Szép, de 6db videokártya max hűtő nélkül fér el, csak a nyák... 
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!
Szép, de 6db videokártya max hűtő nélkül fér el, csak a nyák... 
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!
6 GPU-t tud egyáltalán kezelni vmi? 
Milyennapvan?
Vagy 12-t, ha 5970ekkel tömöd tele...
De csak 2 darab 5970-et lehet összekötni,mert 1 csati van rajta
Ha jól rémlik az Evga is bepróbálkozott hasonlóval és ki is feljlesztettek mellé azt a gtx285-öt amellyel lehet 4way sli-zni
[ Szerkesztve ]
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu
Igen, de már 6-t se tud semmi jelenlegi ismereteim szerint.
Milyennapvan?
Ezáltal talán a legtökéletesebb alaplap lehet a CrossFireX rendszerek építésére
Miért egy 4 PCIe csatis lap annyira nem is tökéletes? 
Amúgy mondom én hogy az lesz mint a 386osok idejében... akkor csak ISA bus volt a lapokon (többnyire) Most meg majd csak PCIe csatik lesznek 
egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

Mind a 6 foglalat teljes érékű vagyis mind fizikailag is x16-os?
Azért kíváncsi lennék 6db 5870 karira (1ghz gpu) meg egy jól megtuningolt Core i9-re, 6 full hd monitor meg sem kottyanna neki 
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM
Csakhogy ez nem inteles lap,hanem Amd-s.De azért megkukkantanám,hogy mit tud a kicsike 
Meg egy nagy összegű villanyszámla összehozása sem! ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

Végre msi elkezdett megin lapokat gyártani. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Dupla széles kártyákból csak 4 fér bele.

Csak harom, mivel a legszelso slot utan mar nincs hely a hazban a dupla kartyanak. 
ATX 7 kartyahelyet ir elo.
Esetleg veszel 8-9 kartyahelyes szerverhazat meregdragan.
Baaaar, akinek ilyen lapra, meg 4 kartyara futja, annak az sem okozhat problemat.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Szerintem a 6 x16 aljzat nem azért van, hogy 6 vga kerüljön a lapba. Hanem, hogy tudjunk variálni a helyekkel. Mondjuk 2 vga-at úgy tudjunk elhejezni, hogy valamelyik foglalatba férjen 1-4x-es ezköz is akár több.
Így bárhova rakhatunk bármit, nincsenek olyan nagy kötöttségek, mint pl. az én lapomnál.

Miert csak 1 Ethernet csatlakozo van rajta? Azert mar 2 lehetne, nekem legalabb is fontos szempont.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit
Szerintem is igazán tehettek volna rá még 1 Ethernet csatit... LAN-on másolni jobban szeretek. Most az hogy kábellel kell össze kötni a 2 gépet az kit érdekel... legalább annyival hamarabb átmegy a cucc 
Amúgy nem rossz lap, tetszik a fekete-kék színhasználat. Na meg kiváncsi leszek mit fog művelni 6 magos AMD procival és 2db HD5890 kártyával vagy ha megoldható akkor 3-mal! 
Kezd iPon szint lenni...

Ja ezt benéztem, de mentségemre szóljon, hogy rendesen megszédültem 6db x16-os csati láttán! 
Amúgy hidd el intel oldalon is lesz ehez hasonló vagy még ennél is vadabb cucc!(8db x16 csati
)
6db 5870 is elfér benne csak akkor vizes blokkal kell mindet hűteni! 
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM
Hiába a sok slot ha az alaplapi NB csak 4x8 sávot tud majd adni. Bár abból az elgondolásból jó hogy az 1x és 4x kártyák is simán belemennek ezekbe a slot-okba.
Amúgy a GD70-hez képest lespóroltak egy SATA csatlakozót valamint egy LAN portot is. A klasszikus gombok helyett pedig ez a kapacitív vacak került fel. Viszont legalább raktak egy ocsmány kék alu vackot a PWM bordára, hogy ne csak jó ronda legyen az egész hanem még a szabad levegőáramlást is akadályozzák egy kicsit. Köszönjük emese.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

szerintem akinek van pénze 6 darab méregdrága kártyára meg 1 ilyen konfigra az már nem hal bele egy komplett vízhűtő rendszerbe és akkor single slot lesz az össze kari de még úgy is szűkös lessz
nemtudni mi értelme van ennek ... 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Miért nem a P55-GD80-at vették inkább alapul? 

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Csak az AMD vehetné végre a fáradtságot, hogy működjön a dolog x16+x1 lepsztásban is. Jelenleg ugyanis ha használod a második slot-ot, akkor az első átvált x8 üzemmódba. FX-nél nem tudom hogy van ez, de gondolom ott se sok az eltérés ebből a szempontból.
Si vis pacem, para bellum.
Jah, vagy kitalálhatnák a x15 módot is, akkor mehetne x15 és x1 leosztásban, máskülönben nincs elég sáv.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment
Mivel jelenleg összesen egy darab PCI Express-es kártyát használok (és ennél eddig nem is nagyon használtam még többet) ezért nem tudom hogy ez ponosan hogyan működik 790FX esetében. Nem zárom ki hogy máshogy mint 790X-nél. Viszont ennél a lapnál már feltehetőleg az SB-ben található 4 sáv is kapni fog (vagy kapott) egy slotot. Talán a legalsó lehet az.
[ Szerkesztve ]

Végre megjelenik az MSI Vérpisti-Series legújabb tagja! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egyébként sokkal több értelme lenne abban a kategóriában reklámozni, mint amiben az ASUS WS sorozata van, ott lenne értelme a sok hosszú express csatinak, viszont azokban van második gigabites LAN, SAS port, stb... Ez a lap viszont azokkal kategóriájukban nem veszi fel a versenyt, így marad gémer vérpistiknek.

Az egér és a billentyűzet PS2 csatlakozói mellett az a kis mütyűr egy ClearCMOS gomb lehet?
[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

Ha valakinek abszolute de nagyon kell a 4 dual slot kártya ATX-be akkor egy ilyen lappal (vagy akár a 790FX-GD70nel is) megoldható, egy Corsair Obsidian házban (lásd kép). Ott úgy alakították ki az alaplap körüli részt, hogy beférjen a 4. dual-slotos kari is. Hozzáteszem gyorsan persze, hogy a legtöbben akik 4 dual kártyával nyomulnak inkább benchmark padot használnak
.,
Igen, jól látjátok, az egy 5970 a képen
(kibxott nagy ez a házikó)

Oli (19#): teljesen egyetértek, vagy még jobb lett volna a Big-Bang Trinergy mintájára egy ilyen AMDs lap.
A nagy kérdés az, hogy a Bulldozerhez fog-e még újabb chipset megjelenni vagy már marad ez addig és ez is teljes támogatást tud-e majd nyújtani...
[ Szerkesztve ]
Ez nem kérdése mert nem fog. 

790GX esetén a fent leírt jelenség tapasztalható. Tehát vagy x16+0, vagy 2x8. Nem hinném, hogy FX esetén sokkal másabb lenne a helyzet.

Végre értelmet nyernek az 1500W-os tápok! 
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!
Eddig is volt értelme. 
Vagy te mivel hajtottad a vasalót?
Milyennapvan?

hmmm.... PC-tápegységgel még nem próbáltam. 
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!
Hát de ha pl a Thermalake 1500-as tápjára gondolsz akkor töröld ki a fejedből,mert abba "csak" 1kw-s Cwt belső van
Más gyártótól még nemhalottam,hogy csinált volna 1,5kw-os tápot
[ Szerkesztve ]
Az FX esetében kétszer 16 vonalat tud osztani 2-2 slot között. Tehát az egyik pár slot nem befolyásolja a másik párat. [link]
Ezen felül pedig még marad 6 vonal.

[link] A +6 lane ott van a 790GX-ben is. Ettől függetlenül ha az nV meg tudta oldani öt éve az x16+x1-et, akkor nem ártana ha megoldaná ezt az AMD is végre.
Nekem erős a gyanúm hogy ez a dolog inkább alaplap (BIOS és/vagy PCI-E switch) függő mintsem chipset.

Várj, ezt most nem teljesen értem: 780G+SB700 chipsetes alaplapomba most tervezek venni egy PCIx1 csatolós tunerkártyát. Onnantól kezdve a videokártyám nem 16x-os hanem csak 8x-os sávot fog kapni?
Vagy valamit félreértek?
(Mivel mATX-es az alaplapom, és dual slotos videokarit használok, így a sima PCI-os kártya nekem nem lenne jó, mert eltakarná a videokártya ventilátorának a fele felületét..., csak ezért akarok PCIx-est, mert az a proci felőli oldalra esik. [link] )
[ Szerkesztve ]

A 780G eleve nem támogatja az x16 line megosztását. Az mindenképpen x16 lesz. Emellett van még a NB-ben 6x1 lane is, ezek közül kerül az egyik a lapon az x1 csatlakozóban felhasználásra. A CF kompatibilis 780G-s lapok esetén a második teljes hosszúságú foglalat valójában csak x4, a rendelkezésre álló 6x1-ből kerül beléjük 4x1.
A PCI-X viszont más. Az egy párhuzamos átvitelű szabvány, lényegében a sima PCI jelentős továbbfejlesztése. A PCI-Express (PCI-E, vagy PCIe) viszont soros átvitelű.
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a választ!
Természetesen PCI-e re gondoltam. A videokártya 16x-os, a leendő tuner meg 1x-es.
Tehát nem fogják egymást semmiben sem zavarni. Megnyugodtam.
Nem, a képen látszik, hogy a második és a negyedik "16X"-nek már a bekötése is csak 8X....
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Üdv!
Azt várom, hogy mikor készít valamelyik gyártó végre olyan AMD-s alaplapot, ahol a memória slotok normális távolságban vannak a procitól és nem okoz problémát egy hűtőbordás ram beszerelése. 
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
Épp ma dobtam fel egy Cooler Master GeminII hűtőt egy ilyen lapra (Asus M4A 785TD-V Evo), nagy bordákkal szerelt RAM-ok mellé.... vagyis fölé
. Nem fért el normálisan... de annyira nem, hogy még bordák nélkül sem lehetett volna felrakni... a vicc, hogy fordítva viszont ráment, mert annyira nagy hely van a proci és a gép hátulja között 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Mivel náluk már 6 éve a CPU-ban van a memóriavezérlő ezért elég bajos távolabb vinni a slotokat a CPU foglalattól.
Mert? nincs több hely két centi vezetéknek a nyákon?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Hely lenne csak éppen a vezeték hosszával egyenesen arányos az ellenállása.
És? Lehet a feszültséget feljebb tekerni, nem?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Tudom, hogy benne van, most is van AMD-s gépem is.
De ez akkor is nehezíti a felhasználók, vagyis inkább az építők munkáját.
DDR3-nál azért vannak már olyan ramok amik borda nélkül is elég hűvösek, de a DDR2 esetében a tuningosabb darabok gyakran kérnek 2.1V vagy több feszültséget. Na azokra sokszor még az aktív hűtés sem árt.
A végeredmény akkor is az, hogy "szívás" van vele. Ezt nem lehet szépíteni. 
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

fúúú de komoly az a konfig! olyan Corsair vízhűtőt honnan lehet intézni és kb mennyibe fáj ? 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Ja, persze lehet csak akkor már túllépnék a szabvány által meghatározott értékeket a megnövekedett fogyasztásról már nem is beszélve. Illetve a memória sávszélre és késleltetésre sem lenne éppen jó hatással a nagyobb távolság.
Picturemaker: Nekem a TRUE mellett anno elfért két OCZ Reaper.[link]
Másrészt ott van a két szélső slot ha csak a 2 modult használ az ember, illetve olyan hűtőt kell venni amitől kényelmesen elfér minden.

"a Dragon utódjára, azaz a Leóra. Ezzel már használhatók a hatmagos Thuban processzorok és az RD890 chipset kiegészítve az SB850-es déli híddal,"
Ugye ez nem azt jelenti, hogy 780/785/790 chipset-ekkel nem fognak menni a hatmagos, AM3-as procik?
"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"
Nem azt.
Csak kissé szerencsétlenül lett megfogalmazva.