Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) KajakFéreg

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Jöhetnek,beis fogok ruházni egyre

[ Szerkesztve ]

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#2) nkmedve

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jöjjenek csak az egytányéros 320GBs notivinyok, egy 7200asra befizetek majd.

(#3) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem kell egy olyan 3,2 TB-os majd :))

(#4) g@bo válasza total90 (#3) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

nekem is... főleg, hogy a 640es wd is tiszta bad sector. :DDD

(#5) sagesz93

sagesz93
(PH! addikt)

jöjjenek.
Nekem megváltás volt a 80>320giga váltás. De ennél többre most nincs szükségem.

(#6) kbencee

kbencee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

3 ilyen, és jó darabig nem lesz gondom a tárhellyel :)

(#7) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az én képzeletemet a velejáró megnövekedett sebesség kelti fel, nem is a tárhely mérete. 5 tányéros megoldás meg nem is nagyon kellene, azért az már túlzás szerintem. Melegedne, hangos lenne meg ilyenek. Samu mikorra várható belőlük? Esetleg egy F4-es széria? Bár ha a mostani helyzethez viszonyítom, akkor F5-ös kellene. :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#8) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

5 tányér? Picit lesz hangja. Abbol szvsz érdemesebb lesz majd az 5400rpm-es modellt választani.

(#9) rii válasza total90 (#3) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

má' mos'kéne :D

akárkivót'tevótá

(#10) HyP3b0y

HyP3b0y
(senior tag)

Sajnos igaz, mert nagyon zajos lesz, de ez a TBos kategória nagyon vonz, emrt a 250gb-ról mindig szemezgetni kell, hogy mit töröljön az ember:DDD

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#11) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

3,2tb :Y

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#12) ThaBoss

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Tárhelyből sesem elég :DDD
Aztán remélem már SATA 3 csatolóval jönnek lassan :)

(#13) P00By válasza aram01 (#11) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Itt tartunk :K

(#14) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem izgat. Tized ekkora olcsó és gyors SSD kellene.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#15) Dr. Romano válasza ThaBoss (#12) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tök mindegy. A sebesség szempontjából nem a csatolófelület (SATA 2 VS 3) a szűk keresztmetszet.

[ Szerkesztve ]

(#16) Tidus

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Mindenkinek az öt tányérról a hang és a hő jut eszébe. Mi van akkor ha, (persze ez az én elképzelésem) ha bizonyos nagyságú vákumot hoznak létre a vinyó belsejében amit meg is fog tartani. Mivel így a surlódási energia is kissebb lessz, ezzel arányosan a melegedés is csökken. :F :F .

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#17) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Összekaparnám magam ha 3 tb adatom veszne...

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#18) Füge007

Füge007
(senior tag)

Jönnek a full HD tartalmak kell a tárkapacitás, csak árban legyenek elérhetőek. Jelenleg 2 Terán garázdálkodom, és ez is kevés. Főleg mikor szervízelek, és mások adatait kell tárolnom, na meg nekem is szépen összegyült sok cuccos az évek folyamán.

Füge

(#19) Kendek válasza Tidus (#16) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vákuum? Eleve nem is zárt a rendszer, aktív szén szűrőn keresztül áramolhat a levegő, a nyomáskülönbség kiegyenlítődése miatt, amit a meleg kelt. Valószínűleg az elképzelésed nem lenne hatásos amúgy sem, különben már réges-rég használnák a dolgot.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#20) pete_21 válasza Füge007 (#18) üzenetére

pete_21
(őstag)

Árban azért még mindig sokkal elérhetőbbek, mint az SSD-k. Tényleg inkább az utóbbiaknak kéne átesni valami drasztikusabb árcsökkenésen. :U

(#21) Puma K válasza Tidus (#16) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

[OFF]Mindenkinek az öt tányérról a hang és a hő jut eszébe. Mi van akkor ha, (persze ez az én elképzelésem) ha bizonyos nagyságú vákuumot hoznak létre a vinyó belsejében amit meg is fog tartani. Mivel így a súrlódási energia is kisebb lesz, ezzel arányosan a melegedés is csökken. :F :F

Fizika jól megy, de sajnos a nyelvtan nem éppen :DDD [/OFF]

Nekem is kéne már újítani egy vinyót. Össze-vissza törlök mindent hogy legyen újabb helyem... Kéne valami 2 1Tb-os dög vagy egy ilyen 3.2Tb-os finomság :))

Kezd iPon szint lenni...

(#22) cucka válasza Tidus (#16) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A vinyóban a fej egy légpárnán "siklik" a tányér fölött, tehát a vákuum nem túl nyerő ötlet :) .

(#23) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Jöjjenek csak! Esik szépen már így is az 1TB-os hdd-nek az áruk, legalább majd még olcsóbban fogok venni...
Azért 3.2 TB az már nagyon odavág.

(#24) Konflikt válasza Jim Tonic (#14) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mert nemfer el a gephazadban egy 3,5" hdd, csak tizedakkora hely van bent?
az olcso es gyors SSD meg nem a kozeljovoben fog eljonni. bar a gyorsasag mar megvan.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#25) macilaci78 válasza HyP3b0y (#10) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Ki a francot érdekel, mekkora a vinyóról törölgetsz? Nem vagy inkább kicsit lusta learchiválni azt, ami nem égetően szükséges a vinyón? Tippre nem a futóalkalmazások és a velük készetett kész fájlok foglalják el a helyet, hanem a különböző filmek. Nem Téged barmollak le, csak rávilágítok arra, hogy ez a 3,2TB addig szép és jó, amikor nem 800db DVD-t kell megírni ahhoz, hogy learchiváld. Megmondom az őszintét, nekem sem fülne hozzá a fogam.

Mindenki jön, hogy ó, 128Gb-os pendrive, mire azt megtölti adattal az ember? Valahogy senki nem említi meg, hogy ezeket a böszmeségeket learchiválni mennyi idő, csak magához nyúlna kínjában, ha bedöglene a vinyója.

De kis kényelmesek vagyunk! :(((

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#26) Depression válasza macilaci78 (#25) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már meg ne haragudj, de ezek pont arra valóak. Veszel egy nagyot, arra archiválsz, és ha megtelik, veszel egy másikat.
Nekem a fontos dolgaim HDD-n figyelnek a szekrényben. DVD sem olcsóbb, sem megbízhatóbb, de legalább sok helyet foglal, hamar tönkre megy, és iszonyat lassú.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#27) zbory válasza Tidus (#16) üzenetére

zbory
(kvázi-tag)

A meleget a levegő szállítja el. Ha kiszívod akkor elég hamar túlmelegszik és tönkremegy. A már említett légpárnáról nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw

(#28) TESCO-Zsömle válasza macilaci78 (#25) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Minek 800 DVD... Elég 64db kétrétegő BR...

Ha meg kiadnák a 12-rétegűt (ha jól emléksze az a rekord), abból csak 11db kéne. Meg pár nap, mert optikaira mozgatni ennyi adatot idő...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#29) Kendek válasza TESCO-Zsömle (#28) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha biztosra akarunk menni, akkor meg ott a mágnesszalag. :D
Jut eszembe, éppen ma találtam egy összegumírozott köteg Windows 3.1 telepítő kislemezt. Beraktam az elsőt belőle egy korabeli gép meghajtójába, és láss csodát, beolvasta. :DDD

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#30) Dr. Romano válasza Kendek (#29) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Ha biztosra akarunk menni, akkor meg ott a mágnesszalag."

Az tuti. 1000 éves magnókazettáim simán szolgáltatják a rávett zenét, míg 2000 eleji CD-im már olvashatatlanok. :)

(#31) kaik21

kaik21
(kvázi-tag)

Ez még mindég csak a kezdet.........egyre nagyobb tartalmak egyre nagyobb tartalmakra vágyás.Itt nincs határ,tárhelyből sosem elég.

Feel me, Lick me, Love me....

(#32) orrlyuk

orrlyuk
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen, mintha belassult volna az egész. Annyiba fog kerülni egy 3.2T-s, mint 3db 1terás egy RAID házban... Egy helyben topogunk?

(life and opinions of Michael Winemaster)

(#33) TESCO-Zsömle válasza kaik21 (#31) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bezony...

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#34) Tyberius válasza macilaci78 (#25) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Régen én is sokat szórakoztam a CD-kkel, majd DVD-kkel. Mondjak valamit? Beleun az ember. Mindig írogatni, címkézgetni, pakolászni, aztán ha kell valami, keresgélni, ha valaki kölcsönkéri, visszakönyörögni, ha karc érte, adatot leimádkozni, ha hibás széria, gyártó céget elátkozni, ha kedvenc boltodat lekapcsolják, újat keresni... kinek van erre ideje? Megveszem az 1 terás vinyót, az összes CD/DVD-m tartalmát ráteszem, és kész. Ha megtelik, veszek még egyet. A fontos adatokat archiválom (leginkább külsős vinyóra), a filmeket, sorozatokat, zenéket úgyis le lehet tölteni, ha kell.

(#35) mcsabee válasza macilaci78 (#25) üzenetére

mcsabee
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért attól igen távol állunk, hogy csak olyan adatot tároljunk a vinyón, ami égetően szükséges :B . Megmondom őszintén, én sem archiválok semmit, ha annyira nagyon kellene a hely, vennék még egy vinyót, mert olcsóbb, kisebb helyet foglal, mintha mindent kiírnék DVD-re.

[ Szerkesztve ]

Stay a while and listen...

(#36) Füge007 válasza Tyberius (#34) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Mitha csak én írtam volna eme sorokat, teljesen igazad van. Lassan de biztosan a DVD-kora is lejár.

Füge

(#37) jerry311 válasza Tidus (#16) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Vákuum nem jó, már írták miért.
Inkább valami a levegőnél jobb hővezető képességű, korroziógátló gázzal kellene feltölteni és persze megoldani a tágulással járó problémákat.

[ Szerkesztve ]

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#38) Füge007 válasza mcsabee (#35) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Azért a fontos adatokat nem árt arhiválni! Ez akármekkora HDD tárhely esetén sem árt. Mert teszem azt régi fotók is értékek, hiszen nem tudod ujra megismételni őket! De tény, lassan már az arhiválást is HDD-re csinálom.

Füge

(#39) jerry311 válasza Füge007 (#38) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Archiválni leginkább csak emberi hülyeség ellen kell. Egy jól összerakott, megfelelő védelemmel ellátott gépen létrehozott RAID tömb meg fog védeni szinte mindentől, kivéve a véletlen törléstől. :))

(#40) Depression válasza jerry311 (#39) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt elfelejtetted hozzáírni, hogy az a raid tömb egy atombiztos, légmentesen lezárt, internetől független, földrengés, árvíz és tűz elleni védelemmel ellátott bunkerben legyen.
Minden más esetben a fontos dolgokat több helyen, jó távol kell egymástól tartani.

Mod: a saját áramellátást elfelejtettem.

[ Szerkesztve ]

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#41) Füge007 válasza jerry311 (#39) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Mit szólsz egy villámcsapáshoz a közeledben? Nemrég láttam egy ilyen gépet, elvitte szépen az örök vadászmezőkre.

Füge

(#42) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Én egyre inkább azt látom hogy közelednek a mágnesezhetőségi határhoz, és azért nem tudnak még merőleges adatrögzítési elven alapuló nagyobb adatsűrűségű lemeztányérokat létrehozni. Ezért pakolnak bele inkább 4-5 db 500-640 GB kapacitású tányérokat 1 HDD-be. Pedig nagyon vártam már az 1GB/tányér méretű HDD-ket.

Tomcat

(#43) Daveedka

Daveedka
(tag)

3.2TB, elég durván hangzik :Y :D

(#44) Tyberius válasza Tomcat (#42) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

"Pedig nagyon vártam már az 1GB/tányér méretű HDD-ket." - asszem a szüleim házában, a szobámban van egy Quantum Fireball szétszedve, ezerér' megkaphatod :DDD

Senki nem beszél még a mágnesezhetőségi határról, főleg, mivel addig még előhúzhatnak egy, a PMR-hez hasonló nyuszit a kalapjukból. Itt inkább a jó öreg marketingverseny játszik, a mérnököknek megmondták, h csináljanak három terás vinyót, hát csináltak. A jelenlegi fejlettségi szinten ez ilyen. Sehol nincs előírva, hogy egy vinyóban hány tányér lehet, meg hogy mennyire lehet zajos. Ha kell, megveszed, ha nem, megvárod az 1TB:)/tányér méretű HDD-ket. Mert lesznek, ezt garantálom.

(#45) jerry311 válasza Depression (#40) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Nyilván nálad sok az atomvillanás, földrengés, meg általában a természeti katasztrófák és olyan vírusokat szedsz össze, amik vagy mindent törölnek vagy lemeztelenítenek mindenkit a JPG fájlokban. Végül is, ezek teljesen mindennapos dolgok. Valós veszélyek ellen szokás védelmet kiépíteni, illetve fel lehet készülni mindenre, csak az drága lesz. Gondolj bele, ha pont azt a két város éri atomcsapás, ahol az adataid tároltad. Szóval, akkor már inkább 3 helyen kellene tárolni vagy rögtön minden házba beadni egy példányt, ugye? :W

Füge007
Gondolom szünetmentes táp és túlfeszültség/túláram védelem mögött volt a gép a villámcsapáskor, meg persze ugyanígy az ethernet csatlakozón is megvolt a védelem.

A megfelelő védelemmel ellátott gép alatt szoftveres és hardveres védelmet kell érteni, nem azt, hogy le van lakatolva a gépház és mellette ül egy képzett roti. :U

(#46) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Már 3.2 terrás vinyó? Én még csak most gondolkozok egy terrásba.:D De nekem is kéne egy ilyen a sok hd fílm zabálja a helyet. :O

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#47) darkarthur

darkarthur
(senior tag)

Nincs megállás! :C

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#48) Tomcat válasza Tyberius (#44) üzenetére

Tomcat
(őstag)

1TB-ot akartam írni. :B
Köszi a felajánlást, kb. 2db döglött van a polcon dísznek.

Tomcat

(#49) Füge007 válasza jerry311 (#45) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Ki volt kapcsolva, net nem volt rajta, ha közel van a villámcsapás akkor lehet ott bármilyen védelem.

[ Szerkesztve ]

Füge

(#50) Tyberius válasza jerry311 (#45) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Na mármost ha kiépítesz egy RAID tömböt (itt már eleve több HDD kell a redundancia miatt), majd veszel mellé egy UPS-t és egy túlfeszvédőt, akkor hol is vagy előrébb, mint az, aki vesz egy külső vinyót, és időnként arra mentegeti a fontos adatait?

A RAID tömb baromi sérülékeny, ugyanakkor az egyetlen dolog, ami ellen viszonylagos védelmet nyújt, az valamelyik vinyó váratlan elhalálozása. Ha pl. az oprendszer b*ssza el valamily módon a fájlrendszert (pl. memóriahiba, igen, láttam már ilyet), akkor sokat ér a RAID tömb.

Ja, és mint ember, mennyire vagy hülyeségbiztos? Tuti, hogy nem tudsz annyit inni, hogy utána ne tudd, mit csinálsz a gépeddel? :D
És arról nem is beszélve, hogy ki mindenki férhet hozzá a gépedhez, amikor épp nem vagy ott...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.