Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látom a Genius is beállt a "csesszük el a billentyűk elhelyezését amennyire csak lehet" sorba...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#2) Ste válasza Male (#1) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a luxemate 810 például nagyon jóra sikerült
otthon ilyet nyúzok, igaz nem annyira jó az egere mint egy notis pöcökegér, de mutlimédiára nagyon jó

True Success is Blonde

(#3) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"A nagyobbik gyártó már hosszú hónapok óta készíti 45 nm-es processzorait, melyeket úgy tűnik, csak a Phenomok késlekedése, majd kezdeti nehézségei miatt tartott vissza."

Az teljesen esélytelen, hogy a kezdeti egy, ill. a jelenlegi két gyár kevés a 45nm-es C2D, C2Q, Xeon és Atom procik gyártásához, jól gondolom? :) Illetve az is teljességgel kizárt, hogy az Intelnek is lehetnek gondjai a termelés felfuttatásával. (ugye véletlenül van durván túlméretezve a tartalék L2 terület :D)

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

35000 forintot kérnek a legkisebb hárommagosért? Hm... pariban van a hasonló teljesítményű C2D-vel szóval jól kikalkulálta az AMD. :)

(#5) Male válasza Ste (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ok, aki nem használja sokat a Home-End, Ins-Del gombokat... vagy akinek megfelel a "lapos" Enter, azoknak lehet jó, de én nem tudnám megszokni ezt az elrendezést.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#6) munky

munky
(őstag)

Kár, hogy az X3-ak nem vilognak játékok alatt, így "kénytelen" az ember X2-t venni helyettük ha játékra használja a gépet.

[ Szerkesztve ]

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#7) Ste válasza Male (#5) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem a noptis billek, a pöcökegér jön be rajta

szokni kell, de kényelmes, ha nem közvetlenül a gép előtt ülsz, hanem kicsit távolabb :)

True Success is Blonde

(#8) Male válasza Ste (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)

Ha tehetném a notira is rendes bill.-t dugnék :D
A pöcökegérel mondjuk ki vagyok békülve, de azért egy normál egér kényelmesebb/gyorsabb :)

Felőlem gyártsanak ilyeneket, addig nincs gond, amíg "hagyományos" is elérhető... csak ma már egészen nehéz ilyet találni.

(#9) .mf

.mf
(PH! addikt)

Végre normálisabb tuningram-árak... hogy erre miért kellett ennyit várni :U

(#10) erdoke válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már tavaly szeptemberben két gyár működött 45 nm-en, elvileg év végén további kettő állt át, egy pedig az idén kellett volna, és nem hallottam csúszást.
Honnan az infók?

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#11) anulu válasza .mf (#9) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

en a 2x2 GB-os kit-ekre varok, bar par helyen mar azok is kaphatoak. konkretan a mostani 4x1 DHX helyett 4x2 :D

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#12) VaniliásRönk válasza erdoke (#10) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Pár hete olvastam, de már nem emlékszem hol.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#13) Myers

Myers
(senior tag)

Katasztrófálisak ezek a billentyűzetek. Hogy lehet így elcseszni a billentyű blokkokat? Jóhogy nem már mobil telefon méretű billentyűzeteket csinálnak.

http://www.muszaj.hu/

(#14) erdoke válasza VaniliásRönk (#12) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az Intel oldalán is linkelt The Oregonian cikk arról beszél, hogyan tükrözték a Hillsboro-i gyárat Arizónában tavaly november előtt, majd Új-Mexikóban és Izraelben. A mostanában beinduló/beindult üzemben már a Pentium Dual Core processzorok készülnek 45 nm-en, amit júniustól árulnak nagy mennyiségben.

[ Szerkesztve ]

(#15) VaniliásRönk válasza erdoke (#14) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Itt a 3-4 hónappal ezelőtti állapotokról volt szó, ill. a jelenlegi helyzetet tekintve is lényegtelen, hogy 2 hónap múlva mi lesz.

[ Szerkesztve ]

(#16) skippper válasza anulu (#11) üzenetére

skippper
(senior tag)
LOGOUT blog

4x2 Gb? OMFG :) kiváncsi lennék milyen alkalmazáshoz kell ennyi :) Ennyi RAMon elfutna egy komplett Milleniumos rendszer néhány játékkal meg programokkal :D

http://www.flickr.com/photos/szira/

(#17) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez az Asus M70 nagyon fáin. Appám, 2*2 +1GB RAM, 2*500GB HDD... nem semmi, asztali gépnek is elfoadnám. Sőt tudok jobbat: az árából vennék egy nagyon baba asztali gépet + 2 db A7U 17 collos notit. :) Az A7U nagyon jó áron van.

Az ilyen képminőség összevetésektől viszont ökölbe szorul a zsebemben a bicska...

[ Szerkesztve ]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#18) Ősember válasza .mf (#9) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

:F ugy beszélsz, mintha nem is egy bolygon élnénk :F

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#19) bajusz15 válasza akosf (#4) üzenetére

bajusz15
(fanatikus tag)

ezzel teljesen egyet értek :R
ha legalább 35 ezerért adnák a 9850 BE-t akkor lenne valamicske esélye az AMD-nek.
de így... :F ha nekik így jó akkor...
majd kb 3 hónap múlva: "Danger: Kritikus veszteségek az AMD-nél !!" :DDD
nem ezt kívánom nekik mert ha nem lesz AMD akkor az intel az egekbe emelheti az árakat és akkor szívás van :W :(

[ Szerkesztve ]

(#20) erdoke válasza VaniliásRönk (#15) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A jelenlegi 4 db mellett az 1 hónap múlva 5 valóban nem lényeges infó, de a te állításod szerinti 2 db-tól mindkettő jelentősen eltér. ;)

(#21) VaniliásRönk válasza erdoke (#20) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Látom szándékosan nem értesz, 3-4 hónapja volt "hír", hogy az Intel a gyenge Phenomok miatt nem dobja piacra a 45nm-eseket nagy mennyiségben, akkor is 4 gyárból ontotta a 45nm-es procikat?

(#22) akosf válasza bajusz15 (#19) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

35000 forintot kérnek a legkisebb hárommagosért? Hm... pariban van a hasonló teljesítményű C2D-vel szóval jól kikalkulálta az AMD.

ezzel teljesen egyet értek ha legalább 35 ezerért adnák a 9850 BE-t akkor lenne valamicske esélye az AMD-nek.

Ha egyet értesz, akkor miért állítasz rögtön a mondatod második felében mást? :D

(#23) erdoke válasza VaniliásRönk (#21) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Tudtommal január óta 4 gyárból jönnek 45 nm-es procik. Nem tudom, pontosan miből mennyit, talán OEM gépekbe "ontják" egy jó részüket. Ott nem érdekes, milyen technológia, viszont a nyomott ár miatt kiemelten fontos az olcsóbb gyártás.

(#24) bajusz15 válasza akosf (#22) üzenetére

bajusz15
(fanatikus tag)

jah jujj :W
okés bocs a félresikerült mondatért ^^ :DDD de remélem lehet érteni h mit szeretnék :))
mekkore LOL :B

(#25) Gyusz

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Az a legfelső, 330-as Genius billentyűzet elég jól néz ki. Sajnos eléggé hasonlít az elrendezése egy barátom logitech billentyűzetére, amit nem igazán találtam kényelmesnek.

(#26) bteebi válasza Gyusz (#25) üzenetére

bteebi
(senior tag)

OEM Q9450 59k-ért 3 év garival? :Y
OMG Remélem jól fognak muzsikálni a hárommagos Phenomok! :K

Te is fiam, Bluetooth?

(#27) lorior

lorior
(újonc)

A procik nagyon mennek le!
Én meg sajna karácsonykor elköltöttem 30k-t egy E6300-ra :W :W :W :W :W
pedig ha vártam volna...

(#28) akosf válasza lorior (#27) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha még vártál volna egy évet, akkor lehet hogy Nehalemet is kapnál ennyiért... :K

(#29) Noi88

Noi88
(tag)

Várakozással bizony nem lesz gépe az embernek... :D

(#30) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

"Arra jutottunk, hogy még a 2,4 GHz-es, 44 000 forintos Phenom X3 8750 is kicsivel lemarad a 2,66 GHz-es Core 2 Duo E8200 mögött, tehát a nála 333 MHz-cel gyorsabb és érdekes módon ugyancsak 44 000 forintba kerülő Core 2 Duo E8400 egyértelműen jobb ár/érték mutatóval bír."

Szerintem gyenge tuningot is beleszámolunk akkor már lelépi az X3 Phenom az Intel megoldását.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#31) akosf válasza zoltanz (#30) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem gyenge tuningot is beleszámolunk akkor már lelépi az X3 Phenom az Intel megoldását.

Az Intel oldalon is beleszámoltad a gyenge tuningot?

(#32) zoltanz válasza akosf (#31) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Intelnél nem (de már ezt senki nem mossa le rólam). :)

Sajnos nem nagyon szeretik a tuningot ezek X3 -ok, hacsak nem találják meg a módját, hogy miért.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#33) Ricco_hun válasza zoltanz (#30) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Jaja. Jól mondja akosf. Intel oldalon mégnagyobb tuninggal számolhatsz. Na de aki frissen megvett egy procit monduk 40k-ért az nem fogja rögtön egekbe hajszolni az FSB-t, megnézve a proci határait. Szóval aki nem hiperfanatikus tuningos (azaz a PC-s népség 99,9%-a), az nem fogja soha tuningolni a prociját (főleg újonnan). Tuning nélkül meg taccs-taccs az AMD processzoroknak.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#34) zoltanz válasza Ricco_hun (#33) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

PC-s népség 99,9%-a val csak viccelsz? Inkább 50% -ot realisabb, van aki azt sem tudja min megy a gépe mert csak megveszi, de szerintem a PH -n legalább 80% időnként használja a tuningot a CPU -nál. Én is azt mondom nem szabad csak azért megvenni valamit mert jó tartalékai vannak, van amikor nem lehet kihozni belőle és az ciki.

[ Szerkesztve ]

(#35) TomBoy1986 válasza zoltanz (#32) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elolvashatnád azt a közel 20 hsz.-t, ami a topicjában összegyűlt, mielőtt olyat kijelentesz, hogy "Sajnos nem nagyon szeretik a tuningot ezek X3 -ok"

[link]

Tessék: 3.3GHz léghűtéssel

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#36) erdoke válasza TomBoy1986 (#35) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nyilván ez a kijelentés is egy viyzonyítás alapján jött létre. Ha a 45 nm-es Intel procikhoz viszonyítod, nemcsak hogy kikap azonos órajelen, de még kevésbé is tuningolható. Ez ma a nagy büdös helyzet.

(#37) zoltanz válasza TomBoy1986 (#35) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Kösz majd pótolom eme hiányoságomat.

Az nem rossz, igaz 330 core sebességgel csak, de ezt ki is tudja legalább használni a 3 magos architektúrával.

erdoke

Mibe kap ki valós mérésben (életben) vagy MHz összevetésben. (nem biztos)

[ Szerkesztve ]

(#38) TomBoy1986 válasza erdoke (#36) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha... mit is kap azonos árért?
Ugye ha nem az itt felsorolt 3 év garis árakat nézzük, hanem pl. az ittenieket, akkor azt látni, hogy a 30-50K-s régióban a következőket találod:

Intel 6xx0-s, E8x00-s 2 magos CPU-k
Phenom 3 magos, Az összes 4 magos Phenom
És a Q6600.

35K alatt van pl. a 2.2GHz-es 9500-as és 36K a 9550. Ezekkel szemben persze egyelőre itthon hülyén van árazva az X3. Viszont a négymagos Phenomok könnyűszerrel maguk mögé utasítják a fent említett E6xx0 és E8x00 CPU-kat még akkor is, ha azok tuningolva vannak.

És hogy mindezt mire alapozom?
pl. saját mérésre: [link] [link]

Egy 3.7-es E8400-ast CPU-t is maga mögött tart a Phenom 2.2GHz-en, ha megfelelő program van alá írva (ami a többprocesszort jól kihasználja). És természetesen nem vitatom, hogy nem mindegyik program ilyen, sőt azt sem, hogy egyelőre kevesebb ilyen van (a hangsúly az aláhúzott részen). De a játékokon kívül a szokásos kategóriákban, mint tömörítés, 3D renderelés, konvertálás... mindenütt találni olyat, ami már kihasználja a 2-nél több magot.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#39) erdoke válasza zoltanz (#37) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Minden alkalmazásban, amelyik nem profitál sokat a 2-nél több magból. Sőt, azonos árat nézve egyelőre még a többszálúságot jobban preferáló programok egy részénél is nyerésre áll a Penryn. Benne van a cikkben is, ami az itteni tesztekre alapoz.

(#40) zoltanz válasza TomBoy1986 (#38) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nem is az oly távoli jövőben minden program kifogja használni a 2 -nél többprocesszoros gépeket. Érdekes a 3,3 GHz es X3 as jobb némely tesztben mint a gyári frekvenciákon üzemelő Phenom X4 9550 négymagosa.

(#41) VaniliásRönk válasza zoltanz (#40) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha az arányokat kiszámolgatod akkor egyértelmű lesz miért. ;)

(#42) akosf válasza TomBoy1986 (#38) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy 3.7-es E8400-ast CPU-t is maga mögött tart a Phenom 2.2GHz-en, ha megfelelő program van alá írva (ami a többprocesszort jól kihasználja).

:D Lehet ám írni megfelelő programot az E8400-ra is...

(#43) TomBoy1986 válasza akosf (#42) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, csak akkor az intel is sütheti a 4magos CPU-it ;)

zoltanz:
Szerintem is egyre inkább abba az irányba haladunk. Még játékok terén is :K

[ Szerkesztve ]

(#44) VaniliásRönk válasza akosf (#42) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A magok számára gondolt, nem direkt K10-re optimalizált kódra.

(#45) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A cikkből számomra a lényeg:"És ezzel még nincs vége, ugyanis a legfrissebb, 45 nm-en készülő és 2,66 GHz-en járó Core 2 Quad Q9450-ből feltűnt egy tálcás (tray), de három év garanciás szállítmány, melynek az ára 59 000 forint." Erre vártam. Hol vannak ezek az 59k-s procik? Kinél lehet megvenni?
Üdv:
Geller

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#46) zoltanz válasza Geller_1972 (#45) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Van haszna a négy (esetleg több magosnak is) nem mondom, de jelenleg a programok java részéhez elég a 2-3 maggal rendelkező is nem nagyon használják még ki.

(#47) akosf válasza Geller_1972 (#45) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DD Igen-igen... van akinek sikerült leszűrni a lényeget.

( Én is szemezek egy ilyen procival... )

(#48) erdoke válasza TomBoy1986 (#38) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Gyakori alkalmazásokat mondj, és találjunk egy átlagos kiskert, ami normál nagykerből szerzi a cuccait. Mert ha én meg Dél-Koreában vásárolok, akkor megintcsak más árak vannak. Szerintem a cikkben nagyjából korrekt árak vannak, ha nem a lopott/áfacsalt kategóriában nézelődök, hanem bemegyek a sarki PC-s boltba, akkor ennyiért tudok vásárolni.
Esetleg dobjuk oda az E4700-at, ami 2,6 GHz-en fut, dobozosan úgy kisker bruttó 29-ért.

Alkalmazások. Pl. javaslok valami DVD9->DVD5 átkódolót (DVD Rebuilder + CCE?), képszerkesztőt, DV AVI -> DVD konvertálót. Ezeket a felhasználók többsége viszonylag gyakran elindítja, ellentétben a 3D rendereléssel. Szerinted az általánosan elterjedt programok (nem lopott, beépülőkkel fél millás Photoshopra gondolok, ami átlagjúzernek amúgy is kínai) mennyit profitálnak a 3. és 4. magból?
Remélem, hogy megbocsátasz, ha azt írom, hogy a te méréseid nem igazán érdekelnek, viszont több oldal tesztjeit is szoktam olvasni.

(#49) TomBoy1986 válasza erdoke (#48) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Válassz magadnak kiskert, amelyik csak tetszik: [link]

9550 36-43K között van 10db. Csak találsz olyat ami neked is tetszik ;)

"Szerintem a cikkben nagyjából korrekt árak vannak, ha nem a lopott/áfacsalt kategóriában nézelődök"
Igen, a 3 év garis példányokra. Ami egyé

"Remélem, hogy megbocsátasz, ha azt írom, hogy a te méréseid nem igazán érdekelnek, viszont több oldal tesztjeit is szoktam olvasni."
Tőlem aztán annak hiszel, akinek akarsz, gondoltam megosztom, de ha nem hát nem :)

"Alkalmazások. Pl. javaslok valami DVD9->DVD5 átkódolót (DVD Rebuilder + CCE?), képszerkesztőt, DV AVI -> DVD konvertálót. Ezeket a felhasználók többsége viszonylag gyakran elindítja, ellentétben a 3D rendereléssel."
Mások a szokásaink, az ebből is látszik. Nekem eleddig egyikre sem volt szükségem.

Ámbátor encodingra itt van két példa: [link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#50) AMD!4ever válasza lorior (#27) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

De ilyen alapon örökké várhatnánk az ujjabb és ujabb procik megjelenését,és nem vegyünk soha semmit??
EGy procit venni az bukó mindenképp hosszutávon. Max kevesebbet lehet bukni ha okosan választunk.
én 2 éve nem vettem procit :B x2 3800+om van anno 35ezerbe volt...
Öcsémnek meg megfelel a 6ezer forintos Sempron Le-1100 is,ezen meg bukni nem is lehet szinte

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.