"kontrasztaránya a képtartalom függvényében automatikusan akár tízszeresére emelkedhet,"
azért ilyen marhaságot ne írjunk már le 
A vér nem válik VAZZE!™ - Sony Vaio P31ZK/W netbook eladó!

"kontrasztaránya a képtartalom függvényében automatikusan akár tízszeresére emelkedhet,"
azért ilyen marhaságot ne írjunk már le 

a kifogást tessék forwardolni a benq-nak, az adatlapon 10 000:1 szerepel. ami nyilvánvalóan nem lesz annyi, de ez nem teszt, hogy kiteregethessük a szennyest 

és ez ugyan miért jobb, mint ha 1920x1200???
bluray filmre akarják tenni a natív felbontást? 
az

De utálom ezt a formátumkavalkádot.
Eddig a monitoroknál 16:10 volt a "szavány" wide méret.
Most meg jönnek a TV-knél ismert 16:9-el.
Csomó DVD film meg annyira széles formátumú, hogy még ezeknél a monitoroknál is marad alul-felül fekete csík!
Áruljátok már el...lehet csak én nem értem...de ez mire jó? 
Real eyes realize real lies!
arra, hogy sose legyél elégedett, mindig többet akarj ![;]](/dl/s/v1.gif)
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Szvsz valami újdonságot/újítást rá kell vésni a monitor adatlapjára, különben nem virágozna/maradna életben a TN panel biznic.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
ez nem tuti, de lehet, hogy a mozik szélesvásznához igazodnak.
aztán egyes dvd-knél úgy hagyják, másoknál ránagyítanak. csak ott elveszik az oldalt lévő tartalom.
csak az a baj, ha a lejátszásnál pan scan vagy zoom-ot csinál az ember, akkor romlik a minőség. én is jobban szeretem ezért, ha gyárilag ki van hozva valós 16:9-re.
monitorgyártók ezen szenvedésein meg egyre többet röhögök. mint már párszor kifejtettem, 200k-ért lehet kapni fullhd 37", s-pva paneles tv-t. ami monitornak is tökéletes. és mielőtt jönnek a lázongók, hogy az monitornak túl nagy, (ezt általában azok mondják, akik még ki sem próbálták), ott vannak a 32"-os fullhd-k is már....
fanless project: second gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
szerintem a képtartalom függvényén arra gondolt, amikor a dinamikus kontraszt működik. az jól tud működni vagy nagyon világos, vagy nagyon sötét képnél. a vegyesnél nem jön annyira ki. (asszem legalábbis valahogy így működik.) - és így már van értelme a képtart. függ-nek, de valóban fura duma....
[ Szerkesztve ]
fanless project: second gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Igazodnak a Full HD-hez, ami ugyebár 16:9-es képarányú felbontás. Érdekelne, hogy miért 1920x1080 a full hd? Miért nem 2560x1440 például. Ha valaki tudja, kérem ossza meg velem. Köszönöm. 
[ Szerkesztve ]

BenQ? A 24"es ért adnék netto 60at max...
Mert annak majd ki kell találni egy újabb szépen csengő nevet (pl ULTRA HD
) amivel majd 5 év múlva nyálat csorgatnak a bepalizott felhasználók.
Amúgy azért, mert jelenleg bluray-en ez a legnagyobb felbontás.
talán mert a full hd 1920x1080as felbontást jelent?
True Success is Blonde

Nem értettétek meg a kérdésemet. Ste, tudom, hogy mekkora a full hd felbontása, nem kell hülyének nézni. Arra vagyok kíváncsi, hogy amikor létrehozták a full hd felbontást, vagyis az 1920x1080-at, akkor miért ezt a felbontást választották? (Nem a blu-ray miatt lett ekkora, előszőr ki kellett találni, hogy mekkora legyen a felbontása)
[ Szerkesztve ]
én kérek elnézést, hogy azt mertem sugalltatni

16:9es képarány, és a filmek többsége is 16:9
a dvd 720x572 és gondolom ennél jóval-jóval "szebb", részletesebb képet akartak. bár ez az igazi pongyola, parasztos krumplimagyarázás 
True Success is Blonde

Ezt a kérdést a világ összes szabványánál feltehetnéd. Egy szabványnak, amellett, hogy előremutató, általában ésszerűségi és praktikussági szempontoknak kell megfelelnie, s egyezményesség alapján jön létre. (Kérdezhetted volna már a DVD-nél is, hogy miért nem 1920x1080 a szabvány felbontása... értelmetlen kérdés.)
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a válaszokat, Johnny Cage, neked is. Ste, bocs, ha megsértettelek. 

de akkor sem a kontraszt változik menet közben, hanem a fényerő...
elég, ha a gyártók megtévesztőek, Te ne legyél az 
Kicsit lazán értelmezik a kontraszt fogalmát... kiterjesztették az időben 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Dejó, ez nagyontetszik, jól megvan csinálva a design-ja, elég egyedi forma. 
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

film esetén a 720/1080 sor különbségéhez is nagyon jó_szem/forrás/nagy_megjelenitő/közelről_nézés (és/vagy) kell, h lásd
hajrá 16:9 - végre NORMÁLISAN lehet konzolozni monitoron is! 
de persze én is LCDTV-t vennék monitor helyett (ill. vettem is, csak nem fullhd-t)

miért, itt nem tudja mindenki, mi összefüggés van a fényerő és a kontraszt között?!
azt azért nem fogom minden egyes hírben leírni, hogy "a gyártó a 1000:1 normál kontrasztarány mellé 10000:1 dinamikus kontrasztarányt ad meg, de mi jól tudjuk, hogy ezt valójában a fényerő változtatásával érik el..." 
Igen, de valamit ki kéne találni... mert ahogy a gyártók értelmezik a kontrasztot, úgy tulajdonképpen akár végtelen is lehet a kontraszt, hiszen ki is kapcsolhatja a háttérvilágítást... szóval ez az érték kb semmit nem jelent.
Elég lenne egyszer megírni, és minden hírben a "dinamikus kontraszt" szó link lehetne rá 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Egyébként is téves a "kontraszt" kifejezés, dinamikus háttérvilágítás lenne a helytálló. Nomeg kiváncsi vagyok, hogy mi alapján számolják ki ezeket a 10000:1-es értékeket, hiszen ezeknek a "dinamikus kontraszt"-oknak valójában semmi köze nincs a valódi kontrasztarányhoz...

látom végre valamelyik gyártónak eszébe jutott, hogy attól, hogy megnövelik a monitorok (képátlójának) méretét még a webkamera továbbra is szükséges lehet... 
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
Végülis úgy számolnak, ahogy kell, csak a két fénysűrűség értéket nem egy időpontban veszik... és ezért máris hülyeség, de a marketingeseknek ez nem probléma 

Úgy tűnik ez a 16:9 most nagy divat lett a monitorok terén is. Sorra jelennek meg a 16:9-es monitorok. Akkor melyik lesz a wide szabvány a PC-nél? A 16:9, vagy a 16:10. Ha a filmek miatt átállnak a 16:9-re a gyártók, akkor mi lesz a 16:10-es aránnyal. 
És mért csak 40k ez a monitor?? Szerintem annyit megér! Engem nem zavar a kis pixel méret, meg a 16:9 sem sőt erre vártam! Azért egy kérdés érdekelne milyen panel lehet benne? Meghogy magával a márkával van e valamilyen tapasztalata vkinek?
"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"

Hy! Én most vásároltam egy E2200HDA típusú szépséget és nagyon megvagyok vele elégedve. Mind játék ,mind film alatt remekül muzsikál néztem rajta sima dvd filmet és 1080p s star wars részeket is. Nagyon szép a képe tűéles minden, sRGB módban pedig játékok nagyon jok, amin meglepődtem hogy a most megjelent far cry 2 is fullhd ben megy szaggatás nélkül igaz ez a géptől függ de valóban szép a kép. Én csak ajánlani tudom mindenkinek aki olcsó, jo monitort akar filmre, játékra . Saturnba még van egy pár 40k-ért. 
[ Szerkesztve ]
HTC Sensation, Iphone I4S , HTC Titan

Mi is vettünk 3db ilyen tipusu monitort csak bólogatni tudok a leírtakra!A panelt ami benne van a samsung készítette.
Ha jól tudom nem tudja a HDCP-t, ez nem gond? Mármint ha később Blu-ray filmeket szeretnék nézni rajta?
"Játékra notebookot venni olyan, mint országúti kerékpárversenyre BMX-et!"

Hi all!
Nekem is nagyon megtetszett, esetleg valamilyen konzolon x360 vagy ps3-as véleményt tudna valaki mondani?
Utánanéztem pár dolognak, szóval a sima HD (A nélküli) jelzésű változat tudja a HDCP-t és van HDMI bemenet is rajta. Kérdés, hogy ez a változat mikor lesz kapható, és mennyivel fog többe kerülni?

Szerintem jóval drágább lesz. Olyan 60-ra tippelem. Annyit nekem nem ér, úgy is xbox-hoz meg max egy-egy film erejéig laptopot rákötöm, annyi kábelhuzogatást meg kibirok.
Hát végül én is megvettem a HDA változatot. Igazság szerint egy csöppet sem zavar, hogy csak D-sub van rajta (persze a jövőre nézve jó lett volna, ha van rajt DVI és HDMI), de hát ennyi pénzért az már nyílván nem férne bele. Gyönyörű képe van, és DVD-t meg HDTV sorozatokat nézni tökéletesen megfelel.
Azt nem tudom Xbox-ot rá lehet-e kötni, de elvileg létezik valami HDMI -> D-sub átalakító. Az igazság az, hogy nekem össz-vissz 25e Ft-ba fájt (vételár -áfa, -CRT) 

Valószínűleg én is veszek egyet, csak még a jelenlegi 17eset el kellene adni. Egyébként xbox-hoz van vga kábel, szóval tuti rá lehet kötni, csak hátha van valakinek.

Szasztok!
Valaki árulja el nekem hogy vannak-e a monitor hátulján csavarhelyek a falra szereléshez! thx!
Elvileg vannak (4db). Az más, hogy nem tudom, mi kell még hozzá, hogy falra rögzíthető legyen.

Igen van! VESA szabvány szerinti . elméletileg bármeik fali tarto jo hozzá .
Na, találtam egy tesztet róla, sajnos eredetileg kínaiul van, de sikerült valamelyest (nem tökéletesen) angolosítani. Az általam belinkelt oldalon látható összehasonlítás lényege, hogy bár a D-sub miatt van némi minőségbeli romlás a digitális jelet fogó monitorokhoz képest, ám mindennapos használat során ez csak nehezen érzékelhető, és egyáltalán nem zavaró.
Valamint van itt még egy kép arról, hogy mennyire lehet dönteni a monitort:
Bocsi a kép miatt, azt hittem befér.
[ Szerkesztve ]

Köszönjük a tesztet
egyébként mien a monitor?
Közben keresgéltem, és a User's-nél kapható a HD változat, méghozzá elég baráti áron. Lehet várni kellett volna még pár hetet a vásárlással.
a DVI csatlakozó ennyire drága? 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Sajna a szabványokat megkell fizetni
meg ugye ott van még a HDMI is rajta . Igaz hogy csak egy 10 el drágább de nemhiszem hogy eladom emiatt a HDA verziot
Én sem!
Az az igazság, hogy jelenleg ki se tudnám használni az előnyeit, csak ugye jó lett volna egy kicsit előre tervezni. 

csá
vettem egy ilyet E2400HD
1xüen csak nagyon jó
DVI vagy a HDMI -n kössem a gépre ??
szerintem mindegy de lehet rosszul gondolom ???

Couore Sportivo
Hát ha lehet, akkor HDMI-n!