Jobb keson mint soha 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Videokártyák » [Re:] Itt vannak az NVIDIA 40 nm-es eljárással készülő grafikus processzoraiHozzászólások

Devid_81
(PH! kedvence)
Végre valami jó hír az nVidiáról!
A legerősebb VGA 38Wattja igen baráti érték! 
.::www.megadanceradio.hu::.

00roli00
(senior tag)
Most mé köll nekik a 10.1
[ Szerkesztve ]
kicsit ciki lenne egy 300-400k-s notira nem rá tenni a win7 premium logot, holott majd a sima 785g-s amd-s notik 150k-ért mekkapják....ezért kellett dx10.1
kiváncsi vagyok a sebességekre, bár félő, hogy rv740-re épülő mobil karikkal nem tudnak majd mit kezdeni

Cagm^c
(kvázi-tag)
Fordult a kocka? Az ATi "átnevez" az nV meg elkezdett fejleszteni?
A mobil piacon ezzel nagyot üthetnek. Ennek így több értelme volt, mint a 4770-et kihozni a másik oldalon.
WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc
Nekik a hátuk közepére sem hiányzik a X 10.1, meg is mondták, hogy szerintük nincs értelme. Csak most jött a derék májkrémszoft, hogy bizony nem kaptok matricát csúnya nV, mert buta kártyáitok nem elég fejlettek. Ezt meg ugye nem engedhetik.
[ Szerkesztve ]
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys
(#7) Mr.Csizmás
nvidia 
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

schwartz
(őstag)
Hiijnye, az NV a csucsra tor... 
Fuck yourself Jay Wilson
"Ettől függetlenül örömteli látni, hogy közel másfél év elteltével a zöldek is beépítették grafikus processzoraikba a DirectX 10.1-es funkciókat."

Talán visszatér a 8880GTS G80-as alapokon? 96 SP hm...
(#9) schwartz: 
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu

TTomax
(PH! kedvence)
a textúrázó csatornákra illetve a ROP blokkokra vonatkozó adatok sem derültek ki.
Nesze semmi fogd meg jól,tehát akkor semmit nem tudunk... ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Xaels
(PH! kedvence)
Helyes. Végre 1jó hír is az nVidia felöl. Csak maradjon meg a verseny a GPU piacon és remélhetőleg ez idejében figyelmeztetés az ATI-nak, hogy nem szabad abbahagyni a fejlesztést és túl sokáig 1 hullámot lovagolni...
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...
Ezek szerinted átnevezések?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
ATI diktál..... 
Mondjuk ez tényleg csak muszájból volt...
Intel is beépíti a DX10.1-et? Mert neki is muszáj lesz ám. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=
Arról van hír, hogy a normális grafikus karijaiknak lesz-e DX10.1-es verziója? Szerintem a jelenlegi szériákból már nem fognak olyat csinálni.
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

gyiku
(PH! kedvence)
nem neveznem az ati tevekenyseget atnevezesnek. 
kedves zoldveru kollegak, csak szeretnetek ha igy lenne, es akkor tudnatok revansot venni az elmult egy even
sorry, ez most nem az a pillanat. 
[ Szerkesztve ]
Még egy ilyen vidám, örömteli hírt, máris boldog vagyok egész nap. Remélem legalább olyan anyagból készítik őket, amitől nem fognak a túlmelegedés miatt idő előtt elhalálozni.
Ha már ilyen késői dátumra rakták a 10.1 támogatását, sőt még asztali karikon sehol sincs, akkor mikor jönnek a DX11-esek?
<-ƘƘ-> Rendszerment

madgie
(VIP)
A 4730 és 4790-nek viszont nem sok értelme van szvsz.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

adorjant
(senior tag)
főleg,ha a raktáron maradt 945 chipeket elkezdik felturbózni 

GuB3Ra
(senior tag)
Valamit nagyon félrenéztél
Ati hol nevezett át kártyát?
A 4770 meg jobb mint ezek
Bár a dx10.1 nek örülök hogy beépítették.
Remélem a következő nevű 9800gt be is bele fogják rakni 
[ Szerkesztve ]
MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3
látom lelki szemeim előtt a gts260m-ekkel szerelt "gémer notikat"... aranyárban... meg ahogy hipphopp leszoppantják az akksikat 
nem lesz a közeljövőben 3d-s alkalmazásokra alapozott noti teszt? szívesen megnézném ezeket, hogy mit visznek...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

toflehi
(fanatikus tag)
Ők majd emulálják 
A jó mérnök bármilyen problémára tud megoldást találni. Azért mérnök. Aki SEMMILYEN problémára nem tud megoldást találni, az elmegy politikusnak.

juliabrilke
(PH! kedvence)
Szuper! Lehet majd megint új neveket tanulni?

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.
Igen, azokkal mi lesz? 
toflehi vazz, tényleg. 

Ricco_hun
(senior tag)
Én csak azt nem értem, hogy hipp-hopp hogyan lett az nv-nek 40nm-es, dx10.1-es és gddr5-öt támogató gpu-ja. Ezekszerint mégsem hipp-hopp. Mert régebben arról volt szó, hogy az nv-nek teljesen át kellenne dolgoznia a g80 alapokat (sőt teljesen új felépítés kellenne), ahhoz, hogy a fentebb említett ficsőrök elérhetőek legyenek.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
Nah ezaz. Nem marad az ATi versenytárs nélkül. Árverseny RULZ 
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

gyiku
(PH! kedvence)
vettek egy 4850et es szedszedtek. 
FRENK1988: azert az meg odebb van. legjobb esetben is ugy a dx12-13 kornyeken 
[ Szerkesztve ]

D.Orion
(PH! kedvence)
Az átnevezgetés stratégia szerintem egyetlen egy mérnököt sem kötött le. Míg a marketingesek átneveztek, addig a mérnökök szépen csendben alkottak.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
Végre 10.1 
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Hebry
(senior tag)
Ezt is megértük.
Eljutottak idáig is.
Remélem jobb szériái lesznek, mint az elmúlt időszakban.
Tutira lesz, Radeon HD4000-es szériával is tartozunk még. Pontos időpontot viszont nem tudok mondani, sajna...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
A GMA500 DX10.1-es...
Technikailag tényleg nem, de üzletileg minden bizonnyal elég fontosak. Majd a DX11-es korszakkal elsimulnak ezek a "huplik".
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Cagm^c
(kvázi-tag)
Az átnevezéssel a 4790-re gondoltam. És nem véletlenül tettem idézőjelbe. Mert nem átnevezték, de egy újabb bőr a rókáról. K+F=0 
Erről a hírről meg úgylátszik lemaradtam. 
Az meg, hogy zöld fan vagyok-e? 2 gépem van, az egyik az adatlapomon, a másik meg egy pumás noti...
WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc
Na igen, van már megint egy pár kártya, amit érdemes lenne tesztelgetni.
Pl. 4890 CF, új PCB-és GTX295 (melegedés, zaj, tuningpotenciál az elődhöz képest) 4730, 4790 ilyesmik.
Na meg most már lehetne tesztelni a két gyártó DX10.1-es teljesítményét is notebook téren.
Ajánlanám a Stormrise-t, és a HAWX-t is teszt alanynak. 
Ad nektek munkát rendesen mostanában a két gyártó. Csak győzzétek.

cizoe #32:
(már nyomom is a google-t
)
[ Szerkesztve ]

TTomax
(PH! kedvence)
A mobil szegmensben még volt hely hogy bedrotzzák föleg ezen a csíkszélességen,de gyanítom az a teljesítmény rovására megy keményen...ezért nem nagyon éri meg a desktop vonalon hasonlóan tenni..
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

rocket
(PH! kedvence)
GTS250M es a GTS260M mutat valamit mi varhato desktop fronton az RV740 ellen.
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

TTomax
(PH! kedvence)
GDDR5
Jó hír! 250M-et ide nekem 
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
a gddr 5-öt valaki elmagyarázhatná nekem. úgy tudtam a jelenlegi architektúra nem támogatja, csak a gddr 3-at, mint ahogy a gtx295 is azzal van szerelve.
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

rocket
(PH! kedvence)
Az M93 es az M97-re epulo termekeket eddig csak az ASUS-tol lattam, mig az NV 40nm-es mobil GPU-ira epulo termekeket mar a Computexen is jopar ceg mutogatta.
Regen az ATi mobil fronton nagyon eros volt, aztan az R420 utan megindultak a lejton, foleg az R520/R580 idokben (amikbol nem lehetett normalis fogyasztasu es teljesitmenyu mobil GPU-t csinalni) vesztettek sokat, mikozben a szegmens renduletlenul not, jol mutatja mennyire gyengek mobil fronton, hogy az NV meg a problemas G9x mobil GPU-ival se tudta elvenni a gyartok kedvet attol, hogy tovabbra is oket valasszak. (ez mondjuk azt is jelentheti az NV hasonlo uzleti strategiat hasznal mint amiert az Intel nem reg rekord buntetest kapott elso fokon.)
Hiaba a nagyon jol sikerult es elonybol indult M93/M97, nem tunik ugy a jelekbol, hogy az AMD valtoztatni tudna a helyzeten.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

menalcas
(őstag)
Nem tudom itt miért vagytok kiakadva ezen a dx10.1 támogatáson, már mint buta kérdés hogy minek meg még butább kijelentés hogy nem kell, mert hát szó ami szó nem fogja mindenki kihasználni, de hát akkor is így is totál lemaradtak ezzel, már mint itt kopogtat a dx11 és még csak most jött ki a zöld dx10.1 elég szörnyű 
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.
Azért egy 8800GTS kevés lesz még a RV740 ellen... A HD4770 megfogásához azért nem ártana egy teljes értékű, 128SP-al ellátott GPU, viszont ahogy látom, az új 40nm-es GPU-ba csak 96SP fért bele. (vagyis az, hogy nem adtak ki 128SP-os változatot, erre utal)
Amúgy ezt a GT200 architektúra dolgot nem értem. Arra alapozva a 162SP-s GPU-t kellett volna bevetnie az nVidia-nak, nem? Csak mert úgy rémlik, hogy a GT200-asok kisebb hatásfokkal dolgoznak játékok alatt, mint a G80. Rosszul emlékszem?
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Na végre.Remélem,hogy az Nv felhozza magát,és akkor nagy árcsökkenés lesz
De szép gondolatok 
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

eziskamu
(PH! addikt)
Lehet, hogy hülye kérdés, de tényleg beépítették a 10.1-es funkciókat, vagy a meghajtóprogival hekkeltek valamit, hogy azt is tudja?

schwartz
(őstag)
Me' nem hekkeltek ma' valami Dx11-et akko? 
Fuck yourself Jay Wilson
Többen írták, hogy "lemaradtak", meg, hogy "végre"...megmondaná valaki, hogy miről maradtak le? Mert lehet nekem maradt ki aza a sok szuper DX10.1-es cím, ami meg se mozdult az nV karikon?
Megmondaná valaki, hogy miben lett volna más a helyzet, ha már 1,5 éve van nekik is 10.1-es karikjuk? Jobban megy a fos Stormrise?

eziskamu
(PH! addikt)
Mert az már túl lassú lett volna 

rocket
(PH! kedvence)
Ugytunik komolyabban hozzanyultak az architekturahoz, ugyhogy lehetnek meglepetesek meg a GT215 kapcsan a desktop szegmensben, de az RV740-bol amit eddig lattunk a HD4770-nel az csak a bemelegites volt, bar nem lesz egyszeru a HD4790 miatt megfelelo elnevezest talalni