Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) malwy

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondanám, hogy kár értük, mert fáj a szívem, de már itt az ideje. Nem tudom az őket felváltó típusok ára mennyit esik, illetve az i5 mennyire lesz sikeres.

PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

(#2) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mostantól legalább már nem kétséges hogy az i5 hova lesz pozícionálva. :K

A Havendale elvetése nagy érvágás lenne. Következő Intel processzornak egy olyat tervezgettem. Nagyon remélem a Larrabee nem jár ugyanígy... :F

(#3) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Így kell helyett csinálni egy olyan új terméknek amire még nincs szükség. :((( Azért egy E8200-E8400 procival még jó ideig el lehet lenni(pláne tuning-al), a Q sorozatról már nem is beszélve.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#4) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Köztük a ár/érték arány bajnoka a Q6600 is :O :W

(#5) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Egyszer ennek is eljön az ideje. Ne sírjatok!

(#6) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem nagyon esik szó a Nehalem architektúrájú 2 magoc procikról. Ez azt jelentené hogy a 2 magos procikhoz megmarad az LGA-775, a mainstream 4 maghoz ott lesz az LGA-1160, a felsőkategóriához pedig LGA-1366? Érdekes lenne...

Úgy fest hogy nem csak az AMD ütközött akadályokba a CPU+GPU összeházasításánál.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#7) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

E8190, E8300. Leheett ilyeneket valaha is kapni?

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#8) kovsol válasza zsolt1129 (#4) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

majd a nagyobbak lesznek anyiért aztán nem lesz itt para :)

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#9) D.Orion válasza JoeYi (#7) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

E8300-mat még láttam anno boltban is kint a polcon, de a másikat. :(

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#10) Keldor papa válasza Oliverda (#6) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Havendale 2 magos lett volna + GPU-val. Lynnfield viszont 4 magos és úgy néz ki, hogy csak az jön.

(#11) csavarlazito

csavarlazito
(kvázi-tag)

Minden játékhoz elég egy 3.2-3.5 körüli kétmagos Core2. Egyszerűen túl jól sikerültek..
Ki fogja megvenni az i5-öt?

[ Szerkesztve ]

(#12) D.Orion válasza csavarlazito (#11) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Aki beveszi a marketinget. :(

(#13) sK0t

sK0t
(tag)

A Core 2 Quad Q6600 jó sokáig húzza a piacon.

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.

(#14) Oliverda válasza Keldor papa (#10) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az odáig oké, de a Havendale-ben lett volna GPU még a Lynnfield-ben csak egy x16-os PCI-E vezérlő lesz. A kettő azért nem ugyanaz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát végül is, nem baj. Az LGA775-nek is elérték a korlátait gondolom.

Én nem bánom, mert volt belőle 4 procim is.

Intel Celeron D326, Pentium 4 640, E4500, E5200(ez van most).

Jah, és ezt szeretném megkoronázni az év közepe után egy E8xxx-as szériával, remélem addigra szép ára lesz. Azután kb 2 év múlva jöhetnek az újak nekem. Addig (2 évig) úgy érzem elég lesz mondjuk egy E8500. Mondjuk bevallom, hogy már kétszer határoztam el, hogy váltok AMD platform-ra, és még most sem döntöttem el, milyen lesz az elkövetkezendő gépem alapja.
A Phenom II nagyon tetszik, csak hát ugye oda új alaplap kellene stb... Ezért is kényes kérdés. :B

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#16) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Azt se bánnám, ha egyáltalán nem is lenne i5, kell a tehénnek... :W

.::www.megadanceradio.hu::.

(#17) Jack O'Neill

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Az a pletyi, hogy a Havendalet törölték, viszont az utódját 6hónappal korábbra hozták, így rögtön 32nm-en adják ki. 2010 márciusára pozícionálva, ha ez bejön nagyon ütős fejlesztés lehet olcsón...

JAJJMÁÁÁÁ

(#18) Dave™ válasza csavarlazito (#11) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Az miért természetes, hogy mindenki játékra használ PC-t? A Core i5 négy maggal + HT-vel 8 szálat kezel, ami játékokon kívül igencsak kellemes többletet fog eredmnyezni pl. videók vágásánál, tömörítésénél. Én meg fogom venni pl, arra várok.

(#19) Khan13 válasza D.Orion (#3) üzenetére

Khan13
(fanatikus tag)

Meg olyan prociknak, amiket olcsóbb előállítani... 65nm E6xxx -> 45nm i5... Én azért örülök hogy szép lassan kivonja ezeket, mert akkor mire lesz pénzem (egyszer talán), addigra elég jó rendszert tudjak összerakni.

Neumann -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D

(#20) grabber válasza sK0t (#13) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Már megjelenéskor is olcsó volt a többihez képest.60k körül nagyon jó ár volt érte.Válság előtt már csak 30k kellett érte adni és ha ennyi lenne most is,akkor még sokan vennének ugyan ilyet.

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#21) Oliverda válasza Khan13 (#19) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy E6400 magmérete 143 mm². Az jelenleg kapható i7-es procik magmérete 246 mm² amitől várhatóan nem sokkal fog eltérni a 45nm-es i5. A Q6xxx esetében már talán igaz lehet a dolog.

(#22) dave93

dave93
(őstag)

Ez is miről szól? Vedd az új procit, amihez persze új alaplap kell, mert S775 már nem lesz jó. A jelenlegi DDR2es RAModat is dobhatod a kukába, az új alaplapod DDR3at eszik csak. Persze akkor már miért ne cserélnél tápot? 400W úgyse lesz elég. Ha már mindent cserélsz jól jöhet még 1 Terra vinyó. Költöd a pénzt és buksz, buksz, buksz mindenen. A gyártó zsebe csak nő nő nő :( :W :W
Az E8200 E6750, Q6600 stb mekkora jó procik már? Legalább ettől várható ezeknek az árcsökkenése- ami nem feltétlen jó :W - vagy kizárt?

(#23) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért a Quad-ok még nem kéne kivonni, ez hosszú távon egy elég hülye döntés lehet az Intel részéről..

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#24) Quiksilver

Quiksilver
(senior tag)
LOGOUT blog

Ejj hol van már az én E6700-am.. sehol :( gondolkoztam egy E8xxx szériás procin viszont így nem nagyon fog össze jönni :( :(((

Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#25) ez_meg_emaz válasza Quiksilver (#24) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Miért ne jönne össze? E8400-8500 marad. E8300-al is csak nyár végén állnak le.

Nekem még a jó öreg e6320 dolgozik és ez is bőven elég minden játékhoz és még húznom se kell nagyon. (Jó, a szarul optimalizált gamekra nem.)

Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

(#26) shadeofme

shadeofme
(tag)

Én a nyári raktárkészlet-kisöprést látom ebben a hírben. :)
Remélem igazam lesz és végre normális áron lehet majd venni intel procikat is. :)
(Lehet életemben először megengedhetem majd magamnak...)

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#27) rootkiller válasza Jhonny06 (#23) üzenetére

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem meg pont logikus döntések:
-QX9770/QX9650-nek nincs piaca az i7-ből kifolyólag, ráadásul van Q9650 ha lga775 kell
-Q9450 helyett van Q9400
-Q6700 még most is túl drága, helyette Q9300/Q9400 reálisabb
-Q6600 jól megszolgálta már a magáét, ott a Q9300/Q9400, illetve a Q8200/Q8300
továbbá:
-E4x00 széria helyét átvette az E7000/E5000 széria
-E8190/E8200/E8300 helyett van E7300/E7400, vagy E8400/E8500 esetleg
-E6000 széria helyett ott az E8000/E7000 széria
-E2000 helyett van E5000 széria
-E1200 helyett ott az E1400/E1500, és ez mindig is gyenge volt
Senki nem mondhatja, hogy nincs alternatíva, ki kell nyomni a sok régi processort, helyet kell csinálni az újaknak. Egyébként azt sem bánom, hogy a 2 magos nehalem alapú processzorok fejlesztését leállították, nem lenne sok értelme olyat gyártani.

(#28) Hulk24 válasza rootkiller (#27) üzenetére

Hulk24
(senior tag)

Öcsém Te milyen logikus/okos ember vagy:DD

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#29) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A nyár elejére beharangozott Core i7 975/985 Extreme procikról sincs semmi új hír. Gondolom érdeklődés hiányában ez is el lesz halasztva jó ideig.

(#30) gyga

gyga
(senior tag)

beszarok most upgradeltem egy igen elavut 3g-p4ről E8400ra és lassan az is elavul :D ....

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#31) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem 775-ös alapokon még simán el lehet lenni egy ilyen konfiggal jódarabig:
-quad proci 3,5Ghz
-6Gb ram
-valami aktuális felső kozépkategóriás kártya

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#32) littlelion21

littlelion21
(VIP)

C2D 8190??? Az milyen állatfaj? Lehetett azt kapni egyáltalán? :F

(#33) gV válasza rootkiller (#27) üzenetére

gV
(őstag)

Egyébként azt sem bánom, hogy a 2 magos nehalem alapú processzorok fejlesztését leállították, nem lenne sok értelme olyat gyártani.

Nos, ez nem igaz. Nem állították le, de mivel a 45nm-eseket később dobták volna piacra a terveztnél inkább törölték és a 32nm-esként jelennek meg, aminek egyik előnye lesz h szemben a 45-ös változattal a 32-esnek 4 helyett 6mb l3 cache-e lesz

(#34) Nyugdíjas válasza dave93 (#22) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ki kényszerít rá? Én sem teszem ezt :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#35) pigatt válasza Quiksilver (#24) üzenetére

pigatt
(őstag)

Nyugostan összejöhet, mert a két említtet megmaradó proci mellet, még ott az E8600 és hetek/hónapok és kapható lesz az E8700 is.

[ Szerkesztve ]

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#36) tome.jr válasza gyga (#30) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon ne izgulj, 775 csak 2011-ben lesz végleg kivezetve, addig még van 3 év. Szerintem még akkor is versenyképesek lesznek. Én se nagyon érzem a késztetést a Core i7-re való átállásra. Valahogy még szimpatikusabbak a jófajta E8xxx procik meg a velük elérhető 600 körüli fsb-k :C

Pigatt: Bizony én arra várok :K , ma adtam el az E8500-öt pont emiatt.

[ Szerkesztve ]

(#37) pigatt válasza tome.jr (#36) üzenetére

pigatt
(őstag)

Még látom az árát és majd eldöntöm, hogy mit csinálok.
Április végéig van időm ,mert a mostani procimnak (amivel maximálisan megvagyok elégedve), akkor jár le a garija és nme szeretem, ha gari nélküli cucc van a gépemben.
De ha még lenne rá +1év akkor hozzá sem nyúlnék.

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#38) leviske válasza csavarlazito (#11) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bencsmárkozásra' az i5 elvileg sokkal jobb lesz, mint a Core 2. Ebből fakadóan már is lesz egy komoly vevőtábora...

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#39) gV válasza tome.jr (#29) üzenetére

gV
(őstag)

már tegnap is akartam irni h lesz stepping váltás a 920-nál C0->D0 és akkor jönni fognak, de jobb h vártam, mert már van hír a 975-ről :))

[ Szerkesztve ]

(#40) Chaser válasza littlelion21 (#32) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

E8190, lehetett kapni, csak nem nálunk, legalábbis én nem láttam, VT nélküli proci volt.

szerk: A link lemaradt ;)

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#41) Loretto válasza Oliverda (#6) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Felettébb különös lenne a három foglalat úgy, hogy nem éppen kifutó termékcsaládokról van szó. Nem is igazán emlékszem most hirtelen ilyenre.

Soirée...

(#42) Abu85 válasza rootkiller (#27) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Inkább az i7-nek nincs piaca a QX9770/QX9650 miatt. :DD
Annyira kicsi a teljesítménykülönbség, hogy a játékos felhasználok keresztbefossák az Intel terveit, és vesznek egy csúcs Core 2-őt. ;]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#43) GrimReaper

GrimReaper
(fanatikus tag)

Én meg maradok az "ősöreg" sosem húzott E6750-nél, egyszerűen nem kell több :K

szerk.: na jó az elején azért megnéztem mit megy :DDD

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/villanyirogep/hsz_1-200.html

(#44) tome.jr válasza Abu85 (#42) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen aki már akart az már megvette horror áron a QX szériát, gondolom ők sem hülyék hogy minimális többletért lecseréljék a drágaszágukat. Mondjuk van pár user itt PH-n aki QX-et cserélt le 920-ra. Ezt valószínű sose fogom megérteni.

gV: És 985 az mikor jön? :F

[ Szerkesztve ]

(#45) csavarlazito válasza Dave™ (#18) üzenetére

csavarlazito
(kvázi-tag)

Magamból indulok ki.. Nekem van egy játékgépem amit buherálok-tuningolok-átépítek, és van egy laptop amin a komoly dolgok vannak.
A buherálós-átépítős gépekbe egy húzott Core2-nél jobb ár/teljesítmény arányú proci nincs (hogy quad vagy dual, az most legyen mindegy, a generáció a lényeg)..
Az a 8 virtuális mag jól hangzik, de várjuk meg, hogy igaz lesz-e.

(#46) littlelion21 válasza Chaser (#40) üzenetére

littlelion21
(VIP)

Oh, thanks! :R

bár nekem bőven jó még az E5200... :)

(#47) rootkiller válasza Abu85 (#42) üzenetére

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Viszont a döntés így is logikus, mert ha nem jutnak QX9770/QX9650-hez, és faszát akarnak, akkor kénytelenek 965XE, vagy később 975XE/985XE-t venni, ami hosszú távon jobb nekik, valamint ott a 3csatornás DDR3 is, aminek nagy előnyei vannak, és csak jönnek azok a játékok, amik kihasználják mint a nagyobb ramsebességet, mint az erősebb procikat.

(#48) rootkiller válasza tome.jr (#44) üzenetére

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy jó áron el tudták adni a QX procikat, és a 920 ugyanazt hozza.

(#49) kecsetif

kecsetif
(tag)

Hát procinyugdíjaztatás ide vagy oda, az intelnél kb. ua. fog történni, mint annó az AMD-nél a K8-cal. Muszály lesz azt gyártani, ami kell a népnek. (Többek között a túl magas platformváltási költségek miatt.)
Szerintem a kékek még két év múlva is a Core2 eladásokból fognak megélni...

(#50) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De gyorsan telik az idő! Mintha tegnap dobták volna őket piacra. :(

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.