Örvendetes, hogy ennyi *VA/IPS paneles monitort látni mostanában, még ha a Samsung F2380-as csalódást is okozott.
Aki hülye, haljon meg!

Örvendetes, hogy ennyi *VA/IPS paneles monitort látni mostanában, még ha a Samsung F2380-as csalódást is okozott.
Aki hülye, haljon meg!
Az ilyen profibb paneles monitoroknál is kell kalibrálni?
Mert jobb lenne ha már forgalomba kerülés előtt bekalibrálnák, főleg hogy túl sokan nem vesznek ilyen monitort..
REAL EYES REALIZE REAL LIES.

Na ,ez is "nagyon várom" kategória, bár a NEC árazása elég "súlyos" szokott lenni 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Komolyan mondom, lehidalok a mai divattól.
Miért kell elhagyni a 16:10-es képerányt a legtöbb új monitornál?
Az átlag felhasználónak a TN-Filmes moncsiba lehet, hogy nem kell függőlegesen több képpont, de amibe komolyabb panelt raktak, az miért nem lehet 1200 pixel magas?
Nagyon sokat számít az a plusz 120 képpont grafikai munkánál!!
[ Szerkesztve ]

Nem lenne értelme előre kalibrálni, mert azt mindig a felhasználó VGA-jához kell belőni.
Végre nem TN+film panel,habár én semmi különbséget nem látok,biztos 'bot szemű' vagyok.
Az árát meg nem kéne titkolni... 
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Nekem bejött a 16:9 képarány is.
De ha zavar, eldugod a tálcát win-nél, oszt majdnem ott vagy, mint 1920*1200-nál 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

A függőleges betekintési szög nagyon szar a TN+Film paneleknél. Ezt te magad is könnyen ellenőrizheted. Pár fok eltérés és a színek mennek mindenfelé.
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

es valami driver csomagba se lehet beepiteni az egyes VGAkhoz tartozo kalibraciot?
lehet hogy hulyeseg amit irtam, de nemnagyon ertek a dolgohoz

DVI-n keresztül szerintem nem lehet szignifikáns eltérés VGA és VGA között ezen a téren. Viszont monitor és monitor között sok lehet az eltérés, ezért is kell a kalibráció.
Nem lesz olcsó, de vhol el kell kezdeni. Végre elkezdődtek az IPS paneles TFT-k is áramlani. 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)
Nyugi, lesz ez még kisebb is. 10 év múlva majd tök általánosak lesznek a 3072*800-as monitorok ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

szép szép, de tuti drága lesz 
-=The digital artist of the darkside=-

Hááát, ez elég sovány vígasz, mert 1200-nál is el lehet rakni a tálcát.
Mellesleg nincs annál idegesítőbb, mint amikor egy progiban a legalsó gombokra (rétegre, vagy bármire) akarok kattintani, és előjön a tálca, mert a sietség miatt lejjebb csúszott az egér. Határidős munka vége felé az ilyenektől ölni tudnék.
Egyébként az a 120 pixel Aftereffects-nél, 3dsmax-nál, Photoshopnál, Flash-nél is marha jól jön, mert több réteg, több eszköztár fér ki, ezáltal kevesebbet kell kattintani, minden egyből a helyén van.
[ Szerkesztve ]

Én most vettem egy LG monitort, de engem nagyon nem tud izgatni, hogy a mellettem lévő miként látja! Nekem szemből jó a képe, ez a lényeg. Nem azért veszek egy monitort, hogy a mellettem lévő jól lássa!

Ez így van. Én is pont ez miatt döntöttem 16:10-es monitor mellett! Én nem foglalkozok képszerkesztéssel, de öcsém igen. Így tényleg nagyon jó ellehet helyezni a dolgokat. Meg szerintem játéknál is jól jön ez! Nekem a 16:9-es már túl lapos.

Na, akkor felvágom az ereimet, mert nekem csak 1024 pixel van függőlegesen 
Szerk: és elég sokat képszerkesztek ám!
[ Szerkesztve ]

Jajj már, nem hiszem, hogy nem érted.
Drága panel van a monitorban, tehát főleg grafikusoknak szánták, miközben nem vettek figyelembe egy állati alapvető tényezőt.
Ez olyan, mintha egy új, felső-középkategóriás DSLR-re kevesebb gombot raknának, és helyette a sokmindent csak a menüből lehetne megcsinálni, de azért Full Frame-es érzékelő lenne benne, mert annak marha jó a képe.
Én meg azt mondanám, hogy "hát felvágom az ereimet, mert nincs rajta 2 vezérlőtárcsa, az enyémen egy sincs, mert ultrazúmom van, mégis sokat fényképezek ám..." 
[ Szerkesztve ]
Nekem is 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Értem én, de írtam is, hogy az öcsémnek 1080 van függőlegesen, 1920 vízszintesen, mégis használható szerintem. Az a 120 pixel PS-ben nem oszt, nem szoroz: ha pepecs meló van, 100-400% nagyítással dolgozik az ember. Meg ugyi az oldalsó kezelőszervek a fontosak, amit szépen "elvesznek" a kép mellett balra/jobbra a wide-formátum miatt, 16:10-en és 16:9-en egyaránt.
De hajlandó vagyok természetesen elfogadni, hogy neked kézre állóbb a 16:10... amennyiben használtad már tartósan a 16:9-et is 
( van két olyan ismerősöm amúgy, aki a 16:10-es monitora mellé betett még egy pivot 17-19" 5:4-es monitort... sokfélék vagyunk, na
)
szerk: én 2560*1600-at szeretnék, de az egy "ház ára" 
[ Szerkesztve ]

Majdnem eltaláltad
látod??? 

Figy, nem azt mondtam, hogy a 1080-as nem használható, hanem azt, hogy a 1200 használhatóbb, ráadásul nem is kicsit.
Érdemes megfigyelni, hogy az 1200-on kívül a többi elég közel esik egymáshoz 1024, 1050, 1080. Az 1200 elég nagy ugrás.
De nem is csak PS-ról van szó, hanem MAX, AfterEffects, Flash, stb. 120 képpont akár 6-7 réteg is lehet (Flash-ben 19 képpont egy rétegm AfterEffects-ben 17), ami hatalmas különbség.
Nem a munkaasztal mérete a lényeges, hanem hogy mennyit tehetsz láthatóvá az eszközökből.
[ Szerkesztve ]

Ezen ne vesszünk össze 
Én csak PS-ezek és ott is max 20 réteget használok. Oda meg elég függőlegesen akár az 1024 is.
azt a qurva HDMI-t miért kell mindig kihagyni
egyébként tetszik,tesztet róla 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Okés.
Nekem is elég volt sokáig otthon, sőt a legközelebbi monitorom is csak 1680x1050-es lesz, mert hobbi szinten egyszerűen nem kell több, mert nem hajt senki.
A munkában viszont kell az 1200, sőt, az 1600 is jól jönne, csak ott már hosszútávon közbeszólnak egyéb problémák is.
Az ideális valami ~2200x1400 körüli 27-28 colos moncsi lenne, hogy elférjen a 2K-s film is natívan.
[ Szerkesztve ]
Az enyémnek jó a betekintési szöge:
Horizonális:170º
Vertikális:160º
Ha más szögből nézem,csak sötétedik,de még olvasható marad.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

egyet elárulna valaki? professzionális felhasználásra szánt monitorra miért kell környezeti fény érzékelő?
Colorimeter-rel történő kalibrálás után a fényerő és kontraszt szabályzóhoz nem szabad nyúlni. Profi felhasználásnál egy adott fényviszonyra kalibrálnak és azt igyekszenek is tartani. Persze kapható olyan kalibrátor (pl. Huey) ami az elkészített profilt igyekszik módosítani a saját fényérzékelője adatai szerint ez utóbbival nincsenek túl jó tapasztalataim.
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

Az Eizo-kon is van. Aztán nekem is az volt az első, hogy kikapcsoltam 

30" méret és 2560X1600. Nemhiába ez a "sláger" most grafikai célokra. Sajnos nem túl pénztárcabarát megoldás, és ha még bónuszként játszani is akar az ember, akkor minimum Crossfire kell hozzá.

Igen, jó lenne a 30-as, és gondolom, hogy az újak ennek megfelelően jók is.
Én használtam pár hónapoig az Apple féle 30-ast, és a méretén kívül szinte csak rosszat tudok róla mondani. Gyakran meghibásodott (több darab, többféle képpen), és szemből nézve a szélein sem volt épp ugyanolyan a kép, mint középen.
Ja, és meló közben köhögött alatta a Quadro OSX Tiger-en Maya-val.
De ez persze csak részben hátrány.
Viszont jól esett, hogy forgatni kellett a fejemet munka közben, mert így később fáradtam el.
Mondjuk, egyszer láttam egy másik 30-ast is, asszem Samsung volt, de annak olyan katasztrófális volt a képe kisebb felbontásoknál, hogy tényleg kellene neki az izmos VGA.
Ettől függetlenül tényleg ez a méret és felbontás lenne az ideális, de tényleg csak a drága jó belőle, és drága gép is kell alá.
Ja, és a fullHD film sem úgy néz ki rajta, mint egy 1920-as monitoron az átméretezés miatt. De ez már szörszálhasogatás.
Számomra a jelenleg reálisan-ideális egy S-PVA-s 1920x1200 as moncsi lenne, mondjuk 27-es méretben, de nem ám a samsung féle 275T, hanem egy picit modernebb, alacsonyabb fogyasztású, szebb képű, stb.
Bili, meg a kezem tipikus esete.
[ Szerkesztve ]
Na EZ a monitor bizony nagyon kéne. Tökéletes darab. De mivel 6 számjegyű lesz az ára, sajnos nem jön számításba (egy darabig biztosan nem). 

Üdv!
Végre egy kis üdítő színfolt az S-IPS palettán, ez a NEC MultiSync EA231WMi 16:9-es arányú 23"-os monitor - DisplayPort-tal!
Csak az a baj, hogy kishazánkba kevesen forgalmazzák, mintha a nagykerek hangját hallanám, " minek foglalkozzunk ilyen, vagy hasonló monitorokkal, úgy sem veszik, a TN panelesből meg dunát lehet rekeszteni - ez eladható, és ebből van a nyereségünk" 
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Ez eleg jonak tunik!
Amint beszerezheto lesz, rendelunk belole, es megnezzuk mit tud! 
Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

Üdv - Szia!
Végre egy kereskedő, aki bevállalja ezen NEC "forgalmazását"!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

A NEC az én nagy kedvencem, szal mindenkepp akarok vele foglalkozni!

Ha már itt tartunk, hátha Te tudsz rá választ:
Alacsony fogyasztású, jó képminőségű (S-)PVA paneles, 4:3-as moncsit (1600x1200) lehet még találni valahol? Leginkább 21col körüli érdekelne, valamikor az ősz folyamán.
Nem több éves típust szeretnék, mert azok sokat zabálnak.
Akármilyen márka szóbajöhet.
Köszi!

Végre, még egy S-IPS paneles monitor, de kár, hogy csak novembertől lesz elérhető, viszont igéretes, hogy a "NEC műhelyéből" kerül ki! 
Romboljunk, hogy építhessünk!

Nem nagyon fogsz talalni, amit meg van, az draga lesz! 

Ennyire kiment a divatból a 4:3-as panel?
Vagy túl sok a feltétel egyszerre?
[ Szerkesztve ]

Üdv!
Igen, sajnos "kiment a divatból", mivel nagyon drága volt az előállítása ezeknek a prémium vagy jobb paneles kijelzőknek!
Használban még itt-ott elérhető, vagy netán valamelyik kereskedőnél raktárom maradt! 

Köszi a választ!
Drága az előállítása? Dehát az 1680x1050-es 22-eseknek nem drága?
Kb. ugyanaz kellene nekem csak 4:3-ban, az 1200-as függőleges felbontás miatt (napi 20 óra működés, sok-sok táblázat).
1920x1200-eset meg nem akarok, mert nincs szükségem olyan szélesre, és gondoltam, hogy a nagyobb panel miatt többet fogyaszt, és drágább is.
Nem kell színhelyesnek lennie, nem grafikai munkára kell, de azért nem a legócskább képű verzió kell. Talán egy jó fajta TN-Filmes is megtenné, ha elég alacsony a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]

A honlapunkra most kerul ki par NEC 4:3 as nezd meg, de mocskosul drágák...