Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Ha szabványosított csatlakozókat akarnak, nem lenne hülyeség szabványosított töltőcsatlakozó sem. Mondjuk a TB és a gép közé, így a tápról nem csak a masina töltődhetne, de adhatna áramot a dokkolóra kötött eszközöknek is.

A szabványosítás azzal fúl kudarcba, hogy többen több félét pártolnak a gyártók közül. :(

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#2) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Hát ez egyre szarabb lesz.
Szerintem :B

Inkább a 10 órás üzemidőről beszélgessünk, és az árról...

[ Szerkesztve ]

(#3) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Hazabeszeles? Ugyan mar. Az USB 3.0-bol nem tud penzt csinalni, ez az indok, semmi mas.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4) Ringman

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

a thunderbolton keresztül lehet tölteni? :F
eleve oldalirányban csatlakozik a gép a dokkhoz? ezt így mégis hogy?

hülyékkel nem tárgyalunk

(#5) NLZ válasza Ringman (#4) üzenetére

NLZ
(kvázi-tag)

Ott az ábra, nézd meg. Rárakod a dokkoló megfelelő helyére, aztán rátolod a rögzített csatlakozót, mnit egy reteszt. De ez csak koncepció ötlet, nem kell rajta fennakadni.

(#6) Ringman válasza NLZ (#5) üzenetére

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

mind dokkolóval rendelkező személynek :) kicsit fura a koncepció, mert minden üzleti gépen alul van a dokkoló csatlakozója, ezért az értetlenkedésem. rárakod, leveszed (ill megnyomsz egy gombot/kapcsolót és kiugrik a foglalatból a gép) kicsit egyszerűbbnek tűnik, mint reteszelni+kensington zár-foglalatot is illik rátenni.

hülyékkel nem tárgyalunk

(#7) Peddy789 válasza Ringman (#6) üzenetére

Peddy789
(tag)

Továbbra se értem minek eröltetik ezt a ultra[sz*r]bookot :))

(#8) Abu85 válasza Ringman (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szabványosan a dokkolás nehezebb, mert nem minden cég fog fixen ugyanoda tervezni egy csatlakozót, ugyanolyan külső vázzal. Ennél rugalmasabb kell. Esetlegesen figyelembe venni a kábel használatának lehetőségét is, hiszen oldalt sem biztos, hogy mindenki ugyanoda rakja az interfészt.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Az Intel elterjeszti a Thunderboltot, és az Apple megint egy lépés előnyben lesz mindenkihez képest... :N :N

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#10) Youri

Youri
(PH! addikt)

Csak én érzem ezt az ultrabookot ultrabukónak?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#11) Ringman válasza Abu85 (#8) üzenetére

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

Esetlegesen figyelembe venni a kábel használatának lehetőségét is

csak azt már nem dokkolónak hívják, hanem port replicator-nak :)

ha az intel a többi feltételt elő tudja írni, akkor miért pont ezt ne tudná?

hülyékkel nem tárgyalunk

(#12) Male válasza Youri (#10) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem csak te... ez a vékonyság mánia... hátrányok vannak bőven, előny meg annyi, hogy lehet mutogatni, az enyém vékonyabb... nambaj, majd pár év, és erről is jön majd a hír, hogy túl sok marad raktáron Karácsony után.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) Abu85 válasza Ringman (#11) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Előírni előlehet bármit, de mi van, ha nem követik a gyártók. Pont azon van a hangsúly, hogy legyen szabványos egy dokkoló. Ez azonban a gyártóknak nem biztos, hogy jó, mert nekik kedvez az, ha nem szabványos, ugyanis új notival újat kell venned. A szabványosítással Pista bácsi garázsában is készülhet ilyen termék, és bármelyik ultrabookhoz jó lesz, vagyis az Intel a gyártók zsebéből veszi el a pénzt, miközben versenyhelyzetet teremt az olcsóbb dokkolók érdekében. Ezért kell általános szabályokat szabni, mert a gyártók ez az ötlet rossz, már csak versenytársak megjelenése miatt is.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) Male válasza Abu85 (#13) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Viszont a túloldalon ottvan, hogy ha nem kell lecserélni minden francot vele együtt, akkor magát a notit könnyebben lecserélik, ami meg bevétel. ( persze a noti is egyre inkább olyan biznisz, mint egy konzol: az üzlet utána van, abban, hogy minden francot jó drágán el lehet hozzá adni )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#15) M@trixfan válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Sokkal fejlettebb a Thunderbolt mint az USB 3, az optikai változat pedig már nagyságrenddel odébb van. Nagyon helyes, hogy nem a foltozott USB-t eröltetik a dokkoláshoz amikor a TB rajta ül a PCI buszon 8 ns-mos késleltetéssel és ez még réz alapú.

twitter: MatrixfanLive

(#16) stratova

stratova
(őstag)

Mondjuk a dokkoló kérdést a gyártók tudják valamelyest előnyösen is használni. Lásd. pl. DELL-nél az E6500, E6510, E6520 emlékeim szerint kompatibilis dokkoló tekintetében, így egy esetenként értékes kellékkel kevesebbet kell beszerezned, ha a következő gépednél is az adott gyártóét választod (persze más gyártó termékével is kompatibilis dokkoló nekik sem üzlet).

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#17) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Kíváncsi vagyok mennyire jön majd be az ötlet a gyártóknak...

(#18) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Legyen érintőképernyős és a billentyűzetet tegyük át a dokkolóra! ;]

Milyennapvan?

(#19) vinibali válasza Youri (#10) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

+1

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#20) Gadgetfun

Gadgetfun
(tag)

Az érintőkijelző koncepciója engem jobban felvillanyozott mint a dokkoló. Mostanában gondolkodtam el egy ultrabook vásárlásán de most várok, hátha...

[ Szerkesztve ]

"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...

(#21) weiss válasza D1Rect (#18) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az nem a tablet? :DDD

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#22) schawo válasza weiss (#21) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Asus Eee Transformer :K

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#23) ng0ofy

ng0ofy
(fanatikus tag)

Nincs bajjal ezzel az ultrabokkal, csak annyi, hogy rosszul fogalmazta meg az intel, hogy mit is szeretne. A specifkációk, alapötlet alapján olyasmi cuccot képzel el az ember, ami kiválthatja sokaknál a papíralapú noteszt, füzetet, jegyzettömböt, naptárat, stb. amit egész nap a táskájában cipel, de közben mégis igényes (szemben a netbokkal) és használható méretű marad egyben strapabíró (unibody) s mindezt olcsón, hogy megvehesse szinte bárki, aki eljutott arra a szellemi szintre, hogy sz.gépet tud használni. A gyártól viszont nem azt olvasták, amit az intel kiírt, hanem az apple airbook vagy mi lebeg a szemük előtt, egy prémium kategóriás cucc, ami nem áldozza fel a teljesítményt teljesen a méretnek. Az apple megtehet, hogy ilyet gyárt, mert megveszik tőle. Egy asus-acer-msi től biztos nem venném meg. Viszont egy kategóriával lentebb tolva a dolgot, kihagyva az extrákat meg a csillogást és használati tárgykánt nem pedig fétisként árulva-eladva már beszereznék egyet a húgomnak 850 dollárért kis occó procival, kis ssd vel...

(#24) negyedes válasza ng0ofy (#23) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Es ez mennyivel nyomja majd meg az ultrabookok arat?

powerd by mango, no more droid

(#25) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Nem jó az usb3... Heh. :)

Ultrabukó. Igen. Ebben minden benne van...

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#26) D1Rect válasza weiss (#21) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem arról van szó, hogy el kéne valahogy adni ezt az ultrabook dolgot? :))

Milyennapvan?

(#27) CreMindES

CreMindES
(lelkes újonc)

Én egy Acer 5530G-t használok, ez inkább egy multimédiás gép, mint üzleti, de a dokkoló ehhez is kábeles és oldalt van a csatalkozója. Hogy ezt most minek hívod, dokkolónak vagy portreplikátornak, én személy szerint magasról teszek rá...

Az ultrabookok nekem bejönnek, főleg 8-900 dodó alatt, főleg hogy most egy kétszer olyan vastag notit hurcolászok, igaz már 3-4 éve megvan.

Az érintőképernyőről én is azt gondolom, hogy akkor már annak modulárisnak kell lennie a billentyűzetet tekintve, mely mondjuk rejthetne egy extra akkumulátort.

Mindenesetre én kíváncsian várom, hogy alakulnak ezek :)

Üdv.: CreMindES

(#28) pusszycat

pusszycat
(senior tag)

Egy ilyen dokkolóval megoldható lenne a laptopok és ultrabookok legnagyobb hátránya miszerint nem lehet cserélgetni a videokártyákat bennük sokakat ez tart még az asztali konfigok mellet, amik szerintem végnapjaikat élik. Szóval szívesen vennék egy olyan dokkolót, amiben úgy cserélnénk a videokarit mint most az asztali gépben. Na meg lehetne bele tenni hdd-t, blu-ray írot és plusz coolert. :U

Samsung Wave GT-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#29) Abu85 válasza pusszycat (#28) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sonynak van ilyen, de csak a sajátjukhoz jó. [link]
Minden évben felvetődik, hogy na majd jövőre megérkezik a külső VGA-k forradalma, de mindig elmarad. Valószínű, hogy nem is történik meg soha.

[ Szerkesztve ]

(#30) WolfByte válasza pusszycat (#28) üzenetére

WolfByte
(fanatikus tag)

Letezik ilyen, Sony Vaio Z kulso videokartyas/bluray olvasos dokkoloval, Thunderbolton keresztul.

PH cikk

$4000 :C

[ Szerkesztve ]

(#31) pusszycat válasza WolfByte (#30) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

#29 / #30 Nekem is arról cikkről jutott az eszembe. ;]

Samsung Wave GT-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#32) VaniliásRönk válasza M@trixfan (#15) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Es ennek hol van jelentosege?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#33) M@trixfan válasza VaniliásRönk (#32) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Ott, hogy "dokkoláshoz" sávszélesség kell. Simán lehet a rendszerben külső GPU, SSD, HDD-k a sima perifériák amik egyszerre használják a sávszélességet. A TB sokkal előremutatóbb ilyen szempontból. Gyakorlatilag PCI-E kivezetés.

(#34) VaniliásRönk válasza M@trixfan (#33) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Akkora savszelessege annak sincs, hogy ilyen dolgokat buntetes nelkul felfuzhess ra.

(#35) M@trixfan válasza VaniliásRönk (#34) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Éppen erről van szó, hogy ilyen dlgokra született a TB. USB 3 teoretikus maximum 5 Gbit/s, a mostani réz alapú TB pedig 2X10 Gbit/s és fel van készítve Displayport továbbításra. Az optikai megvalósítás kapásból 100 Gbit/s. A TB egy nextgen elgondolás, az USB meg egy periféria csatlakozó bővítgetése.

(#36) VaniliásRönk válasza M@trixfan (#35) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Egy kulso VGA-nak ez tovabbra is sovanyka, az optikai valtozat meg meg a fasorban sincs.

(#37) M@trixfan válasza VaniliásRönk (#36) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Optikai változat már van, a Sony alkalmaza is. Intel doksik és valós PCI-E skálázódással foglalkozó tesztek akadnak a neten, a fél wikipedia-t is linkelgethetném be, de szerintem ugyanannyi idő alatt megtalálod Te is. Szvsz teljesen nyilvánvaló, hogy melyik szabvány milyen lehetőségeket hordoz és milyen tevhnológiai színvonalon áll. Hogy hű maradjak az avatar-omhoz:
"You take the blue pill – the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe." :)

(#38) VaniliásRönk válasza M@trixfan (#37) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azert, mert a Sony rarakta egy highend Vaio Z-re, meg nem elterjedt. Es remelhetoleg nem is lesz az soha. Vagy te szeretnel felarat fizetni az Intel licenszdija miatt minden termekre, ami ezt hasznalja? Mert ugye a kabel mindket vegere kell egy vezerlo.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.