HI!
Szivcesen szerenel masikat is???:- )))
udv
neduddki
mod: off
[ Szerkesztve ]
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

HI!
Szivcesen szerenel masikat is???:- )))
udv
neduddki
[ Szerkesztve ]

#21-es post
Back to topic, biztos jó táp ez, szépen is világít stb... 
Fan of 2nd order harmonics since 2010
Az intelligens táptól azt várják, hogy okosodnak a haszonállatok, vagy mire jó?
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Nekem is egy Thermaltake 650 W-s tápom van de az még az az 1-el korábbi szériából s meg vagyok elégedve vele kb fél éves. 
[ Szerkesztve ]
Figyelem keresek 400W fölötti rossz tápokat Chieftec CTG GPS,LCpower,FSP ezek érdekelnek elsősorban de jöhet a többi is részletek itt LOGOUT blogom ban a tápok cim szóalatt.!!
Ha a motorod 100fok fölé megy, akkor kinyit a szelep és nekiáll keringeni a víz a külső hűtő rendszerbe. Semmi szabályzás nincs ebbe, viasz van a szelepben, ha eléri a hőmérsékletet megolvad, szelep kinyit, víz forog.. Amúgy pedig 90fokon üzemelnek a motorok. Benzinesnél persze, diesel néha picit magasabb a jobb gyújtás érdekében.
A víz nem forr fel olyan gyorsan, nyomás alatt sokkal magasabb a forráspontja a folyadékoknak.
Nem vagyok zseni, de szerintem az 15mp venti max 1-2fokot fog hűteni a tápon, ettől pedig nem lesz boldogabb. Továbbá ha a táp üzemi hőmérsékleten van, majd kikapcsoljuk, akkor továbbra is üzemi hőmérsékleten marad, majd szépen kihül. Hőt csak a 230>12v átalakításkor ad le, ha ez megszűnik, nincs több hőforrás, nem melegedhet tovább és így nem mehet tönkre.
Amúgy pedig eddig is elmentek valahogy a tápok utánhűtés nélkül, ha olyan szükséges lenne, akkor már 10éve így gyártanák őket.
Viszont a 88%-os hatásfok nem rossz!
[ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

Megirigyelték a Corsair-t. 52A egy ágra, 12V-on. Nem csodálkoznék, ha Channel Well panel lenne
Miert, gyart 14 centis ventis tapot a CWT-n kivul mas is?
Meg a venti kesleltetett kikapcsolasa is CWT jellemzo.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Oké. Akkor egyetérthetünk abban, hogy a Thermaltake lebukott. De legalább minőséget dobozolnak abba az ócska lemezkasztniba, amin még egy fránya ventilátorrácsra sem tellett, és feltehetően még így is drágább lesz ezen opcióval rendelkező Corsair társainál...
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

először is álló motornál hiába nyit ki a termosztát, nem fog keringeni a víz, mivel a vízpumpa nem működik. diffúzióval pedig nem fog sok víz keringeni. nyomás alatt magasabb ugyan a forráspont, de a gépkocsi-motorok hűtőrendszere többnyire nyitott.
az persze továbbra is más téma, hogy egy tápnál emnnyi értelme van az utánhűtésnek. szerintem semmi.
A vér nem válik VAZZE!™
Different songs for different moods.

A grafikon szerint mégsem annyira haszontalan dolog ez az utóhűtés. 
Gyerekkoromban utáltam, mikor az esküvőkön a vén nyanyák csipkedték az arcom a következő szöveggel: - Lehet, hogy te le leszel a következő... Csak nemrég hagyták abba, mióta ugyanezt csinálom nekik a temetéseken.

HI!
hat kerlek nem ma tanultam a velsoegesu motorkrol, de a nyitott hutorendszer utoljara a gaz-nal vot szerencsem latni, azota zart hutorendszerekhz vot szerencsem talakozni, olvasni /ez meg tan muszaki tananyag is/,
sot a bmw a v8asainal reszterhelesnel 120 fok koryekere engedte felmelegedi a vizet /ameg ugye nyoasm nelkul nem z igazi:- )/
udv
neduddki
[ Szerkesztve ]

bejövős nagyon az új tápja TTnek, ha bedöglik majd egyszer az FSP-m valszeg ilyenre váltok.
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

Ezt is megértem!
Idáig csak az mosóporommal szoktunk filozófiai kérdésekről beszélgetni, most bevonjuk a tápot is egész kis vitaklub lesz belőle, előre élvezem.
"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

Jónak hangzik, de mennyire hangos a Corsair HX520W től!!! és jobb annál??? Most nem az 520W és 620W különbségre értem!!!
???
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

nem lesz .. ugyanúgy mint 2-3 MPx-es fényképező gépek .... 
akárkivót'tevótá

Kicsit folytatnám a vitát 
Turbót azért kell hűteni, mert az bőven több mint 100 fokra megy fel.
Sejtem sokan láttak videót ahol lekapcsolják a lámpát és a tesztpadon lévő motoron a turbó és az egész kipufogó izzik. Az nem 100, de még csak nem is 200 fokos.
A gond akkor van amikor azt leállítják és a benne lévő olaj nem kering tovább. Na az szó szerint beleég a csapágyakba. Ezért kell azt hűteni és keringetni.
Motorblokkot nem szokták utólag hűteni, habár a dugattyúpersely is bőven 100 fok felett van, mert az egész blokk bőven felveszi a hőt amit kikapcsolás után a hűtővíz nem visz el. Nem megy 100 fok fölé az egész, nincs gond.
Ugyanez van tápoknál is. A melegedő alkatrész egy (relative) redvásnagy bordára van csavarozva. Leáll a táp, a borda nagyjából kiegyenlíti a hőmérsékletet, így a melegedő alkatrész is a leállás előtti hőmérséklet alá kerül, vagyis nem lehet gond vele. Egyetlen értelme lehet a hűtésnek, hogy a borda környezetében lévő alkatrészek nemszeretik a hőt. Mert ha nincs venti, nem visz el a meleget semmi. De azok is max 10-15 fokkal kapnak ilyenkor melegebb levegőt amit bőven ki kell bírniuk. Ha nem bírják, akkor a tervezőt ki kell rúgni a francba.
Szóval ez a tápos dolog is tipikus Vér Pistának való cucc.

Hát ártani nem árt, az biztos. De nem is használ. Az a "grafikon" amúgy is érdekes, nem ugyanaz a táp van mérve késleltetett és azonnal kikapcsolt ventivel. Nagyon szép "csúsztatott" mérések mindkét értelemben, amolyan marketinges fogás ez is. Bajnak nem baj az utánpörgetés de nem is hasznos. Már a kapcsoló árát sem éri meg amit betettek emiatt. Na meg mi van akkor, ha a hálózatot is lekapcsolom leálláskor. Akkor sincs semmi.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

Már látom a következő ’’fejlesztést’’ TT- éknél, beépített akksi a ventinek
…

Ez tényleg nagyon "intelligens"
Van egy kb. 6-7 éve vásárolt Enermax Noisetaker 425W-os tápom, ami kapcsoló nélkül, szenzorral tudja mindezt. (az asszony gépében még most is hibátlanul üzemel). Kikapcsolás után 1-2 percig forgatja még a ventiket, amíg a szenzor jónak látja, aztán leáll.

Különben is mi értelme tovább hűteni? Ha egyszer kikapcsolásra kerül, akkor nem fog semennyivel sem nőni a hőmérséklete, ergo ku. mindegy, hogy mennyi idő alatt hűl le...
[ Szerkesztve ]
A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16
Visszaolvasni arany: Link
Different songs for different moods.

Aztadurva!!! 62 amper a 12 V-os ágon?
Ezzel már egy autót is be lehetne bikázni..!
De most komolyan, mire megy egy ilyen 88% hatásfokú táppal a mezei júzer, akinek talán ha 500W-ot képes felvenni a rendszere, de csak akkor, ha 2db 4870 X2-ese van? (Hehe, mezei júzer...) Én úgy tudom, hogy a 800W-os táp szarabbul dolgozik, mint az 500W-os, ha csak 500W-ra van igény.
Viszont a később lekapcsoló fan dícséretes. Végre a számítógépek elérték azt a technikai fejlettséget, amik az írásvetítőink tudtak áltsuliban 
[ Szerkesztve ]
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
Visszaolvasni arany: Link
![;]](/dl/s/v1.gif)
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Pontosan linkelni arany!
no offense! 
[ Szerkesztve ]
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

Azért lehet érdemes túlméretezni a tápot, mert kisebb terhelésen sokkal stabilabb feszültséget adnak. Ha 100%-osan kihasználsz egy tápot, akkot az viszonylag instabil lesz, a teljesítménycsúcsokra összeomolhat.
Ez fontos kérdés egy hifi erősítőben, ahol sok-sok pillanatnyi teljesítmény megugrás lehet.
De ha belegondolok, h egy pc-nek nagyjából állandó a telj. felvétele, így ez kevésbé mérvadó. De ha jól tévedek, akkor a pc-s tápoknál a feltűntetett teljesítmény a maxot jelöli, nem a névlegest! Így viszont mindenképp érdemes túlméretezni, mert érhetnek meglepetések.
szerk: rutinosak úgy a rendszer szükségletének másfél, de akár a kétszeresével számolnak táp esetén. Egyáltalán nem hülyeség pölö a KW-os táp sem. Jobb hatásfok, kevesebb hő, csendesebb, megbízhatóbb üzem.
[ Szerkesztve ]
Eladó Samsung Monte S5620, egy 25€-t érő max cover Invisible Shield fóliával!

Így van, már többen is mondtuk az utólagos hűtés értelmetlenségét. A belinkelt grafikon meg eleve kamu (illetve erős csúsztatás, mielőtt valaki megsértődik), konkrétumok nélkül. Azt sem hiszem el, hogy a marketingeseket a jó szándék vezette amikor ezt kitalálták. Ilyenkor a jóérzésű fejlesztő is szégyelli magát a marketinges maszlag miatt.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

Ha 100%-osan kihasználsz egy tápot, akkot az viszonylag instabil lesz, a teljesítménycsúcsokra összeomolhat.
Haaat, ebben a CWT pont nem jeleskedik.
Multkor neztem a valamelyik komoly hardveres oldal tesztjeit, ahol atomjaira cincalnak minden tesztelt cuccot, Seasonic belu Corsair HX620-nak stabilabb kimenete volt 750W terheles mellett, mint a CWT belu TX750-nek.
Halkan megjegyeznem, hogy az elso tapot 620W-ra specifikaltak, nem 750W-ra...
Most persze nem talalom oket, de multkor mintha belinkeltem volna a tapos topikba.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

nekem is hx620W van, es valoban, hibatlan, tokeletes tap!
ez a thermaltake sem rossz, jo cuccai voltak a gyartonak mindig! 
Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

Az "intelligens"-ről mindig a mosópor jut eszembe...

Úgy gondolom, erre esetleg szükség lehet egy nem 88%-os hatásfokú tápnál.
Ha valami ilyen jó hatásfokkal dolgozik, akkor jelentősen kevesebb hőtermeléssel jár.
Tehát akkor ez vagy nem 88%-os vagy jó kis marketinges beetetés, esetleg alulméretezett passzív hűtés 
[ Szerkesztve ]
vázeg cool kis cucc milyen árban adják nem tudja valaki? a 850est 
"Ha ellenségeid lőtávolságon belül vannak, akkor te is./Az élet attól szép, hogy barmi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik."