Például a 18 000 forintos Pentium E6300 és a nála éppen 7000 forinttal – kb. 40%-kal – drágább Core 2 Duo E7400 között csupán az L2 cache-ben van különbség, ami minimálisan szól bele a teljesítménybe. De a Core 2 Duo nevet jobban reklámozzák, nagy rá az esély, hogy a vásárló megfizeti a komoly felárat a szinte semmiért. - HAMIS, a 7-esek SSE4.1-et is tudnak
Ettől függetlenül aránytalanul drágábbak.
szerk: "Mára a különböző Celeron, Pentium és Core 2 Duo szériák csak órajelben, a rendszerbusz sebességében, a másodszintű gyorsítótár méretében, és persze árban különböznek." - ez is HAMIS, VT meglétében is különböznek, ha ez teljesítmény szempontjából lényegtelen is, akkor is különbség, főleg ha vkinek feltétlen kell. E3xxx-ben pl van, 5/7-eseknek meg talán már a mostani verziói tudják, de a legkisebbek ha jól emlékszem nem.
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)

Annyi, hogy külön kategóriákat nem csináltak, mint a konkurencia. Egy 65nm-es c2d vagy hasonló architektúrájú cpu nem lépi túl a 65W-ot, a 45nm-es valszeg a max 45-50-et se loadon, értelemszerűen "no tuning" címszóval, tuninggal ez változik. A 3200-seim egyike se lépte túl a 70W-ot prime alatt cfg szinten konnektorból, több fogyasztásmérővel mérve. Cpu mellett ugye NB+SB, ramok, vga, hdd, odd, táp hatásfoka se 100%...ki lehet számolni mennyit ehet loadon pl egy e3200, talán 35W?
A Q8200-esem prime alatt 100W-ot nem éri el cfg szinten
Akinek alapon is zabáló vga-ja meg olyan lapja van, ami külön fogyasztóként működik, az meg ne a cpu-ra fogja a dolgot.

A cikk maga jó -lenne-, csak kiegészítettem. Mind2 oldalnak vannak előnyei/hátrányai, fikázással' senki nem jut előrébb, én már rájöttem...

(vagy elég jól eldugták ezt az opciót). s3 trio ugyanis nem egy 3d bajnok amit szimulál 

, ammi anno 28k ba volt (úgy hogy az E6300 35k), akkor sokkal jobban megérte volna vennem lga775-t... (és bizony a lapom csak AM2es, mivel rossz időpontban vásároltam)
engem már nem érdekel, csak ebből a hd4850ből ne 9300 pontot tudjak összehozni 3dmark06ban