Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) szabage

szabage
(kvázi-tag)

Kíváncsi leszek,hogy abból a 22h-ból mennyi lesz...

telefon+200sms+200perc+1gbnet != telefon

(#2) Parci válasza szabage (#1) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ja csak a fele igaz, már az is zsír.
határozottan bejövősek.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#3) HThomas

HThomas
(tag)

Én csak két dolgot nem értek:

1.) miért 16:9 ? (legalábbis a T510)

2.) miért nincs a 14-es 1680×1050-es felbontással? A nem wide modelleknél még ment az 1400×1050, miért kellett elhagyni ebben a családban a nagyobb felbontást? A 15-ös meg bezzeg felmegy full hd-ig... mintha a laptopot csak filmezni használná az ember...

(#4) pacorro válasza Parci (#2) üzenetére

pacorro
(VIP)

Hát, ha nem 16:9-esek lennének...
Pedig hogy fogadkoztak a Lenovónál decemberben, hogy maradnak legalább a 16:10-nél. Persze valamennyire érthető, mert ha mindenki azt favorizálja, akkor nekik is be kell állniuk a sorba.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#5) pacorro válasza HThomas (#3) üzenetére

pacorro
(VIP)

Szerintem lesz. Most nem beszéltek róla, de nagy tétben mernék rá fogadni, hogy hamarosan lesz(nek) majd nagyobb felbontás(ok) is.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#6) evone válasza HThomas (#3) üzenetére

evone
(őstag)

Nekem mondjuk 14"ra nagyon eleg az 1440x900 is. :) De tenyleg lehetne ilyen modell is. Csutortokig vagy csutortokon egyebkent minden kiderul mar. Holnap is lesznek uj TP-k bemutatva. ( Remelem frissul az X szeria )

[ Szerkesztve ]

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#7) HThomas válasza pacorro (#5) üzenetére

HThomas
(tag)

T400-ban sincs nagyobb, pedig az már kinn van egy ideje...De azért remélem valóban így lesz, na nem mintha most érintene a vásárlás :)

"Persze valamennyire érthető, mert ha mindenki azt favorizálja, akkor nekik is be kell állniuk a sorba."

Egyébként ebben az a szomorú, hogy álljanak be a sorba az SL-lel, vagy az Idepadekkel vagy a nemtommilyennevű tucatgépekkel amiket ontanak magukból, de miért a T szériával kell nekik? Sok olyan felhasználás van amire nem praktikus a széles felbontás, és hiányzik az az elveszett párszáz pixel...

[ Szerkesztve ]

(#8) orbano válasza HThomas (#3) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szerintem itt a panelgyártók diktálnak. de lehet nincs igazam

A vér nem válik VAZZE!™

(#9) footy

footy
(senior tag)

Áh T410 must have :B

Liter

(#10) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó cuccok

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#11) orbano

orbano
(PH! félisten)

én egy X210T-re lennék kíváncsi :K

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) evone

evone
(őstag)

[link]

Normalis kepek!!! ^^^

Illetve latszik hogy a 14" wideba megmaradt a 16:10 kijelzo. :) Ezek itt nem spekulaciok!

(#13) lapa

lapa
(PH! kedvence)

azért egyik szeme sír az embernek. mert:

Fn & CTRL key mapping in BIOS

oké, de "minden F eggyel odébb van" mapping nincs.

ahogy látom ezekbe nem jó az előző akksi se. a dokkoknál is ez volt, a T61-hez a 3-as dock már nem jó. viszont vehetek dockot csak a digitális audio miatt, mert az a két forrasztás sehogyse fért el. persze rétegigény.

www.lapanet.hu

(#14) Zoli1222

Zoli1222
(őstag)

Uhh. A W510 megdobogtatta a szívem egy kicsit.

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#15) evone válasza lapa (#13) üzenetére

evone
(őstag)

Az uj dockolon azt hiszem nincsen se digitalis se optikai audio kimenet, de valaki cafoljon ra.

az Fn & CTRL key mapping pedig szerintem azt jelenti hogy fel lehet cserelni az fnt es a ctrlt.

(#16) nghost válasza Zoli1222 (#14) üzenetére

nghost
(kvázi-tag)

szívemből szóltál pajtás :U
azért elég brutális belsővel áldották meg a kicsikét.. 16 GB RAM. mozgó szörnyeteg ez :Y

[ Szerkesztve ]

The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#17) szabage válasza orbano (#11) üzenetére

szabage
(kvázi-tag)

Én is azt várom :C

(#18) Zoli1222 válasza nghost (#16) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

A 16GB az a maximálisan beletehető. Nem hiszem, h gyárilag így adják ki. De még így is megkönnyezem.

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#19) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jíííháá :) Bejövősek, szépek...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#20) nghost válasza Zoli1222 (#18) üzenetére

nghost
(kvázi-tag)

talán lehet úgy is kérni ha direkt az ő web-boltjukban vásárlod.. :U

The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#21) Terminus_

Terminus_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerelmes lettem a W510-be. El tudnám viselni a T60p helyett. :)
A T410s meg a mérete miatt jön be nagyon.

Nem notebook, ThinkPad. :)

(#22) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ati fan létemre kifejezetten örülök, hogy a T szériába újra nvidia derivált videokártyák vannak - mivel linux alatt még mindig azokra a legjobb a support. :U

Kijelzőknél meg örülnék ha jövőben a tableteken kívül máshol is lennének IPS - vagy legalább nem TN - panelos modellek.

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#23) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyobb lett a Del, de hova lett az Ins? Különben meg szerintem butaság megbontani azt a hatos billentyűzónát, de lenovoék biztos jobban tudják.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#24) Parci válasza venember83 (#23) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

no, ez nekem sem tetszik... átkerült a del-től balra amúgy, ha jól látom, a pause mellé. :(

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#25) rekid

rekid
(őstag)
LOGOUT blog

latom nem csak nekem szurja a szemem az uj kepernyofelbontas valasztek... minek kell átvenni a hulyeseget a felso kategoriaban is.. :(

Gyáva népnek nincs hazája! | EliteBook 8530w | HTC Dezsőő | MIUI-XJ

(#26) evone válasza rekid (#25) üzenetére

evone
(őstag)

Csak a T510nel van 16:9. Egy darab gep miatt nem kell sirankozni.

(#27) negyedes válasza evone (#26) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Vajon az R szeria frissulni fog?

powerd by mango, no more droid

(#28) Alchemist válasza evone (#15) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

"az Fn & CTRL key mapping pedig szerintem azt jelenti hogy fel lehet cserelni az fnt es a ctrlt."

Ez már egy régi user request... végre teljesítették.
Nekem a 16:10 se tetszik munkára, nemhogy a 16:9.
22 óra aksiról... hiszem, ha látom... 8 wattos átlagfogyasztás mellett ehhez jó 170 Wh-s aksi kellene... ezt még 9 cellás + ultrabay aksik + napcellák alkalmazásával is nehéz elképzelni.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#29) rekid válasza evone (#26) üzenetére

rekid
(őstag)
LOGOUT blog

Nem feltetlenul a keparannyal van gondom inkabb azzal hogy a felbontasok a multimedia alarendeltjei lettek T szeriaval inkabb dolgoznek nem filmet neznek (1366x768, illetve 1920x1080) es ott lehet nem artana nagyobb vertikalis felbontas (1080mar megfelel de ugye itt a hd a lenyeg). Legalabbis nalam ez szempont. :)

[ Szerkesztve ]

Gyáva népnek nincs hazája! | EliteBook 8530w | HTC Dezsőő | MIUI-XJ

(#30) evone

evone
(őstag)

En is orulnek ha lenne 4:3as TP. de ez van. :) Vegyetek T60p-t. Még azis boven eleg nem grafikai munkara.

(#31) szabage válasza negyedes (#27) üzenetére

szabage
(kvázi-tag)

[link]
Sztem első 3 hónapba nem.

[ Szerkesztve ]

(#32) Alchemist válasza evone (#30) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

És ha ugyan hivatalosan nem is támogatott, a T61-esbe is bele lehet rakni 8 G RAM-ot, ha nagyon kell. :)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#33) lapa válasza evone (#15) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

pláne cumi ha nincs a dokkeren spdif. de magán a (Txxx) gépen sincs? még mindig nem tudom mi igaz az urbánlegendből, hogy a füles kimeneten képes digitális hangot is kinyomni.

vágom mi az fn / ctrl mapping. arra utaltam, hogy az ESC megnagyítása mellett (T61-en) a gomb feljebb került, az Fx billentyűsor meg eggyel balra. namost ESC helyett rutinból F1-et nyomok, átnevezésnél meg F2 helyett folyton F3-at. erre gondoltam.

www.lapanet.hu

(#34) Alchemist válasza lapa (#33) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

"ESC megnagyítása mellett (T61-en) a gomb feljebb került, az Fx billentyűsor meg eggyel balra."

Nem értem, mire gondolsz... az Esc már régóta az F1 fölött van a Thinkpadeken, most az Fx billentyűsor eggyel jobbra került, mert az Esc "lefelé lett meghosszabítva", legalábbis a képek szerint.

(#35) lapa válasza Alchemist (#34) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

őszintén nem is néztem az új képeket, de eszerint kezd megjönni az eszük, most jött helyre az Fx sor. mostmár nem nagyon merem megnézni mit favágtak az Ins gombicsekkel, mert az a T61-en legalább rendben van.

www.lapanet.hu

(#36) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A T széria új 410, 410s és 510 típusjelzésű konfigurációkkal bővül, a gépek elsősorban a kijlezőjükben különböznek egymástól.

A notebookokat jól megszórták csatlakozókkal, négy USB port is került rájuk (ebből egy eSATA/USB), ezenkívül találunk rajtuk Gigabit Ethernetet, D-Sub és DisplayPort kimenetet, hangaljzatokat, ExpressCard foglalaltot és kártyaolvasót.

15,6 colos, 1280x800 vagy 1440x900 pixeles monitor színvisszaadása példás, akár a Adobe RGB színtér 95%-át is képes megjeleníteni, a gép pedig opcionálisan kalibrátorral is rendelhető, így biztosított a megfelelő a színhűség.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#37) pacorro válasza venember83 (#36) üzenetére

pacorro
(VIP)

:R

(#38) orbano válasza venember83 (#36) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezeket amúgy miért nem inkább privátban? :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#39) Tin

Tin
(kvázi-tag)

én most "kicsit" utánaolvastam ezeknek külföldi fórumokon.

a változások (T5x0-et írom le):
- t510 nvidia videokari úgy fest gyengébb lesz a t500 atijánál, cserébe jobban melegszik
- t510-ben nincs átkapcsolható grafikus kártya (gondolom ezért maradt ki a bika kártya)
- t510-ből elmaradt a magnézium ház a kijelző részről (az alsó részen megmaradt)
- t510 2 centivel szélesebb, és alapból picit nehezebb is, viszont 1 centivel keskenyebb
- 16:9 felbontás (1600x900, viccelnek??), de legalább ledes
- lesz ledes fullhd panel, de 15"-ban akkora felbontás sztem sok (1 éve használok egy dell e6500-at fullhd-ban)
- az új ctrl/fn csere remélhetőleg a t500 frissített biosában is megjelenik
- nincs külön mikrofon/fejhallgató jack, hanem átkapcsolható
- az "új" memóriakártya olvasó feleannyi kártyát olvas
- az "új" "powershare" usb-t már a t500 is tudta kikapcsolt állapotban (biosban állítható)
- nincs sata6, csak sata3
- billentyűzet melletti oldalsó hangszórók (a dell e6500 után köszönöm, de NEM)
- billentyűzet redesign majd kiderül hogy sikerül-e
- hosszúkás enter. miért???

ami a speckóból plusz lehet:
- nagyobb touchpad
- nagyobb esc/del lehet, hogy pozitív lenne (az esc legalábbis)
- centralizált képernyő (bár kb semmi jelentősége)
- eltűnik az intel wifi link 5xxx fos
- core i5/i7 procik (bár fogyasztásban nem jobbak)
- 22 órás lehetőség (bár a dell is ezzel reklámozott 1 éve, de az e6500 kevesebbet bír a 9 cellással, mint a t500), de ahogy valaki írta, ha csak a fele, már jó
- 4 memory slot jó dolog (4x2GB modul jóval olcsóbb mint 2x4GB, 16GB notiba felesleges)

meglátjuk. én notin dolgozom, fontos a teljesítmény, de a 16:9 nem munkára való, és jópár régi jó thinkpad feature-t cseréltek le (szerintem) rosszabb dolgokkal, és pont abban erősítettek, amit egy üzleti notebookban teljesen felesleges volt. ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyon jó gép lesz.

[ Szerkesztve ]

(#40) venember83 válasza orbano (#38) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ment úgyis, csak mint utóbb kiderült, nem az illetékesnek. Egyéb kérdés?

(#41) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kár a 16:9-es kijelzőért a T510-ben ez szerintem hülye lépés volt. Amúgy nem lesznek rosszak.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#42) Integra

Integra
(Jómunkásember)

mi van az ati 58xx vga-val? már megint itt erőltetik az nv-t... :(
bár igazság szerint egy izmos ati vga-s x szériára lennék kíváncsi, nekem nem kell már tapipad, borzalom, első dolog, hogy letiltom.

[ Szerkesztve ]

(#43) adnoctum18 válasza Tin (#39) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Nekem sem tetszik a billentyűzet, egészen logikátlan a T60 után... :(

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#44) Integra válasza adnoctum18 (#43) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nem tudom, feltűnt e, de az egy angol klavi.
egyébként meg ha a felső részre gondolsz, piszok jól használható, t400s-en már próbáltam.

(#45) adnoctum18 válasza Integra (#44) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Feltünt, de akkor is vékony az enter, és az összhatás számomra szokatlan, de azért persze elfogadnám ha utánam dobnák, sőt még talán meg is szoknám.:D

[ Szerkesztve ]

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#46) Integra válasza adnoctum18 (#45) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

de mo-ra magyar klavival jön:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.