Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

Remélem átveszi a slágertermék helyét csak árban kéne jól belőni..

cars1dA

(#2) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok, vajon ezek is úgy fognak-e fűteni mint az i7-esek, mert akkor pont jó a fűtésszezon előtti megjelenés... ;)

(#3) Killing válasza akosf (#2) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondolom ezért többet fogsz fizetni mint az éves fűtésszámlád! :DDD
És még a a villanyszámládon is meg fog látszani! :DD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#4) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Nemt tudom tényleg, hogy a C2D-vel szemben mit fog virítani, egyáltalán mi szükség egy újabb tokozásra, mielőtt nyugdíjazzák a 775-öt..

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#5) akosf válasza X@b3e (#4) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Beépített memóriavezérlő...

(#6) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Így vevő oldalról én is teljesen feleslegesnek tartom az újabb tokozást. Aki menőzni akar az i7-et vesz, aki meg nem az eszét játsza, annak jó a 775, mert szerintem bőven elegendő teljesítményt nyújtanak az intel ezen foglalatba illeszkedő 2-4 magos prociaji, hisz igen jól sikerültek.

Az i5 max. ezeknek állít házon belűl konkurenciát, csak akkor lenne értelme, ha oktobertől teljesen beszüntetnék a 775-ös cuccok kihozatalát.

(#7) daa-raa válasza akosf (#5) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Plusz itt még a beépített PCI-E vezérlő is ott van.

Si vis pacem, para bellum.

(#8) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

mégis mi tartott olyan sokáig a tervezésnél?
se memvezérlő se PCIe vezérlő nincs benne... :DDD

valaki megmondja hogy mi maradt benne? :R

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#9) Bluegene válasza antikomcsi (#6) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet h pont az i7 és a 12MB cache yorkfieldek között lesz teljesítményben

a phenom2-nél jobb és mondjuk azonos árba, szted ki fog ilyet veni?

sokan, pláne ha beszüntetik a yorkfieldet

arról nem is beszélve h lehet ezek már alapból 32nm-en jelennek meg extrém tunningpotenciállal

nem ostobák az intelnél...

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#10) X@b3e válasza CsendesMark (#8) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

A késlelteése nem a tervezés miatt van, hanem stratégiai lépés, ahogy a cikkben is említik.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#11) Oliverda válasza Bluegene (#9) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"arról nem is beszélve h lehet ezek már alapból 32nm-en jelennek meg extrém tunningpotenciállal"

Hna, akkor mutass már valamit arról az extrém tuningpotenciálról.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#12) antikomcsi válasza Bluegene (#9) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nem mondtam, hogy ostobák ülnek az intelnél, csak azt mondtam, hogy nem látom sok értelmét 3 féle foglalatot életben tartani.

Az, hogy mi, minél jobb, szerintem korai megállapítás még, és főleg alkalmazásfüggű, hisz mint láttuk egy 160K-s i7, ugyanúgy jó játékra, mint egy 60K-s phenom II 940. Szinte nincs is különbség köztük. És nekem pl. a játékok alatt nyújtott teljesítmény számít.

szerk:

(#11) Oliverda

Nade mit lehet mutatni arról, ami még nincs? :U

[ Szerkesztve ]

(#13) Ste válasza Bluegene (#9) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amd-nél jelen esetben jobban megoldott a váltás Am2-ről, hisz a régebbi lapodban is valszeg mennek az új procik.
Ráadásul nem is 40+ egy rendes lap alá, mint az i5 esetében várhatóan lesz

True Success is Blonde

(#14) Bluegene válasza Oliverda (#11) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

írtam h lehet, végülis a 32nm lehetséges, mert ősszel már elkészül az intel gyártósor, ki tudja? lehet ezért késik, és megspórolják a 45nm-es gyártást

mivel kisméretű 32nmes chip lesz olcsó is lesz, és tunningos(ha az lesz, fogalmam sincs)

Ste: lehet hogy 30-40K lesz a lap alá, lehet, de AMD alá újonan egy jobbfajta lap is drága, nemrég néztem

lényeg h még lehet h kellemes meglepetés lesz, nem biztos h le kéne szólni, jó árat csapnak hozzá, jó fogyasztást és tunningolhatóságot(lehet)

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#15) Ste válasza Bluegene (#14) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra értettem, hogy am2-ről nem kell feltétlen új lap az új proci alá, mint ami korábbi 775ös szériánál is megoldott volt.

Új rendszer építőinek lesz majd érdekes a tudásához mért ára

True Success is Blonde

(#16) bartucc válasza Bluegene (#14) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát AMD alá egy Giga 770-UD3 is elég, és az 19k körül van....
Kétlem a 32nm-et, akkor már most híresztelnék...

Na én is kiváncsi leszek rá, sztem vhol a csúcs C2Q-ok körül lehetnek, akkor van értelme. Ezek hány magosak lesznek először? :U

[ Szerkesztve ]

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#17) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"és ennek nagy részén még máig sem tudtak túladni"
Mivan? :F Nem ebből volt óriási fogyás?

Milyennapvan?

(#18) Abu85 válasza D1Rect (#17) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet belőle óriási fogyás, ha még mindig marad raktáron. Egyszerűen szarrárendelték magukat a vállalatok. ;]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#19) D1Rect válasza Abu85 (#18) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, jó. Úgy kell nekik. Tessék olcsóbban adni. ;] :P

Milyennapvan?

(#20) .mf

.mf
(PH! addikt)

"A friss információk szerint az Intel Core i5 processzorok és a P55 lapkakészlet fejlesztése már a célegyenesben tart, a megjelenés viszont stratégiai okokból tovább csúszik."

LÓFAX.
Már rég kész van a P55, Cebiten a gyártók már lapokat mutattak be, és már azelőtt is voltak működő példányokról kiszivárgott benchek. Itt egyszerűen csak ülnek a dolgon, hogy az i7 és méregdrága x58 még tejeljen tovább, nehogy az olcsóbb i5 + P55-öt lehessen választani helyette; valamint hogy a gyártók a nyakukon maradt 775-öshöz való chipseteket még drágán tudják eladni, nehogy emiatt árat kelljen már csökkenteniük... :U

(#21) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig inteléknek sem megy valami fényesen, 55%-kal csökkent az első negyedéves eredmény. Talán ezért erőltetik .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#22) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Ha olyan sokat húzódik a gépvásárlásom, akkor még az is lehet, hogy az öreg Barton-t egy ilyen P55+i5 kombora cserélem, bár őszintén megvallom,hogy erre 1% esélyt látok. P45 és egy jó proci bőven elég még jövőre is. Pláne nekem aki nem játszik szinte semmit. :DD

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#23) glutamin válasza Killing (#3) üzenetére

glutamin
(őstag)

Nekem az éves távhőszámlám 200e Ft. ezt azért talán nem ugorja meg:D

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#24) Mr.Csizmás válasza D.Orion (#22) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akár P35-el is lehetne, nem? :N

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#25) dezz válasza .mf (#20) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Abu is éppen arra utalt a stratégiai okokkal, csak igyekezett némileg elvenni a dolog élét.

(#26) D.Orion válasza Mr.Csizmás (#24) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Sőt P31 is, majd meglátjuk mennyi kedvem($) lesz. :D

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#27) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én szerintem a core i5 valószínűleg 32nm-es lesz, miért is adnák ki egy meg sem jelent procit a "régi" 45nm-en, ha már képesek az újra?

[link]

tehát kár leszólni :) , lehet ezekkel könnyen megüthetjük a 4-4,5 gigát léghűtéssel vagy tovább, és clkclk is erősebb lesz a ph2-nél, szal erősen fogja veszélyeztetni

már csak jó árat kell csapni hozzá h népprocessor legyen, mint a C2D

(#28) dezz válasza Bluegene (#27) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nem eleve 32nm-re tervezték, akkor nem tudják csak úgy áttervezni néhány hónap alatt.

A 32nm-es kihozatali arány kb. év végére lesz igazán jó, ehhez képest az eredeti tervek szerint már jóval korábban elindították volna az i5-ösöket...

(#29) Dr. Akula válasza X@b3e (#4) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Semmi. Ráadásul sakkozhat az ember hogy akkor most az i7 vagy i5 tokozása lesz-e hosszabb életű, milyen lapot érdemesebb vásárolni. Ráadásul a proci és alaplap mellett a ramokat is lehet cserélni (ddr2 >> ddr3), irreálisan sok ráfordítás egy semmivel se jobb teljesítményért. Eddig legalábbis az i7 se tudott felmutatni meggyőző teljesítményt a core2 ellen. Igaz nem is rosszabb, de ez nem eredmény.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#30) gV válasza Dr. Akula (#29) üzenetére

gV
(őstag)

Ráadásul sakkozhat az ember hogy akkor most az i7 vagy i5 tokozása lesz-e hosszabb életű, milyen lapot érdemesebb vásárolni.

nem ugyazaz a szegmens, szal mind2 maradni fog, viszont kérdéses az h az i5 megéri majd az árát

(#31) Dr. Akula válasza gV (#30) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Miért ne lenne ugyanaz? Izomgépet szinte csak játékra vesz az ember.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#32) gV válasza Dr. Akula (#31) üzenetére

gV
(őstag)

viszont az lga 1160ba nem csak a lynnfield megy bele hanem majd pár 2 magos is, az is izom gép neked 2009/2010-ben? az utána következő éveről meg még korai beszélni mivel abu85 azt mondta h a következő procikba bekerül pár larrabee mag is és lesz egy mégújabb foglalat

[ Szerkesztve ]

(#33) Dr. Akula válasza gV (#32) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ezért tök felesleges 23 féle foglalat.

(#34) Keldor papa válasza Dr. Akula (#31) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Prociból pont hogy nem kell izomgép játékra... egy E8400/E8500, Phenom II X3 710/720 is bőven jó, és egyik sem izom, mindkettő 50k alatt van, és 25k-s alaplapban is elég jól lehet őket húzni. Inkább munkára kell izomproci, játékra meg VGA, akár kettő is.

(#35) Dr. Akula válasza Keldor papa (#34) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Tényleg nem? A Crysis úgytom a 4 magot is kihasználja, nemsoká jön az Alan Wake, annak egyensen alap lesz. GTA4-nek is állítólag a proci számít leginkább. És akkor még nem futtattunk semmit a háttérben.

(#36) .mf válasza dezz (#25) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Tudom, hogy Abu is tudja, csak én le is írhatom kerek-perec, hogy ez bullshit :) míg ő talán nem.

(#37) .mf válasza Bluegene (#27) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Ami eddig kiszivárgott néhány inteles emberkétől különböző helyeken, azok alapján az LGA1160-ba a kicsit visszanyesett, i5-ösnek elnevezett i7-es után már nem jönnek a következő LGA1366-os nagyágyúk: a 6- és 8-magosak; ez fog majd a lowend/mainstream vonal alapjává válni, és ebbe az i5 / Lynnfield után a Clarkdale (asszem ez a neve) fog jönni, ami ugyan már 32nm-es, de csak 2 mag + a grafikai vezérlő (az viszont még 45nm-es lesz) -- a Cebiten mutattak is egy-két tesztpéldányt.

Még változhatnak a dolgok, de most úgy néz ki, hogy a P55 - i5 platformot nem lehet tovább teljesítményben fejleszteni, egy zsákutca lesz; a későbbi 32nm-es 6- és 8-magos procikhoz LGA1366 kell.

(#38) Keldor papa válasza Dr. Akula (#35) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Crysis 2 magot se igazán használ, Alan Wake még sehol sincs, GTA4 meg egy szar port, egyéb kérdés?

(#39) Dr. Akula válasza Keldor papa (#38) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Sztem meg az összes többi játék egy rakás szar, tehát felesleges a videokártya. Egyéb kérdés? :D

(#40) bartucc válasza Keldor papa (#38) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazából igazad van nagyrészt, a Corei7 nem a mai játékokhoz, és nem is 1-2 év múlva lesz ideális. 4-5 évig tervezőknek, akikenk van pénzük esetleg. De egy Phenom X3 is sztem 2 év múlva is elég lesz a játékokat legalább közepesen futtatni tuninggal. :U

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.