Frankó
Vajon lesz 32nm-es prockó LGA775-ös foglalatba is?
Szívesen látnék majd egy olyat a lapomba, nem tervezek még igen jóideig átállni más tokozásra 
HP Pavilion g6!
Frankó
Szívesen látnék majd egy olyat a lapomba, nem tervezek még igen jóideig átállni más tokozásra 
HP Pavilion g6!

Kizárt. 
Túl szép is lett volna

HP Pavilion g6!
Hihetetlen. 1,5 év alatt két lépcsőnyit csökkentenek a csíkszélességen 0,55 - 0,45 - 0,32
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
0,55 helyett 0,65 
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

Én már a 16nanót várom
Szépen haladnak...csak így tovább. Valyon a trigate tranyókat bevetik? Erről még nincsenek infók, de állítólag egy hét múlva lesznek részletek is. 
JAJJMÁÁÁÁ

2 magos is lesz, nemde?
Mekkora poén, a c2q-kat összeragasztották, a 2 magos i5-öt meg vágni fogják 2 felé? 
http://www.muszaj.hu/
(#8) Depression
Szép tervek. Majd meglássuk, hogy mennyire váli be a mindent egybe elképzelés. Tartok attól, hogy nehezebben lehet majd húzni őket, talán még ki is zárhatja azt.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
pöngével
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Az i5-nek más lesz a foglalata is, vagy rosszul olvastam valahol ? Tehát nem 1366-os ?
Az élet kegyetlen .

Az LGA1160 tokozással rendelkező termékek várhatóan Core i5 néven fognak debütálni
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
Köszi, megtaláltam .
Az élet kegyetlen .

és mi a helyzet a legutolsó "TOC"-al?? ami Sandy Bridge névre hallgat. Erről tényleg nincs még semmi hír?
Nyeletlen, pengétlen bicskával... ![;]](/dl/s/v1.gif)
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
nomost az i5 visszalépés az i7-hez képest, vagy 2 külön felhasználási célra készült? most valahogy zavaros kicsit nekem...
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

De van, a neve... 
Az i7 a felső-csúcskategória, i5 a középkategória.
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

Ez mind?
akkor már mindent értek... 

Van valami info arról, hogy mikor lesz elérhető a Hyper-Threading a mobil processzorokban?
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes
Zsir zsir zsir! 
Nagyon remélem, hogy elkezdenek árakat csökkenteni január-február környékén... Szívesebben vennék 4 magos procit mint 2 magosat... (hosszú távon gondolkodok) 
Kezd iPon szint lenni...

Így

hi
én emlékszem rosszul hogy az AMD brutál nagy stratégiai hibát követett el annó mikor külön foglalatot adott ki egyidőben a különböző szegmensekbe pozicionált termékek alá?
(754+939)
erre az intel is megcsinálja ugyan ezt?
valaki magyarázza el mi ebben az értelmes stratégiai lépés?
vagy az AMD lehülyézése volt kicsit túllihegett anno?
üdv,
Borgi
Resistance is Futile!!
i5 valószínűleg bele fog menni az i7-es foglalatába, a kétcsatornás memóriavezérlő miatt kell neki kevesebb láb.
Bár a PCI Express miatt a fene tudja.
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.

ezzel az a gond hogy az amd mindezt egyszerre tette mig az intelnek jelenleg is két foglalatos a két szegmense 1366-775 a 775 mainstream és felsökat alja mig a 1366 felsökategoriáé az intel egyenes fojtatást akar dual chanel ddr3 akineknem futja 3 csatornás memoriakittre stb....

szerintem nem fog csereszabatos lenni
Szerintem meg olyan képlékeny, hogy az új infok már LGA1156-ot mondanak az 1160 helyett, satöbbi. Valószínűleg kompatibilis lesz, legalábbis én személy szerint megoldhatónak tartom (i5->i7 irányt), hogy az legyen, de majd idővel kiderül.
Szerk.: Valahogy nem sikerült elsőre rendesen megfogalmaznom. 
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.

Kár ezért a 2 új tokozásért...de nem tetszik ez nekem 
.::www.megadanceradio.hu::.

A 32nm-es gyártástechnológiánál ugye már lesz jövő összel 6 magos proci is a felső kategóriába (1366)

Nagyon erős ,nagyon gyors és friss az INTEL. Majd piac eldönti , hogy kell e ilyen gyors ütemű fejlődés. 
"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

Szerintem kizárt, hogy belemegy. i5-ben nem lesz qpi, viszont lesznek pci express csatornák. Ez így már sok különbség.
============================================================
Persze, hogy jobb lenne, ha csak 1 foglalat lenne. De elég nagy különbségek vannak. Ha meg jön az i7 6 magos, akkor pláne érthető a 2 foglalat.
http://www.muszaj.hu/
Nem kell. Mi a francnak cserélnék 3GHz-ről 4GHz-re?!
Úgy járnak a procigyártók, mint az autógyártók: túl jók a jelenlegi 2-3 éves autók és nem kell mindenáron az új csodagép.

Nekem nagyon unszimpatikus ez két féle tokozás. Mennyivel jobb lenne, hacsak az s1366 lenne. Attól még nem lenne kevésbé nagy durranás az i7, meglennének a különbségek (2 vagy 3 csatornás memó) akkor is, hacsak egyféle tokozású procik lennének. Én még csak most készülök s478-ról s775-re váltani (tudjátok, pénz beszél...), de már látom, hogy vagy 4-5 év múlva egy Westmere jó választás lesz.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
Lassan semmi szükség sem lesz északi hídra.
Tetszik ez a Core i5, én Socket 775-ről vagy erre, vagy AM3-ra váltok...
Jó lett a legalsó kép
Arra vagyok kíváncsi, hogy vajon meddig fog menni a miniatürizálás? 10 nm alá nem nagyon tudnak menni (az okokat nem tudom pontosan, de az anyagismeret tanárom valamelyik órán beszélt erről, hogy mennyire lehet lemenni a csíkszélességgel), legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint. A másik meg az, hogy mikor fognak megjelenni (vagy ha már megjelentek: elterjedni) a 400 mm-es waferek? Itt az egyetemen a tanárok egyre-másra a 400 mm-es waferekről beszélnek, én meg még nem nagyon hallottam arról, hogy 400-asra nyomnak chipeket. 
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

következő évtized elején várhatóak a nagyobb waferek
[ Szerkesztve ]

nem adott ki két külön foglalatot. a 754 előbb volt, csak hamar le lett cserélve a 939-re. gondolom főleg a meglévő lapokra alapozva adott ki alsókategóriás procikat az AMD 754-re. ez kb olyan, mint ha most azt mondaná az Intel, hogy az új procikból a csúcsteljesítményűeket az új foglalatba, a gyengébbeket, főleg a celeornokat pedig 775-be gyártaná. de ez a teljesen külön foglalatos dolo jó nagy baromság szerintem...
A vér nem válik VAZZE!™

a két foglalat egyszerre futtatása elhibázott lépés is lehet! a költségek szempontjából biztosan
de az is lehet, hogy az intelt nem érinti a gazdasági válság! 
;

Most akkor mi is az a 400 mm? Az már kisebb az nm-nél is? Vagy nm-et akartál írni?
http://budafok-thaimasszazs.shp.hu/hpc/web.php?a=budafok-thaimasszazs

hi
400 mm = 40 cm
és ez azt a waffert (korongot/lemezt) jelenti amire rányomtatnak/égetnek x db proci magot (nyilván 1 mag alatt it az egy procira kerül ő egységet értem ami c2q esetében 2 db) majd szétvágják és ráhelyezik a proci alsó részére amit te látsz. ja és ez az átmérője tudtommal.
üdv,
Borgi
Resistance is Futile!!
Úgy van, ahogy mondtad 
gV: Ezek szerint a tanáraim vagy a jövőben élnek, vagy feltalálták az időgépet
...vagy pedig néhány laborban már 400 mm-es waferekkel dolgoznak, csak nem tárták a nagyközönség elé, hogy sikerült 400 mm-es átmérőjű egykristályt (ingotot) előállítani.
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

Szépen haladnak, csak az árak egy kicsit borsósak még. Pedig állítólag minél alacsonyabb csíkszélességgel gyártanak, annál gazdaságosabb az előállításuk. Akkor hogy is van ez? 
Az akasztott embert még az ág is húzza

450mm-es wafer méret lesz majd a következő változat. A fejlesztések ebben a témában már jó ideje zajlanak hogy a szükséges alapfeltételeket megtermehessék a tovább lépéshez.
ISMI Outlines 450 mm Wafer, NGF Roadmaps [link]
A miniatűrizálás korlátait eddig mindig ki tudták tolni. "A legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint" már a 80-as években is azt mondták hogy a moore törvény nem lesz tartható, mert az képtelenség. A 90-es években a 100nm átlépését tartották lehetetlennek. Most épp a 10nm tartják ilyennek. Anno az Inteltől nyilatkozták hogy 10 év az az időablak amivel előre látnak, így jelenleg most a 10nm az amit még reálisan kivitelezhetőnek tartanak. Hogy utána mi lesz most még ők sem tudják, de a kutatások folyamatosan zajnak az azt követő korszak megoldásaira. Ahogy haladunk előre az időben és ez a 10 éve időablak is egyre kitolódik úgy jönnek majd újabb megoldások, amivel a korábban átléphetetlennek hitt korlátok átléphetővé válnak.

Asszem a nehalem kimarad az életemből 
• De hova temetik a túlélőket? •