Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) tsii_H

tsii_H
(tag)

erdekes kis cuccos

(#2) BotaN

BotaN
(senior tag)

Nagyon nagyon üdvözlendő minden ilyen megoldás, mert bizony elég kényelmetlen és fájdalmas tud lenni a streamelés, ha esetleg a játék nem szereti azt a programot amit használsz, tehát akadás, fagyás, bugok tömkelege. De ezzel mindent megkerülhetsz! :R

(#3) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Hogy még inkább tehermentesítse a gépet, kaphatna egy SATA vezérlőt, hogy direktbe erre legyen kötve a HDD. ;] Vagy akár USB3-as cucc is lehetne belőle. :K

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#4) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tipikus vérpistigémerkellék. szuperhíróknak kötelező.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#5) Apika

Apika
(PH! addikt)

Érdekes megoldás. De jó áron kell adniuk, hogy megérje megvenni...

(#6) jocek91

jocek91
(tag)

Mennyi lesz? lehet benevezek egyre

i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

(#7) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Érdekes ötletnek tartom mint célhardvert, de nem jár ez a megoldás mégis egy minimális kép és hang minőségromlással?

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#8) Srodney

Srodney
(senior tag)

nem csak gémereknek ajánlott...

(#9) -=RelakS=- válasza Tomcat (#7) üzenetére

-=RelakS=-
(kvázi-tag)

digitális jel megy át rajta, tehát a képpel nem lesz gond.
A hang azonban... egy tisztességes játékos szerintem 5.1-ben játszik. Ha a két első hangszóró hangját tolja át ezen, akkor a játék hangja minimum érdekes lesz :]

-=RelakS=-

(#10) banhammer válasza Ł-IceRocK-Ł (#4) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Hidd el nem csak azoknak készült.

A Gamer szó csak azért van mellette, mert mostanában divat mindenre Gamer szót rábiggyeszteni, hogy jobban fogyjon a termék.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#11) Xaels válasza Tomcat (#7) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Mivel H.264-ben rögzít így valamennyit romlik a minőség, de nem vészesen. A hang meg függ szerintem attól is, hogy milyen hangrendszerből kapja a jelet.

Előzetesen az árat olyan 30-40ezer HUF-ra teszem a gyártó többi hasonló termékéből kiindulva,

(#4) Ł-IceRocK-Ł: gratulálok ehhez a minőségi hsz-hez. Szerinted csak anyuci kicsi kisfia lehet olyan aki videót rögzít/streamel esetleg nem csak játékból?

[ Szerkesztve ]

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#12) Tomcat válasza -=RelakS=- (#9) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ha a hang rosszabb az már rögtön negatívum. Bár ha csak egy video kedvéért mondjuk újrajátszik valaki egy pályát és nem a saját szórakoztatásáért használja a felhasználó akkor talán még elmegy.

#11: Azt gondoltam hogy romlik a képminőség de az nem tiszta hogy a normál képhez képest milyen mértékben.

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#13) waithEard válasza banhammer (#10) üzenetére

waithEard
(senior tag)
LOGOUT blog

:K Valóban praktikus lehet ez másnak is... + ott vannak a "hivatásos" játékosok, akik visszanézve elemeznek csatákat. Azok profi arcok, nem vérpistik, és nekik pláne kapóra jöhet egy ilyen cucc.

Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

(#14) Xaels válasza Tomcat (#12) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

például

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#15) Tomcat válasza Xaels (#14) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ez a blokkosodás még annyira nem vészes. Csak a homogén fekete háttér nagyítja fel jobban mint valójában feltűnne, tehát akkor használható a cucc.

Arra azért kíváncsi lennék hogy ezzel a megoldással szemben egy WCG szerű versenyen hogyan oldják meg a kép azonnali késedelem nélküli továbbítását a nagyközönségnek kirakott projektor és video stream képe felé úgy hogy a játékos a gépe előtt semmi késést vagy csúszást nem tapasztal ami akár el is dönthet egy címmérkőzést valakinek a javára. :F

Tomcat

(#16) Ł-IceRocK-Ł válasza Xaels (#11) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi!

1.
Nemtudom észrevetted-e, hogy offba írtam ezt. -->ezzel arra akartam célozni, hogy a vérpistikéknek írtam, nekik kötelező a headshotokat felvenni vele.

2.
Egy szóval sem mondtam, hogy értelmes dolgokra nem lehet használni.

3.
Lehet úgyis kérdezni, hogy nem támadó jellegű a hsz-ed. ;)

4.
Akinek nem inge, nem veszi magára.

#10: Banhammer:
Tisztában vagyok vele hogy nem csak azoknak készült.
sajnos ez a marketingfogás egyre elterjedtebb. Valamire rábiggyesztik hogy "gamer" és kész is, várják tőle a plusz bevételt.

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#17) Xaels válasza Tomcat (#15) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Nem vészes egyáltalán. Én általában H264-be kódolom át a Playclaw3-al felvett videókat és úgy töltöm fel őket YouTube-ra (ITT megleshetőek 1080p-ben)

Nem hiszem, hogy a játékos bármi csúszást tapasztalna épp azért van kitalálva, hogy a gépet szinte semennyire ne fogja meg a szoftveres megoldásokhoz képest.

(#18) Tomcat válasza Xaels (#17) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Nem rossz, én is ilyesmire gondoltam! Bár én manapság csak simán FRAPS-el felveszem és átkódolom a videokat inkább minthogy költsek ilyen célhardverre. Kicsit esik ugyan a frame de még akkor is bőven folyamatos marad minden.

Egyébként meg nagyon jól jött volan egy ilyen hardveres megvalósítás anno a C64-AMIGA idejében mert nagyon úntam már 100x is elmagyarázni hogy valamelyik játékban hoigy kell legyőzni a bosst, vagy mit kell csinálni a továbbjutáshoz. Egy ilyen megváltás lett volna szigorúan VHS minőségben. :)

Tomcat

(#19) Xaels válasza Tomcat (#18) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Akkoriban én még a pöttyös labdát kergettem az udvaron :DDD Na igaz volt Dyna Blaster meg Cisco Heat, Street Rod.

Playclaw3 az 1954-es Build óta tökéletesen működik nálam és szinte semmit nem esik az FPS-em BF3 alatt(igaz VGA limitem van :DDD ) szerintem ez a bővítő kártya nálam is kiesik.

(#20) Tomcat válasza Xaels (#19) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Meggyőztél, ha lesz időm meglesem ezt a Playclaw3-t. Ritkán kell nekem ilyesmi, de ha kell akkor jó ha van erre megoldás gyorsan, hatékonyan és főleg hogy szinte azonnal kéznél. :)
Én egyébként C64-AMIGA-nál úgy oldottam meg hogy az RGB jel ment a monitorra/TV-re, video-out jel meg ment a videomagnóba és VHS szalagra on-the-fly felvettem az adott játékok végigjátszását olyan 20-25 évvel ezelőtt, és ezeket körbedogattamm az ismeretségi körben. Ha valaki valahol elakadt akkor odatekerte a filmet ahol a megoldás volt. Mennyit változott azóta a technika, de a lényeg maradt ugyanaz. :)

Tomcat

(#21) Petyás

Petyás
(kvázi-tag)

Ezzel, ha jól értelmezem a dolgot, pl.: lehet akár tévéadást is streamelni. Na meg szóval egy csomó illegális dolgot. :)

(#22) nyunyu válasza -=RelakS=- (#9) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

A hang azonban... egy tisztességes játékos szerintem 5.1-ben játszik.

GTX460/Radeon57xx ota az osszes VGA kalyha kepes 7.1 hangot tolni a HDMIre, kulon hangkartya nelkul.

Mas kerdes, hogy a jelenlegi PCs tejfolospohar keszletek nem kezelik a HDMIt, igy HDMI bemenettel biro AV erositot+hangfalakat kell hozza hasznalni, ami nem ket filler.

Kerdes, hogy ez az AverMedia digitalizalokartya kezeli-e a HDMIn meno hangot.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#23) Meridian

Meridian
(lelkes újonc)

Egy baj van ezzel a bővítőkártyával... hova tegyem?
Ugyanis a PCIe 1x bővítőhelyen egy hangkártya van... a második helyet meg duplamagas videókártya foglalja le... az alaplapgyártók balfasz módjára erőltetik a PCI buszos csatlakozókat (abból 3 is van tök feleslegesen), de a bővítőkártyákat meg már PCIe-re gyártják...

[ Szerkesztve ]

http://www.taxierden.hu

(#24) daa-raa válasza Xaels (#14) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ezt a blokkosodást egy normális dekóder tudja szűrni.

Si vis pacem, para bellum.

(#25) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

zseniális cucc.
és valóban kérdés, hogy a vga, (vagy a konzol), hdmi-jére kitolt és ezen így átfutó hang is belekerül a stream-be?
logikusan igen, de azért ez nincs leírva....

azért hozzá kell tenni, hogy volt már ilyen cucc a világtörténelemben. csak kicsit gyengébb....

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#26) daa-raa válasza szab.tam (#25) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A H727-nél nincs meg a lehetőség az átvezetésre. Úgy meg kicsit necces játszani, hogy nem látsz belőle semmit, csak egy másik gép kijelzőjén. Ráadásul a H727 tisztán sw megoldás, ami azért erőforrásigényben igencsak rosszabb.

(#27) szab.tam válasza daa-raa (#26) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

öööö. ja.
csalóka volt ennél is a 2 db. hdmi. azt hittem, out + in.
most már látom, hogy mindkettő in: az egyik normál hdmi, a másik az átalakítós mindenes...
elsőre az hittem, csak felbontás/hz-ben gyengébb...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#28) macilaci78 válasza Petyás (#21) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Ugyanez jutott nekem is eszembe most, hogy visszaolvastam a cikket. ;]
HD filmek védelme, meg úgy általában bármié mit ad elő egy ilyen ketyerével szemben? :DDD

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#29) syl5

syl5
(őstag)

Jó cucc, de nem igazán látom szükségességét. Na mindegy.
Inkább a játékkészítőknek jöhet jól, így már demozhatják rendesen a játékokat ingame!

[ Szerkesztve ]

Go Hard or Go Home!

(#30) Avermedia_hu válasza Srodney (#8) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Gamereknek, és olyan embereknek, akik erős hardvert igényelnek ez ajánlott.

Ha nem szempont a hardverigény, csak a stream, akkor elég a szoftveres segítséggel dolgozó:
Game Broadcaster HD
Ez már márciusban a piacon lesz.

Üdv: Avermedia

(#31) Avermedia_hu válasza banhammer (#10) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Nem értek egyet.

Manapság szinte csak a gamerek igénylik, hogy a hardver erőforrások szabadok legyenek.

Egyezzünk ki egy 95% gamer- 5%egyéb arányban.

(#32) Avermedia_hu válasza Xaels (#11) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

ok. itt egy minta:
Game broadcaster hd video

Állítsd át 1080p-re a felvételt, és nézd a kontúrokat. (pl a kezen)

majd állítsd vissza mondjuk 408p-re. (és vissza)

Látni fogod, hogy egészen meggyőző az eredmény.

(#33) Avermedia_hu válasza Tomcat (#15) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

úgy, oldjuk meg, hogy ketté van választva a jel:
- egyik szál felvétel
- másik szál továbbítva.

Ezt nevezik pass through-nak.

(#34) Avermedia_hu válasza Ł-IceRocK-Ł (#16) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Lehet a végéről kellett volna kezdenem a hozzászólások áttekintését, elnézést, ha ismétlem magam.

A "gamer" megjelölés nem marketing fogás.

Valóban játékosoknak lett fejlesztve a kártya.

De, ha tudsz még egy népes felhasználói közönséget, akik majd' 100%-ra pörgetnek egy négymagos processzort, és szükségük egy hardveres capture kártyára, úgy hogy ezt élőben meg is akarják osztani streamben, jelezd, és megcélzom őket.

(#35) Avermedia_hu válasza Petyás (#21) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Nem akarunk tudni róla. :)

(#36) Avermedia_hu válasza szab.tam (#25) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

A linkelt Avermedia kártya:
- szoftveresen dolgozik
- és nincs meg a stream támogatás. (3rd party támogatásként emlegetik)

(#37) Avermedia_hu válasza daa-raa (#26) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Mondtam én, hogy a végéről olvassak....

Elnézést az ismétlésért!

(#38) Timoshun

Timoshun
(újonc)

A gépem most pont elég arra hogy a gamet amit streamelek(nék) full grafikán stabil FPS-el elfuttassa, de az hogy ezt még egy 720p felbontással (és megfelelő bitrátával) ki is streamelje a Twitchre ahhoz most generációt kéne váltanom ami a mai árak mellett egy anyagi csőd. Lelkendezve várom a megjelenést és az első Twitch streameket :D

(#39) Gonz0 válasza Avermedia_hu (#37) üzenetére

Gonz0
(tag)

Mennyire okoz ez a cucc display lagot?

Te mint bennfentes nem tudsz egy kb árat?

[ Szerkesztve ]

“I can’t see an end. I have no control and I don’t think there’s any escape - I don’t even have a home anymore. It’s time for a new keyboard.” Battlelog: RDHA-Rhyn

(#40) bbrain válasza szab.tam (#27) üzenetére

bbrain
(lelkes újonc)

Pedig in és out van rajta, mint a hangnál is.

Dropbox account reg extra 250MB-al: http://tinyurl.com/6fjaqye

(#41) Avermedia_hu válasza bbrain (#40) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Azért in és out, mert sorba lehet kötni a videó kártyával.

Az "in"-nél bemegy a videó jel.

Az "out"-ról tovább lehet küldeni a monitorra.

(#42) Xaels válasza Avermedia_hu (#32) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Szerintem félre értettél. Nekem egy rossz szavam sincs sem a H264, sem a terméketekről csak megjegyeztem, hogy minimális minőség romlás van H264-el. Sőt mint látható én is a lehetséges cél közönség része vagyok csak az ára nem mindegy.

(#43) szab.tam válasza bbrain (#40) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2 kártyáról beszéltünk. a hírben szereplő újon van in + out. de én egy régebbire mondtam, hogy másképp van, mert csak 1 hdmi in van, és egy hdmi, amibe egy átalakítón keresztül mehet mindenféle av in........

(#44) Avermedia_hu válasza szab.tam (#43) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Ebben az esetben bocsánat.

(#45) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Lehet, hogy a hardver egy Blackmagic Intensity Pro az analóg részek nélkül?

twitter: MatrixfanLive

(#46) Avermedia_hu válasza M@trixfan (#45) üzenetére

Avermedia_hu
(tag)

Nem.

Pl. Avermedia 1080p60-ig képes dolgozni.

(#47) Avermedia_hu

Avermedia_hu
(tag)

Elkészült a magyar termékoldal:
C985 Live Gamer HD

(#48) daa-raa válasza M@trixfan (#45) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Leszámítva, hogy az AVeR kártyája ~3x akkora PCB-re épül valóban szakasztott mása...

[ Szerkesztve ]

(#49) Armis válasza Avermedia_hu (#47) üzenetére

Armis
(kvázi-tag)

Nagyon jó kis célszerszám, ha sikerül 40 alá árazni, meglesz hamar.

[ Szerkesztve ]

(#50) Armis válasza Armis (#49) üzenetére

Armis
(kvázi-tag)

Legyen inkább 30 alatt

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.