Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép, de 6db videokártya max hűtő nélkül fér el, csak a nyák... :DDD

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#2) D1Rect válasza deicide (#1) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

6 GPU-t tud egyáltalán kezelni vmi? :DDD

Milyennapvan?

(#3) deicide válasza D1Rect (#2) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy 12-t, ha 5970ekkel tömöd tele...

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#4) 14adam válasza deicide (#3) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De csak 2 darab 5970-et lehet összekötni,mert 1 csati van rajta

Ha jól rémlik az Evga is bepróbálkozott hasonlóval és ki is feljlesztettek mellé azt a gtx285-öt amellyel lehet 4way sli-zni

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#5) D1Rect válasza deicide (#3) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de már 6-t se tud semmi jelenlegi ismereteim szerint.

Milyennapvan?

(#6) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezáltal talán a legtökéletesebb alaplap lehet a CrossFireX rendszerek építésére
Miért egy 4 PCIe csatis lap annyira nem is tökéletes? :DDD
Amúgy mondom én hogy az lesz mint a 386osok idejében... akkor csak ISA bus volt a lapokon (többnyire) Most meg majd csak PCIe csatik lesznek :K

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#7) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

Mind a 6 foglalat teljes érékű vagyis mind fizikailag is x16-os?
Azért kíváncsi lennék 6db 5870 karira (1ghz gpu) meg egy jól megtuningolt Core i9-re, 6 full hd monitor meg sem kottyanna neki :DDD

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#8) 14adam válasza Robi BALBOA (#7) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csakhogy ez nem inteles lap,hanem Amd-s.De azért megkukkantanám,hogy mit tud a kicsike :)

(#9) Zanik válasza Robi BALBOA (#7) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Meg egy nagy összegű villanyszámla összehozása sem! ;]

[ Szerkesztve ]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#10) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Végre msi elkezdett megin lapokat gyártani. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#11) Tigerclaw válasza Robi BALBOA (#7) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Dupla széles kártyákból csak 4 fér bele.

(#12) nyunyu válasza Tigerclaw (#11) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Csak harom, mivel a legszelso slot utan mar nincs hely a hazban a dupla kartyanak. :))
ATX 7 kartyahelyet ir elo.

Esetleg veszel 8-9 kartyahelyes szerverhazat meregdragan.
Baaaar, akinek ilyen lapra, meg 4 kartyara futja, annak az sem okozhat problemat.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#13) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szerintem a 6 x16 aljzat nem azért van, hogy 6 vga kerüljön a lapba. Hanem, hogy tudjunk variálni a helyekkel. Mondjuk 2 vga-at úgy tudjunk elhejezni, hogy valamelyik foglalatba férjen 1-4x-es ezköz is akár több.

Így bárhova rakhatunk bármit, nincsenek olyan nagy kötöttségek, mint pl. az én lapomnál.

(#14) siriq

siriq
(őstag)

Miert csak 1 Ethernet csatlakozo van rajta? Azert mar 2 lehetne, nekem legalabb is fontos szempont.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#15) Puma K válasza siriq (#14) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem is igazán tehettek volna rá még 1 Ethernet csatit... LAN-on másolni jobban szeretek. Most az hogy kábellel kell össze kötni a 2 gépet az kit érdekel... legalább annyival hamarabb átmegy a cucc :U

Amúgy nem rossz lap, tetszik a fekete-kék színhasználat. Na meg kiváncsi leszek mit fog művelni 6 magos AMD procival és 2db HD5890 kártyával vagy ha megoldható akkor 3-mal! :DDD

Kezd iPon szint lenni...

(#16) Robi BALBOA válasza 14adam (#8) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Ja ezt benéztem, de mentségemre szóljon, hogy rendesen megszédültem 6db x16-os csati láttán! :DDD

Amúgy hidd el intel oldalon is lesz ehez hasonló vagy még ennél is vadabb cucc!(8db x16 csati ;] )

6db 5870 is elfér benne csak akkor vizes blokkal kell mindet hűteni! :DD

[ Szerkesztve ]

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#17) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hiába a sok slot ha az alaplapi NB csak 4x8 sávot tud majd adni. Bár abból az elgondolásból jó hogy az 1x és 4x kártyák is simán belemennek ezekbe a slot-okba.

Amúgy a GD70-hez képest lespóroltak egy SATA csatlakozót valamint egy LAN portot is. A klasszikus gombok helyett pedig ez a kapacitív vacak került fel. Viszont legalább raktak egy ocsmány kék alu vackot a PWM bordára, hogy ne csak jó ronda legyen az egész hanem még a szabad levegőáramlást is akadályozzák egy kicsit. Köszönjük emese.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#18) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

szerintem akinek van pénze 6 darab méregdrága kártyára meg 1 ilyen konfigra az már nem hal bele egy komplett vízhűtő rendszerbe és akkor single slot lesz az össze kari de még úgy is szűkös lessz :K nemtudni mi értelme van ennek ... :F

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#19) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért nem a P55-GD80-at vették inkább alapul? :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#20) daa-raa válasza Oliverda (#17) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak az AMD vehetné végre a fáradtságot, hogy működjön a dolog x16+x1 lepsztásban is. Jelenleg ugyanis ha használod a második slot-ot, akkor az első átvált x8 üzemmódba. FX-nél nem tudom hogy van ez, de gondolom ott se sok az eltérés ebből a szempontból.

Si vis pacem, para bellum.

(#21) Kendek válasza daa-raa (#20) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah, vagy kitalálhatnák a x15 módot is, akkor mehetne x15 és x1 leosztásban, máskülönben nincs elég sáv.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#22) Oliverda válasza daa-raa (#20) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel jelenleg összesen egy darab PCI Express-es kártyát használok (és ennél eddig nem is nagyon használtam még többet) ezért nem tudom hogy ez ponosan hogyan működik 790FX esetében. Nem zárom ki hogy máshogy mint 790X-nél. Viszont ennél a lapnál már feltehetőleg az SB-ben található 4 sáv is kapni fog (vagy kapott) egy slotot. Talán a legalsó lehet az.

[ Szerkesztve ]

(#23) Vico87

Vico87
(tag)

Végre megjelenik az MSI Vérpisti-Series legújabb tagja! ;]

Egyébként sokkal több értelme lenne abban a kategóriában reklámozni, mint amiben az ASUS WS sorozata van, ott lenne értelme a sok hosszú express csatinak, viszont azokban van második gigabites LAN, SAS port, stb... Ez a lap viszont azokkal kategóriájukban nem veszi fel a versenyt, így marad gémer vérpistiknek.

(#24) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Az egér és a billentyűzet PS2 csatlakozói mellett az a kis mütyűr egy ClearCMOS gomb lehet?

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#25) csatahajós válasza nyunyu (#12) üzenetére

csatahajós
(fanatikus tag)

Ha valakinek abszolute de nagyon kell a 4 dual slot kártya ATX-be akkor egy ilyen lappal (vagy akár a 790FX-GD70nel is) megoldható, egy Corsair Obsidian házban (lásd kép). Ott úgy alakították ki az alaplap körüli részt, hogy beférjen a 4. dual-slotos kari is. Hozzáteszem gyorsan persze, hogy a legtöbben akik 4 dual kártyával nyomulnak inkább benchmark padot használnak :).,

Igen, jól látjátok, az egy 5970 a képen :D (kibxott nagy ez a házikó)

Oli (19#): teljesen egyetértek, vagy még jobb lett volna a Big-Bang Trinergy mintájára egy ilyen AMDs lap.

A nagy kérdés az, hogy a Bulldozerhez fog-e még újabb chipset megjelenni vagy már marad ez addig és ez is teljes támogatást tud-e majd nyújtani...

[ Szerkesztve ]

(#26) Oliverda válasza csatahajós (#25) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem kérdése mert nem fog. :)

(#27) daa-raa válasza Oliverda (#22) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

790GX esetén a fent leírt jelenség tapasztalható. Tehát vagy x16+0, vagy 2x8. Nem hinném, hogy FX esetén sokkal másabb lenne a helyzet.

(#28) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Végre értelmet nyernek az 1500W-os tápok! :C

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#29) D1Rect válasza bogyo112 (#28) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eddig is volt értelme. :U

Vagy te mivel hajtottad a vasalót?

Milyennapvan?

(#30) bogyo112 válasza D1Rect (#29) üzenetére

bogyo112
(őstag)

hmmm.... PC-tápegységgel még nem próbáltam. :F

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#31) 14adam válasza bogyo112 (#28) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát de ha pl a Thermalake 1500-as tápjára gondolsz akkor töröld ki a fejedből,mert abba "csak" 1kw-s Cwt belső van
Más gyártótól még nemhalottam,hogy csinált volna 1,5kw-os tápot

[ Szerkesztve ]

(#32) Oliverda válasza daa-raa (#27) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az FX esetében kétszer 16 vonalat tud osztani 2-2 slot között. Tehát az egyik pár slot nem befolyásolja a másik párat. [link]

Ezen felül pedig még marad 6 vonal.

(#33) daa-raa válasza Oliverda (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link] A +6 lane ott van a 790GX-ben is. Ettől függetlenül ha az nV meg tudta oldani öt éve az x16+x1-et, akkor nem ártana ha megoldaná ezt az AMD is végre.

(#34) Oliverda válasza daa-raa (#33) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem erős a gyanúm hogy ez a dolog inkább alaplap (BIOS és/vagy PCI-E switch) függő mintsem chipset.

(#35) bogyo112 válasza daa-raa (#33) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Várj, ezt most nem teljesen értem: 780G+SB700 chipsetes alaplapomba most tervezek venni egy PCIx1 csatolós tunerkártyát. Onnantól kezdve a videokártyám nem 16x-os hanem csak 8x-os sávot fog kapni?
Vagy valamit félreértek?
(Mivel mATX-es az alaplapom, és dual slotos videokarit használok, így a sima PCI-os kártya nekem nem lenne jó, mert eltakarná a videokártya ventilátorának a fele felületét..., csak ezért akarok PCIx-est, mert az a proci felőli oldalra esik. [link] )

[ Szerkesztve ]

(#36) daa-raa válasza bogyo112 (#35) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A 780G eleve nem támogatja az x16 line megosztását. Az mindenképpen x16 lesz. Emellett van még a NB-ben 6x1 lane is, ezek közül kerül az egyik a lapon az x1 csatlakozóban felhasználásra. A CF kompatibilis 780G-s lapok esetén a második teljes hosszúságú foglalat valójában csak x4, a rendelkezésre álló 6x1-ből kerül beléjük 4x1.

A PCI-X viszont más. Az egy párhuzamos átvitelű szabvány, lényegében a sima PCI jelentős továbbfejlesztése. A PCI-Express (PCI-E, vagy PCIe) viszont soros átvitelű.

[ Szerkesztve ]

(#37) bogyo112 válasza daa-raa (#36) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Köszönöm a választ!

Természetesen PCI-e re gondoltam. A videokártya 16x-os, a leendő tuner meg 1x-es.
Tehát nem fogják egymást semmiben sem zavarni. Megnyugodtam.

(#38) Male válasza Robi BALBOA (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, a képen látszik, hogy a második és a negyedik "16X"-nek már a bekötése is csak 8X....

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#39) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Üdv!

Azt várom, hogy mikor készít valamelyik gyártó végre olyan AMD-s alaplapot, ahol a memória slotok normális távolságban vannak a procitól és nem okoz problémát egy hűtőbordás ram beszerelése. :(((

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#40) Male válasza Picturemaker (#39) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Épp ma dobtam fel egy Cooler Master GeminII hűtőt egy ilyen lapra (Asus M4A 785TD-V Evo), nagy bordákkal szerelt RAM-ok mellé.... vagyis fölé :DDD . Nem fért el normálisan... de annyira nem, hogy még bordák nélkül sem lehetett volna felrakni... a vicc, hogy fordítva viszont ráment, mert annyira nagy hely van a proci és a gép hátulja között :D

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#41) Oliverda válasza Picturemaker (#39) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel náluk már 6 éve a CPU-ban van a memóriavezérlő ezért elég bajos távolabb vinni a slotokat a CPU foglalattól.

(#42) Kopi31415 válasza Oliverda (#41) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert? nincs több hely két centi vezetéknek a nyákon?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#43) Oliverda válasza Kopi31415 (#42) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hely lenne csak éppen a vezeték hosszával egyenesen arányos az ellenállása.

(#44) Kopi31415 válasza Oliverda (#43) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És? Lehet a feszültséget feljebb tekerni, nem?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#45) Picturemaker válasza Oliverda (#41) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Tudom, hogy benne van, most is van AMD-s gépem is.
De ez akkor is nehezíti a felhasználók, vagyis inkább az építők munkáját.
DDR3-nál azért vannak már olyan ramok amik borda nélkül is elég hűvösek, de a DDR2 esetében a tuningosabb darabok gyakran kérnek 2.1V vagy több feszültséget. Na azokra sokszor még az aktív hűtés sem árt.
A végeredmény akkor is az, hogy "szívás" van vele. Ezt nem lehet szépíteni. :)

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#46) Quan-Chi válasza csatahajós (#25) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

fúúú de komoly az a konfig! olyan Corsair vízhűtőt honnan lehet intézni és kb mennyibe fáj ? :R

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#47) Oliverda válasza Kopi31415 (#44) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, persze lehet csak akkor már túllépnék a szabvány által meghatározott értékeket a megnövekedett fogyasztásról már nem is beszélve. Illetve a memória sávszélre és késleltetésre sem lenne éppen jó hatással a nagyobb távolság.

Picturemaker: Nekem a TRUE mellett anno elfért két OCZ Reaper.[link]

Másrészt ott van a két szélső slot ha csak a 2 modult használ az ember, illetve olyan hűtőt kell venni amitől kényelmesen elfér minden.

(#48) marcee

marcee
(PH! addikt)

"a Dragon utódjára, azaz a Leóra. Ezzel már használhatók a hatmagos Thuban processzorok és az RD890 chipset kiegészítve az SB850-es déli híddal,"

Ugye ez nem azt jelenti, hogy 780/785/790 chipset-ekkel nem fognak menni a hatmagos, AM3-as procik?

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#49) Oliverda válasza marcee (#48) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem azt.

Csak kissé szerencsétlenül lett megfogalmazva.

(#50) Geönczy válasza marcee (#48) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Úgyis írnak egy bios frissítést hozzá mely lehetővé teszi ezt.
De már Oli megírta.

[ Szerkesztve ]

CSS (Hun)Bloodkiller

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.