Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egy biztos, attól a kurzortól Én falnak mennék. :)

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#2) alamuszi

alamuszi
(senior tag)

Megint alkotott a Microsoft. Nem baj legalább tartós, minőségi perifériákat terveznek. Csak mire ide elér, és megfizethető is lesz...

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#3) Balika911 válasza alamuszi (#2) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Már régóta kaphatóak és nem is drágák. Bár az egér határeset.

[ Szerkesztve ]

(#4) Integra válasza alamuszi (#2) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

illetve vajon lesz e magyar fizikai kiosztás belőle vagy sem..
az ms natural 4000-rel is ez a baj, itthon nincsen belőle magyar kiosztású, csak angol.. pedig németeknek van, ami meg ugyanaz a kiosztás mint a magyar, ezt magyarázza már meg nekem az ms magyar képviselete...

(#5) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Örülök az íves billentyűzeteknek.

Az a baj, hogy a notebook-billentyűzeten nem párhuzamosan áll az alkarod és a csuklód, hanem az alkarjaid befelé összetartanak, a csuklód pedig kifelé fordul, vagyis nem az alkarod meghosszabbításában áll, hanem szögben megtörik. Ez tízujjas gépelésnél hosszú távon nagyon komoly ízületi problémákat okozhat, főleg a jobb kézen, a Backspace gomb gyakori nyomkodása miatt, amint én saját bőrömön tapasztaltam.

Fordító vagyok, nem kispályás mennyiséget gépelek naponta számítógépen, bő húsz éve. Valamikor a 90-es évek elején vettem az első ergonomikus billentyűzetemet, és utána kb. másfél évig tartott, mire elmúlt a csuklófájásom. Azóta sincs ilyen bajom.

Hosszú évek óta vezeték nélküli Microsoft-billentyűzeteket használok, nagyon ajánlom őket bárkinek, akár fixen telepített laptophoz is. Az asztalra tett laptop magassága sem megfelelő, a külső billentyűzetet ezért érdemes az asztal alól kihúzható tálcára tenni. Így nem foglal helyet és a magassága is pont ergonomikus lesz.

Ezeknek az új modelleknek is örülök, mert alólam átlag kétévente kiesik még a legjobb billentyűzet is, egyszerűen széthajtom őket, egy-két gomb mindig bekrepál (főleg az a és az e betű).

[ Szerkesztve ]

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#6) tisvol

tisvol
(kvázi-tag)

A numpad-ért a 9000 HUF nevetséges. Mondjuk nem csak a Microsoft-é ilyen drága.

Üdv:T.

(#7) Balika911 válasza tisvol (#6) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Emellé szerencsére jár egy billentyűzet is. :)

(#8) Füleske válasza Integra (#4) üzenetére

Füleske
(őstag)

Mivel elég régóta kaphatóak , nem valószínű hogy utólag gyártanának belőlük magyar kiosztással. Német kiosztással sokkal több billentyűzet van mert a német piac sokkal nagyobb piac. Évi max. párszáz darabért nem érdemes átállítani a gyártósoron a feliratozást...

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#9) benoce válasza Füleske (#8) üzenetére

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ez így van tényleg, sajnos több ezres tétel kell a magyar kiosztáshoz. Ez a NK4000 szériából esélytelen. Volt próbálkozás már matricázásra is ennél a billentyűzetnél - én is ilyet használok - de az is a UK verzió volt

(#10) baliii

baliii
(senior tag)

Én a billentyüzetet (numpad nélkülit a 3. oldalon) nyúzom már pár hónapja, nagyon szép és kényelmes, pont elegendő extra gombbal, szerintem szinte tökéletes, még a kis 4 irányú gomb sem annyira zavaró pár nap után, kézbe véve pedig kifejezettek kényelmes (mondjuk ha vmi HTPC-hez szeretné, akkor hüvelykujjal vezérelheti). Mióta megvan, (pontosan nem tudom, de kb 3 hónapja) megy ugyanazzal az elemmel, szóval elég takarékos is. Csak ajánlani tudom :R

Apróhirdetésekbe írt hozzászólásaimra lehetőleg PÜ-ben válaszoljatok, azt gyorsabban észreveszem! Köszi!

(#11) tisvol válasza Balika911 (#7) üzenetére

tisvol
(kvázi-tag)

...elnézést. Akkor rosszul értelmeztem a szöveget. Úgy látszik ma ilyen napom van :(

Üdv:T.

(#12) nuke7

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

mi értelme van ezeknek? design..?

Zsolto: "hogy a notebook-billentyűzeten nem párhuzamosan áll az alkarod és a csuklód, hanem az alkarjaid befelé összetartanak, a csuklód pedig kifelé fordul, vagyis nem az alkarod meghosszabbításában áll, hanem szögben megtörik" ez nem igaz... max. netbook-on. Nekem a 13,3-as gépen is már nagyjából párhuzamosak, nem törnek jobban mint az asztali billentyűzetnél.

[ Szerkesztve ]

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#13) marcus14 válasza hackeeeee (#1) üzenetére

marcus14
(kvázi-tag)

Énis így lennék vele sztem :D

"Az élet egy Szerencsekerék rajtad áll hogyan Forgatod"2pac

(#14) NathanCullen válasza nuke7 (#12) üzenetére

NathanCullen
(senior tag)

ez nem igaz... max. netbook-on. Nekem a 13,3-as gépen is már nagyjából párhuzamosak, nem törnek jobban mint az asztali billentyűzetnél.

Szerintem meg nagyon is igaz. Aki tanult gépírást, és úgy gépel, ahogy szabályos, akkor a két mutató ujja az f és j billentyűkön állnak, a többi pedig melléjük sorakozik. Ehhez a csuklóidat meg kell hajlítani egy kicsit. Ha neked ilyen "ujjtartásban" a karjaid párhuzamosan állnak, nem hogy egy normális méretű billentyűzeten, hanem egy 13,3-as gépen is, akkor elég furcsa egy testfelépítésed lehet... Mutató ujjal pötyögősök lehet, hogy nem hajlítják be a csuklójukat, de gépelés közben emberi lénynek még akkor sem állnak párhuzamosan a karjai, akárhogyan is gépel.

Tehát még véletlenül sem a dizájn miatt hajlítják meg a klaviatúrát, hanem azért, hogy kényelmesebb legyen. Egy átlag felhasználónak nem tűnik fel, de aki rengeteget gépel, annak igencsak kényelmetlen egy idő után a hagyományos, "egyenes" billentyűzet.

[ Szerkesztve ]

(#15) nuke7 válasza NathanCullen (#14) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

tanultam, 4est kaptam :P
ezért mertem írni,amit írtam... lehet h nekem van csak kis kezem..? :U

ööö..tipp:

próbáltad már kicsit széjjelebb rakni a könyöködet? ugyanis ugy nem törik meg a csuklódnál annyira, gépírásnál se, tapasztalatbol mondom. ;)

[ Szerkesztve ]

(#16) Foo

Foo
(kvázi-tag)

a bluetooth kapcsolat egyáltalán nem ideális beviteli eszközök esetén. kb. 2m után elfogy a kráft a jelből és "lagolnak" az eszközök... szal htpc-hez nem túl ideális.

"pɹ4ʇ3ɹq_ɯnp4ɯ4ı:ǝq pɹı ɐqɹos oɹbn1ǝɟ ɐ sǝ 'ʇǝ-1ɟ ʎƃǝ ظɯoʎu uo1ɐʇzsɐ zɐ '11ɐ1ǝɟ sʍopuıʍ ɐ ɹoʞıɯɐ :1ɐʌozs"

(#17) nyunyu válasza nuke7 (#15) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Szejjelebb?

Pont attol torik jobban a csuklod egyenes billzeten...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#18) tunkiih válasza hackeeeee (#1) üzenetére

tunkiih
(tag)

még az ellenségemnek se kivánnám... :DDD

http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=5414733 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tunkiih

(#19) pauldenton válasza alamuszi (#2) üzenetére

pauldenton
(újonc)

Sajnos nekem nem ez a tapasztalatom, Arc egerem kevesebb mint egy év alatt szinte használhatatlanná vált (nem érzékeli a kattintást csak kb minden 10-ik alkalommal)

(#20) Integra válasza Füleske (#8) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

utólag?
mibe kerülne 2 hétig magyar szitázással használni a gyárósort? :)
na mindegy, van belőle német klavim, ott az í meg az ű pontosan a helyén van.

(#21) Integra válasza benoce (#9) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

az a lehúzás csúcsa, ezt csinálták a naturalnál is, rányomtak egy magyar kiosztás matricát. pofám leszakad, ezzel a fogyasztóvédelemhez is lehetne menni vásárló megtévesztéssért. láttam a matricázását, még arra sem vették a fáradtságot, hogy minőségi matricák legyenek, nem ferdén felragasztva..

(#22) nuke7 válasza nyunyu (#17) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

hát igen, nekem úgy jobban egyenes marad, mondjuk hosszu kezem van, az igaz... :U
minél szélesebb a hely a két könyököd között , annál kevésbé törik meg a csuklod és az alkarod által alkotott vonal...

(#23) Zsolto válasza nuke7 (#12) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Az asztalin is megtörik, ha egyenes a gombsor. Kivéve, ha a mellkasod előtt összeszorítod a könyöködet, vagy ha 30 centi széles a vállad.

Valamiben nagyon elbeszélünk egymás mellett, ha szerinted minél szélesebb a váll, annál kevésbé törik meg a csuklódnál az alkarod vonala.

[ Szerkesztve ]

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#24) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tulajdonképpen a MS egész jó hardvereket gyárt, nem értem, mért erőltetik a szoftveres üzletágat :DDD

Nálam is MS egér meg bill van, mert miután végignyomogattam vagy százat és ezek voltak a legszimpatikusabbak.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#25) NathanCullen válasza Zsolto (#23) üzenetére

NathanCullen
(senior tag)

Szerintem ő nem tartja az ujjait egyenesen a billentyűzeten, hanem féloldalasan, oldalról éri el a gombokat vagy nem tudom... Azt írja, minél jobban szétrakod a könyöködet, annál kevésbé kell kifelé hajlítani a csuklót, hát tényleg nem tudom mit gondoljak. :DDD Eleve azt írta, hogy neki már nagyjából párhuzamosan vannak a karjai gépelés közben, most vagy nem tudja mit jelent a "párhuzam", vagy rosszul tudja...

[ Szerkesztve ]

(#26) hohoo válasza dabadab (#24) üzenetére

hohoo
(senior tag)

az ms nem gyárt semmilyen hardvert, max a nevét teszi rá xy gyártók által tervezett és készített cuccokra...

[ Szerkesztve ]

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#27) nuke7 válasza Zsolto (#23) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

ha tudsz gépírni, pròbáld ki, és meglàtod ;) (az ujjaid eltero hosszusaga kompenzalja hogy a tenyered külsö éle magasabban/közelebb van a klaviaturahoz)

(#28) nuke7 válasza NathanCullen (#25) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

NathanCullen: a kezeim nyilvan nem parhuzamosak, ha tavol vannak a könyökeim egymástòl... párhuzamos max az alkarom kulso- es belso oldal vonalanak a meghosszabitasa es a csuklom...

(#29) dabadab válasza hohoo (#26) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A gyarak lehet, hogy nem az ovek, de az tuti, hogy ok tervezik oket.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#30) nyunyu válasza nuke7 (#28) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

kezeim nyilvan nem parhuzamosak, ha tavol vannak a könyökeim egymástòl... párhuzamos max az alkarom kulso- es belso oldal vonalanak a meghosszabitasa es a csuklom...

Ezt meg mindig nem ertjuk.

Ha parhuzamos a ket alkarod, es a konyokod egymastol 50 centire van, akkor ket fel billzetet hasznalsz egymastol 50 centire elhelyezve?

Vagy nekem nem erossegem az elemi geometria? :DDD

(#31) misx

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a külön numerikus pad jó 5let. Lehet számológépnek használni kézbe véve is, miközben a képernyőn ott virít a Windows Calc. :))

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

(#32) NathanCullen válasza nuke7 (#28) üzenetére

NathanCullen
(senior tag)

párhuzamos max az alkarom kulso- es belso oldal vonalanak a meghosszabitasa es a csuklom...

Párhuzamos: Egymástól minden pontjukon azonos távolságban lévő vonalak vagy síkok. :W

Ha a billentyűzetre szabályosan teszed az ujjaidat, akkor nem lehet semmi képpen sem párhuzamos az alkarod, főleg nem akkor, ha a könyöködet még jobban szét teszed. De, lehet párhuzamos szabályos gépelés közben az alkarod csukló hajlítás nélkül, akkor ha (mint írták is) 30cm széles a vállad vagy ha a billentyűzeted 1m-es. Ha ezek közül valamelyik, akkor nem szóltam...

(#33) Füleske válasza Integra (#20) üzenetére

Füleske
(őstag)

" mibe kerülne 2 hétig magyar szitázással használni a gyárósort? :) "

Egyrészt nem gazdaságos előre legyártani nagyobb mennyiséget olyan termékből ami esetleg évek alatt fogy csak el és csak áll benne a gyártó pénze , mert itt csak az "ócsó" cuccot veszik meg. Másrészt utána a többi nemzet is követelné a saját szitázását. Aztán persze ha netán elfogyna valamikor akkor újra kellene párszáz darab ebből-abból-amabból. Nem éri meg ilyennel vesződni a gyártóknak.

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#34) nuke7 válasza NathanCullen (#32) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

ma este rakok fel kepet :DDD nem tudok jobbat...

(#35) nyunyu válasza nuke7 (#34) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Eeeeertem.
Szoval a csuklod parhuzamos az alkaroddal.

Valahogy igy:

Jol latszik, ahogy benyomorgattam a kisujjaimat a tenyereim ala.

Mig ivelt billzeten maradhatnak nyujtva a kisujjak, mert a gombok 12 fokkal el vannak forgatva:

Az iveles miatt az É (nalam ; ) gomb helye a J sikjahoz kepest 13mm-mel feljebb van, mint egy egyenes billzeten:

Natural feature pluszban, hogy a billzet felulete sem sik, hanem a gombok elrendezese koveti az ujjak hosszusagat, igy a csuklot a tengelye korul sem kell csavarni:

Nyilvan az Arc Keyboard nincs ennyire ivelve.

Sorry, osszesen ket kez jutott a telefon kezelesere, plusz a billzetre...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.