Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) AntraX87

AntraX87
(újonc)

Hali!

2. oldalon HD 4760 :)

(#2) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Biztos, hogy elég lesz a 350 W táp? Nem kéne inkább 1000 W? Hiszen azért mégiscsak gamer CP-ről beszélünk :DD

(csak vicceltem)

(#3) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

látva a szeretett gta 4-et, azért egy csúcsgépbe én beletettem volna az 1gb-os 4870-et, alig drágább

(#4) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 2. és 3. konfigban azért még lehetne spórolni.Pl. ha nem szándékozik tuningolni a PC-t a kedves vásárló nem hiszem,hogy kell neki a Hypert TX2 procihűtő ,meg a CM 331 is házikó is elég akár a drágább konfighoz is.Szóval ha egy jobb konfigot veszünk CM331-el és TX 2 nélkül akár 10 ropival is olcsóbb lehet.Aztán ott van még az egér+billentyűzet is...azon is lehet spórolni és attól a gép nem lesz rosszabb.Egyébként hasznosak az ilyen cikkek,mert sokan nem tudják mit is vegyenek és nekik ez különösen ajánlott :)) :R

(#5) birozoli7800 válasza Champipi (#2) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

1000 W??? Szerintem felesleges. Pl. 1 Corsair 450-es "szinte" minden gamer pc-t elvisz.

(#6) Elmör

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

A drága gamer gép sem lett túl drága, hiszen benne van a nagy monitor ára is! :C
Azért ha jobban megnézem én inkább megvenném a GTX280-at a 4870 helyett és letudnám egy olcsóbb billentyűzettel a különbözetet, főleg ha full HD-ben akarnék játszani. (Persze nem 120K-s GTX280-ra kell gondolni. Annyiért én sem venném meg.)

A 4GB ramnál nincs valami elírás? Tényleg csak 10K? :F

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#7) fekeandras

fekeandras
(őstag)

Azért annyit hozzáfűznék, hogy a fent említett processzorok (e2200 és e5200) nem Core 2 Duo hanem Pentium Dual Core processzorok.És csodálkozom, hogy a belépő színtű játékgépben nem AMD proci csücsül.Mert aki nem tuningol (és az emberek legalább 85%-a azt sem tudja mi az) annak szerintem felesleges e2xxx sorozatból procit vásárolnia.Alap órajelen az sem képes csodákra. :)

(#8) M@trixfan válasza HERR Z (#3) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Mostani sima 4870 árban vettem az 1 gigás verziót és nagyon bejön. Azért látom a végár töredékéből kijöttem volna, ha elég 720P-s megjelenítőre méretezni. Ár/érték arányban a 720P-s vetítő + játékgép keményen verhetetlen. A legnagyobb konfig árából kijön és összehasonlíthatatlan az élmény.

twitter: MatrixfanLive

(#9) birozoli7800 válasza fekeandras (#7) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Miért? Szerintem az e2200 alapon is jobban kihajtja a 4670-et mint hasonló árban levő amd-s társai.

(#10) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

hát azért érdekes 300k-s gépbe e7300 + tx2-t rakni
o.O

cars1dA

(#11) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2x2gb kingmax ram már csak 9900,-? elég komoly

a legolcsóbb intel corei7 alaplapból is kijön egy kisebb gép :U

True Success is Blonde

(#12) fekeandras válasza birozoli7800 (#9) üzenetére

fekeandras
(őstag)

Kb. az AMD X2 5600+ procival van egálban mind árban, mind pedig teljesítményben az INTEL E2200.De ez csak nulla tuning esetén lehet érdekes.És én személy szerint alap játékgépbe nem vennék P35-ös lapot sem mert felesleges.Tök mindegy, hogy egy P35 vagy egy olcsóbb P31 lap van a gépben.A játékokban ez nem oszt, nem szoroz.Az így megtakarítot pénzből lehetne venni több memóriát, vagy egy nagyobb vinyót a 320-as helyett mert helyből sosem elég.És még maradna egy fagyira való is. :D

[ Szerkesztve ]

(#13) TK36

TK36
(tag)

Jó cikk! Örömmel és kíváncsian olvastam végig.
Kár - vagy nem, ki tudja -, hogy nekem nem lesz ilyen gépem. ;]

Egy LG T710B moncsi elég a mai játékokhoz?

Jövő héten mire számíthatunk?

[ Szerkesztve ]

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#14) rudi válasza ADAM1337 (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Látod, neked érdemes elgondolkodnod azon, miért is érdemes nála drágábbat beletenni. Esetleg megoszthatod velünk is majd a gondolataidat.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#15) adriankoooo

adriankoooo
(fanatikus tag)

Egyik haver akar venni egy kb. optimalis jatekos pc kategoriaju gepet. Hol rakassa ossze (minnel olcsobb legyen)?

(#16) Gomezz

Gomezz
(senior tag)

Jó PC :)

Q6600 -35000
Zalman CNP9500 -11000
Asus Maximus II -52000
4x1GB A-data 1066 -20000
CF 4870 -130000
Acer 26” -100000
1T HDD -28000
NEC -5500
Thermaltake Shark VA7000BWA ház -33 000
Enermax 625W -32000
Logi G5 -12000
Logi Wave bill -11000
Sennheiser HDR110 -20000

Összesen: 489 500Ft

[ Szerkesztve ]

(#17) M107

M107
(senior tag)

Minden szép és jó
De csak Lg monitor létezik ?

hiába a 3 év gari az lg mindenben a technika legalja, személy szerint volt rá 18 évem a számtechben utálom mert sok sok hibás darab hiába szép meg minden de én inkább választom a savas fürdőt ha csak Lg márkát lehetne választani.

Pioneer Bd 206 Very Good Blu-Ray, Plextor Dvd Writer Cool Audiocd And Data Dvd!

(#18) rudi válasza Gomezz (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jaj, olyan procival, aminek a fele játék alatt alszik. Olyan VGA-s résszel, amiben a második GPU legfeljebb 50%-ot hoz, olyan házzal ami szép, de fölösleges és drága, olyan egérrel aminél olcsóbban is lehet jobbat kapni, és egy játékhoz fölöslegesen jó minőségű - de méginkább túl drága fülessel. Azért jó PC tényleg.

(#19) luw2win válasza rudi (#18) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

hehe ;]
Meg szerintem a 650W-os táp is sok, bőven elég egy HX520.

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#20) rudi válasza fekeandras (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Állandóan Core 2-t írok ezekre a fránya Pentiumokra! Legalább a kedvemért leállhatna az Intel a Pentiumozással, ha úgyis Core 2-es architektúráról van szó. Meg az eredeti Core 2 név is jól cseng, talán jobban mint a Pentium.

Ami az AMD-t illeti, a cikkben is írtam, hogy AMD oldalon is elkészíthető a legkisebb konfig. A 2,50 GHz-es E5200-nak szerintem már nincs kétmagos AMD megfelelője alapórajelen. Csodákra meg egy gamer gépben a VGA-nak kell képesnek lennie.

(#21) luw2win válasza M107 (#17) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Azért én nem ócsárolnám az LG-t

Pedig LG-nek elég szép szinvilága van, MM-ba bemész és szépen körbenézed az LCD-tvket, ott vannak sorba samu lg pana stb stb.. És mindközül az LG-nek vannak a legjobb színei, de ez csak az én szemem, meg a saját véleményem

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#22) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azért lehet nem fertőzném a gépet Kingmax RAM-okkal, még ha olcsók is.

Si vis pacem, para bellum.

(#23) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

300K-ért lehet inkább vesznek egy nemmondommegmilyen konzolt 2db játékkal , egy 42"-os TV-t apunak , robotgépet anyunak , gurulós cekkert nagyinak , új műbőrkalapot nagypapinak és 5 csomag vicckaszt Cirminek ...
Kiskarácsonynagykarácsony !

(#24) birozoli7800 válasza spirit007 (#23) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

xD Hát ez nagyon jó!!!!! :DD

(#25) birozoli7800 válasza daa-raa (#22) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Aj lejárt a mod idő. Miért mi a baj a kingmax ramokkal?

(#26) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

alaplap: GIGABYTE GA-EP31-DS3L 15.131Ft
optikai: PIONEER DVR-215D 6.108Ft
memória: 2*KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz 2*5.040Ft
vinyó: SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2 19.621Ft(
monitor (22 wide): LG W2234S-SN 36.475Ft
proci: INTEL Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOKSZ 38.626Ft(
táp: ZALMAN ZM360B-APS 15.240Ft
vidkari: GIGABYTE GV-R485ZL-512H HD4850 512MB 41.202Ft
Ház, billentyűzet, egér: 15000Ft

Összesen 197000 Ft.

Nekem ez lenne az álomgép, már ha hajlandó lennék pénzt kidobni rá. De ha már hajlandó lennék pénzt kidobni rá, akkor hardverapróból válogatnám a használt alkatrészeket, és lejönne egy 30as simán ebből a számból. E8500-akat dobálnak a srácok 34k-ért pl.

Ezt az egyik legismertebb webshopból ollóztam gyorsan össze. Bruttó. Rudi konfigjai jók, csak a számok magasak.

[ Szerkesztve ]

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#27) daa-raa válasza birozoli7800 (#25) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

"Kicsit" nagy a gyártási szórás arrafelé.

(#28) fekeandras válasza daa-raa (#27) üzenetére

fekeandras
(őstag)

És a fele "kamu" kingmax. :U

(#29) birozoli7800 válasza daa-raa (#27) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Még erről nem is hallottam van valami cikk ami erről szól?

(#30) Kaoru

Kaoru
(senior tag)

Kicsit nem értem a középfelső, felső kategóriás konfigot, legalábbis egy régebbi PH-ás VGA-CPU párosítós teszt fényében. [link]

"Négy játékban 2 különböző beállítást teszteltünk. Azt vettük alapul, hogy a legelterjedtebb LCD kijelzők zöme 1280x1024-es natív felbontással rendelkezik (17–19 hüvelykesek); ez volt az egyik, a kisebbik felbontás. A második beállítást úgy választottuk ki, hogy a 21, 22 és 24 colos kijelzővel rendelkezők számára is támpontot tudjon adni, azaz 1920x1200-as felbontást használtunk, ez volt a valódi VGA-izzasztó beállítás. Az 1680x1050-es felbontás pont a kettő közé esik, egy kis átlagolással kiszámolható a végeredmény. Az Assasin’s Creed-et és a HL2EP2-t csak 1680x1050-ben teszteltük."
[...]

"Ami a megahertzeket illeti, az is kiderült, hogy a Core 2 Duo sem mindenható, 2,33 GHz-es órajelen vegyes limitnél egy ilyen processzorral is csak az előző generációs videokártyákat tudtuk kihajtani, a HD 4850-hez már kevésnek bizonyult. 3 GHz-en már más a képlet, ezen az órajelen gyakorlatilag elég mindenre, még a GTX 280-at is meghajtja. A Core 2 Duót az eredmények ismeretében egyszerűen felesleges 4 GHz-re tuningolni, hiszen a lassabb VGA-kon nem segít a VGA-limit miatt, a gyorsabb videokártyákhoz pedig már 3 GHz-en is bőven elegendő, játszásra alkalmas képkockamennyiséggel futtatják az összes játékot. Rekordok megdöntésére elkelhet a 4 GHz, de itt és most nem ez volt a kérdés."

Persze örülök, h ha olcsóbban kijön majd a január-februárra esedékes konfigom, illetve akor dob ki intel azszem egy új c2d procit ami 2,8on megy ha jól emlékszem, ami tökéletes alternatíva lenne e8400 helyett.

[ Szerkesztve ]

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#31) daa-raa válasza birozoli7800 (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak a PH! és egyéb fórumok topicjai.

fekeandras: És akkor mi van? Bemész a boltba és Kingmax RAM-ot kérsz. És mit kapsz? 50% eséllyel "kamu"-t. Inentől kezdve teljesen mindegy, nem megbízható a beszerzés. Ahogy anno (még DDR idejében) a Samsung RAM volt ilyen. Az országban szinte sehol sem lehetett kapni brand (azaz eredeti) Samsung RAM-ot, csak Samsung chipes noname-et (illetve a többi valódi brand termékeit, amik szintén jók voltak). Eredmény: a valójában magas minőséget képviselő brand Samsung-okat is mindenki szarnak nevezte, mert életében nem találkozott velük, csak noname-ekkel. És nem is ajánlotta senki megvételre. Most ugyan itt tart a Kingmax. Csak ugye a Samsung a chipértékesítéssel ezt nagyon jól kordában tudja tartani ha akarja, a Kingmaxnak viszont semmi eszköze.

(#32) Tomi_Sci

Tomi_Sci
(senior tag)
LOGOUT blog

Valaki monnya mán meg minek 750 giga vinyo meg 22-es vászon?
Nem mozigépet csinalunk lol.
Egy hc gamernek boven eleg 80 giga , kb 10 giga a win kisebb progikkal egyutt, 10 giga a játéknak, mapokkal egyutt boven belefer, es 55 giga zene.
750 azoknak kell akik semmiben sem jók és 200 játék van a gépükön :D
22"-es monitoron meg ha célzol nem is látod a hudot...

Sun Singletrack 26" átütős kerékszett eladó: http://href.hu/x/hvzt **** AKG k450 egy pár bontatlan fülpárnával eladó: http://href.hu/x/hg2b

(#33) Khaal válasza Tomi_Sci (#32) üzenetére

Khaal
(őstag)

Szerintem meg kell a nagy hdd és a nagy kijelző is. Én pl. szeretem ha minden játék fel van telepítve a gépre, és max daemonba mountolnom kell, vagy berakni a lemezt és már indíthatom is. Ha egy idegesítő vagy unalmas részhez érek, van hogy 1-2 hétre pihentetem a játékot, belekezdek valami másba aztán később folytatom. Sorra jelennek meg olyan játékok amik egymaguk nem férnek bele 10 gigába, ha ilyenből felraksz 2-3 darabot akkor máris alig marad hely a 80-as hdd. De ha a logikádat követjük elég a 20 gigás vinyó is, elvégre gamer gépre minek az a sok zene?
A nagy monitor se rossz dolog, ahhoz hogy ne lásd be az egész képet egy 22"-esen, azért elég közel kell ülni hozzá.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#34) luw2win válasza Tomi_Sci (#32) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Hát én sokkal jobban meglátom a célpontot eyg 22"os monitorral,
750-es vinyót én is feleslegnek tartom, bár azt egyén szabja

(#35) Vassili válasza Tomi_Sci (#32) üzenetére

Vassili
(tag)
LOGOUT blog

Hát igen ez is egy nézőpont, bár én a Cs-seket se nevezném gamernek:D Az kölün állatfaj! :DD

"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"

(#36) hzcs válasza M107 (#17) üzenetére

hzcs
(senior tag)

én a hdd választással vagyok ugyanígy... :D

(#37) f4lcon

f4lcon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

msi helyett az ip*nnál még van giga ep31-ds3L ami szerintem nem tűnik annyira rossz választásnak, tuning megvan ugyanugy mint a P35-ös változatnál és 5 ezerrel kevesebbe fáj mint az msi.
szerk: ugyan reklám, meg konkurrens fórum, meg minden, de pár napja irtam össze:
gamer pc monitor nélkül

[ Szerkesztve ]

There are two kind of people out there: Those who like me, and those who can go to hell. Igy üzletelünk: http://goo.gl/FjoXF

(#38) forgonati

forgonati
(senior tag)

Bazz negyed milla egy processzorért?? :Y Az agyam eldobom.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#39) blackrulz válasza Tomi_Sci (#32) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

a hc gamer egy játékkal csapat max kettővel, azt is bebutítva mint állat hogy legyen meg a csitrilliárd fps, 640x480 ban. ettől függetlenül elképzelhetetlen gondolom neked hogy van aki nem pro hanem csak leül ölni egy kicsit a vas elé, és szeretné ha szép lenne, meg nagyban menne, meg élsimítás, meg minden ilyen amitől a hcgamert kirázza a hideg és elkezd imádkozni a botor hitszegő lelki üdvéért. hidd el többen vannak akiknek nem az az életük hogy a gép előtt ülnek és napi 8 órában codoznak vagy csznek, akkor igenis jó az a 22-24"-os monitor, meg a nagy vinyó

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#40) forgonati válasza Tomi_Sci (#32) üzenetére

forgonati
(senior tag)

És szerinted manapság érdemes 80 gigás vinyót venni? Egyrészt, már a boltokból is kikopnak lassan, másrészt meg a 80 gigás vinyót már rohadtul nem éri meg, nagyon magas az 1GB-ra eső ár. 500 giga alatt hdd-t venni ma már rossz biznisz, azon az 1-2 ezresen már ne múljon...

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#41) Tomi_Sci válasza Vassili (#35) üzenetére

Tomi_Sci
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi :D
Nem ugy ertettem hogy venni kell, hanem ha van egy vinyod mondjuk 160-as, akkor folosleges nagyobbat venned ha a geped csak jatekra hasznalod.

[ Szerkesztve ]

Sun Singletrack 26" átütős kerékszett eladó: http://href.hu/x/hvzt **** AKG k450 egy pár bontatlan fülpárnával eladó: http://href.hu/x/hg2b

(#42) Sundesz válasza forgonati (#40) üzenetére

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Pláne ha ma már egy játék (GTA IV) 20Gb-on terpeszkedik el... Na jó, egy kicsit lehet gonosz voltam. :))

Hörcsög Powa'

(#43) mmdms válasza rudi (#20) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

az első konfig ajánlást olvastam csak el ugy igazán, engem nem a gép érdekel, sokkal inkább az, hogy mi alapján választottátok ki a monitort, esetleg előnyei hátrányai, vagy valami több infót én nagyon szívesen olvastam volna, mert 30 max 35 k-ért nem kapni tűrhető monitort ekkora méretben.

örülnék ha erre a HSZ-re kapnék választ

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#44) mmdms válasza Tomi_Sci (#32) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

az egyik gépemen én ugyanígy vok, ahogy leírtad, 14" monitor ultraloww grafika, még a configba is kisebbre vettem amit a játék grafikus beállításain már nem lehet kisebbre, és igen, majdnem 55 giga zeném van, pontosan 57, had szóljon game közbe :DDD

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#45) $p@rr0w

$p@rr0w
(őstag)

Ez az ajánló is jó lett, érdekes ez a helyzet hogy nem érdemes 4850-et venni...

(#46) $p@rr0w válasza Sundesz (#42) üzenetére

$p@rr0w
(őstag)

Egyáltátlán nem: telepített könyvtár 16gb nálam + 4gb swap... ENNYI. :O De legalább jól futna ha már ekkora (mint pl. az UT).

(#47) Pubszon válasza rudi (#20) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Csodákra meg egy gamer gépben a VGA-nak kell képesnek lennie."
Általában igen, de kivétel a GTA IV. ;]

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#48) kelzsoca válasza Gomezz (#16) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És ez a gépet szerinted az átlag felhasználó/játékos simán megengedheti magának? :U

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#49) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

100k az S9e de ez a fránya 3 cellás akku
inkább eee olcsóbban
ápropo...nem tudja valaki lehet-e itthon kapni eee 900A-t?

[ Szerkesztve ]

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#50) Eagl3 válasza Pubszon (#47) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemhiszem, hogy a GTA IV -et kéne alapul venni.
Egyelőre legalábbis...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.