Csak tudnám minek ez a fejlesztés mikor még ki sem használják az adott sávszélt.
Vagy ekkora előrelépés várható a VGA-k terén??
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
csabika0001
(fanatikus tag)

robyeger
(PH! addikt)
A "protocol multiplexing kiterjesztés" igéretesnek hangzik, viszont a külső PCIE csatólóról nem ír semmit az új szabvány??
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052
Nemcsak az a lényeg, hogy az idő 100%-ában ki van-e használva a sávszélesség. Hanem az is, hogy adott méretű csomag minél rövidebb idő alatt jusson egyik pontból a másikba. A cikk alapján itt több helyen is van előrelépés...
[ Szerkesztve ]
Áhh! Erre vártam. Akkor jövőre már lesz értelme 800-as chipsetet venni a Bulldozer alá. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

daa-raa
(MODERÁTOR)
Pl azért, hogy ne legyen egyszer csak probléma abból, hogy szűk a busz. Az igényeknek elé kell menni, nem loholni utánuk.
Si vis pacem, para bellum.
pontosan 
Akkor jegelem az új gép vételét
(SATA3, USB3, PCI-e 3) finom
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

Robi BALBOA
(őstag)
Na ez már komoly újításokat tartalmaz, a 300w meg bőven elég.
Akkor ha új gépet veszek csak 6 magos, pci-e3,usb3-as cucc jöhet szóba! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM
(#9) eclipse006
Asszem még várok az új gép megvételével... 
https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#
azt ne mondd h emiatt 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Dee,csakis emiatt hogy most megtudtam
,neem, más anyagi okokból kifolyóan... 
egyébként egy kicsit tényleg,hamár majd újítok legyen egy darabig időtálló, egyszer már megszívtam az AGP-s korszakkal annó...
[ Szerkesztve ]

Blaise85
(újonc)
Én csak azt nem találtam sehol, hogy a jelenlegi VGA-ák kompatibilisek lesznek-e a 3.0-ás szabvánnyal...
"A fejlesztés során a rendszerrel több probléma is adódott, így az eredeti ütemtervhez képest közel egy éves lesz a csúszás, de a szervezet fontosnak tartotta a rendszer visszafelé kompatibilitását, így felderítették és javították a felmerült hibákat."
Ebből gondolom, hogy az lesz...

S. Szabi
(fanatikus tag)
Akkor olvasd el még egyszer a cikket 
Szerk.:
Ezzel elkéstem 
[ Szerkesztve ]

Duracellm...
(őstag)
Szép-szép, de ezt a tempót a csipszettnek/processzornak is tudnia kell tartani 
gondolok itt két/három/négy videokártya kiszolgálására...
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

Blaise85
(újonc)
Köszi!
Akkor megnyugottam! Egy kicsit gyorsan olvastam el!
AMD tulajként örülök, hogy az AMD is részt vett a fejlesztésekben.
Ebből nekik kisülhet valami jó is, bár a Bulldozer-nek ahová szánták nincs szüksége PCIe-re, ha valaki APU-t vesz akkor nincs szüksége Diszkrét VGA-ra.
Előbb írták, hogy 8as chipset-be érdemes lesz befektetni ha kijön (PCIe 3), sztem a 8-as NB-SB nem fogja támogatni, hacsak nem fejlesztik (780G-785G).
Duracellm... : mire kijön lesz 8magos proci is, biztos vagyok benne!
Akkor pedig 2 CPU mag jut 1 VGA-ra ha 4es CF-ről beszélünk szóval nem lesz gond ezzel, ha pedig valakinek nem telik majd 8magos procira akkor (valószínű nekem se) nincs 4 VGA-ja sem.
? Miért ne profitálhatna abból a Bulldozer, hogy javul a CPU és VGA közti kommunikációs kapcsolat? 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Jó igazad van, összekevertem a Bulldozert mással azt hittem, hogy a Bull is SOC lesz mint a Llano, de mégsem, csak együtt jönnek ki.
hamár majd újítok legyen egy darabig időtálló
egy darabig minden időtálló 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Gondolom ezekbe az alaplapokba jó lesz majd a pci expressz 2-es vga is?
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Csak vagy háromszor van említve a visszafelé kompatibilitás.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Osibaa
(senior tag)
No para, mindeféle szabvány és foglalatváltást át lehet vészelni Asrock alaplappal... azok mágusok!

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
hát igen...egy darabig tényleg 

RyanGiggs
(senior tag)
Te még elég sokáig jegelheted az új géped vételét!!! 
Szerintem.
Igen sokára fog kijönni majd az a vga amit a procid nem tud kihajtani rendesen.
Nekem előbb kell majd váltani.
De majd csak akkor ha kijön PCI-e 3.0 és a vga 28nm-en!!
Addig még jegelek én is! 
Nekem még mindig PCI-ex. 1.0-ás lapom van és kiszolgál tisztességesen. Nem tervezem a cseréjét egyenlőre, egy év múlva megyek fősulira, ha nem a környéken, hanem koleszba, akkor az asztalit úgyis el fogom adni...
Ha nem, akkor meg egy DDR3/SATA-USB 3.0/PCI-Ex. 3.0-ás lapra alapozva lesz egy teljeskörű konfigújítás. 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

gardener
(őstag)
aztán elkezdenek kijönni az új videókártyák az úgy szabványú PCI-E csatlakozással és lehet eldobni a "régi" kiöregedett alaplapokat..... és már dörzsölik a tenyerüket,hogy 3-5%os össz. teljesítményjavulásért megint új gépeket vásárol Karácsonyra a "kisfelhasználó". nehogy már csak server alaplapokon legyen, mint a PCI-X. 
Nem kell semmit eldobni 
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

flimo
(őstag)
Ebből nem derül ki, hogy 3-as slotba lehet "régi" kártyát rakni, vagy 2-es slotba új kártyát. Utóbbi lehet necces, ha olyan szolgáltatást használna, amit a kettes nem tud.
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

JanR
(őstag)
Idot allo, vagy porfog, mert nem mind1 
www.oaziscomputer.hu
Már leírták kb. 3szor de lássuk negyedikre is
"a szervezet fontosnak tartotta a rendszer visszafelé kompatibilitását"
Teljesen kompatibilis lesz!!!!!! 2.0-ás kártyát is lehet használni 1.0-ás lapban, és ugyanez fordítva is, most is ez lesz.

Devid_81
(PH! kedvence)
Oh pedig azt hittem kicsit tolnak a maximális áramfelvételen is... 
Már lassan porcelánból kell a foglalatot kialakítani így is... 
.::www.megadanceradio.hu::.
Szóval akkor a visszafelé kompatibilitás....?!*
*Sorry, de muszáj volt. ![;]](/dl/s/v1.gif)

gardener
(őstag)
De, ha adott-kiszemelt grafikuskártyát már csakis új PCI-E csatlakozóval adják ki?
Akkor "dobhatod" a lapod. Ha a lapot akkor már a procit, stb... ki van ez találva 
olyan messze van az a hárommal korábbi hozzászólás 
Az előző generációval szokták tartani a kompatibilitást... max az 1es verziójú régi lapokban nem megy.
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Miért? A PCIE2.0-s kártyák nem működnek PCIE1.0-s lapokban? Akkor erről sürgősen értesíteni kéne pár P35&HD3800 tulajt, mert gyanútlanul használják ezt a párosítást... 
MOD: lassú vagyok 
[ Szerkesztve ]

G@be22
(kvázi-tag)
Ugylátom fejlödés lesz bőven 
"Rábaszol Bohóc" - Zombieland
te aztán nem szeretsz olvasni 
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
De. Pontosan ez derül ki belőle.
A "visszafelé kompatibilitás" épp azt jelenti, hogy a régi eszköz is alkalmazható.

Geri9159
(kvázi-tag)
Vannak nehéz felfogású emberek. Csak 5x van leírva a kommentek közt (+ a cikk 6x), hogy kompatibilis lesz. 
[ Szerkesztve ]

Jim Tonic
(PH! kedvence)
De miért, bazz? Nem lehet 2.0-s kártyát rakni 1.0-s lapba??? 
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

ElEvEn11
(tag)
Lehet, hogy hülyeség, de Én támogattam volna, ha inkább csökkentik a maximális teljesítményfelvételt. Mondjuk a felére. Azt gondolnám, hogy az nagyjából elég. Ez a mostani nekem mindig is soknak tűnt és a mostani VGA-k esetén ugyebár még néha ez is kevés. Főként, ha az nVidia kártyákat nézem. Horror! Fűtés szempontjából is. 
Ha a szabvány előírná a kötelezően kisebb teljesítményfelvételt, akkor talán valóban értelmesebb fogyasztású kártyák lennének, amelyek nem működnek extra fűtőtestként is. 
[ Szerkesztve ]
Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)
A fogyasztási limit felezésével csak annyit érnének el, hogy a jelenlegi leggyorsabb kártya a HD 5850 lenne és azt adnák 150 rongyért. Nem lenne HD 5830, HD 5870, HD 5970, és nem lenne fermis GeForce sem.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nem tök mind1? Úgyis a "seggükbe" dugod a tápkábelt. Ha normálisan van tervezve egy ilyen PCB, nem is vesz fel a foglalaton keresztül.
A 300W nem a slotból felvehető, a kártya ehet ennyit max a szabvány szerint.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Azért fogalmazódott meg így, mert ezt képes ellátni foglalatból. Azért is ellenkeznek a gyártók az újabb emelés ellen, mert nehéz átvinni ekkora teljesítményt egy alaplapon.
Aztán mégis rákerültek a külső csatlakozók, nem ok nélkül. Ha a kártyák fogyasztásra maradéktalanul megfelelnének a szabványnak, nem lennének a csatlakozók. És pont emiatt felesleges azon erőlködni, hogy emeljék vagy csökkentsék a kvótát.
300W-ot nem tud a foglalat, csak 150-et. A 300 a kártyára vonatkozik a kiegészítő tápcsatikkal együtt, és (legalábbis én úgy értelmeztem pl Abu kártya felsorolásából), hogy itt erről a maximumról van szó, és nem a slotból felvehetőről.
Így aztán egy-két extra kártyától eltekintve mind bele is férnek a jelenlegi szabványba.
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Lehetséges. De nem teljesen mindegy, mit vesz fel kívülről? Mi van akkor ha többet? Semmi. Én csak Eleven hozzászólására akartam felelni, hogy a szabvány nem jelent semmit.
[ Szerkesztve ]
Ha többet, akkor nem szabványos, és elvileg a nagy gyártók nem fogják bepakolni a gépeikbe. Szóval azért jelent valamit. ( Abu írt erről többet valamelyik cikkben )