lassan jöhetnek az intel szuperintegrált alaplapok, integrált procival, vidkarival, vinyóval, memóriával 
Genesis Montana - újra kétkeréken
lassan jöhetnek az intel szuperintegrált alaplapok, integrált procival, vidkarival, vinyóval, memóriával 
Genesis Montana - újra kétkeréken

Szerintem még így is drága 
számom: 06-húsz-4-nyolcvankilenc-27-hatvankettő

Talán egy év múlva már elgondolkodom egy ssd beszerzésén. Bíztató, hogy ilyen gyorsan esik az áruk, de pl. itthon hivatalos forgalmazótól még alig lehet beszerezni.
Beginning is easy - Continuing is hard.

Az olcsó nekem azért még mindig mást jelent. Inkább mondjuk úgy, hogy kevesebbe kerül. 
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.
Valahogy nekem is ez volt az első gondolatom. Szép és jó, hogy esnek az árak, de azért olcsónak nem nevezném őket.
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

valszeg a normális vezérlőt nem is fogják olyan hű de olcsón adni.
a többi gyártó olcsó termékébe meg ha jól tudom az a gagyi vezérlő van ami nem tudja kihasználni rendesen a flash chip-ek tudását...
az lenne jó ha több nagy gyártó is Intel vezérlőt használna 
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Ha ez "olcsó", akkor én kimondhatatlanul csóró vagyok 
Ha a 80GB-os a felébe kerülne, akkor a következő gépemnek még talán el is gondolkoznék rá, de még akkor is elég drága a HDD-khez képest teljesítmény-többletéhez képest.
Remélem a sebességen és a telítődés utáni lelassuláson is javítottak valamit.
SSD-hez képest mindenképp jó az ára, ha tényleg beindulna valami árverseny lehet bepróbálkoznék előssör egy ilyen 80 Gb körülivel.
Milyennapvan?
Egyik user valamelyik SSD hírben valahogy így mondta: ha a 320-ast adnák a 80-as árának feléért dupla garanciával, akkor már olcsó lenne
1ébként elég szépen csökkennek és gyorsulnak az SSD-k, csak így tovább
A garanciavállalás is nőhetne még.
New world...old thinking...IBM T60;)

Lassan de biztosan csökken azért az áruk. Mire széles körben megfizethető lesz, addigra már gyakorlati tapasztalat is lesz elég a megbízhatóságukról is.
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

Ahogy ezek árai esnek, úgy nőnek a winyók kapacitásai. Mire elérhető árúak lesznek, addigra a kapacitásuk miatt nem kell majd. 
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

Én ezzel szemben úgy látom, hogy a PMR felkavarta ugyan a HDD-k állóvizét, de azóta kezd megint belassulni a kapacitás-bővülés. Továbbá az árak sem esnek olyan mértékben mostanában. Pl. tavaly tavasz elején vett WD GP 500-as ára azóta alig változott (ennek emlékszem még az árára, ezt vettem legutoljára). Tudom, közben válság meg árfolyam-emelkedés is volt (tavasszal még drágábban is lehetett csak kapni, mint egy évvel azelőtt), de a többi alkatrész ára valamivel nagyobb mértékben csökkent. Hacsak nem jön megint valami áttörés, szerintem az elkövetkezendő egy-két-három évben 2,5-3 TB lesz a legnagyobb kapacitás.

Kell egy gyors 80-as rendszernek, progiknak, és mellé egy 5400-es 1TB-os merevlemez háttértárolónak.
Beginning is easy - Continuing is hard.
Ott a pont!
pont ezt akartam írni azoknak akik nem elégszenek meg 80-al, sőt én egy 40GB-s -talán SLC-s inkább- darabbal is beérném, win7 meg 2-3 játék ráfér, többi meg az 5400-as 1terrásra 
[ Szerkesztve ]
[link]előbbb vezsek meg egy ilyet vagy hasonlót 17 ezerért, mint egy ssd-t 100ezerért ami csak 160 gigás
szépen kipárnázom, oszt ez is csendes és halk
nem sok értelme van az ssd-nek sztem a mai tuti korszerű winchik mellett
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
Ugyan már, minden viszonylagos. Tényleg, hogy mi vagyunk a csórók hozzá, egyébként tök megéri a vezérigazgatóknak, állami vezetőknek, sikkasztóknak, bankrablóknak, stb...
Bluegene: jól is teszed, nekem is van egy ilyenem is, frankó.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment
kit érdekel a kapacitás. Arra ott a hdd.
Sebességre nem volt semmi, most már van.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
Pont ilyenem van.
Amint mindennel elégedett vagyok a gépben berakok két SSD-t RAID-ben.
Egy költő veszett el bennem. 
Milyennapvan?
a mai tuti vinchik mellett hülyeség a drága SSD
- 1. az életbe nem hozza vissza az árát mert kevesebbett fogyaszt
- 2. rövidebb az élettartama
- 3. én úgy tudom a mai legpengébb winchesterektől nem sokkal gyorsabb, van ahol lassabb, elhanyagolható
- 4. drágább sokkal, de sokkal
egyetlen pozítvum h hangtalan
na jó ezen lehet vitatkozni, de nemigazán éri meg legyünk őszinték, inkább két winchi raid-be
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

Hát, nem tudom, hogy a winyók tárkapacitásait meddig tudják még növelni... Valahol olvastam régebben, hogy nem fog az azért a csillagos égig menni...
(persze még simán kitalálhatnak valamit.
)
Bluegene: Egy jobb SSD-nek az olvasási és írási sebessége: 250 Mb/s illetve 200 MB/s. És ez még mindig nem a leggyorsabb. 
Szóval az igazi negatívum szvsz csak az ára...
[ Szerkesztve ]
- 1. fogysztás nem érdekel
- 2. az élettartama bőven elég, mire maghalna még 3x lecserélem(egyébként legenda az élettartam)
- 3. sokkal gyorsabb rendszernek, érezhető a különbség, nem kell mérni meg semmi, látod hogy gyorsabb, eddig akit megkérdeztem egybehangzóan állítotották tapsztalatból
- 4. attól függ mire vágysz, átlagusernek még nem éri meg ez tuti.
Tényleg jobb tud lenni 2 HDD raidben, de az nem az igazi.
Milyennapvan?
Egy jobb SSD-nek az olvasási és írási sebessége: 250 Mb/s illetve 200 MB/s. És ez még mindig nem a leggyorsabb a késleltetése? miért mennyi a winchesteré?
Jah, és 39861 féle alaplap lesz, mert ezen 1154 láb van, azon 1155, amazon 1156, másikon 1366, itt most 80gb-s ssd, itt 320-as, ezen 9400gt van 4gb ddr2-es rammal, ezen 9500gt, bár 8gb ddr2-vel, ebbe i9643 proci van, abba i9644, amabba i7, i5 egyszerre, stb..
Áááá, intel hogy lehet ennyire hülye most... 
http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html

Remelem a 80GB-os tudni fogja ezeket a sebessegeket, de nem bannam, ha kiadnanak 60GB-os SLC SSD-ket is. Rendszervinyonak eleg lenne, a 30GB-os SSD-m eppen eleg.

Csak 400 euro a 160gb-os? Hmmm.....hármat kérek.
Amikor egy 160gb-os HDD tizedennyibe kerül. A 320-as mennyi lesz? Kitalálom: 1000 euro, csak mert szép kerek szám.
Én az SSD-t úgy képzelném el a gépemben, hogy egy minimum 320gb-os ssd-re megy a rendszer meg a játékok és mondjuk egy terás winchester adattárolásra (filmek, image file-ok, mp3, az összes linux disztribúció
stb.). Ehhez pedig az kellene, hogy egy Intel x25-höz hasonlóan gyors, 320GB-os SSD kb 30k HUF-ot kóstáljon. Na mire ezt az emberi értéket elérik az SSD-k, addigra vagy elavulnak vagy én őszülök meg.
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

raid0ba kell rakni két 160ast

egyetlen pozítvum h hangtalan
Jól van, helyet foglal, egyes!
Tudod milyen jó érzés, hogy a photoshop kattintás után 1,5sec alatt ott figyel
full betöltve? Vagy hogy nincs kerregő, seek hang és rezonáló ház?
A defragról még nem is szóltam..
Szóval dolgoztál már ssd-s rendszer alatt, vagy csak úgy gondolod ezeket?...
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!
nekem nincs kerregő, seekelő, rezonáló ház
azt tanácsolom, csillapítsá és akkor neked se fog rezonálni
a programokat úgyis a RAM-ba másolja a gép, max a betöltődési sebességre van hatással, később mivel a gyorsabb RAM-ból olvas nincs hatással a sebességre

És akkor spóroltam 200 eurót az 1000-ből. Fú, kihagyhatatlan ajánlat.
Eszméletlenül, pofátlanul drágák. Egyebet nem tudok elmondani, kérem kaccsojja ki!
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

Inkább három raid5-ben 
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

inkább olcsobb, nem olcso. 
Aki másnak vermet ás az sirásó!

Photoshop a swap fileból is dolgozik, azt mondják, nagyon meghálálja, ha ez SSD-re kerül. Amúgy a tulajok szerint sokkal fürgébb az SSD-re telepített rendszer. (Nekem mondjuk a HHD-vel sincs nagy gondom, nem használom különösebben erőforrászabáló dolgokra a gépet.)
[link] tessék még cikket is írtam erről, nekem is rezonált, most már nem 
olvasd a hsz-eket is ott sok okos ötlet van
Balika: de ha 4 giga ramod van?
[ Szerkesztve ]

1terrásra
Nem értem miért kell földet hányni a vinyóra...
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

nekem is így van a vinyóm, ez nem újdonság.
Attól még hallani a hangját, max. a ventijeid elnyomják.
De nekem passzív vga-m, cpu hűtőm és csendes seasonic tápom van, hidd el, most a vinyó a leghangosabb 
"max a betöltődési sebességre van hatással "
nekem azért elég sokat töltöget a gép, ahol érezhető a sebesség,
nem word doksit írogatok, bár gondolom te sem 
[ Szerkesztve ]

ezt én se értettem sose 

Ha a swap file-ra irányul a kérdés, akkor mintha Nyugdíjas nyilatkozta volna ezt úgy, hogy 8 GB RAM-ja volt. De nem értek a Photoshophoz, érdemes lenne utánakérdezni.
hallani én is hallom, de olyan halk h nem zavar
és teneked szokott rezonálni a házad akkor miről bezsélünk ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ültél-e már SSD-ről futó Windows előtt? Mert szerintem nem... akkor nem mondanál ilyeneket. Senki se vált a fogyasztás miatt...
jól van, sztem nem ültem, akkoris Ft/gigabyte-ba kábé 15 szörös a különbség vagy több
persze elhiszem h ez a jövő, de aki élelmes vár vele még pár évet
[ Szerkesztve ]

Nah azért ez nem éppen olcsó kategória...vagy csak én vagyok csóró 
.::www.megadanceradio.hu::.
De itt nem a Gigabyte a lényeg, értsd már meg... 
Jó várást...
A 3db stimmel, de raid0-ban tolom...
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!
tudom

jmicronos?
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD
Csakis, mást nem is használnék...a sok negativ kritika ellenére nekem a kezdetektől semmi gondom vele, gyors, nagyon.
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!
majd ha 100 euró lesz a 80-as,majd akkor
addig maradnak a HDD-k OR alá 
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Mostanaban kezdtem kacerkodni egy SDD meghajtoval, de ugy nez ki, hogy meg varok vele ev vegeig hatha addigra meg elfogadhatobb aruk lesz.

Majd' másfél éve regeltem ph-ra. Azóta azt várják a ph tagok, hogy elfogadható áruk legyen az SSD-knek. Most 2009. 07. 20-án jelentem, annyi történt, hogy a semmire sem használható méretű 16 meg 32 GB-os ssd-k elérhető közelségbe kerültek. Ezalatt a HDD-k 2TB-ig jutottak ugyannyi magyar pengőért. Te komolyan azt várod, hogy a karácsonyfa alá majd a mostani árak töredékéért raksz egy használható tárkapacitású, gyors SSD-t? Fő az optimizmus!