Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) adik

adik
(őstag)

Talalgatas 1.: Nikkor obik, vaku kompatibilitas marad?

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#2) MZperX75 válasza adik (#1) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Ez tényleg szükszavú hír!

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#3) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

APS-C szenzort, stabit, fullHD felvételt kérünk.

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#4) yakuza.tora válasza MZperX75 (#2) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Gyakorlatilag bejelentették, hogy lesz. Ennyi... :DDD

Alléz Olympique de Marseille!

(#5) Rubbi

Rubbi
(őstag)

"Elsődleges célkitűzése a gyártónak az optikák és a szenzor fejlesztésénél a lehető legjobb képminőség elérése."

Hát ez fantasztikus, én az ellenkezőjét gondoltam.. :DDD

Akkor most már tuti, hogy nem az m4/3-hoz csatlakoznak?

(#6) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

jóóvana.. jön a "konkurencia" ;]

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#7) Stauffenberg válasza Rubbi (#5) üzenetére

Stauffenberg
(senior tag)
LOGOUT blog

Van is miért magyarázni a bizonyítványt! A Fujinak a legtöbb gépével nem megy túl jól a képminőség témaköre... :)

indepvisual.blog.hu | peter-n.tumblr.com | World of Warplanes - Alpha test pilot

(#8) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

S miylen objektiveket raknak ra? :D

(#9) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

A cserélhető objektívessel a fő terv tudtommal a digitális középformátum iránya, úgy fogalmaztak, hogy better than full-frame DSLR
A másik, ami DSLR-alakú lesz, de nem cserélhető objektíves, az az X-S1, ami gyakorlatilag az S100fs valódi utódja - szintén kétharmados szenzor, nem cserélhető objektív, 26x zoom.
Én mindenesetre továbbra is az X10-est várom, mert a Fuji színkezelése nekem alapvetően nagyon bejön, m4/3-hoz képest az 1/4 szenztorméret az két blende, azaz 112mm f/2.8 ugyanazt kell, hogy tudja érzékenységben (értsd: amikor mft iso 400-on, akkor az X10 iso 100-on van, ezért 2 blende), amit egy MFT 56mm f/5.6-on, illteve 28mm f/2 a 14mm f/4-gyel egy szinvonal, aktív EXR-rel meg (6MPix) 14mm f/2.8 m4/3-dal egyenértékű - picit barátibb áron és méretben.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#10) nord_ válasza adik (#1) üzenetére

nord_
(őstag)

Reméljük, csak konverterrel. Meg lehet lenni csapkodó tükör nélkül is. :)

(#11) nord_ válasza ftc (#8) üzenetére

nord_
(őstag)

Nyilván, amilyeket gyárta(t)nak hozzá.

(#12) t72killer válasza Gondwana (#9) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez szép lenne, bár inkább csináljanak full-frame vázat (ár: max 2k$), ami kompatibilis a nikkor obikkal/vakurendszerrel, és akkor még lencsét is talál hozzá az ember. Ha kidobnak egy 10k$-os középformátumú gépet, avval sokra nem megyünk :U

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#13) nord_ válasza Gondwana (#9) üzenetére

nord_
(őstag)

Nem, nem:

company president and CEO Shigetaka Komori said it will create a mirrorless, interchangeable lens camera built around a larger sensor with ‘resolution and low noise [that] will surpass the 35mm full size sensor.’

(#14) Gondwana válasza t72killer (#12) üzenetére

Gondwana
(senior tag)

Ez most egy kicsit olyan lesz, mint amikor az örömleány a nyilvánosházban rákérdez, hogy "Ezzel akarsz te engem kielégíteni?" mire a válasz: "Nem, ezzel én magamat fogom...
A Fujinak miért van arra szüksége, hogy pont a Nikon szekerét tolja? (Az, hogy ez már előfordult egyszer, nem érv). Árulnak saját rendszervakut (20 vagy 42 GN, lehet válogatni), objektívekben a Fujinon még a Canonhoz képest is nagyon tud - a legprofibb televiziós zoomoptikák nagyrészét ők követték el, CCTV/HD-SDI optikákat nagyon tudnak gyártani, innentől kezdve, ha minden megvan házon belül, miért kellene bárkihez alkalmazkodniuk? Ha pl. kidobnak egy vázat, ami a példa kedvéért az 5D Mk2-t alázza felbontásban és képminőségben is (nem csak pár százalékkal, mint a várható D800, hanem nagyságrendileg 3x 5x jobb képminőséget produkál), és árban csak duplája pl. egy 5D Mk2+ 24-70 f/2.8 szetnek, abból rengeteget el fognak adni, és nem 10%-os árréssel, hanem inkább 50-60%-ossal.

szerk.: nord_: nekem ez kb. ugyanazt mondja, a fizika határait ők se fogják tudni átlépni, a larger sensor nálam felveti a kérdést, hogy larger than what?. Ehhez ha hozzáveszem, hogy a Canon-szivárgások alapján az 5D Mk2 utódját már a középformátumok ellen küldenék harcba, még logikusnak is tartom, hogy 36x24mm feletti szenzorméreten gondolkodnak a Fujinál.

[ Szerkesztve ]

(#15) t72killer válasza Gondwana (#14) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Attól tartok, magukat se nagyon fogják kielégíteni egy túlságosan merész lépéssel... Egyik napról a másikra nem fogják egyszemélyben legyőzni a nikon/canont és a Hasselblad/Mamiya féle ősrégen a piacon lévő játékosokat... Új bayonetthez új obikat is kell gyártani, profi szegmensben azonnal egy komplett szetet. Ezt nem hinném, hogy rögtön tudnák tolni, pláne nem prémium minőségben, ráadásul középformátumban.

Jelenleg ott tartunk, hogy SLR géppel már x+y éve nem jöttek elő, és amikor előjöttek, az akkor sem volt jobb a versenytársaknál.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#16) Mercutio_ válasza Gondwana (#9) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Az a 2 blende egy dolog, az meg egy másik, hogy ISO növeléssel csökken a dinamika is, nem beszélve a pixelszintű felbontásról, szóval nem nagyon élném bele magam, hogy picit is magasabb ISO-n (márpedig nem kell ahhoz alagútban négerseggét fotózni :N ) is versenyben maradhat a kisebb szenzor, elvérzik a cucc, ahogy elvérzik más kis szenzoros gép is is hiába van előtte fényerős optika.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#17) t72killer válasza Mercutio_ (#16) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azért egy fullframe D800-zal egész jól ellennék;) Ha gond van a dinamikával, akkormeg csinálok HDR-t. (najó, ezutóbbihoz még keresem az ideális progit:()

[ Szerkesztve ]

(#18) Mr.Csizmás válasza t72killer (#17) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

dynamic photo HDR 5.0 ?

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#19) t72killer válasza Mr.Csizmás (#18) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi, megnézem:) Látom szépen frissítgetik a raw kompatibilitást.

Még egy dolog foglalkoztat: a 3D képek előállítása (egyelőre anaglif formátumban) ezt a lehetőséget is beépíthetnék a kamera szoftverébe, tudtommal van már olyan kompakt, ami segít sztereo3D-képpárt lőni.

[ Szerkesztve ]

(#20) optikus válasza t72killer (#15) üzenetére

optikus
(tag)

csak megemlitem hogy hasselblad = fuji, mar eleg regota a digitalis gepeit mind a fuji csinalja nekik, a hassy csak a cimket gyartja ra, a h rendszert mas neven a japo belesben meg lehet venni fujiban (de mar filmesben is igy volt pl xpan = tx).

MP3: Monolith MX 7000 Premium 1GByte Black, ha tudod mi az...

(#21) optikus válasza Gondwana (#14) üzenetére

optikus
(tag)

komolyan kerdem te magadtol irod ezeket a marhasagokat? 2x-5x-or jobb kepminoseg mint a 5dm2, meg alazza. na ja, biztos ugy lesz, meg mi a rak az hogy 5x-or jobb kepminoseg? lb olyan mintha azt mondanam hogy az en autom 5x-or olyan jo mint a tide. na ez aztan kijelentes a javabol... :W

MP3: Monolith MX 7000 Premium 1GByte Black, ha tudod mi az...

(#22) Marseille199

Marseille199
(fanatikus tag)

Inkább hozzanak ki egy relatíve "olcsó" vázat, EVF-el-hibrid keresővel és M bajonettel. Azzal mekkorát lehetne dobbantani édes Istenem :))))

A Leica nyakát megszorongatnák, nem kicsit :)

"A fényképezés az élet egyik formája." Henri Cartier-Bresson

(#23) t72killer válasza optikus (#20) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt nem tudtam :B. A lencséket is ők csinálják? Igazából inkább a lencsék miatt aggódom... Amúgy mint jelenlegi nikonos motorosnak nekem egyértelmű, hogy az f-bajonettes kivitel lenne jó:D

#21: ez így nyilván hülyeség, főleg ha csak a vázat minősíti. A D7000-emmel simán csinálok tiszta+éles poszterméretű képeket. Mi az, ami ennél "2x jobb" ? Nekem már kb csak az, ami ezt iso12800-on is tudja és feleennyibe kerül. Ez a technika mai állása szerint nem holnap fog bekövetkezni...

(#24) Gondwana válasza optikus (#21) üzenetére

Gondwana
(senior tag)

Én úgy tudom, hogy a képminőségnek is vannak olyan objektív paraméterei, mint az autóknak (ugye, átlagfogyasztás, végsebesség, gyorsulás, mittudomén...), azaz van objektíven mérhető jel-zaj viszony, dinamikai átfogás, az AD konvertálás bitmélysége, a képkiolvasás sebessége, meg hasonlók. Az első olvasatomban FX-től nagyobb szenzort vártam, ami a már piacon lévő technikai szinvonalon is tudna javulást produkálni a nevezett számokban, nem is beszélve a várható technikai újításokról.
(Ráadásul logaritmikusan észlelt mennyiségeknél egyáltalán nem sok az a 2x - 5x!)

(#25) t72killer válasza Gondwana (#24) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, hogy meglépik a nagy szenzort, de ez sztem hülyeség lenne. Egyrészt az egész rendszer jóval nehezebb lenne(ld mennyivel nehezebb egy fullframe obi egy DX-nél a fényeròsebb kategóriában), másrészt eszement drága dolog jó minőségű, fényerős üveget gyártani ami kiszolgál egy középformátumú szenzort. Tudtommal zoom obik nem is nagyon vannak ebben a műfajban.

(#26) Gondwana válasza t72killer (#25) üzenetére

Gondwana
(senior tag)

... illetve a nagyobb szenzorméret rosszabb %-os kihozatalt eredményez, egy pici hiba miatt nagyobb waferdarabot lehet eldobni.

(#27) t72killer válasza Gondwana (#26) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Noigen, emiatt drágulnak a chipek exponenciálisan a mérettel, és emiatt nyomatják a DX, micro 4/3 és a mégkisebb kompakt cuccokat. Amúgy a nikonnál az FX chipet 2db DX-ből rakják össze, így vmennyivel kevesebb a selejt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.