Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) dragonfx válasza MegalodonS (#57) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintme már 21"nál is kijön ez a gond..meg még ráteszi a hdr-t...4*MSAA..és akkor vehet 2 vga-t is....neki adom aki megveszi :R

Na ééésss?::DDD

(#102) freeone

freeone
(újonc)

A Crysis-es beszólástól dobtam egy hátast :D
Egyébként jó cikk volt grat :C Talán annyit fűznék hozzá, hogy nem a "legjobb tv-ket sem ajánljuk", hanem csak a plazmát nem, mert ugye csak az éghet be(ilyen gyorsan).

(#103) ígyvanferi válasza djtoomi (#89) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

Azért egy 600K-s játékgéphez bőven elfér egy 10K-s egér.

[ Szerkesztve ]

(#104) munky

munky
(őstag)

jó írás köszi! :R

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#105) aBONiE

aBONiE
(újonc)

Lesz az az egér több is szerintem :)
A mostani csúcs ugye a Lachesis lenne, azért meg aztán elkérnek 19k-t ;]
Vagy legalább egy DB3G/CH, de mindenképp Razer;)

Illetve a nagy Razer-fanek akár megveszik a lycosát vagy a tarantulát billentyűzetnek, és hátasse olcsó

[ Szerkesztve ]

(#106) szasanyi válasza Boz (#17) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Vátozások lehetnek, DE nem az én konzolomon! És az sem lehet eget rengető, mivel ezeknél az optimalizáltság nagyon fontos tényező. Azaz minden új játék ugyanúgy megy minden verzión - természetesen a kompatibilitás más kérdés, de az nem érint mindenkit, és nincs is szüksége mindnkinek rá. Szerencsére tévedsz, nekem az eredeti, teljes értékű PS3 van. :P
Valóban lesz ennek is utódja, ami még überebb lesz. De addig biztosan el fog telni jó néhány év, de nyílván azt megjósolni nem lehet, hogy mikor fog bekövetkezni. De valószínűtlennek tartom, hogy 2-3 múlva ki kelljen cserélni mint mondjuk egy csúcs PC-t. 1920x1080 felbontás 3D grafikában igen sokáig elegendő lesz. Még mindíg nincs kihasználva a PS3 hardvere, még nem írták meg rá azt a gamet, ami már a legjobb, és jobbat nem fog tudni. Ugyhogy én nem aggódok a szavatossága miatt. ;)

(#107) VaniliásRönk válasza szasanyi (#106) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Iszonyú tartalékok lehetnek abban a GeForce 7 GPU-ban. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#108) qMAGICq

qMAGICq
(tag)

Sziasztok!
Jó a cikk, tetszik, csak egyet nem értek.
A Csúcs gépbe miért GTX került?
Ár/érték arányban nevetségs, egy új GTS 512 3% al gyengébb csak és lényegesen olcsóbb.
Ha meg ragaszkodunk a CSÚCS szóhoz, akkor sem GTX kell bele, hanem akkor meg már egy Ultra.

GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz

(#109) szasanyi válasza feka007 (#23) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Először is pontosítanék: én nem a mai játékokkal akarok 10 év múlva játszani (az nem nagy valami), hanem az akkori, új játékokkal. :D
Nem értek egyet veled - legalább is PS3 tekintetében nem, persze a 10 év lehet sok. Ez a konzol jóval túlmutat a jelenlegi kihasználtságán, és az 1920x1080 felbontású 3D grafika sokáig megállja a helyét, hidd el. És még akkor is szép lesz, ha már lesz PS4 és mégnagyobb felbontás. Nem volt jó a 10 éves és mostani PC hasonlatod, itt közel sem erről van szó, és sosem volt! Valóban nem lesz olyan, ez is nyílván való, de hogy 4-5 év alatt elavul... :U Láttál God of War 2-t egy jó TV-n egy elavult 8 éves, PS2-n? :P Ha nem, javaslom nézd meg. Ez nem csak megy, ha gyönyörűen megy. A PS3 szavatossága is lesz olyan, mint a PS2 volt.
Mondjuk sztem a Crysis nem is megy egy 5 éves konfigon, úgyhogy ez rossz hasonlat. ;]

(#110) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Plazma TV-re. Semmilyen foszfor lag-ot nem tapasztaltam. Beégni be tud, de elmúlik 3 nap folyamatos teljesképernyős videó nézés után. Macerás dolog, de aki szereti a szép szineket annak megéri. Az LCD-knek nincs feketéje és a színhűségük is hagy kivetni valót(244T után).

A konzolokhoz. Az X360 bedöglős fajta, a PS2 lassúcska, a WII elavult. Talán a PSP-t tartom most jó gépnek. A régi X-el semmi gond nem volt. Aki most konzolt vesz kompromisszumokat kell hoznia.

PC/konzol. Szerintem mindenkinek szüksége van egy PC-re és ha már vett, a játékos gépet a konzoltól egy videókártya választja el. Ami nem olyan hatalmas költség. Igaz sokan noti-t vesznek, ki tudja miért, de nekik tényleg egyszerűbb konzolt venniük.

gyúrunk vazze

(#111) szasanyi válasza VaniliásRönk (#107) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

:D ...jó poén volt... 1920x1080 felbontású 3D gafikával?

(#112) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

E6xxx prociknál kisebbekhez feleslegesnek tartom a gyári procihűtő elhagyását. Bár a konfigok is érdekesen vannak összeállítva. Nem mondom, hogy rosszak, sőt - jók. Viszont nem maximalizmussal raknék össze egy alap gépet. Az árakat picit sokallom, nagyon nem számoltam még ki az általam gondolt 3 kategóriás gépet, de én inkább 150-200-250 és 350 ezres masinákban gondolkodnék. A PS3/Xbox360/WII teljesen jó ötlet. inkább arra költenék, mint egy 1xxezres vga-ra. 2G ram-nál kevesebbet meg nem is tennék kevesebbet egy gépbe. Min 800-as, de inkább 1066 vagy gyorsabb ramokat erőltetném...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#113) k3l3r0n válasza hétalvó (#110) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Valahol 37-42" körül van manapság a vízválasztó. Alatta LCD, felette plazma - szerintem. Az új plazmák "állítólag" már nem égnek be. Erre azonban nem vennék mérget... :)

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#114) szasanyi válasza rudi (#25) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Majdnem igazad van, de mégsem lehet így számolni, tekintettel arra, hogy a többségnek már van PC-je, vagy nm kell neki PC (bármilyen hihetetlen, még előfordulnak ilyen emberek is). Csak nem mindenki akar még egy PC árát rákölteni a meglévőre, hogy játszon is vele. Ez nem mellékes körülmény. Itt nem évi 40-50k-ról van szó, ha nem többről. Persze ennyi is elég lehet - de amikor egy jó VGA 60k... :U az a kérdés mire?
Én lassan 40 éves leszek, de szeretek játszani, és nem gondolom, hogy ez a közel jövőben meg fog változni. Nem vagyunk egyformák - szerencsére -, de biztosan vannak jópáran hozzám hasonlók. Nekem ez kikapcsolódás, és hobbi is, és szeretem. De azt már nem, hogy szívok azzal a PC-vel, vagy PC game-mel, és még sokba is kerül.
Nekem nagyon bejött a PS3, bár konzolom semmilyen nem volt előtte, és az FPS játékok pld. egyértelműen nehezebben játszhatók mint PC-n. De meg lehet szokni, bár multiban nem valószínű, hogy nyernék bármikor is. :D Ehhez nem kellenek ilyen extra kiegészítők mint a Wii-hez, a játékok pedig nagy árkülönbséggel szerezhetők be. Drága, de körültekintéssel akár 40% is megtakarítható egy normál bolti árhoz képest. És nem warezról beszélek, mert az ugye nincs is PS3-hoz. ;)

(#115) Antibazsi válasza qMAGICq (#108) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

Na megelőztél én is dettó ugyanezt akartam írni!
Valamint a közepes konfingban az egér+bill-t cserélném kicsit olcsóbbra és maradna az e4300.
Konzolnál meg ha igaz a hír,h hamarosan jön akkor megvárnám a PS4-et.PS3-at kicsit elbaxták igy nem csodálnám ha télleg jönne az utód.

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#116) Alvin_ti4200 válasza hétalvó (#110) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

és a Heavenly Swordtól, a Motorstormtól, az Unchartedtól, ésatöbbitől melyik hardver választ el engem, ha PC tulajdonos vagyok...?;]

(#117) balintka válasza VaniliásRönk (#95) üzenetére

balintka
(őstag)

Pl a mhz-ekre :D

(#118) VaniliásRönk válasza balintka (#117) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nézd meg a konfigom. ;)

szasanyi: Az asztali meg valószínűleg 2560x1600-at tud max., na és?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#119) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

"tényleg csak egy milliós árszintű PC-vel játszható nagy felbontásban, maximális grafikai részletességgel"

ezzel az 1 kijelentéssel nem értek egyett
amugy jo a cikk :)

(#120) balintka válasza VaniliásRönk (#118) üzenetére

balintka
(őstag)

Alapon hasonlít az enyémre, de kicsit azért jobb ;)

(#121) lúzer válasza Johnny Cage (#100) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

túl nagy pl. a sárga 16-os kör hogy pár pixel eltolás elég legyen

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#122) lúzer válasza k3l3r0n (#112) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

JOGOS!
ilyen konfigot úgy tudok elképzelni hogy a bankár hülyegyereke bevisít a bolba, neki a leg-gyobb kő

(#123) Borisz76

Borisz76
(senior tag)

Grat a remek cikkhez. :Y

Konzolom még sosem volt de a PC eggyik - számomra - legfontosabb alapkövetelménye a könnyű bővithetőség. Itt most főleg a HDD kapacitástra gondolok.
Igaz ,hogy a nextgen konzolokon is lehet filmet nézni de a pc-t erre alkalmasabbnak találom. Lehet a filmeket vágni , tömöríteni stb. Ehhez a munkához pegig rengeteg tárterület kell. Sok filmet tárolok én is a gépen - konfigomat lesd meg.

Annó zenéléssel foglalkoztam de eggyik napról a másikra eladtam az egészet és vettem egy pc-t az árából. KB 6 éve volt a cucc 350EFt ! S , hogy miért ?

Mert a PC-n lehet :
-Netezni
-Zenét hallgatni
-Filmet nézni
-Játszani
-Dolgozni.......sokat dolgozni.

Egy konzollal azért bizonyos korlátokba ütközöl.

A lényeg , hogy a PC univerzálisabb. Szerintem ezért jobb mint a konzol.
Ugyanakkor nem vagyunk egyformák....mások az igényeink ezért mindenki maga döntse el ,hogy mit szeretne/akar csinálni....majd vegye meg a neki tetsző készüléket.

Üdv.

Mod : Gondolom a hozzászólások többsége "PC"-n keresztül jött és nem konzolon neteztek :D

[ Szerkesztve ]

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#124) Valdez válasza szasanyi (#111) üzenetére

Valdez
(senior tag)

El kell szomorítsalak, a ps3-ra nemigazán lesznek 1080p-s játékok, ahhoz túl gyenge az RSX.
Persze biztos lesz 1080p-s is de attól meg nem kell majd hasraesni. 720p lesz a jellemző.

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#125) lúzer válasza Borisz76 (#123) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én most filózok konzolon
indok: több az ára egy csúcs vga-nak!
szóval tök ugyanaz a csúcsgép, csak megtartom a régi vga-t + xbox

(#126) szasanyi válasza VaniliásRönk (#118) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Én mit játszol 1280x1024-nél nagyobb felbontásban? Aknakeresőt? ;] Ne má'... ez az összehasonlítás? :o

(#127) Hakudoshi válasza Dr. Romano (#24) üzenetére

Hakudoshi
(kvázi-tag)

Tényleg, ez a része kimaradt... :W

De azért ez durva, ha tényleg így van...

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#128) VaniliásRönk válasza szasanyi (#126) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nocsak, semmi értelmes nem jutott eszedbe? :U

(#129) szasanyi válasza Valdez (#124) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Hát az Oblivionnál pld. nem úgy tűnik, hogy nem elég a PS3. :( Egyébként azt gondolom, hogy ezután lesznek igazán jó grafikára gyúrt gamek! Bár ha csak a HD felbonást nézzük, az is nagyon szép, mint pld. Uncharted, Bournout Paradise, UT III, CoD4. De majd meglátjuk mit hoz a jövő. Tulajdonképpen ez számomra nem is annyira fontos, mivel az LCD TV-m nem FullHD felbontású, és azt nem tervezem lecserélni. ;)

(#130) szasanyi válasza VaniliásRönk (#128) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Neked sem? ;] Szted mit lehet arra válaszolni amit írtál? A GF2 is nagyonsokszor mégtöbb pixel megjelenítésére volt már képes - a desktop tekintetében. És az mérvadó?
Másrészt azt sem mondtam, hogy nincs vidaókártya, ami 3D-ben is tudja azt, megfelelő processzor és memória társaságában. De ezt meg azért nem tartom mérvadónak, mert csak ez a három alkatrész 2x-3x annyiba kerül mint pld. a PS3.
Ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy ne dícsérjem már annyira dCi Renault Megane-t, mert a te bi-turbo HDI 406-od sokkal jobb. :U

(#131) dokesz007

dokesz007
(fanatikus tag)

Hát a cikk jó, szinvonalas, bár nekem egyik gépkonfig sem lenne nyerő, hol ez hol azt tartom túl olcsónak vagy túl drágának a többi alkarészhez képest...DE egy dolgon kiakadtam....csúcskonfighoz mx518-t...itt(elnézést nem személyes, de egy nevezetes mondás jutott eszembe..NÓÓÓÓÓRMÁÁÁLIS!!!), nem rossz egér, de közel 700e géphez, pláne ha kifejezetten gamer....akkor ha mindenképpen logitech akkor G7-9, de inkább RAZER lenne a nyerő...

de a konzolos rész az kifejezetten tetszett...gondolkodom az áttérésen, mert egér és bill használható xboxon ami szimpibb mint ps3...bár a netes multitra kiváncsi lennék élőb :C en is

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

(#132) oh-he

oh-he
(lelkes újonc)

helo mindenki,lelkes kezdő vagyok, segítséget kérnék: most szeretnék pc venni, van rá max 300k-m. ime 1 elképzelés:

Super-Flower 465
Super-Flower SF 610 Digimaster
HIPER 580WATT 4K580 Type-R Fekete Modular Dual Fan 18DB 24pin (NVidia SLI Certified)
Asus M2N32-SLI Deluxe Wireless
AMD 64 X2 6400+ SAM2 BOX
GigaByte GH-PDU22-SC G-Power Lite
Gainward 8347 GF8800GTS PCI-E 320MB DDR3
2* RAM DDR2 800MHz/2048MB GEIL KIT CL4
500GB Western Digital SATAII, 16MB
ViPower Mobile Rack VP-10LSFU-133, fekete
Pioneer DVR-212D DVD író, SATA, fekete, OEM
NEC ND-7170 SATA fekete OEM
Razer Diamondback Acid Green optikai egér, USB
Logitech Internet Pro PS/2
MANTA Compressor 2 Supreme
Thermaltake A2256 Gamma egérpad

véleményt e forumra v. atusmarcsi@freemail.hu -ra köszi

(#133) oh-he

oh-he
(lelkes újonc)

1ébként a cikk király én megrögzött pc-s júzer vagyok, de a konzolosokat is meg-'tom érteni.
kinek a papné, kinek a csap

(#134) Kleroo

Kleroo
(PH! addikt)

Az összeállított konfogok szerintem is csacskák 1 kicsit.
konzolból a ps3 a tuti nyerő. olcsóbb mint egy sima blueray asztali dvd lejátszó. és még játszani is lehet rajta.és a játékdömping után pláne jó lesz(gt5 pl). az x360 már sok ütőkártyát kijátszott.
mindent összevetve a konzol sokkal jobb vétel.mostanság a közepes videókártya ára is 40-50 ezer forint+egy jó cpu is minimum 30. már csak ez drágább mint egy konzol.
és hiába fejlődik a grafika, sztem felesleges lesz. a mostani ps2-m grafikája is bőven elég. bevásárlóközpontban láttam ps3+2cm tv(1080)+pro street és azt mondtam hogy hűűűű ^˘°˛^˘ :Y
kinek kéne ennél jobb. és ez még csak a pro street ami nem is olyan nagy szám grafikában.
a gran turismo 5-öt meg el se merem képzelni. egyszerúen sose kéne ennél több. nem?
pl egy 2003as játék(pl nfs underg.) grafikája ma is teljesen okés. de 2003ban egy 99es játék grafikája már röhelyes volt. nem tudnak már olyan ütemben fejlődni a 'grafikák'(mert közelít a véghez, a valósághoz:D )
ps3+1normális plazma tv kb 300 ezer forint. ez egy árba van egy csúcs gép +19es moncsival.és mégis jobb. és nem kell rá többet költeni
a ps3 a best buy
ehhez képest februárban állítok össze egy 250ezres pc-t:D:D:D:D
bocsi a hosszú hozzászólást :B :U

Focus Ghia 1.8 <3

(#135) oh-he

oh-he
(lelkes újonc)

pl.az az intel procik annyival jobbak játékoknál az amd-nél?

(#136) Boz válasza szasanyi (#106) üzenetére

Boz
(lelkes újonc)

Pedig szerintem lesznek változások, és ez az optimalizáltság rovására fog menni.

"Még mindíg nincs kihasználva a PS3 hardvere, még nem írták meg rá azt a gamet, ami már a legjobb, és jobbat nem fog tudni. Ugyhogy én nem aggódok a szavatossága miatt." -

Én azért elkezdenék "aggódni" picit, mert nem lesz itt túl hosszú kifutási ideje a PS3-nak szerintem. Hogy a fejlesztők ki tudják használni töviről -hegyire a hardver rejtett képességait. Nincs idő rá. Véget ért - mint korábban írtam - a boldog békeidős ps2-es időszak, mikor épp 7-8 év után jönnek ki a ps2 hardverét teljesen kihasználó gammák. Ez mind a konkurencia miatt van. Most van konkurencia, nyomás alatt van a Sony. Teljesíteni kell, gyorsan valami jó játékot kiadni a hardverre, fejlesztési idő rövidül, stb, mert a Microsoft el fog húzni, és akkor megint ki kell/ene rukkolni valami újjal. Persze ez a másik oldalra is igaz, ha megbotlik. Szal szerintem a konzolok se tudják magukat kivonni a pc-s "bajok" - ból előbb utóbb.

(#139) forceberg válasza oh-he (#138) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Core2Quad + 8800GT.

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#140) Hakudoshi válasza oh-he (#138) üzenetére

Hakudoshi
(kvázi-tag)

[link]

Itt nézzél szét, talán még segítséget is kapsz. ;)

(#141) NeRo01

NeRo01
(lelkes újonc)

"oh-he"
Szerintem az AMD sem gyenge, nyugodtan beruházhatsz rá, ha nem akarsz csúcskategóriás gépet

(#142) oh-he

oh-he
(lelkes újonc)

v. hogy melyik forumon, mikor tudok erre választ lelni, vagy ilyesmi...

(#143) oh-he

oh-he
(lelkes újonc)

köszönöm, megyek nézelödöm... :C :R :))

(#144) Hakudoshi

Hakudoshi
(kvázi-tag)

Kvázi tag lettem! Végre!

Víííííííííííííííí! :DD

(#145) kevin.1

kevin.1
(lelkes újonc)

Szerinten nincs egyértemü győztes a témában. És nem is lesz soha.

Pc :

+ Sok mindenre jó
+ Egér + billentyü a játékok precíz irányításához.
+ A legtöbb csúcs nextgen konzol játék, elöbb-utóbb kijön Pc-re is.
- 1 év alatt elavul
- A játékok teljesítménye a hardwertől, és a játékos pénztárcájától függ.
- Hosszú szoftver telepítési idő, vacakolni kell a játékok és a Pc beállításaival is.

Konzol :

+ 5 évig, vagy tovább nem kell cserélni.
+ Optimalizált, gördülékeny játékok és -a felbontást leszámítva -ugyanolyanok mindenkinél.
+ Könnyü kezelhetőség, a játékok azonnal indulnak, konzol feeling !
- Korlátozott használhatóság
- Többnyire Gamepad a fő irányítóeszköz, ami nem elég pontos mindenhez.
- Drága kiegészítők, drága játékok.

[ Szerkesztve ]

(#146) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd ha lesz konzolon (többek között)
- normális bill+egér támogatás,
- körökre osztott stratégiák (sic!), nem minden szökőévben 1, hanem annyi, mint PC-re (az se sok, sajna),
akkor esetleg elgondolkodom rajta. Addig marad a PC.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#147) oh-he

oh-he
(lelkes újonc)

mlsleg én is azona véleméyen vagyok, nincs is annál jobb fíling, mikor 1 konfigot lindítassz, s
felbőgnek a "lovak"! :Y

(#148) NeRo01

NeRo01
(lelkes újonc)

Core 2 Duo E6750-et gyári hűtővel meddig lehet húzni?
Előre is köszönöm a választ :)

(#149) csaabz

csaabz
(senior tag)

Jó cikk, grat neki!
Csak azzal nem voltam kibékülve,h radeonokat is ajánlgattak minden irányba.
Mint tudjuk, a radeon sz@r.

World of Tanks - Forza 4

(#150) rétisün válasza NeRo01 (#148) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bár ez nem az erre való topik, de: addig, amíg nem adsz neki nagyon plusz feszt. ugyanis inkább a feszemeléstől, mint simán a tuningtól fog jobban melegedni. amúgy lapfeszen ált. mennek 3.4 környékén, némelyik még feljebb is. bár valószínűleg a ram fog határt szabni a tuningnak (800-as ram --> 400-as fsb, illetve amennyivel többet bír a ram), lévén itt nem lehet visszaosztani, mint az amd-nél

[ Szerkesztve ]

bazinga!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.