Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

ehhez is kell majd usb 2 -höz a plusz táp mint az elődjénél ?

közbe utánanéztem és ezt találtam:
"Kompatibilitás terén is minden a régi; ha USB 2.0-án szeretnénk használni a tárolót, igénybe kell vennünk (a csomag részét képező) Y USB kábelt."

tehát felejtős, nem praktikus

a hírt lehetne bővíteni ezzel az infóval

[ Szerkesztve ]

(#2) macilaci78 válasza Findzs (#1) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

A mellett, hogy nagy a madzag miatt, még nem is tartom szépnek.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#3) Angel1981 válasza Findzs (#1) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Jézus!
Ez nekem új volt!
Tényleg ortopéd módon kiegészítő kábel kell használni, ha bármilyen USB 2.0-s interfészen használom?!?!? :F

(#4) Kobaljov válasza Angel1981 (#3) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Az elődjéhez valóban adtak, de az egyik külföldi teszt szerint a gyakorlatban nálunk nem volt rá szükség (úgy rémlik azzal magyarázták, hogy a régebbi portoknál kisebb volt az áram, azokhoz kellhet)

+ az elődje erősen melegedett is

(#5) Angel1981 válasza Kobaljov (#4) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Értem, köszi!
Viszont ez a magyarázat furcsa számomra; az USB 2.0 (is) egy pontos szabvány.
A kezdetekkor megjelent USB 2.0-s csatlakozóknak is ugyanannyi áramot kellene átengedniük, mint a mostaniaknak, nem?

(#6) fricz19 válasza Kobaljov (#4) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

itt is azt mondják...
usb 3.0 = 1 port
de usb 2.0-nál használni kell az y kábelt

[ Szerkesztve ]

(#7) adalbert1 válasza Angel1981 (#5) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én az alábbiakat tudom elképzelni:
a, hivatalosan többet igényel az eszköz mint amit az USB 2.0 le tud adni (mármint előfordulhatnak olyan használati esetek, így inkább ráírták a biztonság kedvéért)
b, USB 1.X-hez kell a kábel

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#8) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

"64 GB 42440 forint" mennyi? :Y

koszi, de nem. :N ennyiert inkabb egy 64gb-os ssd-t vennek, hozza e-sata/usb3 csatolos racket es meg penzem is maradna. ;)

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#9) DaveJr

DaveJr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na meg tuti az az első hogy az ember elhagyja a kupakot:D

Egyedi kábelek, 4pin (PWM) Y, 3-4-5-ös elosztók...stb: http://href.hu/x/ehtx

(#10) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kemény az ára nemhogy 1 milliárdért adnák.15 rugóért 16 giga,kelendő lesz nagyon és ez még egy ajánlott ár lesz az 20 is a sarki kiskerben.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#11) _AnTi_

_AnTi_
(tag)

Hát ez durva. 10-11K-ért (16GB) van ~ugyanilyen A-data élettartam garral (igaz az sem szépségdíjas).

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#12) M107

M107
(senior tag)

Elszállt a Kingston
"64 GB 42440 forint" Max 20000 Ft adnák érte /na jó 31800 Ft de akkor 185 Ft/Usd/ UK-ban ennyi az ára (jó barátod a google)
Kapitalista pénzes világ 2X annyit akar menjenek a fenébe relális áron kínálják már......
a 64 gb 20000 ft-nál többet nem ér semmi extra stb

[ Szerkesztve ]

Pioneer Bd 206 Very Good Blu-Ray, Plextor Dvd Writer Cool Audiocd And Data Dvd!

(#13) Kobaljov válasza fricz19 (#6) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Ott az USB 2.0-ből csak egyet használt, de mondjuk ez a v2 a nagyobb sebesség miatt lehet többet is eszik, így ide már nem biztos, hogy ugyanúgy elég lesz

(#14) King Unique

King Unique
(őstag)

Hát elszálltak az árával,nem is kérdés... :U

Ennyiért bőven 2,5" 1 TB usb 3.0 külső hdd-t veszek,akár 1,5 TB (Seagate Goflex) is,gyorsabb is,több fér rá stb....
Transcend Jetflash 16 GB usb2-esem van,"könnyű" kis adatcipeléshez elég,mid tárhely,mind sebesség terén,nagyobb volumenű multm.fileokhoz meg (kevés a 64 GB),inkább külső wincsi. :K

De azért picit majd esik az ára,lehet beszerzek egy 3.0-ás penfriveot is,lehet éppen ilyet. :) Bár ez az Y kábeles megoldás kicsit gáz... :D 2,5" usb 3.0 külső hdd-nek is elég 1 db kábel,ennek meg...pedig hdd többet fogyszt,nem? Emlékszem még régebben eSATA pendriveoknál volt külön a "másik végéről" usb tápellátás,azt kitalálták az eSATAp-t...

[ Szerkesztve ]

(#15) D.Orion válasza Angel1981 (#5) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Elméletileg igen, minden USB2.0-nak ugyanannyi feszt és ampert kell kiadnia magából, de ez a gyakorlatban nem így van. Pl az én ezeréves Abit An7 lapomon ha mind a 4+2 kivezetés aktív, akkor a telefon simán kiírja, hogy nem tölthető, mert nem elegendő a szufla. Vagy pl. a webcam kiírja, hogy USB1.1-be kapcsolt, mert nincs sávszél. Szóval könnyen előfordulhat, hogy a régebbi lapokon egész egyszerűen nem elég stabil az usb portok energia/sávszél ellátása. Nem is olyan régen volt egy pár lap amit úgy is reklámoztak, hogy ezzel már töltheted az Apple terméked, mert ez képes kiadni magából annyi naftát.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#16) Angel1981 válasza D.Orion (#15) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Okok, köszi az infó! :R

[ Szerkesztve ]

(#17) TESCO-Zsömle válasza Angel1981 (#5) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A probléma oka, hogy az USB2 hivatalosan 500mA-t tud leadni, míg az USB3 900mA-t. Ezért javallott a cuccok 2db USB2.0-ás portba dugni.

Azonban, mivel az elmúlt néhány évben rohamosan nőtt az USB-ről tölthető telefonok és egyéb kütyük száma, több gyártó is túlméretezte az USB portok tápellátását, hogy jobban kielégítsék az igényeket. Az ilyen portoknál nincs szükség az Y-kábelre.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#18) Angel1981 válasza TESCO-Zsömle (#17) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ok, köszi!
És ha pl. csak 1 db USB 2.0-s port van, és annak nem elég az áramerőssége, akkor egyáltalán nem fog működni az ilyen 3.0-s pen drive?
Azért kérdem, mert ugye manapság egyáltalán nem csak PC-n található meg az USB, hanem sok-sok más eszközön is, és sokuknak csak egy portja van.
Akkor esélyes, hogy ilyen eszközöknél használhatatlan egy ilyen 3.0-s?

[ Szerkesztve ]

(#19) TESCO-Zsömle válasza Angel1981 (#18) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom, de adódhatnak problémák a működéssel. Nem véletlenül adják az Y-kábelt. Ha nem volna szükség rá, biztos elspórolnák...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#20) macilaci78 válasza Angel1981 (#18) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Esélyes.
Amúgy pl autórádió USB portja mellé lehet tenni szivargyújtó-átalakítót és meg van oldva. Persze ki vesz ilyen drágán háttértárat, e mellett sok ilyen eszköz le sem kezeli a 16 gigát.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#21) Angel1981 válasza macilaci78 (#20) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Az ok, de pl. egy egy portos asztali DVD lejátszó esetén máris problémásabb...

(#22) Koley

Koley
(kvázi-tag)

lol egy csöppet borsos az áruk, azt hiszem egy darabig még a usb 2.0-nál maradok

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.