Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Zebu

Zebu
(őstag)

Sokat lehet olvasni ezekről a becsillanásokról és erős CA-ról a korábbi változatot illetően, de bevallom férfiasan, hogy sok képet lőttem már az obival és nem igazán találkoztam ezzel a jelenséggel.

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#2) t72killer válasza Zebu (#1) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Természetesen a fotós igyekszik elkerülni az olyan helyzeteket, ahol ez megjelenne: nappal szemben fotózás (flare), túl nagy kontraszt (CA).

Én emiatt is választottam a sigma 10-20-at (másik ok az ára volt:))) Ez a tokina is csak akkor lesz értelmes választás, ha olcsóbb lesz a sigmánál, lévén a látószöge kisebb, fényereje nemigazán jobb, optikailag sacc/kb uolyan, vagy gengébb lehet.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#3) Zebu válasza t72killer (#2) üzenetére

Zebu
(őstag)

Ez igaz!

Optikailag azért vitába szállnék a Sigma kérdésben, ugyanis egyik kollégám vett egy 10-20 Sigma-t, Nikon bajonettel. Ugyanabból a szögből csináltuk képet mindketten és igazából a 12-24-nek a képe részletgazdagabb.

A vázunk ugyanaz....

(#4) Stitch válasza Zebu (#3) üzenetére

Stitch
(őstag)

A Tokina 12-24 tényleg nagyon szépen részletez, a színvisszaadása sem semmi.

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#5) sKie^

sKie^
(lelkes újonc)

Mennyiben jobb, illetve rosszabb ez a 11-16-os Tokinanal? Az teny, hogy fenyeroben jobb a 11-06, leven, hogy vegig f/2.8 a rekesz, de ezeknel a nagylatoknal igazan nem szamit, hogy f/2.8, vagy f/4!?

''Genyo Kapitany nem kegyelmez!''

(#6) KTTech válasza sKie^ (#5) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Attól függ, hogy hol és mire használod... Riport jellegű felhasználásnál számít az az 1FÉ.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#7) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Új bevonat került rá és ezután az lesz a neve hogy SMC Tokina ? ;]

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#8) Stitch válasza BEE (#7) üzenetére

Stitch
(őstag)

Hol látsz te SMC-t? :)

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#9) madgie válasza KTTech (#6) üzenetére

madgie
(VIP)

Riport, rendezvény (koncert) és ugye az AF is pontosabb f2.8-nál. jó, ez utóbbi nem túl fontos szempont egy ultra-nagylátónál.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#10) BEE válasza Stitch (#8) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

A Tokina tulajdonosa a Hoya, ami nemrég felvásárolta a Pentaxot is.
A Pentax meg a Tokina eddig is sok obit fejlesztett közösen, pl a 12-24-et is.
Szerintem most a két cég kínálatát egyesíteni fogják, csak a felírat lesz más,
meg talán a tubus.

BEE

(#11) Stitch válasza BEE (#10) üzenetére

Stitch
(őstag)

Ja, így már értem. :D

Valóban, az 50-135 meg a 16-50 is közös szülés. Kár, hogy az 50-135 már nem kapható...

(#12) BEE válasza Stitch (#11) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Meg a 60-250, a 10-17, és állítólag a 11-16 is kijön majd Pentax néven.

BEE

(#13) Zebu

Zebu
(őstag)

11-16-nál szerintem jobb a 12-24. Átfogásra mindenképp... 11-16 inkább olyan, mintha egy fixed lenne.

2.8 nem hinném, hogy szükséges lenne nagylátón....

(#14) philoxenia válasza sKie^ (#5) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Sötét épületbelsők?

(#15) t72killer válasza philoxenia (#14) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ott is inkább 5.6-8-ra rekeszelve szoktam használni a lencséket, állványról, vagy valamire leteszem a gépet. Az ok egyszerű: minden obi a legjobb optikai teljesítményét enyhén lerekeszelve adja, és ha már az ember életében 1x eljut pl a Vatikánba vagy egy szép cseppkőbarlangba, akkor nem szeretném, ha a kép pl túl lágy, vagy életlen lenne. (persze van hely a memókártyán, inkább csinálok ilyet is-olyat is)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#16) philoxenia válasza t72killer (#15) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Természetesen arra az esetre gondolok, amikor sem vaku, sem állvány nem használható. :)

(#17) t72killer válasza philoxenia (#16) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Noigen, nem szeretjük az ilyen helyzeteket :U . Főleg, hogy a nagy fényerő miatt kicsi a mélységélesség, és nagy az esélye annak, hogy számunkra fontos elemek elmosódnak. De kétségkívül ez van, ha pl emberek/állatok is vannak a képben, azokat nehéz megkérni, hogy ne moccanjanak 2 percig.

(#18) madgie válasza Zebu (#13) üzenetére

madgie
(VIP)

Szerintem sincs szükség f2.8-ra nagylátón ;]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#19) Zebu válasza madgie (#18) üzenetére

Zebu
(őstag)

Na jóóóóóóóó............ :) :B

(#20) ígyvanferi válasza madgie (#18) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

A szükség valami álomszép! :Y Gratula.

Nagyon sürgősen döntenem kéne már, hogy a 12-24-est vagy a 11-16-ost válasszam. Az utóbbi mondjuk 40 ezerrel drágább ott, ahol néztem. Hogy szükségem lenne-e az f/2.8-ra, fogalmam sincs. Tuti lenne olyan helyzet, hogy kéne. Az az 1 mm az egyik végén nem oszt, nem szoroz, a másik vége megint csak nagy kérdés... :(((

(#21) KTTech válasza ígyvanferi (#20) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

"Az az 1 mm az egyik végén nem oszt, nem szoroz"

Pedig látható eltérést okoz :) azon a végén minden mm számít és látható...

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#22) philoxenia válasza ígyvanferi (#20) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ne úgy nézd, hogy 1mm, hanem úgy, hogy 11 vs 12, arányaiban majdnem 10%...

(#23) Degeczi válasza Zebu (#3) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

a Sigmával az a baj, h óriási (talán minden gyártó közt a legnagyobb, bár a Tamron valszeg szoros második) az egyes példányok minőségi szórása, így pedig nehéz korrekt módon összehasonlítani, tapasztalatot kérni...

a Tokina már lényegesen jobb ebből a szempontból, valszeg jobb a gyártáskori minőségellenőrzésük - de ez persze az árban is tükröződik

(#24) Degeczi válasza BEE (#10) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

(pedig eredetileg Nikonos mérnökök alapították a Tokinát...)

(#25) Parci válasza ígyvanferi (#20) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

11-16, ha engem kérdezel. élességben is üt mindent, a fényerő is jobb, nagyobb a látószög is, és gondolom úgy is van standard zoomod, ami 16 vagy 18 mm-ről indul.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#26) Bikerman

Bikerman
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ár?

ragazzi della curva...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.