Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

ez de királycucc! kell egy ilyen :))

mondjuk azt nem vágom, h ha rádugom a UPS-t akkor mit kezd vele. leállítja magát pl. 10%-nál?

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#2) bambano válasza Muton (#1) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyrészt igen, másrészt rendesebb környezetben le tudná állítani a távoli szervereket is hálózaton keresztül. Merthogy elég ciki lenne, ha kiszaladna a storage egy szerver alól.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#3) Muton válasza bambano (#2) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk nekem max home környezetben kellene. meg az lenne a jó, ha a gép tudná leállítani, nem fordítva.
bár ahogy az árcimkét nézem, lehet, h nem lesz belőle semmi a közeljövőben... :(

(#4) gliskard válasza Muton (#3) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

mi töllük szereztünk be egy nagyobbacskát (csak ajánlani tudom a céget) nézz körül van egy rakat hasonló cuccuk árilag elég széles szórással

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#5) Muton válasza gliskard (#4) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

köszi :)

(#6) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

Nagggyon jol néz ki a "kicsike" :R

(#7) Grobber

Grobber
(lelkes újonc)

Én már régóta szemezek egy ilyennel ill. hasolóakkal, csak azt nem értem, hogy vinyó nélkül miért nem lehet kapni. Akkor olyat rakna bele a T.Vásárló, amilyet akar. Hádde nem?! :))

Ullyoncz

(#8) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Azért 500 dollárért nem hinném hogy kakpodni fogják az "otthoni felhasználók"...

"Csak úgy mondom"

(#9) rdi válasza Csapi007 (#8) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na hallod! Egy jó vinyó + egy jó külső hár + usb csatlakozás a routeren.
Azért így egy kicsit olcsóbb. Persze nem tudja ugyanezt.
De nem kerül még 45 ezerbe sem.

Fej! Tor! Potroh!

(#10) Bon3ss válasza rdi (#9) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha ugyanezekre szükségünk van, az HDD-től függőben 40-50k-tól felfelé megoldható, ahogy Te is jelezted. ;)

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#11) Muton válasza rdi (#9) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk az usb és a glan nem ua a kategória

meg ha a routered nem usb-s, ezzel hálózativá lehet tenni a nyomit plusz költség nélkül.

(#12) Dam6 válasza Bon3ss (#10) üzenetére

Dam6
(újonc)

Valószínűleg nem használt még ilyet, aki azt mondja, hogy 45 ezerért ugyanez megoldható. Gyere el, és próbáld ki! Gyanítom, van értelme, mivel egyre többen gyártanak hasonlót, és egyre többen vesznek, akár otthonra is, pl. médiatárnak. Nálunk lehet kapni egyébként lemez nélkül is a ReadyNAS-t, és hamarosan (napokon belül) jön egy ennél is többet tudó és olcsóbb 4 lemezes QNAP.
Egyébként egy ideig még nem fog egy routerre barkácsolt külső USB lemez 45 Mbyte/sec sebességgel kiszolgálni vegyes (PC/Mac/Linux) hálózatot, miközben FTP-, média-, és mondjuk Slimserver fut rajta. Ja, és online bővíthető RAID tömbben vannak a lemezek...
Megoldható persze mindez egy PC-vel is, ha valaki ért hozzá, van elég helye, nem gond a zaj és az áramfogyasztás, és sikerül egy stabil gépet összeraknia linux alapokon. Ezt meg megveszi az, akinek az kell, hogy letehesse a kamrába, és működjön azonnal. És 1 év múlva is működik, anélkül, hogy akár csak ránéztél volna közben az admin felületére...

(#13) Muton válasza Dam6 (#12) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt meg megveszi az, akinek az kell, hogy letehesse a kamrába, és működjön azonnal

na pl ezért érzem úgy, h a következő házamba/lakásomba nem csak a szobák között lesz a falba behúzva a cat6-os utp, hanem mindenhová :C

(#14) boba6 válasza Dam6 (#12) üzenetére

boba6
(senior tag)

TS-409?
mennyi lesz?
br.160e körül?
nagyon izgatja a fantáziámat egy ilyen mióta láttam nálatok :R

meg az érdekelne még, hogy mi az a minimum UPS ami alkalmas rá, hogy kommunikáljon vele és időben lekapcsolja :U

[ Szerkesztve ]

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#15) copass

copass
(senior tag)

remek kis cuccnak tűnik ez, hálózati meghajtónak meg pláne,ha nem akar az ember egy pc-t összerakni, habár mire azt is összerakod beállítod,xp,stbstb. majdnem árbavan.

(#16) Bon3ss válasza Dam6 (#12) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Huzamosabb ideig nem volt lehetőseg használni NAS-t, ez így van. Az ugyanez szó használata nem volt jogos, közel azonos szolgáltatásokra vágyóknak van lehetőség a router + külső HDD keret kombóra, így már jobban fedi a valóságot.

valamint azért mertem így kijelenteni, mivel a magyar átlag felhasználókra (nem sértésként jegyzem meg!) egyáltalán nem jellemző, hogy 100k-t áldozzanak egy NAS-ra, amiről 99%-nak fogalma sincs, hogy mi fán terem.

Személy szerint nem vagyok NAS ellenes, sőt, én is gondolkozom egy NAS üzembehelyezésén, köszönöm a linkeket.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#17) IDM

IDM
(kvázi-tag)

Tömören:
Tudás :R
Ár: :O

(#18) boba6 válasza boba6 (#14) üzenetére

boba6
(senior tag)

hogy beletrafáltam :C

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#19) Dam6 válasza boba6 (#18) üzenetére

Dam6
(újonc)

Nem, mellé lőttél. Ez a 409 Pro. A 409-es [link] bruttó 126 ezer most.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.