

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

(#6) as_Rock

as_Rock
(őstag)

Intel 805-ös procim, hasonló számozású AMD-re cserélném :DDD

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#7) Tomi84

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Remélhetőleg ez már igazán komoly eszköz lesz, méltó ellenfele a core i7-nek. Kis verseny nem ártana inteléknek.

Habár azt nem igazán értem, hogy miért az öregebb foglalatba kerülnek a gyorsabb proccok (940) és az újabb AM3-asba, az alacsonyabb órajelűek. Nem fordítva kéne eztet? vagy én nem tudok valamit az új amd foglalatokról... :F

[ Szerkesztve ]

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#8) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem ezek nem raknak tunning gátlókat a prociba mint az intel az i7 esetén.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#9) Oliverda válasza Hunter2 (#8) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De. ;]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#10) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Huh, csak kapkodja az ember a fejét... :DDD Egyik nap még (hivatalos slide-on) full 4-magos "minden", másikon meg jön csőstűl minden. :D A 16x00-20x00 elnevezésekkel is csak "beijesztettek" (legalábbis páran megijedtek tőle). :D

Az új főnök kicsit frissebb szellemileg...

Viszont ha jól látom, a számozásból nem egyértelmű, hogy AM2+ v. AM3 tokos... (Tehát lényegében hogy DDR2 v. DDR2/3 memvezérlős-e.) Monjduk azt is két első típust, ami AM2+ lesz, nem lesz túl nehéz megjegyezni.

Oliverda: 4 GHz léghűtéssel, hivatalosan... Ez már valami. :K
És ez csak jobb lesz, ahogy AMD szokás szerint még finomítanak a gyártáson, illetve újabb steppingek jönnek...

Tomi84: Én nem todok semmi "tudnivaló"-ról, ugyanúgy >140W támogatású, stb. Majd jönnek AM3-ra is, még gyorsabbak is...

[ Szerkesztve ]

(#11) oliba válasza Hunter2 (#8) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

i7 920-at is láttam 4ghz-en léghűtővel

(#12) gyiku válasza Oliverda (#9) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ez jofajta cpu :K

(#13) Oliverda válasza dezz (#10) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Összesen kettő darab AM2+ only CPU fog kijönni az összes többi AM3 lesz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#14) Andre1234 válasza Oliverda (#13) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

Legalább van átfedés am2+ra a 45nm-es denebnek.Legalább olyan jó ötlet mint az agp-s 3850!

[ Szerkesztve ]

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#15) gyiku válasza Oliverda (#13) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

akkor a legnagyobb am2+ ost kell megvenni, es par ev mulva aranyat adnak erte, mint a 939es 4800+ert :K

(#16) Oliverda válasza Andre1234 (#14) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Átfedés amúgy is lesz mivel az AM3 procik is menni fognak AM2+ lapokban. Csak gondolom hogy nem az összesben, gyártón múlik.

(#17) dezz válasza Oliverda (#13) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha, én is írtam.

De akkor linkeljük be ide is azt az oldalt, ahol az összes vonatkozó slide látható: [link]

Az egyik slide-on látható, hogy 2009 2. negyedévében AM3 tokban is jön a 3 GHz-es példány. (Addig valószínű AM3-as lap sem nagyon lesz, szóval úgyis csak AM2+-ként lehetne használni.)

gyiku: Miért is? ;)

[ Szerkesztve ]

(#18) gyiku válasza dezz (#17) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

#16. igy mar nem :DDD

(#19) Andre1234 válasza Oliverda (#16) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

Kis is ment a fejemből, még jó, hogy mondod.

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#20) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Most akkor akinek AM2+ lapja van az jobban jár ha megvárja az AM3-as cpu-kat, mert jó eséllyel belemegy a lapjába, megtarthatja a DDR2 ramjait, és ha eljön az olcsó DDR3 ideje akkor a CPU-t meghagyhatja mert van benne DDR3 vezérlő is...jól mondom? :F

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#21) mephi666 válasza Oliverda (#9) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez szép lesz, ha 3ghz-ről sima léghűtéssel 4re lehet rántani... :)
ez az am2/am2+/am3 dolog lényegében akkor ugyanazt az am2 slotot takarja és gyártótól függ, hogy adnak-e a régebbi lapokhoz bios update-et, hogy fogadja az újabb procikat? jó lenne ha így lenne, de szerintem ha itt lesz az ideje a vérfrissítésnek az a tipikus módon fog lemenni: alaplap+cpu+ram repül együtt... csak hát a ddr3 árak nem valami biztatók :S egyébként 3magos 2.1ghz-s phenomot osztrák sógoroknál 85.8ojrótól lehet már kapni ez szerintem nem rossz... jöjjenek az újak és gyúrják le az árakat :) meg optimalizálják normálisan a programokat/játékokat a multicpu/gpu-s rendszerekre...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#22) JanR

JanR
(őstag)

Regen volt AMD-m de remelem hamarosan megint lesz:D
De azert majd a teszteket megnezem!

www.oaziscomputer.hu

(#23) Keldor papa válasza Sandormaster (#20) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Korrekt.

mephi666: Maga a foglalat ugyanolyan, de az AM2-ben ezek a CPU-k csak korlátozások mellett fog menni. Majd a tesztekben kiderűl, hogy mennyire fogja vissza az AM2 a Deneb-et.

[ Szerkesztve ]

(#24) Oliverda válasza mephi666 (#21) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha igaz lesz akkor igen.

AM2/AM2+ procit nem tudsz majd beletenni AM3 lapba, de fordítva működni fog. Megfelelő BIOS kell majd hozzá "csak". Amúgy nem slot hanem socket.

(#25) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Végre valami jó a mai napon!
Remélem 775-ről AM3 ra kell váltani...

.::www.megadanceradio.hu::.

(#26) Egzee válasza Oliverda (#9) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Nem értem ezt a képet... Méghozzá azért nem, mert tudtommal a 9950-es is 140W TDP-vel rendelkezik...

(#27) Cadal válasza Egzee (#26) üzenetére

Cadal
(őstag)

Már létezik belőle 125W-os is.

(#28) Oliverda válasza Cadal (#27) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Így van. [link]

Szerintem a 140W-os verziót már nem is gyártják.

[ Szerkesztve ]

(#29) mephi666 válasza Oliverda (#24) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jah, igen, pardon... slot-os procit nem láttam kb p2 óta :)
akkor csak azon múlik, hogy a régebbi alaplapokhoz adnak-e ki bios update-eket...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#30) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arról jó volna valami hivatalos információt látni, hogy ezek a most megjelenő AM2+ os 940-es és 920-as CPU-k milyen vezérlőket tartalmaznak, azaz hogy ezek (mint kivétel) vajon menni fognak-e AM3-as lapban :F

Mert ha nem, akkor rendes AM3-at kell venni, de abból meg amint látom még nem lesz Black Edition :O

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#31) JanR válasza TomBoy1986 (#30) üzenetére

JanR
(őstag)

Mi ez a Black Edition? - mit takar?

www.oaziscomputer.hu

(#32) TomBoy1986 válasza JanR (#31) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szorzója felfelé is állítható. Régebben asszem az Extreme Edition volt hasonló az intelnél.

Egyszerűbben fogalmazva: jobb tuningot.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#33) JanR válasza TomBoy1986 (#32) üzenetére

JanR
(őstag)

Koszonom mester! :R

www.oaziscomputer.hu

(#34) Oliverda válasza TomBoy1986 (#30) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a 920 és 940 nem fog menni AM3-ban. AM3-as Deneb-ből is 100% hogy lesz BE.

(#35) TomBoy1986 válasza Oliverda (#34) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is lesz, de csak később, gondolom valamikor tavasszal.

(#36) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Jol megbonyolitottak a neveket.

(#37) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

PII 940-es BE ára mi lesz várhatóan USD-ban?

(#38) Oliverda válasza twollah (#36) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem bonyolult pedig. Mondjuk a hírben szvsz még elfért volna egy kis összefoglaló táblázat az átláhatóság kedvéért.

A Phenom az a felsőkategóriát jelenti az Athlon lesz a mainstream. A Phenom-ok esetében a II jelenti az újabb magokat és gyártástechnológiát (később foglalatot). Gondolom az X2, X3, X4 nem szorul különösebb magyarázatra.

Phenom II X4 9xx (4-Mag 4x512KB L2 + 6MB L3)

Phenom II X4 8xx (4-Mag 4x512KB L2 + 4MB L3)

Phenom II X3 7xx (3-Mag 3x512KB L2 + 6MB L3)

Athlon X4 6xx (4-Mag 4x512KB L2)

Athlon X3 4xx (3-Mag 3x512KB L2)

Athlon X2 2xx (2-Mag 2x1MB L2)

(#39) Sandormaster válasza Oliverda (#38) üzenetére

Sandormaster
(fanatikus tag)

Hmmm....látom magam előtt a klasszikus kérdés feltűnését: "Vajon mennyit számít majd az L3 hiánya?!" :D

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#40) Kopi31415 válasza szki (#37) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

INtel mikor perel ezert a jelolesert? :DDD

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#41) Solten válasza Oliverda (#9) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

:C

alba gu brath

(#42) twollah válasza Oliverda (#38) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Vajon mennyit számít majd az L3 hiánya?

(#43) Oliverda válasza twollah (#42) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Passz, a 6MB vs. 4MB között nem hiszem hogy túl nagy lesz a különbség. 6MB/4MB vs. 0MB viszonylatára viszont én is nagyon kíváncsi vagyok.

Kopi31415: A számokat egy magukban nem lehet levédetni szerintem, tehát soha.

(#44) Attila754

Attila754
(újonc)

Most az AMD a Phenom II vel( a Pentium utám) meg a 940 el szépen "beszólt" az Intelnek... :D Remélem okuk is van rá :) És Athlon x3, x4? :F Most ezt nem értem...eddig a 3,4 magosokat a Phenom képviselte, az 1-2 magosokat Sempron/Athlon...hogy is van ez? :U

[ Szerkesztve ]

(#45) Oliverda válasza Attila754 (#44) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Olvass vissza kicsit.

(#46) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos drágák lesznek, de az, hogy 4GHz felé húzhatóak, ez valahogy tetszik. :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#47) Kopi31415 válasza Oliverda (#43) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkro egy pelda a levedetesre- x0y kombinacio, evedve Peugeotnak. Ezert lett Porsche 911, nem 901. :)
En a PII-re gondoltam.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#48) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

3 magnak van jövője? Vagy ezek is a selejtes darabok?

(#49) Oliverda válasza Kopi31415 (#47) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted ha a Peugeot gondolna egyet és kiadná a Peugeot 911-et akkor mi lenne? Semmi. Jót röhögnének rajta maximum.

A PII az pedig Pentium II, megint más tészta. A római kettes sincs levédve tudtommal. :)

Calibos: Nem biztos hogy selejtes. Tegyük fel hogy 3 mag visz 2500MHz-et, a negyedik meg mondjuk csak 2100-at. Ezt el tudják adni egy 3 magos 2.5GHz-ed procinak. Én azt olvastam hogy viszonylag jól fogynak a X3-ak is.

[ Szerkesztve ]

(#50) Kopi31415 válasza Oliverda (#49) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Porsche perelne a nevert.

A samlit a vegen meglatni mar nem ment korabban?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.