Olvasom a hozzászólásaitokat, és az oprendszerek tanárom egyik mondókája jut eszembe. Arról vitatkoztunk vele, hogy melyik a jobb OS, a Win vagy a Linux. A vitát bölcsen azzal zárta le, hogy véleménye szerintem sem jó, sem rossz oprendszer nem létezik, csupán egy az adott feladatra alkalmas, illetve az adott feladatra alkalmatlan OR. Szerintem ugyanez a helyzet ezekkel pici gépekkel kapcsolatban is. Feleslegesnek tartom becipelni az egyetemre a 2-3 kilós 15"-os gépem azért, hogy megnézzem rajta a maileket, netezzek vagy beadandót írjak rajta, mikor erre egy butább masina is bőven elég, ami ráadásul sokkal mobilabb. Az izmosabb rendszert igénylő munkákat nem egy ilyennel kell megoldani, egyértelmű, hogy arra alkalmatlan. Szerintem nem fogok nekiállni egy ilyenen videózni vagy fotót retusálni, még ha kajakosabb proci lenne benne akkor sem.
A lényeg csupán annyi, hogy mindenki megtalálja magának az ideális gépet, és van akinek pont ez a kategória képviseli a megfelelőt.
Abban viszont teljes mértékben egyet értek veletek, hogy szánalom a 3 cellás akku, és az e-SATA hiánya is hiba.