Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) csabika0001

csabika0001
(fanatikus tag)

Csak tudnám minek ez a fejlesztés mikor még ki sem használják az adott sávszélt.
Vagy ekkora előrelépés várható a VGA-k terén??

(#2) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

A "protocol multiplexing kiterjesztés" igéretesnek hangzik, viszont a külső PCIE csatólóról nem ír semmit az új szabvány??

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#3) akosf válasza csabika0001 (#1) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemcsak az a lényeg, hogy az idő 100%-ában ki van-e használva a sávszélesség. Hanem az is, hogy adott méretű csomag minél rövidebb idő alatt jusson egyik pontból a másikba. A cikk alapján itt több helyen is van előrelépés...

[ Szerkesztve ]

(#4) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Áhh! Erre vártam. Akkor jövőre már lesz értelme 800-as chipsetet venni a Bulldozer alá. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#5) daa-raa válasza csabika0001 (#1) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pl azért, hogy ne legyen egyszer csak probléma abból, hogy szűk a busz. Az igényeknek elé kell menni, nem loholni utánuk.

Si vis pacem, para bellum.

(#6) FRENK1988 válasza daa-raa (#5) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pontosan :K
Akkor jegelem az új gép vételét :DDD (SATA3, USB3, PCI-e 3) finom:D

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#7) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

Na ez már komoly újításokat tartalmaz, a 300w meg bőven elég.
Akkor ha új gépet veszek csak 6 magos, pci-e3,usb3-as cucc jöhet szóba! ;]

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#8) Endreas

Endreas
(tag)
LOGOUT blog

Jó lesz az! ;)

(#9) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Asszem még várok az új gép megvételével... :)

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#10) shteer válasza eclipse006 (#9) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

azt ne mondd h emiatt :D

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#11) eclipse006 válasza shteer (#10) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Dee,csakis emiatt hogy most megtudtam :DDD ,neem, más anyagi okokból kifolyóan... :)
egyébként egy kicsit tényleg,hamár majd újítok legyen egy darabig időtálló, egyszer már megszívtam az AGP-s korszakkal annó...

[ Szerkesztve ]

(#12) Blaise85

Blaise85
(újonc)

Én csak azt nem találtam sehol, hogy a jelenlegi VGA-ák kompatibilisek lesznek-e a 3.0-ás szabvánnyal...

(#13) akosf válasza Blaise85 (#12) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A fejlesztés során a rendszerrel több probléma is adódott, így az eredeti ütemtervhez képest közel egy éves lesz a csúszás, de a szervezet fontosnak tartotta a rendszer visszafelé kompatibilitását, így felderítették és javították a felmerült hibákat."

Ebből gondolom, hogy az lesz...

(#14) S. Szabi válasza Blaise85 (#12) üzenetére

S. Szabi
(fanatikus tag)

Akkor olvasd el még egyszer a cikket ;)

Szerk.:
Ezzel elkéstem :)

[ Szerkesztve ]

(#15) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Szép-szép, de ezt a tempót a csipszettnek/processzornak is tudnia kell tartani :U
gondolok itt két/három/négy videokártya kiszolgálására...

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#16) Blaise85

Blaise85
(újonc)

Köszi! :D Akkor megnyugottam! Egy kicsit gyorsan olvastam el!

(#17) zsigus válasza Duracellm... (#15) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

AMD tulajként örülök, hogy az AMD is részt vett a fejlesztésekben.
Ebből nekik kisülhet valami jó is, bár a Bulldozer-nek ahová szánták nincs szüksége PCIe-re, ha valaki APU-t vesz akkor nincs szüksége Diszkrét VGA-ra.

Előbb írták, hogy 8as chipset-be érdemes lesz befektetni ha kijön (PCIe 3), sztem a 8-as NB-SB nem fogja támogatni, hacsak nem fejlesztik (780G-785G).

Duracellm... : mire kijön lesz 8magos proci is, biztos vagyok benne!
Akkor pedig 2 CPU mag jut 1 VGA-ra ha 4es CF-ről beszélünk szóval nem lesz gond ezzel, ha pedig valakinek nem telik majd 8magos procira akkor (valószínű nekem se) nincs 4 VGA-ja sem.

(#18) leviske válasza zsigus (#17) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

? Miért ne profitálhatna abból a Bulldozer, hogy javul a CPU és VGA közti kommunikációs kapcsolat? :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#19) zsigus válasza leviske (#18) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó igazad van, összekevertem a Bulldozert mással azt hittem, hogy a Bull is SOC lesz mint a Llano, de mégsem, csak együtt jönnek ki.

(#20) shteer válasza eclipse006 (#11) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hamár majd újítok legyen egy darabig időtálló

egy darabig minden időtálló :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#21) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom ezekbe az alaplapokba jó lesz majd a pci expressz 2-es vga is?

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#22) Jim Tonic válasza Crytek (#21) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Csak vagy háromszor van említve a visszafelé kompatibilitás.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#23) Osibaa

Osibaa
(senior tag)

No para, mindeféle szabvány és foglalatváltást át lehet vészelni Asrock alaplappal... azok mágusok! :DDD :DDD

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#24) eclipse006 válasza shteer (#20) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

hát igen...egy darabig tényleg :)

(#25) RyanGiggs válasza FRENK1988 (#6) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Te még elég sokáig jegelheted az új géped vételét!!! :D
Szerintem.
Igen sokára fog kijönni majd az a vga amit a procid nem tud kihajtani rendesen.
Nekem előbb kell majd váltani.
De majd csak akkor ha kijön PCI-e 3.0 és a vga 28nm-en!!
Addig még jegelek én is! :)

(#26) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem még mindig PCI-ex. 1.0-ás lapom van és kiszolgál tisztességesen. Nem tervezem a cseréjét egyenlőre, egy év múlva megyek fősulira, ha nem a környéken, hanem koleszba, akkor az asztalit úgyis el fogom adni...

Ha nem, akkor meg egy DDR3/SATA-USB 3.0/PCI-Ex. 3.0-ás lapra alapozva lesz egy teljeskörű konfigújítás. :K

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#27) gardener

gardener
(őstag)

aztán elkezdenek kijönni az új videókártyák az úgy szabványú PCI-E csatlakozással és lehet eldobni a "régi" kiöregedett alaplapokat..... és már dörzsölik a tenyerüket,hogy 3-5%os össz. teljesítményjavulásért megint új gépeket vásárol Karácsonyra a "kisfelhasználó". nehogy már csak server alaplapokon legyen, mint a PCI-X. :(((

(#28) kelzsoca válasza gardener (#27) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem kell semmit eldobni :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#29) flimo válasza akosf (#13) üzenetére

flimo
(őstag)

Ebből nem derül ki, hogy 3-as slotba lehet "régi" kártyát rakni, vagy 2-es slotba új kártyát. Utóbbi lehet necces, ha olyan szolgáltatást használna, amit a kettes nem tud.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#30) JanR válasza shteer (#20) üzenetére

JanR
(őstag)

Idot allo, vagy porfog, mert nem mind1 :D

www.oaziscomputer.hu

(#31) zsigus válasza flimo (#29) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Már leírták kb. 3szor de lássuk negyedikre is
"a szervezet fontosnak tartotta a rendszer visszafelé kompatibilitását"

Teljesen kompatibilis lesz!!!!!! 2.0-ás kártyát is lehet használni 1.0-ás lapban, és ugyanez fordítva is, most is ez lesz.

(#32) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Oh pedig azt hittem kicsit tolnak a maximális áramfelvételen is... :)
Már lassan porcelánból kell a foglalatot kialakítani így is... :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#33) geezer

geezer
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szóval akkor a visszafelé kompatibilitás....?!*

*Sorry, de muszáj volt. ;]
:R

(#34) gardener válasza kelzsoca (#28) üzenetére

gardener
(őstag)

De, ha adott-kiszemelt grafikuskártyát már csakis új PCI-E csatlakozóval adják ki?
Akkor "dobhatod" a lapod. Ha a lapot akkor már a procit, stb... ki van ez találva :(((

(#35) azbest válasza gardener (#34) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

olyan messze van az a hárommal korábbi hozzászólás :P
Az előző generációval szokták tartani a kompatibilitást... max az 1es verziójú régi lapokban nem megy.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#36) leviske válasza gardener (#34) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért? A PCIE2.0-s kártyák nem működnek PCIE1.0-s lapokban? Akkor erről sürgősen értesíteni kéne pár P35&HD3800 tulajt, mert gyanútlanul használják ezt a párosítást... :)

MOD: lassú vagyok :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Végre némi hivatalos info!

(#38) G@be22

G@be22
(kvázi-tag)

Ugylátom fejlödés lesz bőven :)

"Rábaszol Bohóc" - Zombieland

(#39) kisza25 válasza gardener (#34) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

te aztán nem szeretsz olvasni :D

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#40) akosf válasza flimo (#29) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De. Pontosan ez derül ki belőle.

A "visszafelé kompatibilitás" épp azt jelenti, hogy a régi eszköz is alkalmazható.

(#41) Geri9159

Geri9159
(kvázi-tag)

Vannak nehéz felfogású emberek. Csak 5x van leírva a kommentek közt (+ a cikk 6x), hogy kompatibilis lesz. :W

[ Szerkesztve ]

(#42) Jim Tonic válasza gardener (#34) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

De miért, bazz? Nem lehet 2.0-s kártyát rakni 1.0-s lapba??? :O

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#43) ElEvEn11

ElEvEn11
(tag)

Lehet, hogy hülyeség, de Én támogattam volna, ha inkább csökkentik a maximális teljesítményfelvételt. Mondjuk a felére. Azt gondolnám, hogy az nagyjából elég. Ez a mostani nekem mindig is soknak tűnt és a mostani VGA-k esetén ugyebár még néha ez is kevés. Főként, ha az nVidia kártyákat nézem. Horror! Fűtés szempontjából is. :(
Ha a szabvány előírná a kötelezően kisebb teljesítményfelvételt, akkor talán valóban értelmesebb fogyasztású kártyák lennének, amelyek nem működnek extra fűtőtestként is. :U

[ Szerkesztve ]

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#44) Abu85 válasza ElEvEn11 (#43) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A fogyasztási limit felezésével csak annyit érnének el, hogy a jelenlegi leggyorsabb kártya a HD 5850 lenne és azt adnák 150 rongyért. Nem lenne HD 5830, HD 5870, HD 5970, és nem lenne fermis GeForce sem.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#45) Jim Tonic válasza Abu85 (#44) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem tök mind1? Úgyis a "seggükbe" dugod a tápkábelt. Ha normálisan van tervezve egy ilyen PCB, nem is vesz fel a foglalaton keresztül.

(#46) Male válasza Jim Tonic (#45) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 300W nem a slotból felvehető, a kártya ehet ennyit max a szabvány szerint.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#47) Jim Tonic válasza Male (#46) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért fogalmazódott meg így, mert ezt képes ellátni foglalatból. Azért is ellenkeznek a gyártók az újabb emelés ellen, mert nehéz átvinni ekkora teljesítményt egy alaplapon.
Aztán mégis rákerültek a külső csatlakozók, nem ok nélkül. Ha a kártyák fogyasztásra maradéktalanul megfelelnének a szabványnak, nem lennének a csatlakozók. És pont emiatt felesleges azon erőlködni, hogy emeljék vagy csökkentsék a kvótát.

(#48) Male válasza Jim Tonic (#47) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

300W-ot nem tud a foglalat, csak 150-et. A 300 a kártyára vonatkozik a kiegészítő tápcsatikkal együtt, és (legalábbis én úgy értelmeztem pl Abu kártya felsorolásából), hogy itt erről a maximumról van szó, és nem a slotból felvehetőről.
Így aztán egy-két extra kártyától eltekintve mind bele is férnek a jelenlegi szabványba.

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#49) Jim Tonic válasza Male (#48) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Lehetséges. De nem teljesen mindegy, mit vesz fel kívülről? Mi van akkor ha többet? Semmi. Én csak Eleven hozzászólására akartam felelni, hogy a szabvány nem jelent semmit.

[ Szerkesztve ]

(#50) Male válasza Jim Tonic (#49) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha többet, akkor nem szabványos, és elvileg a nagy gyártók nem fogják bepakolni a gépeikbe. Szóval azért jelent valamit. ( Abu írt erről többet valamelyik cikkben )

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.