Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A fogyasztás "csodálatos", gondolom "óccsó" sem lesz.

Az élet kegyetlen .

(#2) Oliverda válasza lsc (#1) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ott vannak az árak is.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3) lsc válasza Oliverda (#2) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Közben megtaláltam, pöpecek.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#4) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

185w fogyasztás :Y jó lenne ithonra egy kis tuning és kesz is a fűtőtest, két kis szobát simán befűtene:)

Amúgy teljesítmény adatokat nem lehet tudni PL: hogy a IBM Power7-hez képest mit tud?

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#5) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Eléggé gáz hogy 65nm-en készül. Power7 szerintem lefogja alázni.

Nem írom alá!

(#6) Oliverda válasza Robi BALBOA (#4) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A HWSW-n van róla egy részletesebb írás.[link] Ez alapján eléggé elkeni (majd) a Power7.

Amúgy hamarosan kap egy kis konkurenciát is házon belül a Beckton (Nehalem EX) személyében. Itanic, Itanic te csalodás... :D

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#7) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arra lennék kiváncsi,hogy ezeket mi a fenével hűtik :F Bedobják a fagyasztóládába,vagy kidobják télen az erkélyre? :D

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#8) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Szerver fronton mi van az Intellel? :F Lustálkodnak?

Kezd iPon szint lenni...

(#9) FRENK1988 válasza Oliverda (#6) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mennyi egy Power7 proci? Mert ha egy árban van az Intel megoldásával akkor is jobb vétel :K

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#10) Robi BALBOA válasza Oliverda (#6) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Köszi!
Hát a IBM Power7 elkeni, de a régi Itaniumtól jóval jobb, mondjuk azért kíváncsi lennék egy konkrét adatra, hogy mégis mennyivel jobb, de tuti nem 5x jobb mint a IBM Power7 a IBM Power6-al szemben. :DDD

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#11) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 milliárd tranzisztor, 700 mm2 alapterület. Biztos gazdaságos lesz gyártani :DDD
Egyébként szerintem azért maradtak 65nm-n, mert 45nm-n nehezebb lett volna összehozni, vagy nagyobb veszteséggel tudnák csak gyártani.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#12) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Talán ideje elgondolkodni a szerverpiac szereplőinek, hogy az AMD-t válasszák végre. Jobb, takarékosabb, olcsóbb. ezek igencsak meghatározó tényezők ezen a területen. :K

A Dell már előre látta, hogy hiába vár és a blade-jei nagy számban már rég Opteron alapúak.

PH semleges

(#13) Oliverda válasza Robi BALBOA (#10) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

semmi :)

[ Szerkesztve ]

(#14) Badman 4ever válasza Robi BALBOA (#4) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Főleg ha egy 32 procit használsz egy azt kezelő lapban, az már 32x185W=5920W. :Y

(#15) arty

arty
(senior tag)

16 ilyen + 4 larabee + win 2003 = HASÍTANA!!!!!!44444 :DDD

(#16) Oliverda válasza arty (#15) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Larabee-vel pont össze is illene az Itanium. Egyik jobb lett mint a másik... :D

(#17) NLZ válasza 14adam (#7) üzenetére

NLZ
(kvázi-tag)

Szted miért van olyan hang egy komolyabb szerverteremben, mint ha épp porszívóznának? :)

(#18) Aggregátor válasza 14adam (#7) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem az ilyen több procis rendszereknél a lényeg hogy a hőt elvigyék a prociról, utána már lehet hűteni pl. vmi bazinagy klímával. Biztos nem csak egyszerű alu borda van rajtuk :)

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#19) Xirtam válasza Puma K (#8) üzenetére

Xirtam
(PH! addikt)

Hát ezen az ágon elégé leeresztettek.

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#20) Ste válasza NLZ (#17) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm, csak nem a meleget porszívózzák ki?

True Success is Blonde

(#21) 14adam válasza Aggregátor (#18) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó-jó,de mivan akkor ha valaki otthonra tervez egy ilyen procival ellátott szervert? Oda már azért kell szerintem egy vapochill... :)

Ste: kép :D

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#22) Robi BALBOA válasza Badman 4ever (#14) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

6KW jól hangzik, 230v-ról a 25A-os biztosíték már sírva vinné el, miről megy egy ilyen szerver 400v-ról? :DDD (amúgy egy komolyabb klíma is 4-5KW-al hűt és az egy 400-600 légköbméteres házat is simán lehűt vagyis akkor ez simán befűtene egy nagyobb családi házat is)

Amúgy az a 65nm-es gyártástechnológia nagyon gáz, szerintem a 45nm egy "öreg" bejáratott technológia és már 32nm-en is gyártanak procikat úgyhogy ez egy kicsit így fura.

(#23) bartucc válasza Robi BALBOA (#4) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Drága, sokat eszik, nekem nem is kell, szóval sok vizet nem kavart errefelé :D

De jó látni hogy szerver téren is van fejlődés, bár kicsit elkéstek, nem?:U (i7-hez képest..)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#24) nbg válasza Puma K (#8) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Hat... cegnel a harom legfontosabb produktiv rendszer harom HP Superdomon fut:

ERP: 26 x 1600 MHz Itanium, 196 GB RAM
BW: 42 x 1600 MHz Itanium, 220 GB RAM
CRM: 40 x 1600 MHz Itanium, 320 GB RAM

Nemreg voltak itt az IBM-tol, es miutan jol kirohogtek magukat, benyogtek, hogy a harom rendszer ala nagyon szivesen adnak osszesen 1 db p570-est, 24 procimaggal (power6), haromnegyed terra memoriaval, es meg gyorsabb is lesz. A tortenethez jo tudni, hogy a Superdom a HP fullos termeke, a p570 az IBM-nel pedig kb harmadik a sorban.

Szoval szerver fronton az Intel leginkabb hulladek...

(az meg mar csak hab a tortan, hogy a hpux is aix-hez kepest. Bar ez mar csak szigoruan privat velemeny... :DDD )

[ Szerkesztve ]

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#25) rankesz válasza Badman 4ever (#14) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Szövegértés : 1-es!! :(((
8 foglalatos szerverlap a max és az tartalmaz 32 magot.

Teccikérteni? :)

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#26) atike válasza nbg (#24) üzenetére

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Nem rossz kis lista... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#27) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erre azért nagyon nem kell büszkének lennie az intelnek...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#28) tcp válasza nbg (#24) üzenetére

tcp
(tag)

az IBM sales minden esetben így kezdi a dolgot (bármit jönnek megnézni közlik, hogy ők 1db géppel kiváltják, az meg olcsóbb, kisebb, könnyebb), aztán jön, hogy hááát, még ez kellene meg az kellene, a mérnökök pedig olyan dolgokat említenek, hogy valóban jó a cucc, csak nem abban a minimál kiépítésben aminek a sales az árát mondogatta a váltási költségek között... mielőtt beleugrotok kérjetek tőlük egyet, lehetnek ott meglepetések szépszerivel ;)

(#29) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Folytatódik az Itanic c. sorozat...

Vki meg említette az AMD-t, neki üzenem, hogy ezen a pályán az AMD egyáltalán nem játszik, ezek nem x86-os processzorok és azokra épülő szerverek, hanem kicsit komolyabbak.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#30) Male válasza tcp (#28) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mintha nem így lenne minden más területen, ahol át akarnak csábítani magukhoz :(((

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#31) tcp válasza Male (#30) üzenetére

tcp
(tag)

HP-val sokkal jobbak voltak az ilyen tapasztalataim. Persze ők is fakítanak, csak teszt eszközt is dobálnak, nem csak kijelentik, hogy az ő termékük a kézi furdancstól az atombombáig bármit helyettesít negyed áron.

(#32) nbg válasza sh4d0w (#29) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Mar teszteljuk, es ugy fest tenyleg tudja... :DDD :DDD

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#33) sh4d0w válasza nbg (#32) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pardon, sir?

(#34) nbg válasza sh4d0w (#33) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

oops... tcp-nek szolt a 28. commentre, nem neked, mea maxima culpa... :B

(#35) Abu85 válasza sh4d0w (#29) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az túlzás, hogy egyáltalán nem játszik. Többnyire a nagyteljesítményű szerverek piacára készül a 12 magos Opteron.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#36) sh4d0w válasza Abu85 (#35) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mármint az AMD x86-64-es architektúrája az IA-64-gyel szemben?

(#37) Abu85 válasza sh4d0w (#36) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az utasításkészlet itt nem annyira számít. A nagyteljesítményű szerverek piaca elég szerteágazó, szóval a gyártók többnyire közvetve konkurálnak egymással, de ettől még a piac kvázi azonosnak mondható. A Power7 sem IA-64 mégis nagy vetélytárs. Az Intelnek is megvan a maga x86-os Nehalem EX termékje ide.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#38) sh4d0w válasza Abu85 (#37) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, szerintem itt alapvetően különböző piaci szegmensekről van szó (az utasításkészletet csak a különbség érzékeltetése miatt írtam ide). x86 fronton okés az Opteron, de ott az ellenfél a Xeon. Az Itanium inkább a valódi nagygépes szegmensbe készül, de ott meg nekik nincs labdába rúgás az IBM-mel szemben...

Ha tévedek, légyszíves javíts ki. (ha meg forrásokat is adsz, még jobb)

(#39) Abu85 válasza sh4d0w (#38) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Írtam, hogy szerteágazó a piac. Nyilván nem mindenhol lehet itt labdába rúgni. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az túlzás, hogy az AMD-t a nagyteljesítményű szerverek piaca nem érdekli.

(#40) sh4d0w válasza Abu85 (#39) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én sem azt mondtam, hogy nem érdekli, csak azt, hogy a létező legmagasabb kategóriában nem játszik, mert nincs mivel.

(#41) Raymond válasza Abu85 (#39) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem azt irta, hanem azt hogy *itt* ahova ezek a gepek mennek nem jatszik. Es ez igy van. Az emlegetett IBM gepek es a Superdome-ok RAS kepessegeinek toredeke sincs meg az x86/x64 gepekben legyen az Opteron vagy Xeon.

Epeszu ember nem vesz ilyen rendszert egy x86/x64 cluster alltal kiszolgalhato feladatra. Mondjuk Itanium rendszert se vesz senki ha csak nagyon muszaj. PA-RISC levaltasa, meglevo rendszer bovitese, vannak meg elo szerzodesek stb.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#42) Badman 4ever válasza rankesz (#25) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Hinnye, tényleg elolvastam, de 8x185W is majdnem 1,5KW. :)

(#43) atkamano

atkamano
(lelkes újonc)

Ebben a játékban sajna kezd az ibm ellustulni, a felső kategóriában
nem maradt ellenfél, régebben a sunnak is voltak versenyképes
procijaik, illetve a régebbi itaniumok sem számítottak gyengének.
A sun bedobta a törölközőt, az intel két év késéssel dobott piacra
valamit, aminél már két éve is komolyabbat szerettek volna alkotni
(ez még úgy is gáz, hogy ebben a szegmensben többszörös a
termékek életciklusa még a xeon/opteron cuccok kategóriájánál is).
Szóval az intel töketlenkedése simán lassítja az ibm és ezzel
a teljes kategória fejlődési ütemét...

A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.