Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes, hogy az AMD támogatta a legjobban, erre NV karin jelenik meg elsőnek.

Támogatók listája:
AMD, Intel, Dell, Luxtera, Genesis Microchip, Hewlett-Packard, Lenovo, Hosiden Corporation, Molex, NVIDIA, Philips, Samsung, Parade Technologies, Analogix, Quantum Data, and Tyco Electronics

extra

(#2) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem jó lesz ez a DisplayPort. Pláne hogy ingyenes, lehet hogy nem fog sokkal többe kerülni a monitor, amire ilyet tesznek. Még mindig sok monitort lehet kapni DVI csati nélkül is, főleg az olcsóbb szegmensben. Reméljük hogy a DisplayPort-al szereltek nem lesznek sokkal drágábbak és hamar elterjedhet ez a szabvány.

Ami még érdekes, az a hang továbbítása. Lehet hogy eljön az idő, amikor már különálló hangfal (és hangkártya) nélkül élvezhetjük a teljes filmet, mintha csak egy házimozit néznénk.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#3) Hitman

Hitman
(fanatikus tag)

Ezt szeretem, legyen minél több szabvány, szerencsétlen felhasználót teljesen megzavarják... 1 előny mindenképpen van: a fejlődés nem áll meg, sőt több szálon fut.
Display port vs. HDMI
HD-DVD vs. Blue-ray stb.

[ Szerkesztve ]

(#4) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a DP fizikai megvalósítása miatt nem érzem ezt valami biztonságos dolognak: eddig a D-Sub és a DVI csatlakozó is becsavarozható volt a kártya hátuljába, azaz komoly kötést lehetett biztosítani a kábel és a kártya csatlakozója között. Na most a DP egy sima kis bedugható valami, mint egy firewire vagy USB csati, emellett gondolom egy komoly, vastag kábel kell az átvitelhez. Valahogy nekem nem jön össze a biztonságos csatlakozás... :(

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#5) Cifu válasza Vistaboy (#2) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ami még érdekes, az a hang továbbítása. Lehet hogy eljön az idő, amikor már különálló hangfal (és hangkártya) nélkül élvezhetjük a teljes filmet, mintha csak egy házimozit néznénk.

És mi fogja a házimozi hangot adni? Mert monitorok (és az LCD TV-k) legtöbbjébe igencsak gyenge minőségű hangkeltő alkalmatosságok kerülnek, azokból nem fogsz te házimozi szintű hangot kapni.

Az még elképzelhető, hogy a házimozi rendszerekhez hasonlóan lesz az, hogy a számítógépekhez szánt 5.1 (7.1) hangalrendszernek lesz egy Displayport bemenete és kimenete, a hangot leszedik, a videojel meg megy majd tovább a monitor felé...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#6) janpotocki válasza Yutani (#4) üzenetére

janpotocki
(VIP)

és ugyanez igaz a HDMI-re is...

(#7) Integra válasza Yutani (#4) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ezzel a fizikai rögzítéssel maximálisan egyet értek.

de valamit magyarázzatok el, nem világos.

van a hdmi. ezek szerint azért, mert hdmi csatolós egy eszköz, az eszköz gyártó licenszdíjat fizet a hdmi jogokat tulajdonló cégnek azért, mert a hdmi csatlakozón keresztül megy az adat?????
a display port ugyanezt tudja, csak nem licenszdíjas?
ennyi a különbség?

(#8) Emosz válasza Yutani (#4) üzenetére

Emosz
(fanatikus tag)

Ami még tetézi a bajt, hogy általában ezek a hdmi csatlakozók felületszerelt komponensek, szerintem a displayport csatija is az, tehát nem valami strapabíró jószágok lesznek....

(#9) Flashback válasza Integra (#7) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

igen

"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

(#10) Cifu válasza Integra (#7) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt a fizikai rögzítés dolgot nem teljesen értem. Normális körülmények között a számítógépet nem láncos buzogányként pörgeti a VGA kábelnél fogva a felhasználó, tehát a HDMI és a Displayport féle sima belenyomom típusú csatlakozóknak is untig elégnek kell lennie. Nekem két számítógép, egy (plusz egy másik a nappaliban) házimozi erősítő és egy LCD TV-n van HDMI, és sose volt még problémám ebből, a csatlakozó nagyon stabilan van bent a foglalatban.

A HDMI és a Displayport bizonyos szabványbeli eltéréseket is tartalmaz, például a HDMI egyik alappontja a Consumer Electronics Control (CEC), amivel a HDMI-vel összekötött komponensek (TV, erősítő, HD lejátszó, stb.) kétirányú kapcsolattal rendelkezik, egy távirányítóval (ideális esetben bármelyikével) lehet a többi komponenst kezelni, és például ha a TV-t bekapcsolod, akkor a hozzá kötött erősítő is automatica bekapcsol, stb. Ennek hiánya persze az eltérő célú alkalmazási felület miatt nem is hátrány a Displayport számára...

(#11) klambi

klambi
(őstag)

hát a vivo nem volt hosszú életű...

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#12) Emosz válasza Cifu (#10) üzenetére

Emosz
(fanatikus tag)

Én már láttam "felszakadt" hdmi csatlakozót és hidd el, hogy nem kell láncos buzogányként pörgetni... Nem a legtutibb megoldás de nem is az örökkévalóságnak terveznek mostanság....

(#13) glutamin

glutamin
(őstag)

Tervezgettem, hogy a köv monitorom már DVI-s legyen, de most elbizonytalanodtam :W

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#14) Cifu válasza Emosz (#12) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, én eddig egy felszakadt HDMI csatlakozót láttam, egy PS3 gyári HDMI kábelét, annak konkrétan a PS3-ban maradt a csatlakozója, amikor bedugtam, pedig nem erővel, nem feszegetve, nem ferdén, hanem normális mozdulattal hajtottam végre. Azóta egy sima MM-ben vásárolt HDMI-HDMI kábele van, gond nélkül üzemel, pedig vándorúton jár, hol itt van, hol ott van kölcsön. Ám ennek semmi köze a fizikai rögzítéshez, konkrétan a csatlakozó része kiszakadt a foglalatból...

A saját rendszeremben a TV vándorolgat a nappali és a számítógépszoba között, és az egyik helyen két HDMI csati, a másikon egy van ki és behúzkodva, de eddig nem tapasztaltam semmi problémát, június óta...

[ Szerkesztve ]

(#15) ngabor2 válasza glutamin (#13) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

dsub-ra még egy darabig lesz visszatérés :D az túlél mindent.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#16) Male válasza Yutani (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Főleg ha ráteszed azt az átalakítót, és egy DVI kábelt kötsz rá... vajon elég lesz a saját súlya is, vagy meg kell mozdítani a gépet ahhoz, hogy letörjön? :((

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#17) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdekes ez a display port, csak ottvan h. az embeek jó része nem hajlandó megvállni régi elektronágyú bámulásától, és az új moncsiknak is csak kb. felén van digitális bemenet (lehagyása szerintem surmóság), aztán most jön a 3. típusu bemenet. Bár legalább van visszafelé kompatibilitás.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#18) azbest válasza CPT.Pirk (#17) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a dvi lehagyása az EU sara... mert d-sub bementettel más kategóriába sorolják mint dvi bemenettel (utóbbira + sarc). Árfaragás.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#19) Vistaboy válasza Cifu (#5) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet. Talán ehhez is lesz egy olyan elosztó, vagy mi. Egyik végét a moncsiba kell dugni, a másikat a házimoziba. :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#20) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"A vállalat egy további adaptert is ad termékéhez, melyet a DisplayPort csatlakozóba illesztve vagy egy további DVI, vagy egy HDMI interfész vehető igénybe."

Nem egészen értem, a képek alapján az nem egy, hanem kettő db adapter, külön a DVI és külön a HDMI. :F

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#21) csellosi válasza Hitman (#3) üzenetére

csellosi
(tag)

Jaja, igazad van:

"Display port vs. HDMI
HD-DVD vs. Blue-ray stb."

Csak ez nem olyan, mint 1 amd vs. intel vagy nvidia vs. ati harc.

Mig utobbi a felhasznaloknak jo, elobbi meg epp ellenkezoleg.

- Miota dolgozol a cegnel? - Miota megfenyegettek, hogy kirugnak.

(#22) Yutani válasza Male (#16) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont ez az egyik olyan dolog, ami elbizonytalanít az ilyen "gagyi" kivitelű újdonságokkal szemben. Hogy fogja bírni az oldalirányú terhelést, amit egy ilyen átalakító és a hozzá csatlakoztatott (mondjuk rá) nehéz kábel okoz?

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#23) drizzt1666

drizzt1666
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Az a Zotac GT istenien néz ki :C

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#24) Ijk válasza Yutani (#22) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Remek, végre egy újabb szabvány.
Még a HDMI kapcsán gondolkodtam, hogy van az átlag polgár, kitalálja, hogy neki HD kell.
Mivel megvette 1 éve a HD-ready lcd tévéjét 2 éves futamidőre áruhitellel, gondolja vesz egy alkalmatos lejátszót. A boltban kiderül, hogy van Bl-ray és HD-dvd lejátszó, de ha vár fél évet addigra kijön a kombó. Vár fél évet megveszi a kombó lejátszót 150k-ért (végülis az első dvd lejátszók is drágák voltak). A lejátszóhoz kap 2 filmet, hazaviszi boldogan, ráköti a tv-re, de azt veszi észre, hogy a kép uolyan mint a dvd-knél. Keresi a hibát, utánnaolvas, kiderül, hogy a tv-je nem HDCP kompatibilis. Nem érti hogy lehet ez, mivel a tv-re az van írva HD-ready. Végül lecseréli a tv-jét is bosszankodva. Végre mennek a filmek full HD-ben, gyönyörű kép, az egész család tátott szájjal nézi. De mivel a kapott 2 film elég gagyi, elmegy venni valami jobbat, de a kínálat elég csekély, viszont külföldről be tudja hozatni kedvenc műalkotásait. Mikor meghozza a futár, izgatottan teszi be lejátszójába, de nem játsza le, nem egyezik a régiókód.

Egy másik embernek van egy számítógépe, és egy 70k-s tft monitora. Elnetezget rajta, munkáját is azon végzi, néha játszik, és a torrentről töltött HD filmeket néz az otthon melegében.

Lehet, hogy vannak tévedéseim, de kb ennyit arról, hogyan kell fellendíteni a legális tartalmak piacát.

[ Szerkesztve ]

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#25) Hitman válasza csellosi (#21) üzenetére

Hitman
(fanatikus tag)

"Csak ez nem olyan, mint 1 amd vs. intel vagy nvidia vs. ati harc."

Dehogynem, csak ebben az esetben több szereplő áll az egyes szabványok mögött !

[ Szerkesztve ]

(#26) dokar válasza Yutani (#4) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ipari környezetben rátolnak két oldalra egy-egy rögzítőcsavart, mint a soros portos eszközöknél, aztán csókolom. teljesen alaptalan az aggodalmatok. ;)

extra

(#27) Hun'reeth válasza Yutani (#22) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Még kezdeti stádiumban van ez és ahogy a sata-nál is megoldották itt is lesz értelmes megoldása a dolognak.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#28) yoid

yoid
(tag)

dvi monitoromnak vege. :R

(#29) glutamin válasza Ijk (#24) üzenetére

glutamin
(őstag)

Ez kimerítő volt. Valahog ynekem is ez a hozzáálásom a dologhoz. Veszek majd egy 22-24"-es TFT-t azt részemről ennyi.

Igazából a full HD felbontás a nagyobb méretű TV-k miatt fontos. Vagyios olyan 130-150cm feletti képátlónál sztem.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#30) Kriza válasza Cifu (#10) üzenetére

Kriza
(őstag)

"a számítógépet nem láncos buzogányként pörgeti a VGA kábelnél fogva a felhasználó" Hát ezem majdnem basz***am. :)) :C

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#31) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

Mondjátok már meg nekem, hogy létezik-e olyan CRT monitor, aminek DVI csatlakozója van?

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#32) Borisz76 válasza CYBERIA (#31) üzenetére

Borisz76
(senior tag)

Na most megfogtál......

Nem láttam még CRT monitort DVI csatlakozóval.....

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#33) Borisz76 válasza Ijk (#24) üzenetére

Borisz76
(senior tag)

:C Nem semmi gondolatmenet......de teljesen jogos. :R

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#34) Franklin

Franklin
(senior tag)

A képen csak nem egy 8800 GT van?? :-)

(#35) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és a Dp-hez köthető Hdmi csatiért is kell licencdíjat fizetniük?
mert ha így van akkor sok gyártó kihagyja majd a csomagolásból az átalakítót

True Success is Blonde

(#36) Ste válasza Ijk (#24) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hiba csak ott van, hogy a 70k-s tft és a 2éves áruhitelre vásárolt lcd tv képátmérője valószínűleg köszönő viszonyban sincs

ugyanúgy ahogy a legális tartalmak piaca sincs a torrenttel

True Success is Blonde

(#37) klambi

klambi
(őstag)

kíváncsi vagyok mikor leszenk tényleg ilye dugóval a moncsik...érdekel a sebessége, mennyiben lesz más.. :C :Y

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#38) Male válasza Yutani (#22) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk a kártyára a DisplayPort mellé is tehetnének két csavarhelyet, amire a "hagyományos módon" felerősíthető az átalakító... máris nyugodtabb lennék... ( mondjuk egyelőre úgysem veszek ilyesmit :) )

Szerk:
#31: Igen, létezik... vannak saját DAC-kal rendelkező CRT-k például. Na nem gyakori, de létezik :)

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#39) ddekany válasza Ste (#36) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"ugyanúgy ahogy a legális tartalmak piaca sincs a torrenttel"

Ja, az nagy szívás... mindenki úgy szeretne fizetni pedig! :DDD (Főleg ilyen szemétért, mint amilyenek a filmek 99%-a... pfff.)

(#40) Ijk válasza Ste (#36) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

A monitort sokminden másra is tudod használni, igazából szente semmi plussz költséget nem jelent szemben egy tv-vel. Persze olcsó megoldás, ott kell ülni előtte, nem messziről az ágyból.

Egyébként vszeg 1-2 éven belül már jobban ki fog forrni ez az egész szabvány mizéria, mert jelenleg egy zsákutcában haladunk előre.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#41) azbest válasza CYBERIA (#31) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ibm P275
gondolom dvi-a van rajta.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#42) CYBERIA válasza azbest (#41) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Valóban. Olyat viszont még nem láttam, ami digitálisan dolgozná fel a jelet. Ennek a monitor felől már D-Sub.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#43) Ste válasza ddekany (#39) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azokat nem kell sem megvenni sem kifizetni
megnézni látom azért megnézed őket, ha már ennyire tájékozott vagy :D

True Success is Blonde

(#44) Ste válasza Ijk (#40) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

monitort sokminden másra
ahogy az lcd tvt-is
a méret beli különségeket megint ne feledjük el, mert kissé eltérünk az előzőleg felvetettektől

True Success is Blonde

(#45) Keksz

Keksz
(senior tag)

Nezzetek azt h adnak hozza szuper adaptereket is, szoval egy ilyen kartya most mindenre jo lesz a jovoben: dvi, dvi->dsub, dp, dp->hdmi, dp->dual dvi

(#46) feka007 válasza Hitman (#3) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De a lemezformátumcsata HD-DVD és a Blu-Ray között legalább már eldőlt...

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.