Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt most nem egészen értem. Az E5000 széria lenne hivatot leváltani az E2000et ugyebár. akkor minek ez?

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#2) Davidof92 válasza MZsoltee (#1) üzenetére

Davidof92
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért, hogy lecserélhessem valamire az e2160-amat majd :) Amúgy érdekes, nem úgy volt hogy tupírozott e6300 az uccsó?

Eladó Ford sierra 2.0 Laser, érdeklődni privibe!

(#3) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Core i5 a Phenom II ellen?Ebből már tudom mi lesz...
LGA 1156 foglalat már eddig is létezett,vagy nem? :B

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#4) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Kész vicc ez a két új tokozás...
Nah én várok mert ez nem a pénztárcámhoz való!

[ Szerkesztve ]

(#5) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Remélem a CPU hűtőknél lesz majd valami áttalakitó vagy micsoda,amivel az összes foglalathoz kompatibilisek lesznek.

(#6) zuchy

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem majd olcsóbbak lesznek a Core2 procik, mert a Quad szint ugyanazt tudja mint az i5 játékok alatt. Volt már 2 foglalat az AMD-nek is és az bukó lett...
Csak a Socket 933 vált életképessé, bár nem is volt akkora különbség 754 és 933 között, ha jól tudom.

(#3) Killing: Eddig csak LGA 1366 volt az i7-hez.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#7) YencYke

YencYke
(kvázi-tag)

Arról sehol se szólnak, hogy csak bizonyos feszültségű memóriákkal fog menni az i5? Mint az i7-nél?

"Soha ne tartsd vissza a szellentést, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek."

(#8) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a röhej, hogy hasonlóan árazzák, legalábbis a cikk szerint az i5-t. Ki lesz az a bolond aki megveszi, mikor hasonló teljesítménnyel ott a Core 2?:D

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#9) jer1cho válasza YencYke (#7) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

i5-höz majd dual DDR3 kell, nem trichanel. Tehát a "régi" ddr3-ak jók lesznek.

(#10) Killing válasza jer1cho (#9) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És ha én 3 csatornás működésre felkészített DDR3 ramokat rakok bele (6 DB-or) akkor hogy fognak menni?

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#11) YencYke

YencYke
(kvázi-tag)

Én nekem tetszik ez az I5, most egy E6600/3400 MHz procim van, de átfogok erre térni.

"Soha ne tartsd vissza a szellentést, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek."

(#12) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Összekavarják a Core 2 Duo-k számozását, hogy vegyél i5/i7-et. :U

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#13) zuchy válasza Killing (#10) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudsz 6 darabot tenni bele, csak 2x2 slot van rajta. Csak Dual-Channal-es ramokat támogat, tehát 2 csatornásokat.

PC-STYLE.hu

(#14) Stiky válasza Killing (#10) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Nyugi, majd csinálnak külön i5 alá való mem-szetteket széphaszonnal. Hogy ne kelljen "gondolkodni" a júzernek, csak vegye, azt költse a lóvét. :U

[ Szerkesztve ]

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#15) VaniliásRönk válasza zuchy (#6) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

939, és valóban nem, azok a CPU-k, amiknél csak a tokozás tért el, néhány százalékon belül voltak. A 754 inkább azért nem volt életképes, mert az emberek azt hitték, hogy átverik őket vele, valószínűleg a Core i5 sem lesz igazán sikeres, pont ugyanezért.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#16) YencYke válasza zuchy (#13) üzenetére

YencYke
(kvázi-tag)

Ezt olvasd el, lesz 6 modulos is.
http://prohardver.hu/hir/gigabyte_p55-ud5_es_ud4p_elozetes.html

(#17) .mf válasza bartucc (#8) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Az i5 a tervek szerint alig lesz olcsóbb az i7-nél -- ez érthető is, hiszen közel azonos lesz a teljesítménye. Viszont a lapok feleannyiba fognak kerülni, ami a mostani 50-90k-s X58 lapárak mellett már számítani fog...

(#18) zuchy válasza YencYke (#16) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, tudtam, hogy van ilyen is, de az is Dual-Channel-es.
Hogy abba hogy megy a RAM, azt nem tom, szerintem jó bele a sima Tri-Channel-es is. :U

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#19) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

éljen-éljen :) jöjjön az i5!

www.keytar.hu - improve yourself

(#20) .mf válasza Killing (#10) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Ahol 4 slot van, ott nehéz lesz :P
A linkelt nem-széria, tesztelési giga lapnál ugyan 6 slot van, de mivel az i5-ben lévő IMC 2-csatornás, ezért ott is kétcsatornás lesz, csak csatornánként 3 modul lesz.

(#21) xuldar válasza Killing (#10) üzenetére

xuldar
(őstag)

Ez csak marketing bullshit, hogy megvedd drágábban. Ugyanolyan széria- vagy tuningramok vannak a két- és háromcsatornás csomagokban, csak letesztelték előtte, hogy hibátlanul mennek-e kettesével, hármasával. A csatornák száma a vezérlőtől függ, nem a beletett memóriáktól. Tehát ha a 3-ból csak kettőt teszel bele az i5-höz készült lapba, pontosan ugyanúgy fog menni, mintha ugyanabból a típusból kétcsatornás kitet használnál.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#22) jer1cho válasza xuldar (#21) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, csak a jelenleg árusított dual kitek közül nem egy el sem indul 1.7v alatt..i7-hez meg max 1.65 mehet...

(#23) kovsol válasza VaniliásRönk (#15) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

s754-es procik nem dualban használták a ramot de azonos számozás mellett +200Mhz volt ami sok esetben többet ért mint a dual channel memoria
késöbb mivel csak s939 -re jöttek X2 procik egyértelmüen eldölt a dolog

[ Szerkesztve ]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#24) szajoho

szajoho
(tag)

"az LGA1156 tokozású Intel Core i5 processzorok árazása hasonló lesz a Core i7 modellekhez" -magyarul erőteljesen túl lesznek árazva! :D

"a P55 chipkészlettel szerelt alaplapok jelentősen olcsóbbak lesznek az X58-as termékekhez viszonyítva" -de jó lesz nekünk: 50-100e Ft helyett "csak" 40-80e Ft lesz!Hurrá! :D

"a drága háromcsatornás memóriacsomagok helyett a maximum kétcsatornás szettek lesznek támogatottak" -a kétcsatornásból is van drága! :DD

"a memóriavezérlő is fejlődött, ugyanis az Intel már hivatalosan is támogatja az 1333 MHz-es effektív órajelű DDR3 memóriamodulokat" -nem hivatalosan pedig 2200-2400MHz? :DDD

"a Core i7 processzorok szemlátomást a nagyobb memória-sávszélességgel kerekedhetnek felül, így azokban a programokban, ahol ez számít, egy azonos órajelen működő Core i5 érzékelhetően gyengébb lesz a Core i7-es modellhez képest" -akkor miért lesz értelme P45/X48-Core 2 Duo/Quad-DDR3-ról váltani??? :F

CRT monitorom és golyós egerem van,BKV-val járok,barátnőmmel élek!..Még mondjátok,hogy nem vagyok kemény!!..Íízí,íízí drájver öcsém!!:-))

(#25) VaniliásRönk válasza kovsol (#23) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A +200MHz mindig többet ért, nem kellett azoknak a prociknak akkora sávszél. Egyébként azonos CPU-kra gondoltam (órajel, cache), nem azonos számozásra.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#26) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Eddig olyan szépen elment egy foglalattal hány kategóriányi proci? :F
Most miért kell "minden egyes" procinak más foglalatot adni?
Marketing...

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#27) kovsol válasza luw2win (#26) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

lehet panaszkodtak az alaplap gyártók :))

(#25) VaniliásRönk: én a mai napig otthon használok egy s754 -es procival felszerelt gépet, hasított rendesen az a maga idejében annó úgy négy éve :DDD

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#28) bartucc válasza jer1cho (#9) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ez fontos infó, akkor már ideális lehet a core2-t lecserélőknek is talán. :)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#29) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég szép ára lesz ennek az egész i5 platformnak... azért a memsávszélre vonatkozó kis mondat elég érdekes. Tehát az i7 ugye e szerint ott tud nagyot domborítani, de ha ezt elvesszük, elég szépen leesik a teljesítmény. Innentől majd a tesztekből kiderül, érdemes lesz e egy valag pénzt rádobni, de szerintem nagyon nem...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#30) VaniliásRönk válasza kovsol (#27) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Turion ML-32@2300MHz, Radeon 9550GU, 1GB RAM, és úgy megy rajta a Windows 7 mint az álom. :D

(#31) Móci válasza VaniliásRönk (#30) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem asszem ML-42 volt asztali gépben, jó kis procik azok! :R

(#32) Bluegene válasza zuchy (#6) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mert a Quad szint ugyanazt tudja mint az i5 játékok alatt. ezt honnan veszed? mutass tesztet!

egyébként szerintem se lesz túl sikeres, aki a maximális teljesítményt akarta az megvette az i7et, a többségnek pedig elég a c2duo, a phenom2 ill a quad

persze eladnak néhányat ezekből, de sztem nem lesz bomba siker

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#33) Bluegene válasza Bluegene (#32) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mondjuk remélhetően esni fog a ph2 és a quad ára ennek hatására, uttóbiak használt ára

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#34) zuchy válasza Bluegene (#32) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Sehonnan nem veszem. :) Józan paraszti észből veszem. :DD
Az i7 is alig gyorsabb játékok alatt, nem hogy ez, hiszen ez az i7 butított verzója lesz.
Jó, kivételes eset pl a GTA4, de más estekben alig gyorsabb.

Az i7 legfőbb ereje a nagy memóriasávszélességének köszönhető. Ha ezt lecsökkentik, szó szerint kiherélik az i7-et.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#35) Bluegene válasza zuchy (#34) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem pedig azért teljesített relatív gyengén az i7 játékok alatt mert 1-2 szálra íródtak és az jobban fexik a quadoknak, ha 4 szálra írt játék(pl GTA4) előjön +25% az i7 javára egyébként egyszinten van a quadokkal

de akkor se lesz ez az i5 nagy durranás sztem

(#36) zuchy válasza Bluegene (#35) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, főleg, hogy két részre vették szét a slotot. Mert ha egy slot lenne, amit simán meg lehetne csinálni, akkor jobban vinnék. Mert akkor vesz a júzer egy i5-öt egy LGA1366-osba belerakja, és később ha gondol egyet tud bele i7-et is venni.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#37) Bluegene válasza zuchy (#36) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát igen, látszik mire megy ki a játék, a pénzre

szerintem egyébként addigra az AMD is csiszol a phenom2-esein(új stepping, magasabb órajelek), lejjebb igazítja az árait és megszorongatja a i5-öt

egyébként ha sikerülne AMDnek egyszintre hoznia a phenomjait evvel, akkor faxa, mert AMD-s lapot egész jókat 18-25K-ért kapsz újat, gigabyteot, DDR2 ramot kilóra és 940es phenom2-t 46ért van vadiúj bolti

addigra még lejjebb viszi az árait és/vagy emeli az órajelet és odapörköl ennek a monopolista intelnek

nyílván az intel meg megszüntetheti a yorkfield gyártását, h megvedd az i5-öt, szal a quadok nem biztos h örökéletűek lesznek

[ Szerkesztve ]

(#38) Abu85 válasza Bluegene (#35) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért teljesítenek a procik kvázi hasonló szinten játékok alatt, mert a programokat a felhasználók minimum 1280x1024-es felbontásban futnak gyakran AA-val. És akkor a kedvelt 1680x1050-es felbontásról nem is beszéltünk. Teljesen VGA limites beállítás a proci gyakorlatilag alig dolgozik. Ez nyilván a jövőben sem fog megváltozni.

Ha leveszed a grafikát Lowra a felbontást pedig 800x600-ra, akkor a VGA többet nem lesz limitáló, így a Core i7 szarráver mindent. Persze ritkán probléma lehet a HT-gel is, ami általában ronthatja is a teljesítményt, játékgépnél azt érdemes kikapcsolni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#39) Móci válasza Bluegene (#37) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az utolsó bekezdésben lehet valami, csak el ne tűnjenek a quadok idő előtt...
A Phenom 2-es résszel is egyetértek, az árához képest nagyon jó. Ha most kellene gépet fejlesztenem, azt választanám. De egyenlőre elég a core2 is bőven.

(#40) haky

haky
(őstag)

Játékra E8500:) tapasztalat!

Antec P182,Corsair GE600W 80+,(Ninja 3),HD 6870,8GB Corsair@1600Mhz, Z68X-UD3P-B3, 2x500GB, LG D2342P CINEMA 3D LED TFT

(#41) F.B.I.

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyi keverést Intel háza táján, lassan már mindent cserélni kell ha egy kicsit gyorsabb rendszert akarsz. Marad az AMD.

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#42) lenox válasza Abu85 (#38) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Persze ritkán probléma lehet a HT-gel is, ami általában ronthatja is a teljesítményt

Az esetek 20%-ban mindig ronthatja? :)

Szal ez a HT mar nem az a HT, nekem egy z800-am van (tehat dual nehalem), kepfeldolgozasban eleg jol teljesit a HT, mig a korabbi verzio ahogy irod, gyengitett. Jatekoknal meg amugy se hasznaljak ki a tobb core-t, meg ahogy irod, amugy is vga limites, akkor miert kene kikapcsolni?

(#43) CHIPman válasza Davidof92 (#2) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valszeg én is így teszek, eddig E5200-ban gondolkodtam, ez megfontolandó, csak vigye a deszkám. E6300 mikor jelenik meg?
MOD: Az hogy lehet, hogy a terhelt fogyasztás ugyanakkora feltételezhetően alacsonyabb feszen, de a terheletlen jóval kisebb? Ez logikátlan.
Ugyanúgy 6x200 lesz VID-0.12V-on... Vagy FSB133? :F

[ Szerkesztve ]

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#44) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Lehet hogy hülye kérdés de a E2210 magonként tartalmaz 1MB L2 Cache-t vagy összesen??

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#45) Bluegene válasza zsolt501 (#44) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

összesen

(#46) kovsol válasza zsolt501 (#44) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

core2duo prociknak közös L2 -je van L1 ből van külön

(#47) VaniliásRönk válasza lenox (#42) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Pont azért, mert előnyöd nem származhat belőle, hátrányod viszont igen, nézd meg a teszteket. Nekem legalábbis úgy rémlik, hogy volt olyan eset, amikor lassított.

(#48) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Köszi az infót mindkettőtöknek.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#49) bozont

bozont
(PH! addikt)

Nekem a lényeg, hogy jól lenyomja a a PhII árakat és akkor jöhet óccsóé egy 4 magos AMD! :C

(#50) EarL 007 válasza bozont (#49) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne csak a Ph2 árát nyomja le, hanem a Quadokét is! ;]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.