Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Dtomi

Dtomi
(őstag)

Annyira jó, hogy ilyen körültekintőek az emberek és 14 mm-es lencsével reklámozzák a 28mm-en kedődő vakut. Egyszerűen nem fogom fel.... Ebből látszik mennyire nézik csak hülyének az adott rendszer vásárlóit.... Amiből ez az obi éppen csak annyira lóg ki mint amennyire bevignettál majd a kép.... képsarki sötétedés -4 EV :R :W vagy - 20% :C :C

[ Szerkesztve ]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2) jerry311 válasza Dtomi (#1) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Szerintem meg csak rárakták a gépre, hogy lássad mekkora. Szvsz sokkal inkább véletlen az obi és a vaku találkozása, mint annak kiemelése, hogy együtt vedd meg a kettőt...

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#3) Flow válasza Dtomi (#1) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül kell telibedurrantani. Bounce-szal akár még ezzel az obival is használhat. De az észrevétel jogos... tényleg kicsit hülyén veszi ki magát.

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#4) KTTech válasza Dtomi (#1) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Én nem tehetek róla, hogy tegnap csak ez az egy objektív volt a kipróbálható 500D-n... de azt hiszem elég jól látszódik, hogy mekkora a belépő szintű vázon a vaku.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#5) KTTech válasza jerry311 (#2) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Igen, elég valószínűtlen, hogy egy 14/2.8L mellé kapásból valaki 500D-t és 270EX-et fog választani :D

(#6) Dtomi válasza Flow (#3) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Kérdés derítve mire elég a fénye.... KTT Mivel a fotót te készítetted, és persze jogos, hogy azért csak obival együtt mutat valahogy a vaku a gépen, ezért el van nézve. Meg egyébként se tűnt fel senkinek :C :U

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#7) jerry311 válasza KTTech (#5) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Akkor most jól látom, hogy ez egy kicsi váz?
Nem értem, miért van az, hogy egyre kisebbek a DSLR gépek, illetve ha kézreálló, jól megfogható, megfelelő méretű, kényelmes vázat akar az ember, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Még sok-sok évvel ezelőttvettem egy EOS 300D-t 200k HUF körül, azóta ugyanennyiért egyetlen számomra kényelmes fogású canont sem találtam. Összementek méretben. Viszont a egy kicsivel feljebb 40D környákán már megint megfelelő a méret, csak éppen nem 200k HUF van az árcédulán... :(

(#8) KTTech válasza jerry311 (#7) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Igen, kicsi, egészen pontosan akkora, mint az előd 450D (és 400D). Sokkal kisebb, mint egy 300D (épp itt van egy 300D kiterítve az asztalomon :D)

(#9) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez a vaku ideális lehet a S és G sorozatra is :K kár, hogy asszony S3-án még nincs papucs :(

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#10) KTTech válasza Dtomi (#6) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

27-es kulcsszámmal nem fog világot váltani, de magas ISO-val karöltve akár használható is lehet. Igaz ezt 50mm-en hozza, de a 430EX ugyanezen a zoompozíción 34-es kulcsszámú (és derítésnél az is 50mm-re áll be automatikusan). De még így is dupla akkora mint a beépített vaku...

(#11) KTTech válasza Pompi (#9) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Igen, az az egyik "célcsoport".

(#12) Pompi válasza KTTech (#11) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ideje volt már előjönni valamivel. Már a G1-en is volt vakupapucs 2000-ben. A 220EX nem volt egy nagy szám (főleg mivel nem volt dönthető), a nagyobbaktól meg szinte kezelhetetlenné (és enyhén viccessé) váltak ezek a kvázi kompakt gépek. Én használtam anno a G2-met 380EX-szel, de csak akkor volt valamennyire kézbentartható ha rajta volt a tubus.

(#13) Dtomi válasza Pompi (#12) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Én is kínlódtam egy darabig ilyennel de iszonyatosan utáltam :Y állandóan lefordult a nyakamból.... a sony anno jól megtervezte a 3 számos gépeihez a vakukat... csak épp rendes kondit felejtett el beletenni mindegyikbe.

(#14) stop

stop
(senior tag)

Az árát már tudhatjuk?

az azért nagyban befolyásolja a milyenségét :)

[ Szerkesztve ]

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#15) jerry311 válasza stop (#14) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Erre-arra 1000 EUR-t jósolnak...

(#16) stop válasza jerry311 (#15) üzenetére

stop
(senior tag)

Csekély infórmációim alapján elég húzósnak tűnik ár/érték arányban :Y

(#17) KTTech válasza jerry311 (#15) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

1 nullával kevesebb, és pár €-al több :)

(#18) stop válasza KTTech (#17) üzenetére

stop
(senior tag)

Namostakkor mennyi is? :U

(#19) KTTech válasza stop (#18) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Kb. fél áron lesz a 430EX-hez képest... elvileg.

(#20) stop válasza KTTech (#19) üzenetére

stop
(senior tag)

az azért már reálisabbnak tűnik, de majd meglátjuk

(#21) jerry311 válasza KTTech (#17) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Míí szkúúzi. Ezt az árat az A Canon EOS 500D-re akartam írni. :B

[ Szerkesztve ]

(#22) KTTech válasza jerry311 (#21) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

:) Az már 240E-ért előrendelhető (kb. 800 €)

(#23) OPiiPO válasza KTTech (#22) üzenetére

OPiiPO
(tag)

5DmkII tetején vajon hogy fog mutatni? :))

(#24) Pompi válasza OPiiPO (#23) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószínüleg sehogy ;) nemhiszem, hogy akinek 5DmkII-je van ilyet rakna rá.

(#25) stop válasza OPiiPO (#23) üzenetére

stop
(senior tag)

ez nem is erről szól,

valószínűleg azoknak szánják akik a belépő szintű dslr gépek egyikén többre vágynak, mint a felugró vaku, megfizethető áron.

(#26) KTTech válasza Pompi (#24) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A Canon szerint - megjegyzem kivételesen joggal - tökéletes kiegészítő akár az 1-es szériához is, ha valaki nem akar egy nagy bumszli vakut cipelni magával (mert akárhogy nézem, a 430EX is sokkal nagyobb nála). Ez tényleg olyan kicsi, hogy még a rövidnadrág zsebében is elveszik, viszont sokszor jól jöhet.

Persze komolyabb melóhoz stb. egyértelműen kell a nagyobb és gyorsabb vaku.

(#27) Dtomi válasza KTTech (#26) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Tökéletes az 1D-hez ha valaki nem akar nagy bumszlki vakut cipelni már ez a két dolog együtt is eléggé viccesen hangzik egymás mellett.

(#28) KTTech válasza Dtomi (#27) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Lehet, de attól még igaz. Egyébként az 1D nem túl nagy...

(#29) Dtomi válasza KTTech (#28) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Akkor melyik a nagy gép??? Kisformátumon???

(#30) donzoli

donzoli
(fanatikus tag)

43e Ft :Y az szép... :(
komolyan nem értem, hogy miért kerül ez ennyibe.. köszönjük Canon.. :(((

Intel & ATI & Canon rulez

(#31) pitman válasza donzoli (#30) üzenetére

pitman
(őstag)

Valószínűleg azért, mert: 1. új a termék, 2. gyenge a forint . Esetlegesen ezek kombinációja.

(#32) donzoli válasza pitman (#31) üzenetére

donzoli
(fanatikus tag)

3. meg azért mert az van ráírva, hogy Canon...
legjobb példa erre a Canon állványgyűrű.. na az az igazán vicc..

(#33) stop válasza donzoli (#30) üzenetére

stop
(senior tag)

az egy 20-30% több, mint amit gondoltam volna :F

(#34) stop válasza donzoli (#32) üzenetére

stop
(senior tag)

az eredeti cuccok, mindig mindenhez drágábbak (megfizeted a márkanevet is egyből, amiért mondjuk ő garantálja a minőséget)

(#35) donzoli válasza stop (#34) üzenetére

donzoli
(fanatikus tag)

ok ez rendben van.. én is szerertem a minőséget.. ha tehetem akkor mindenben azt választom.. de a 430hoz képest is nagyon drága..

de könyörgöm egy állványgyűrű miért 40e Ft?? :Y erre nekem reális magyarázatot nem hiszem hogy ad valaki, de próbálkozni lehet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#36) stop válasza donzoli (#35) üzenetére

stop
(senior tag)

én is azt mondtam hogy idulként aránytalannak tűnik az ára, (pl a 430-hoz képest)

valamint azért 40eft, mert nemnagyon tudod mással helyettesíteni (ha eltekintünk a barkácsolástól mondjuk) és feltételezi a gyártó, hogy megveszed ennyiért is ;)

(#37) stop válasza stop (#36) üzenetére

stop
(senior tag)

idulként=indulóként :B

(#38) pitman válasza donzoli (#35) üzenetére

pitman
(őstag)

Ha reálisan belegondolunk mi kerül egy dslr vázban 1-2, több százezer/millió forintba?
(Ez még a fejlesztési költségekkel sem magyarázható, hiszen nem a nulláról fejlesztik az egymást követő generációkat.)
Sajnos a fotózás területén nagyon sok minden túlárazott, de a vevő nem tehet semmit, mert a legtöbb kiegészítő nem helyettesíthető, nem legyártható házilag. Esetlegesen vannak olyan gyártók, amik hasonló terméket adnak olcsóbban, más minőségben.

Vannak olyan elemek, amik előállíthatók akár házilag is (pl. az említett állványgyűrű, vagy távkioldók és kisebb eszközök) ezekért az ember vagy kifizeti a gyári árat, vagy megcsinálja magának. Én az utóbbit tettem, mert nem találtam reálisnak azt az árat, amit kértek volna érte.

(#39) Flow válasza pitman (#38) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1.Ha reálisak vagyunk, nem csak egy termék előállítási kltsg-ét nézzük. Annak a vállalatnak profitot kell termelnie, szállítania kell, fejlesztenie, háttérirodát működtetnie, reklámoznia zervízhálózatot működtetnie...
2. A profi vázakba olyan érzékelő kerül általában, ami még nem tucatgyártású, ergó drága. A többi alkatrészre is garanciát adnak, ezért azok sem lehetnek gagyi anyagokból.
3. Kevés darabszámú termék (értsd: nem "népgépek"), ezért a gyártósorok átállítása, egyedi(bb) alkatrészek tervezése és legyártása egységárra lebontva jóval többe kerül.
4. Marketingstratégia. Ha 400 000 lenne egy d3, ki venni d300-at? (még akkor is, ha nem tudnák kihasználni a felét sem annak, amit tud)

Objektíveknél hasonló: én nem tudom, mennyi fejlesztés, kísérletezés, stb van mondjuk egy 70-200 f4 mögött, de szerintem elég sok. Durva optikaüvegárak vannak ám... gyártási költségek, stb. Mondjuk csinálnak egy 300 f2.8 vr-t. Alig fognak belőle eladni (mondjuk egy 18-70-hez képest), viszont sokkal drágább az előállítása, gyártása, tervezése, stb... Ezért kicsit exponenciálisnak tűnhet a görbe.

Amúgy egyet értek. Le a magas árakkal! :DD

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#40) pitman válasza Flow (#39) üzenetére

pitman
(őstag)

A rétegtermékek árát valamilyen szintig el lehet fogadni, arra nagyjából igaz amit írsz.
Nyilván az egyes termékek árának fedeznie kell a járulékos költségeket is, de ezek egy része egyszeri kiadásként jelentkezik, nem kell mindig a nulláról újraindulni. Ez igaz a fejlesztésre is.
Nyilván megvan mindennek a bekerülési költsége, csak akkor van probléma, ha hasonló terméket hasonló minőségben valaki jóval olcsóbban is le tud gyártani. Ekkor nem magyarázható semmivel az eltérés.
Valószínűleg az igazi verseny hiánya is hozzájárulhat az árak alkulásához, hiszen bármelyik gyártót nézzük is, a hasonló termékek hasonló árazásúak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.