A fogyasztás "csodálatos", gondolom "óccsó" sem lesz.
Az élet kegyetlen .
A fogyasztás "csodálatos", gondolom "óccsó" sem lesz.
Az élet kegyetlen .
Ott vannak az árak is.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Közben megtaláltam, pöpecek.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

185w fogyasztás
jó lenne ithonra egy kis tuning és kesz is a fűtőtest, két kis szobát simán befűtene
Amúgy teljesítmény adatokat nem lehet tudni PL: hogy a IBM Power7-hez képest mit tud?
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

Eléggé gáz hogy 65nm-en készül. Power7 szerintem lefogja alázni.
Nem írom alá!
A HWSW-n van róla egy részletesebb írás.[link] Ez alapján eléggé elkeni (majd) a Power7.
Amúgy hamarosan kap egy kis konkurenciát is házon belül a Beckton (Nehalem EX) személyében. Itanic, Itanic te csalodás... 
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Arra lennék kiváncsi,hogy ezeket mi a fenével hűtik
Bedobják a fagyasztóládába,vagy kidobják télen az erkélyre? 
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu
Szerver fronton mi van az Intellel?
Lustálkodnak?
Kezd iPon szint lenni...
Mennyi egy Power7 proci? Mert ha egy árban van az Intel megoldásával akkor is jobb vétel 
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

Köszi!
Hát a IBM Power7 elkeni, de a régi Itaniumtól jóval jobb, mondjuk azért kíváncsi lennék egy konkrét adatra, hogy mégis mennyivel jobb, de tuti nem 5x jobb mint a IBM Power7 a IBM Power6-al szemben. 
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM
2 milliárd tranzisztor, 700 mm2 alapterület. Biztos gazdaságos lesz gyártani 
Egyébként szerintem azért maradtak 65nm-n, mert 45nm-n nehezebb lett volna összehozni, vagy nagyobb veszteséggel tudnák csak gyártani.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)
Talán ideje elgondolkodni a szerverpiac szereplőinek, hogy az AMD-t válasszák végre. Jobb, takarékosabb, olcsóbb. ezek igencsak meghatározó tényezők ezen a területen. 
A Dell már előre látta, hogy hiába vár és a blade-jei nagy számban már rég Opteron alapúak.
PH semleges
semmi 
[ Szerkesztve ]
(#14) Badman 4ever válasza Robi BALBOA (#4) üzenetére
Főleg ha egy 32 procit használsz egy azt kezelő lapban, az már 32x185W=5920W. 

16 ilyen + 4 larabee + win 2003 = HASÍTANA!!!!!!44444 
A Larabee-vel pont össze is illene az Itanium. Egyik jobb lett mint a másik... 

Szted miért van olyan hang egy komolyabb szerverteremben, mint ha épp porszívóznának? 
Szerintem az ilyen több procis rendszereknél a lényeg hogy a hőt elvigyék a prociról, utána már lehet hűteni pl. vmi bazinagy klímával. Biztos nem csak egyszerű alu borda van rajtuk 
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Hát ezen az ágon elégé leeresztettek.
Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]
Hmm, csak nem a meleget porszívózzák ki?
True Success is Blonde
Jó-jó,de mivan akkor ha valaki otthonra tervez egy ilyen procival ellátott szervert? Oda már azért kell szerintem egy vapochill... 
Ste: kép 
[ Szerkesztve ]
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu
(#22) Robi BALBOA válasza Badman 4ever (#14) üzenetére

6KW jól hangzik, 230v-ról a 25A-os biztosíték már sírva vinné el, miről megy egy ilyen szerver 400v-ról?
(amúgy egy komolyabb klíma is 4-5KW-al hűt és az egy 400-600 légköbméteres házat is simán lehűt vagyis akkor ez simán befűtene egy nagyobb családi házat is)
Amúgy az a 65nm-es gyártástechnológia nagyon gáz, szerintem a 45nm egy "öreg" bejáratott technológia és már 32nm-en is gyártanak procikat úgyhogy ez egy kicsit így fura.
Drága, sokat eszik, nekem nem is kell, szóval sok vizet nem kavart errefelé 
De jó látni hogy szerver téren is van fejlődés, bár kicsit elkéstek, nem?
(i7-hez képest..)
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Hat... cegnel a harom legfontosabb produktiv rendszer harom HP Superdomon fut:
ERP: 26 x 1600 MHz Itanium, 196 GB RAM
BW: 42 x 1600 MHz Itanium, 220 GB RAM
CRM: 40 x 1600 MHz Itanium, 320 GB RAM
Nemreg voltak itt az IBM-tol, es miutan jol kirohogtek magukat, benyogtek, hogy a harom rendszer ala nagyon szivesen adnak osszesen 1 db p570-est, 24 procimaggal (power6), haromnegyed terra memoriaval, es meg gyorsabb is lesz. A tortenethez jo tudni, hogy a Superdom a HP fullos termeke, a p570 az IBM-nel pedig kb harmadik a sorban.
Szoval szerver fronton az Intel leginkabb hulladek...
(az meg mar csak hab a tortan, hogy a hpux is aix-hez kepest. Bar ez mar csak szigoruan privat velemeny...
)
[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Szövegértés : 1-es!! 
8 foglalatos szerverlap a max és az tartalmaz 32 magot.
Teccikérteni? 
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)
Nem rossz kis lista... 
"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."
Erre azért nagyon nem kell büszkének lennie az intelnek...
"I see the diamonds, but you only see the rock"

az IBM sales minden esetben így kezdi a dolgot (bármit jönnek megnézni közlik, hogy ők 1db géppel kiváltják, az meg olcsóbb, kisebb, könnyebb), aztán jön, hogy hááát, még ez kellene meg az kellene, a mérnökök pedig olyan dolgokat említenek, hogy valóban jó a cucc, csak nem abban a minimál kiépítésben aminek a sales az árát mondogatta a váltási költségek között... mielőtt beleugrotok kérjetek tőlük egyet, lehetnek ott meglepetések szépszerivel 
Folytatódik az Itanic c. sorozat...
Vki meg említette az AMD-t, neki üzenem, hogy ezen a pályán az AMD egyáltalán nem játszik, ezek nem x86-os processzorok és azokra épülő szerverek, hanem kicsit komolyabbak.
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core
Mintha nem így lenne minden más területen, ahol át akarnak csábítani magukhoz 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

HP-val sokkal jobbak voltak az ilyen tapasztalataim. Persze ők is fakítanak, csak teszt eszközt is dobálnak, nem csak kijelentik, hogy az ő termékük a kézi furdancstól az atombombáig bármit helyettesít negyed áron.

Mar teszteljuk, es ugy fest tenyleg tudja...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
Pardon, sir?

oops... tcp-nek szolt a 28. commentre, nem neked, mea maxima culpa... 
Az túlzás, hogy egyáltalán nem játszik. Többnyire a nagyteljesítményű szerverek piacára készül a 12 magos Opteron.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Mármint az AMD x86-64-es architektúrája az IA-64-gyel szemben?
Az utasításkészlet itt nem annyira számít. A nagyteljesítményű szerverek piaca elég szerteágazó, szóval a gyártók többnyire közvetve konkurálnak egymással, de ettől még a piac kvázi azonosnak mondható. A Power7 sem IA-64 mégis nagy vetélytárs. Az Intelnek is megvan a maga x86-os Nehalem EX termékje ide.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Hát, szerintem itt alapvetően különböző piaci szegmensekről van szó (az utasításkészletet csak a különbség érzékeltetése miatt írtam ide). x86 fronton okés az Opteron, de ott az ellenfél a Xeon. Az Itanium inkább a valódi nagygépes szegmensbe készül, de ott meg nekik nincs labdába rúgás az IBM-mel szemben...
Ha tévedek, légyszíves javíts ki. (ha meg forrásokat is adsz, még jobb)
Írtam, hogy szerteágazó a piac. Nyilván nem mindenhol lehet itt labdába rúgni. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az túlzás, hogy az AMD-t a nagyteljesítményű szerverek piaca nem érdekli.
Én sem azt mondtam, hogy nem érdekli, csak azt, hogy a létező legmagasabb kategóriában nem játszik, mert nincs mivel.
Nem azt irta, hanem azt hogy *itt* ahova ezek a gepek mennek nem jatszik. Es ez igy van. Az emlegetett IBM gepek es a Superdome-ok RAS kepessegeinek toredeke sincs meg az x86/x64 gepekben legyen az Opteron vagy Xeon.
Epeszu ember nem vesz ilyen rendszert egy x86/x64 cluster alltal kiszolgalhato feladatra. Mondjuk Itanium rendszert se vesz senki ha csak nagyon muszaj. PA-RISC levaltasa, meglevo rendszer bovitese, vannak meg elo szerzodesek stb.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Hinnye, tényleg elolvastam, de 8x185W is majdnem 1,5KW. 

Ebben a játékban sajna kezd az ibm ellustulni, a felső kategóriában
nem maradt ellenfél, régebben a sunnak is voltak versenyképes
procijaik, illetve a régebbi itaniumok sem számítottak gyengének.
A sun bedobta a törölközőt, az intel két év késéssel dobott piacra
valamit, aminél már két éve is komolyabbat szerettek volna alkotni
(ez még úgy is gáz, hogy ebben a szegmensben többszörös a
termékek életciklusa még a xeon/opteron cuccok kategóriájánál is).
Szóval az intel töketlenkedése simán lassítja az ibm és ezzel
a teljes kategória fejlődési ütemét...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.