Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) bugger

bugger
(lelkes újonc)

"veszteségmentes tömörítésű OGG "

OGG soha nem volt veszeteségmentes. Az más kérdés, hogy alapokban különböző algoritumsa van MP3-al ellentétben, és 500kbit/sec-el is lehet kódolni, de nem veszteségmentes.

(#2) Mazsika

Mazsika
(őstag)

nem lehet rossz kis gép de egy mp3 lejátszóért biztosan nem adnék annyit! :(

PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

(#3) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Egy vacak kis MP3 lejátszóért kiadok 60 000 Ft-ot és akad a szoftvere, nem jeleníti meg azonnal a képet?

Cseszném oda a falhoz rögvest :((( :))

[ Szerkesztve ]

(#4) alienpapa

alienpapa
(fanatikus tag)

Ez mind szép és jó, nade az ára... :(

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#5) baliii

baliii
(senior tag)

Hát ez nem csak közelíti de meg is haladja az ipod touch árát (55ezer újonnan a legtöbb netes áruházban), és valljuk be nem egy kategória a két készülék...
azért próbálkozásnak nem rossz, tetszik ez a tekerő ötlet, a külső kialakítás meg az egyik kedvenc volt-pda-mra emlékeztet, a sony clié peg nr70v-re, nagyon szerettem azt a kis gépet főleg a design miatt.. és ez hasonlít... azért le nem cserélném rá a touchomat :D

[ Szerkesztve ]

Apróhirdetésekbe írt hozzászólásaimra lehetőleg PÜ-ben válaszoljatok, azt gyorsabban észreveszem! Köszi!

(#6) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes, hogy a cikk szerint a zárt forrású Monkey's Audio (APE) formátumot támogatja, de a nyílt forrású FLAC-ot már nem.

Külön megnézném a felhasználók arcát, amikor erősebben tömörített APE file-okat próbálnak lejátszani vele...

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#7) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó a cucc de bazi drága. Pedig még szép is.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#8) blokad

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát nemtudom én inkább szánnék rá még egy kicsit és egy iPod Touch-ot vennék.

| www.twitter.com/blokad | iPhone 3Gs 32 GB White |

(#9) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Atyaég, 8 gigáért 60 rugó? :Y
Vajon hogy lehet ezt kezelni zsebben, vakon? Legalábbis az alapműveleteket tudni kéne úgy is kormányozni, hogy nem veszem elő a zsebemből. Vajon ez tudja ezt?

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#10) rauschie

rauschie
(őstag)

Nem rossz készülék, de azt gondolom ebben az ársávban már nem engedhetőek meg olyan kompromisszumok, mint a gyenge hangminőség.

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#11) rudi válasza rauschie (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem félreértetted a cikket. Ez a masina sem szól rosszabbul mint az iPhone touch, de hangzásban nem tartozik a top 10%-ba, akárcsak rengeteg más drága csúcsmodell.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#12) cucka válasza Zsolto (#9) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vajon hogy lehet ezt kezelni zsebben, vakon?
Szerintem sehogy. Gondolom aki ilyet vesz ennyi pénzért, azért is veszi, hogy villoghasson vele. Ez a bajom az összes érintőképernyős, érintőgombos cuccal, nem lehet őket félig odanézve nyomogatni, mert nem érzed a gombokat..

[ Szerkesztve ]

(#13) Solicidium válasza rudi (#11) üzenetére

Solicidium
(fanatikus tag)

Csak kíváncsiságképpen. Tapasztalatod alapján mi az amit a top 10%nak hívhatunk kizárólag hangminőség szempontjából? Én iAudio U3-at használok Sennheiser CX-95-tel minden fajta eq és hangzásjavító nélkül és mintha még így se lenne olyan mintha itthon a gépen hallgatnám ugyanazt.

Támadni kell!

(#14) v.tom válasza baliii (#5) üzenetére

v.tom
(őstag)

Hát, igen, a 8gb ájpod táccs már kezd elég olcsó lenni, hogy megfontolando alternatíva legyen. :K

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#15) rudi válasza Solicidium (#13) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam az iAudio lejátszói a top 10%-ban szoktak lenni, anno elég jól szólt a Samsung T9 és meglepetésre a picike SanDisk Sansa Clip. Ők a CX-95-tel nekem már vastagon elegendőek, persze a PC-s Audigy és a Sennheiser HD555 azért másképp szól.

(#16) daa-raa válasza rudi (#15) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

"Homlokzatát szinte teljes egészében a 3,3 hüvelyes kijelző foglalja el"

Mintha kimaradt volna egy 'k' betű...

Egyébként érdekes kis cucc.

Si vis pacem, para bellum.

(#17) dabadab válasza bugger (#1) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az Ogg nem tomorites, hanem containerformatum, amire te gondolsz, az a Vorbis :) FLAC-ot (ami tenyleg lossless es tenyleg tamogatja a Spinn) viszont tenyleg lehet Oggba csomagolni, bar ez nem tul elterjedt megoldas.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#18) girátor

girátor
(lelkes újonc)

akkoris az iPod shuffle a legkirályabb:)

(#19) Z-o-t-y válasza girátor (#18) üzenetére

Z-o-t-y
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem is mert a zen stone :D

(#20) shtml válasza dabadab (#17) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

A cikk első oldalának alján lévő táblázat szerint a FLAC-ot nem támogatja. A termék oldalát lusta vagyok megnézni, úgysem veszek ilyet.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#21) rauschie válasza rudi (#11) üzenetére

rauschie
(őstag)

Rendben, korrigálok:

Számomra az nem szimpatikus, hogy ennyiért olyan készüléket ad ki bárki, legyen az akár Apple vagy Iriver, aminek a hangzása nincs benne a felső 10%ban. Hozzátenném sosem volt még ennyiért PMP-m, szóval nem én vagyok a célcsoport, de számomra a hangzás mindig elsődleges szempont (bár tegyük hozzá ez nagyban függ a használt fülhallgatótól is). Ha nem is ez az egyetlen funkciója, de legtöbbet szerintem mindenki zenehallgatásra használja (ha nem akkor tévedtem...) és ennyiért szerintem minden gyártótól elvárható lenne az ezen a téren nyújtott kiemelkedő teljesítmény. Persze tünhet ez szőrszálhasogatásnak és nyilván nincsenek egetverő különbségek, mert mondjuk az általam favorizált cx300nál sokkal durvább fülesekkel nemnagyon rohangál az ember az utcán, ez pedig még mindig nem az audiofil szint (nem vagyok audiofil, nem engedhetem meg magamnak :P ) tehát senki nem fogja elsírni magát a különbségen, de a tendencia nem tetszik, hogy pl. egy általam hallgatott cuccok közül etalonnak tartott és ennél vagy sok Ipod-variánsnál lényegesen olcsóbb Cowon D2 valószinüleg érezhetően jobb hangzást produkál, mint egy csúcsmodell.

Röviden: Igenis, csináljanak preztizskérdést a hangzásból.

Változatlanul jó cuccnak tartom egyébként (bár nem vagyok tulaj és ez ugye nem elhanyagolható szempont ;] )

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#22) rauschie válasza rauschie (#21) üzenetére

rauschie
(őstag)

Kicsúsztam az időből, annyiban még korrigálnám magam, hogy a D2 8gb-os verziója nem lényegesen olcsóbb (most 50körül vihető) de az előző hsz. lényege azt hiszem továbbra is áll.

(#23) Siera

Siera
(senior tag)

ipod touch beownolja :DDD
ez elég noname touchhoz képest,meg még drágább is :U

Ha valamilyen áru miatt keresel PM-ben akkor írd oda ,hogy mi az, mert anélkül nem tudom,hogy mire gondolsz!

(#24) twollah válasza rauschie (#21) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

"mert mondjuk az általam favorizált cx300nál sokkal durvább fülesekkel nemnagyon rohangál az ember az utcán"

Ne legyunk mar ennyire naivak.

Minden reggel egy Sony MDR-EX85LP fulhallgatot dugok a fulembe.

Ugy voltam a vasarlasnal amikor anno vettem, hogy veszek egy "gagyit" es kat nap mulva mergembe kivagom a szemetbe, mert olyan szar a hangzasa vagy inkabb kiadok erte kicsivel tobb penzt es hosszu ideig elegedetten hasznalom.

Mas.

Egy kozepkategorias Sennheisert azert nem kell ennyire isteniteni amikor van ennel minosegibb fulhallgatoja ennek a markanak.

[ Szerkesztve ]

(#25) Simi2000

Simi2000
(tag)

Ennyi pénzért azért jobban odafigyelhettek volna arra a pár apróbb hibájára. Ha már ennyit adok ki egy mp3 lejátszóra, akkor attól maximális teljesítményt várok.

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#26) Peat;) válasza rauschie (#21) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Egyetértek, touch-ot én ezért nem fogok az életben vásárolni, mert maga a hardware nagyon bejönne, de a korlátozások és a hangminőség nem éri el egy 10eft-os sansa clip szinjét ami pofátlanság, meg hangszínszabályozót is másképpen (szarabbul) oldották meg appléék. Pedig az ár és fizikai tulajdonság nagyon egyben lenne.

(#27) twollah válasza Peat;) (#26) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Az iTouch es a tobbi Apple terme felul van arazva a kepessegeihez kepest.

Ezt az Apple azert csinalja, hogy a naiv vasarlo elhigyje, hogy kivalasztott, egy olyan kisebbseghez tartozik aki megengedheti maganak az iAkarmit.
Ha a szar porcelan feherre feste arulnak iShit neven akkor a sok sznob fasz azt is venne.

Nekem akkor sem kellene a szarjuk ha fizetnenek erte.
Nem azert, mert nem engedhetem meg maganak hanem, mert nem akarok a sznob tomegbe tartozni.
Ja es nem Debianom hasznalok.

(#28) rauschie válasza twollah (#24) üzenetére

rauschie
(őstag)

Persze, van minőségibb. A cx300 nem hangminőségben, hanem ár/érték arányban bajnok, szvsz. A linkelt sonyhoz még nem volt szerencsém, viszont készséggel elhiszem hogy érzékelhetően jobb, de ez az árán is meglátszik. A kitételem arra szeretett volna célozni, hogy ahhoz, hogy két lejátszó hangja között egetverő különbségek legyenek olyan fülhallgató kell, amit kevesen engedhetnek meg maguknak és/vagy visznek (mernek kivinni...) az utcára(akár kialakítása miatt is). Ezzel némileg árnyalni szerettem volna a kérdést, jelezvén hogy nincs szó olyan brutális problémáról, valóban inkább csak az elv zavar.

/más/ hogyha _tényleg_ komolyan vesszük a hangminőséget akkor elég gyorsan el lehet szállni az árakkal

mod: a #27el meg lényegileg egyetértek, csak ugye senki sem szereti a flémet ;]

[ Szerkesztve ]

(#29) renato

renato
(fanatikus tag)

hm érdekes a téma. :)
most adtam el a d2-met, gondoltam még idejében, később ennyit sem ér, és majd veszek egy spinn-t vagy egy cowon s9-et.
úgynézki cowon s9 lesz, ha a hangminősége adja. :)
és egy sennheiser cx300-al használtam a d2-met, de azt is eladtam, helyette majd nyomom egy cx95-el.
ez az amoled cucc tetszik nagyon, élőben tuti kicsapja a biztositékot, pláne a cowon 16 millió színével és a dual processzorával.

a hangzás: jaja, úgy van ahogy egyesek irják. ahhoz, hogy ki merjük jelenteni melyik a jobb, füles is kell, mert egy ideig bizony füles-limites a cucc, azaz minden "CPU" (aka lejátszó) majd ugyanúgy szól. egy cx300-astól felfelé azért már biztos van különbség.

az aki nagyon hangzásra megy, hááát érdekes nah. utcára minek? metróra minek? nem lehetne szerintem számottevően különbséget tenni, mert zene közben sokszor más dolgokra is kell figyelned (közlekedés, etc), otthon ülve már más a helyzet, de akkor meg általában már gépen, hifin zenél az ember.

Ettől független én is elvárnám, hogy egy 60ezres prémium PMP kütyüből ne csináljanak már PDA minőséget hangzásra. Ha ilyet vesz az ember, azért jó lenne az etalon hangzásra is, ilyen árért.

mellesleg; szakik azt mondják a cowon s9-e ütni fog hangzásra, valamint ugye a cowon is kicsit benézte ezt a témát mostanság, náluk az x5-ös volt az a lejátszó ami "mindent vert" ilyen téren. d2 jó, nagyon jó, de azért sokak szerint nem az igazi. :)

várom majd az o2 és az s9 tesztjét is :)

(#30) Cathfaern válasza rauschie (#21) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

1. Az emberek 90%-a nem fogja észrevenni a különbséget, egyrészt, mint ahogy írod is, a fülhallgató miatt, másrészt mert általában zajos környezetben használja, harmadrészt mert nem is érdekli. Innentől kezdve elvileg igazad van, de ha nincs igény a top10-es hangminőségre, akkor a gyártó miért csináljon magának pluszköltséget? (gyakorlati szemszögből nézve a dolgot)
2. Aki igazán zenét akar hallgatni (s épp emiatt fontos neki a hangminőség), az biztos nem PMP-t fog venni. Zenehallgatáshoz egy ekkora kijelző felesleges, az alapfunkciók tapintásalapú elérhetőségének hiánya nagy negatívum, ráadásul a nagy kijelzőből adódóan az üzemidő is elég alacsony.

twollah:
Ne menjüt át apple flamebe légyszives, főleg, hogy a cikkben lévő terméknek semmi köze az apple-höz :U

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#31) twollah válasza Cathfaern (#30) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

OFF volt, csak nem nyomtam meg az OFF gombot.

(#32) renato válasza twollah (#31) üzenetére

renato
(fanatikus tag)

hát azért csak van valami köze hozzá. az apple is gyárt ilyesmiket, jó sokat el is kér értük etc..etc.. ez nem OFF, a két gépet összehasonlíthatnánk, vagy gyártót, vagy akármit... nyugodtan lehet véleményezni az ezen termék kapcsán felmerülő gyártókat, hátha okulnak belőle egyesek.

(#33) evone válasza Peat;) (#26) üzenetére

evone
(őstag)

mostmar ott tartunk hogy egy piaci 2000 forintos 128 megas mp3 lejacco is jobb az ipod touchnal mert abba lehet hangerot allitani zsebbol?

amugy gondolom te is sokszor halgatsz flacot az mp3 lejatszodon ha mar korlatozasokrol beszelsz...

apple losslesst meg azis tud.

unom mar ezt, mondd mar el milyen korlatozasok vannak az ipod touchban

masreszt ugy szeretem mikor agyatlanul lealltok fikazodni...

http://www.apple.com/ipodtouch/whatsnew.html

tessek ottvannak rajta a hangero gombok.

[ Szerkesztve ]

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#34) Peat;) válasza evone (#33) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Vegyük sorjára, és kérlek mindre reagálj.

1. Hol fikáztam agyatlanul a touchot? Sorold már fel kérlek.
2. Hol jön ide a hangerő állítása? Én hangszínszabályozóról beszélek. A kettő nem ugyanaz. Tudom hogy apple terméken körülményes amiről én beszélek de tudhatnád mi a különbség.
3. A korlátozások igenis azok, gondolok itt a telefonon lévő mp3 tartalom megváltoztatásához szükséges softverre. Írtam én hogy ez világvége? "agyatlanul" ? Nem, de valakinek negatívum. Pl nekem aki benyomja a készülékét és ráhúzom amit szeretnék. Ugyanakkor touchban már van akkora memória hogy ne legyen világvége.
4. Írtam hogy bejönne fizikailag és árban a touch? Akkor hol is fikázom?
5. Agyatlanságot egy embertől látok. Tőled. Nekem egy 30k-s sonym van, +10-ért van hozzá füles, tehát nem kínai márkáról beszélek, és bár hangban elveri az apple termékeket, ugyanakkor ha rákeresnél az írásaimra a milyen mp3 lejátszót vegyek topikban, megmondom mit találnál a számomra pozitív dolgok felsorolása mellett: NEGATÍVUMOKAT az én írásaimban, mert én leszarom a divatot, letojom mit vettem, a tapasztalatot írom le. Nem egyszer nem kétszer írtam le anno az érdeklődőknek a hátrányait.
Apple tulajt negatívumokat felsorolni annyit látni mint Gyurcsányt igazat mondani mondhatnánk viccesen, csak tudnám miért, ez gyermeteg.

Az említett sansa clip, a maga 10 körüli árával (és nem a 2e ft-os valami) meg tetszik vagy sem jobb hangot produkál sok drágább társánál, ha utánanéznél tudnád miről beszélek. Nem egy külföldi tesztben írták le. És emlékszel, sonym van... :U Csak megint jön az agyatlanság, az agyatlanságot másra említő féltől. :(((

[ Szerkesztve ]

(#35) baliii válasza Peat;) (#26) üzenetére

baliii
(senior tag)

semmi korlátozás nincs a touch-on
érdekes h mennyire utálják egyesek az apple-t (most nem rád gondolok), pedig ez ugyanolyan dolog mint isteníteni... azal sztem nem lehet vitatkozni, hogy 55ezer forint köüli áron amennyiért most kapható egyáltalán nincs túlárazva...

Apróhirdetésekbe írt hozzászólásaimra lehetőleg PÜ-ben válaszoljatok, azt gyorsabban észreveszem! Köszi!

(#36) renato válasza baliii (#35) üzenetére

renato
(fanatikus tag)

hát én is úgy tudom, hogy korlátozva van pár dologban a felhasználó.
hangszínszabályzó van rajta pl? érdemben, link, bizonyítás.

ipod-ot én elvből nem vennék. sajna ilyen vagyok. inkább támogatnám a piacon feltörekvő, minőségibb és hozzáállásban szimpibb cowon, iriver, és egyéb új, kisebb, de jobb márkákat.

(#37) rauschie válasza Cathfaern (#30) üzenetére

rauschie
(őstag)

Most írtam valami hosszút, de sok értelme nem lenne, ez a vita hosszútávon meddő.

A piac diktál és kész, akinek ez nem tetszik mehet másik bolygóra, pláne ha egyéni igényei vannak, vásárlóereje meg nincs.

(#38) rudi válasza rauschie (#21) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A legtöbb terméknél a tömegigények kielégítése dominál, ebbe pedig nem tartozik bele a top hangzás. Mondjuk én is azon vagyok, hogy a 30k fölötti cuccokba már illene egy civilizált fülesnek beleférnie, ugyani sokkal többet javít a hangzáson mint bármilyen EQ-b@sztatás. Persze, az is jogos álláspont, hogy aki audiofil, az úgyis sokkal-sokkal drágább fülest használ.

(#39) rudi válasza Peat;) (#26) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért ezzel a Clip dologgal vigyázz ám, mert a kicsike baromira jól sikerült hangzás tekintetében! Szerintem a Creative vagy a Samsung vagy az Apple összes lejátszóját üti.

(#40) daa-raa válasza rudi (#39) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mintha Ő is ezt írta volna...

Egyébként a cikk tárgyát képező lejátszóhoz adott fülesről semmi konkrétumot nem lehet tudni? (Gyártó, típus...)

Si vis pacem, para bellum.

(#41) Xaels

Xaels
(PH! kedvence)

Üdv mindenkinek.

Ha nem baj leírnám én is a véleményem. Szerintem is kicsit drága, de a hangzásról érdemben itt nem tudunk eszmét cserélni anélkül, hogy kipróbálnánk, csak a külsejéről. Tetszetős darab, a matt aluminium nagyon jó választás és, hogy a hátlapot karcálóbb műanyaggal vonták be. Látszik, hogy azért rengeteget dolgoztak vele. Ami nekem is csipí a szemem, hogy ebben az árkategóriában nem kapunk a médialejátszóhoz megfelelő füllhallgatót.

kis OFF.:
- anno nekem is volt még az 1.generációs Ipod Touch-ból egy 8GB-os példányom. Az 1. dolog az volt, hogy lecseréltem a fülest egy agybadugós változatra, mert lehet velem van a baj, de kinnt az utcán full hangerőn alig lehetett hallani amúgy. Nem volt benne fm.rádió ezért mellette ha a közlekedési híreket akartam meghallgatni a telefonomról kellett ezt megoldani. Azon még nem voltak külső kezelőszervek, mindig ki kellett vennem a zsebemből. EQ-t még hírből sem láttak Apple-éknél és az agyamra ment az ITunes. A kezelőfelület az tény imádnivaló és a film lejátszási képessége is remek, de amennyibe került nem érte meg.
- most egy alap 2GB-os cowon D2-esem van, majdnem fele annyiért vettem egy 8GB-os SD kártyával és egy CX300-al mint annak idején a Touch-ot a panasonic fülessel. A hangzás fényévekkel jobb, egyszerűbb a zene feltöltése és ami nagyon megnyert az a 42-45 órányi folyamatos zene lejátszás meg az fm rádió megléte.

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#42) rudi válasza daa-raa (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mármint arra akarok utalni, hogy a Clip nem egy akármilyen 10k-s mp3-lejátszó, hanem egy top 10%-os, ami a kategóriájában mindent üt és a felsőbb kategóriás lejátszók jelentős részénél is jobb.

(#43) Peat;) válasza rudi (#42) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

És én ezt a hangminőséget várom el minimum a nagy márkáktól. Kb ennyit akartam mondani, hogy még nem is költség kérdése a hangminőség mert 10k-ba belefért a minőségi hangzás. Nem tetszik ahogy általánosítanak a nagyobb gyártók az igényekre vonatkozóan és kemény pár dollárt azzal takarítanak meg, hogy vagy rossz hangchipet raknak a gépeikbe, vagy nem megfelelően használják azt ki. Mivel nekem a touch tetszene leginkább ha a hangzása kitünő lenne és lenne benne korlátok nélkül használható hangszínszabályozó ezért az apple jött elő nálam, mert egyszerűen sajnálom hogy ezzel tették tönkre a terméket az én szememben.

(#44) Komplikato válasza Siera (#23) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

"ez elég noname touchhoz képest,meg még drágább is"

Az oké, hogy ne legyen flame, de mitől is noname az iRiver? Mennyi ideje csinálnak MP3 lejátszókat? Milyen szinten? És az Apple? ;]

Close the World ..... Open the Next!

(#45) rudi válasza Komplikato (#44) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezért nevezhető noname-nek az iRiver, a Cowon vagy mondjuk akár a Creative is, mert ha odállsz ezekkel a nevekkel egy átlagember elé, akkor azt fogja mondani, hogy az életben nem hallott róla. Ezzel szemben az Apple (vagy inkább iPod), a Sony és a Samsung nem noname, mert azokról hallottak az átlagemberek is. Egyébként 2001-ben az Apple - a Creative-val karöltve - az elsők között készített hordozható zenelejátszót. Az 1999-ben alapított iriver első ilyen termékére még egy évet kellett várni.

[ Szerkesztve ]

(#46) bLaCkDoGoNe válasza rudi (#45) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Cowon iAUDIO CW-100? Ha jól emlékszem 2000. októberi. iAUDIO CW-100s, 2001. március.

Sony, Samsung úgy emlékszem, hogy akkoriban még nem igazán jeleskedett memóriás MP3 lejátszók készítésében, éppen hogy a gyorsan reagáló, "noname" cégek vitték el a piacot ezen a téren eleinte, nem az óvatos, lassan mozduló nagy mammutok.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.