Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) _Orbi_

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Frankó

Vajon lesz 32nm-es prockó LGA775-ös foglalatba is?
Szívesen látnék majd egy olyat a lapomba, nem tervezek még igen jóideig átállni más tokozásra :)

HP Pavilion g6!

(#2) wmarci válasza _Orbi_ (#1) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Vajon lesz 32nm-es prockó LGA775-ös foglalatba is?
Kizárt. :U

(#3) _Orbi_ válasza wmarci (#2) üzenetére

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Túl szép is lett volna :O :O :O

HP Pavilion g6!

(#4) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hihetetlen. 1,5 év alatt két lépcsőnyit csökkentenek a csíkszélességen 0,55 - 0,45 - 0,32

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#5) Gonosz15 válasza simonzé (#4) üzenetére

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

0,55 helyett 0,65 ;)

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#6) Jack O'Neill

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Én már a 16nanót várom ;]
Szépen haladnak...csak így tovább. Valyon a trigate tranyókat bevetik? Erről még nincsenek infók, de állítólag egy hét múlva lesznek részletek is. :)

JAJJMÁÁÁÁ

(#7) Myers

Myers
(senior tag)

2 magos is lesz, nemde?

Mekkora poén, a c2q-kat összeragasztották, a 2 magos i5-öt meg vágni fogják 2 felé? :D

http://www.muszaj.hu/

(#8) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép tervek. Majd meglássuk, hogy mennyire váli be a mindent egybe elképzelés. Tartok attól, hogy nehezebben lehet majd húzni őket, talán még ki is zárhatja azt.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#9) shteer válasza Myers (#7) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:K pöngével

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#10) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az i5-nek más lesz a foglalata is, vagy rosszul olvastam valahol ? Tehát nem 1366-os ?

Az élet kegyetlen .

(#11) BobChemistry válasza lsc (#10) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

Az LGA1160 tokozással rendelkező termékek várhatóan Core i5 néven fognak debütálni

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#12) lsc válasza BobChemistry (#11) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi, megtaláltam .

Az élet kegyetlen .

(#13) Blood Mage

Blood Mage
(senior tag)

és mi a helyzet a legutolsó "TOC"-al?? ami Sandy Bridge névre hallgat. Erről tényleg nincs még semmi hír?

(#14) EarL 007 válasza shteer (#9) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyeletlen, pengétlen bicskával... ;]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#15) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nomost az i5 visszalépés az i7-hez képest, vagy 2 külön felhasználási célra készült? most valahogy zavaros kicsit nekem...

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#16) Cefet válasza Blood Mage (#13) üzenetére

Cefet
(tag)

De van, a neve... :K

(#17) EarL 007 válasza ngabor2 (#15) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az i7 a felső-csúcskategória, i5 a középkategória.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#18) Blood Mage válasza Cefet (#16) üzenetére

Blood Mage
(senior tag)

Ez mind? :DDD akkor már mindent értek... :R

(#19) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

Van valami info arról, hogy mikor lesz elérhető a Hyper-Threading a mobil processzorokban?

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#20) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Zsir zsir zsir! :K

Nagyon remélem, hogy elkezdenek árakat csökkenteni január-február környékén... Szívesebben vennék 4 magos procit mint 2 magosat... (hosszú távon gondolkodok) :U

Kezd iPon szint lenni...

(#21) P00By válasza EarL 007 (#17) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Így :K :))

(#22) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

én emlékszem rosszul hogy az AMD brutál nagy stratégiai hibát követett el annó mikor külön foglalatot adott ki egyidőben a különböző szegmensekbe pozicionált termékek alá?
(754+939)
erre az intel is megcsinálja ugyan ezt?
valaki magyarázza el mi ebben az értelmes stratégiai lépés?

vagy az AMD lehülyézése volt kicsit túllihegett anno?

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#23) FehérHolló válasza Borgi (#22) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

i5 valószínűleg bele fog menni az i7-es foglalatába, a kétcsatornás memóriavezérlő miatt kell neki kevesebb láb.
Bár a PCI Express miatt a fene tudja.

[ Szerkesztve ]

Ember embernek farkasa.

(#24) whitehand válasza Borgi (#22) üzenetére

whitehand
(senior tag)

ezzel az a gond hogy az amd mindezt egyszerre tette mig az intelnek jelenleg is két foglalatos a két szegmense 1366-775 a 775 mainstream és felsökat alja mig a 1366 felsökategoriáé az intel egyenes fojtatást akar dual chanel ddr3 akineknem futja 3 csatornás memoriakittre stb....

(#25) whitehand válasza FehérHolló (#23) üzenetére

whitehand
(senior tag)

szerintem nem fog csereszabatos lenni

(#26) FehérHolló válasza whitehand (#25) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem meg olyan képlékeny, hogy az új infok már LGA1156-ot mondanak az 1160 helyett, satöbbi. Valószínűleg kompatibilis lesz, legalábbis én személy szerint megoldhatónak tartom (i5->i7 irányt), hogy az legyen, de majd idővel kiderül.

Szerk.: Valahogy nem sikerült elsőre rendesen megfogalmaznom. :)

[ Szerkesztve ]

Ember embernek farkasa.

(#27) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Kár ezért a 2 új tokozásért...de nem tetszik ez nekem :O

.::www.megadanceradio.hu::.

(#28) Robb202 válasza Devid_81 (#27) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

A 32nm-es gyártástechnológiánál ugye már lesz jövő összel 6 magos proci is a felső kategóriába (1366)

(#29) Televan

Televan
(senior tag)

Nagyon erős ,nagyon gyors és friss az INTEL. Majd piac eldönti , hogy kell e ilyen gyors ütemű fejlődés. :DD

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#30) Myers válasza FehérHolló (#23) üzenetére

Myers
(senior tag)

Szerintem kizárt, hogy belemegy. i5-ben nem lesz qpi, viszont lesznek pci express csatornák. Ez így már sok különbség.

============================================================
Persze, hogy jobb lenne, ha csak 1 foglalat lenne. De elég nagy különbségek vannak. Ha meg jön az i7 6 magos, akkor pláne érthető a 2 foglalat.

http://www.muszaj.hu/

(#31) szki válasza Televan (#29) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Nem kell. Mi a francnak cserélnék 3GHz-ről 4GHz-re?!
Úgy járnak a procigyártók, mint az autógyártók: túl jók a jelenlegi 2-3 éves autók és nem kell mindenáron az új csodagép.

(#32) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Nekem nagyon unszimpatikus ez két féle tokozás. Mennyivel jobb lenne, hacsak az s1366 lenne. Attól még nem lenne kevésbé nagy durranás az i7, meglennének a különbségek (2 vagy 3 csatornás memó) akkor is, hacsak egyféle tokozású procik lennének. Én még csak most készülök s478-ról s775-re váltani (tudjátok, pénz beszél...), de már látom, hogy vagy 4-5 év múlva egy Westmere jó választás lesz.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#33) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lassan semmi szükség sem lesz északi hídra.:) Tetszik ez a Core i5, én Socket 775-ről vagy erre, vagy AM3-ra váltok...

(#34) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó lett a legalsó kép :DD Arra vagyok kíváncsi, hogy vajon meddig fog menni a miniatürizálás? 10 nm alá nem nagyon tudnak menni (az okokat nem tudom pontosan, de az anyagismeret tanárom valamelyik órán beszélt erről, hogy mennyire lehet lemenni a csíkszélességgel), legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint. A másik meg az, hogy mikor fognak megjelenni (vagy ha már megjelentek: elterjedni) a 400 mm-es waferek? Itt az egyetemen a tanárok egyre-másra a 400 mm-es waferekről beszélnek, én meg még nem nagyon hallottam arról, hogy 400-asra nyomnak chipeket. :F

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#35) gV válasza Metalfan (#34) üzenetére

gV
(őstag)

következő évtized elején várhatóak a nagyobb waferek

[ Szerkesztve ]

(#36) orbano válasza Borgi (#22) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem adott ki két külön foglalatot. a 754 előbb volt, csak hamar le lett cserélve a 939-re. gondolom főleg a meglévő lapokra alapozva adott ki alsókategóriás procikat az AMD 754-re. ez kb olyan, mint ha most azt mondaná az Intel, hogy az új procikból a csúcsteljesítményűeket az új foglalatba, a gyengébbeket, főleg a celeornokat pedig 775-be gyártaná. de ez a teljesen külön foglalatos dolo jó nagy baromság szerintem...

A vér nem válik VAZZE!™

(#37) EasyR

EasyR
(tag)

a két foglalat egyszerre futtatása elhibázott lépés is lehet! a költségek szempontjából biztosan
de az is lehet, hogy az intelt nem érinti a gazdasági válság! :)

;

(#38) zozoo83 válasza Metalfan (#34) üzenetére

zozoo83
(kvázi-tag)

Most akkor mi is az a 400 mm? Az már kisebb az nm-nél is? Vagy nm-et akartál írni?

http://budafok-thaimasszazs.shp.hu/hpc/web.php?a=budafok-thaimasszazs

(#39) Borgi válasza zozoo83 (#38) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

400 mm = 40 cm :) és ez azt a waffert (korongot/lemezt) jelenti amire rányomtatnak/égetnek x db proci magot (nyilván 1 mag alatt it az egy procira kerül ő egységet értem ami c2q esetében 2 db) majd szétvágják és ráhelyezik a proci alsó részére amit te látsz. ja és ez az átmérője tudtommal.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#40) Metalfan válasza Borgi (#39) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Úgy van, ahogy mondtad ;)

gV: Ezek szerint a tanáraim vagy a jövőben élnek, vagy feltalálták az időgépet :) ...vagy pedig néhány laborban már 400 mm-es waferekkel dolgoznak, csak nem tárták a nagyközönség elé, hogy sikerült 400 mm-es átmérőjű egykristályt (ingotot) előállítani.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#41) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Szépen haladnak, csak az árak egy kicsit borsósak még. Pedig állítólag minél alacsonyabb csíkszélességgel gyártanak, annál gazdaságosabb az előállításuk. Akkor hogy is van ez? :U

Az akasztott embert még az ág is húzza

(#42) shabbarulez válasza Metalfan (#40) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

450mm-es wafer méret lesz majd a következő változat. A fejlesztések ebben a témában már jó ideje zajlanak hogy a szükséges alapfeltételeket megtermehessék a tovább lépéshez.

ISMI Outlines 450 mm Wafer, NGF Roadmaps [link]

A miniatűrizálás korlátait eddig mindig ki tudták tolni. "A legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint" már a 80-as években is azt mondták hogy a moore törvény nem lesz tartható, mert az képtelenség. A 90-es években a 100nm átlépését tartották lehetetlennek. Most épp a 10nm tartják ilyennek. Anno az Inteltől nyilatkozták hogy 10 év az az időablak amivel előre látnak, így jelenleg most a 10nm az amit még reálisan kivitelezhetőnek tartanak. Hogy utána mi lesz most még ők sem tudják, de a kutatások folyamatosan zajnak az azt követő korszak megoldásaira. Ahogy haladunk előre az időben és ez a 10 éve időablak is egyre kitolódik úgy jönnek majd újabb megoldások, amivel a korábban átléphetetlennek hitt korlátok átléphetővé válnak.

(#43) syC

syC
(PH! addikt)

Asszem a nehalem kimarad az életemből :)

• De hova temetik a túlélőket? •

(#44) kariad

kariad
(senior tag)

Fejlödünk..... :K Már csak az a kérdés ténylegesen vagy csak cseréljünk már megint.... :(((

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.